Şimdi Ara

373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.812
Cevap
31
Favori
287.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler askerlik şubesinden Kasım celbi yazan kağıdı aldım ve memur bana Ekim ayını bekle artık dedi. Yani e-devlete yoğunluktan kaynaklı geçmeme ihtimali olabiliyormuş orada kırmızı olup olmaması sorun değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kafamda şöyle bir soru var:
    Şubat'a kadar tecilim var diyelim, tecili hemen yarın bozup, Kasım celbine katılmak istesem, o arada da Ekim ortası gibi sülüs/celp (aynı şey sanırım) kağıdım bana iletildiği zaman bu kağıdı işyerime verip tazminatımı alsam, aldığım tazminatı da bedelli askerlik ücreti olarak ilgili bankaya yatırsam, (3 Kasım tarihinden öncesine yetiştiğini varsayarsak) bu şekilde bir yol izlemem mümkün mü?

Diyelim ki kısa dönem askere gittim,

3 diplomam var (sinema tv, halkla ilişkiler ve tanıtım, sosyoloji lisans) ve 8 senelik iş tecrübem var, bana yedek subaylık çıkar mı acaba?
  • Oraya bir yiğit daha yazmanızı rica edicim.

Ülkemizin bu zorlu günlerinde vatandaşlık görevini yapmak,ülkeye sahip çıkmak , taşın altından tutan bir diğer el olmak için , ülkemizi dahili ve harici düşmanlardan korumak için , yalana meyil ederken gerçeği görmek için bilhassa Allah rızası için bu kutlu göreve nefer olmaya geliyoruz.Takdir yüce Türk devletinindir.

Best regards,
    Yozgat Prensi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

Benim kafamda şöyle bir soru var:
    Şubat'a kadar tecilim var diyelim, tecili hemen yarın bozup, Kasım celbine katılmak istesem, o arada da Ekim ortası gibi sülüs/celp (aynı şey sanırım) kağıdım bana iletildiği zaman bu kağıdı işyerime verip tazminatımı alsam, aldığım tazminatı da bedelli askerlik ücreti olarak ilgili bankaya yatırsam, (3 Kasım tarihinden öncesine yetiştiğini varsayarsak) bu şekilde bir yol izlemem mümkün mü?

Diyelim ki kısa dönem askere gittim,

3 diplomam var (sinema tv, halkla ilişkiler ve tanıtım, sosyoloji lisans) ve 8 senelik iş tecrübem var, bana yedek subaylık çıkar mı acaba?
    Hocam yedek subaylık çıkması mezun olunan bölüm ile ilgili askeriyede ihtiyaç varsa çıkıyor diye biliyorum. Yani mühendisliklere, doktora, veterinere, mimara ve hukukçulara genelde çıkıyor deniyor. Ama belli de olmaz ortalamamın da etkili olduğu söyleniyor, nasip diyelim.

• Bugün e devletten asal yoklama basvurusu yaptim. Yedek subaylikla ilgili soru yoktu. Sadece komando ile ilgili soru vardi. Hayiri isaretledim. Sonra hemen aile hekimine gidip muayene oldum. E devletten baktigimda ilk ikisi yesil son asama kirmizi yaniyor. Askerlik şubesine gitmeme gerek var mi? Yedek subaylık da istiyorum fakat dediğim gibi e devletten yoklama basvurusu yaparken sadece komando ile ilgili soru vardi. Yedek subaylik hakkinda soru yoktu. Askerlik şubesine gitmeme gerek var mı?

373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

• quote:

Orijinalden alıntı: ua 95 xei

Hocam yedek subaylık çıkması mezun olunan bölüm ile ilgili askeriyede ihtiyaç varsa çıkıyor diye biliyorum. Yani mühendisliklere, doktora, veterinere, mimara ve hukukçulara genelde çıkıyor deniyor. Ama belli de olmaz ortalamamın da etkili olduğu söyleniyor, nasip diyelim.

Alıntıları Göster
    Ben neden yedek subaylık diyorum, nitekim birçok mühendis, doktor, diş hekimi, psikolog, veteriner, bedelli olarak askere gidecek ve askeriyeye gerekli olan o kontenjanda açıklar oluşacaktır. O açığı ben doldururum diye düşünüyorum. Lisans mezunuyum evet ama not ortalamam 2,52... Bunun haricinde 2 diplomam daha var, 7 senelik iş tecrübem de var. Hem işten ayrılıp tazminatımı alırım hem de askere gidince yedek subay maaşı alırım istiyorum. Bayağı borçlarım kredim var şu an.

• 373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

Sonunda islemleri tamamladim.şerefsiz aile hekimi tamlamasi gerektiği halde tamamlamamış e devletteki islemleri.ankara abidinpasadaki subeden hallettim.şubede adeta bedelli ve tecil akini vardı.bide tek tük tecilciler ve çürük almaya çalışanlar bedelli yapana lafimız olmasada normal askerlik yapacagimi öğrenince bir cekiniyorlar.sanki suç işliyorlarmış gibi.yedek subaylik bekliyorum ihtimal düşük ama.umarim kazasız belasız gider geliriz

Yedek subaylık :evet

Komando:evet

Not ortalaması :2.45

Yds:yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Aliiibarisss

Sonunda islemleri tamamladim.şerefsiz aile hekimi tamlamasi gerektiği halde tamamlamamış e devletteki islemleri.ankara abidinpasadaki subeden hallettim.şubede adeta bedelli ve tecil akini vardı.bide tek tük tecilciler ve çürük almaya çalışanlar bedelli yapana lafimız olmasada normal askerlik yapacagimi öğrenince bir cekiniyorlar.sanki suç işliyorlarmış gibi.yedek subaylik bekliyorum ihtimal düşük ama.umarim kazasız belasız gider geliriz

Yedek subaylık :evet

Komando:evet

Not ortalaması :2.45

Yds:yok
    Hayırlı olsun hocam, mezun olduğunuz bölümünüz nedir?

• Arkadaşlar merhaba. Bugün e-devlet üzerinden yoklamayı doldurdum. Bende komando olmak istiyormusunuz diye seçenek vardı ama yedek subay olarak yapmak istiyormusunuz diye seçenek yok. Acaba sizdede böylemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zehirlihafiye

Bugün e devletten asal yoklama basvurusu yaptim. Yedek subaylikla ilgili soru yoktu. Sadece komando ile ilgili soru vardi. Hayiri isaretledim. Sonra hemen aile hekimine gidip muayene oldum. E devletten baktigimda ilk ikisi yesil son asama kirmizi yaniyor. Askerlik şubesine gitmeme gerek var mi? Yedek subaylık da istiyorum fakat dediğim gibi e devletten yoklama basvurusu yaparken sadece komando ile ilgili soru vardi. Yedek subaylik hakkinda soru yoktu. Askerlik şubesine gitmeme gerek var mı?

Arkadaşlar bende bu sorulardan muzdaribim bilginiz varya paylaşırsanız sevnirim.

• zehirlihafiye Z kullanıcısına yanıt
    sizin bölümünüz neydi hocam.
  • VatanSevdalisi V kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 21 Mart 2021; 10:38:44 >
  • Aliiibarisss A kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 21 Mart 2021; 10:38:49 >
  • ua 95 xei U kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam.bolum konya iletişim fakültesi radyo tv ve sinema

• Subedeki memur ekimde sınıflandırma belli olacak dedi.grup numarasını gore celp döneminde parantez içinde yazan sevk grubu ya da celp donemi degil.sa irim normalde onların çağıracağı veya kütüğünün celp donemi.çünkü ben önce ankara sincanda oturduğum için sincan şubeye basvurdum.sonra memur arabayla konuştu ve arabayla beraber gittik bana memleketim olan çubuk(ilce) un bağlı olduğu yenimahalle şubeye yönlendirdi.astsubay doğrulamak için yedek subay erken sevk demi dedi.yani Su an başvurunuzda kasımda gideceğinizi belirtirseniz.alıyorlar bakaya bırakmıyorlar.ayrıca subeyi hem arayarak hem gidince defalarca sordum baya meselesini 2018 içinde askerdin dediler.a ve b grubu ise sevk belgemizde yazacak diye biliyorum.daha yapacağımız birşey var mi dersen de şubeden aldığım belgenin Altında eylül sonuna kadar sevk öncesi hazırlık işlemlerini yapmak gerektigi yazıyor.fakat bu şubede yaptıklarınıza dahil mi değil mi bilmiyorum.şubeye sorucaz

Edit normal celp donemiymis

373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliiibarisss -- 11 Ağustos 2018; 15:12:38 >

• Arkadaşlar biliyorsunuz ki daha önceden e tablomuzu oluşturmuştuk.Fakat bazı arkadaşlar tablodaki bilgileri değiştirip aptalca hareketler yapmaya başladılar.Bunun sonucunda tabloda yer almak için şu anketi doldurmamız gerekiyor;

https://goo.gl/forms/yxjjM4QML6LYtEow1

Tablo oluşturmamızın amacı tek bir tablo üzerinden bilgilerimizi doldurup, yerler açıklandıktan sonra da yine bu tablo üzerinden askerlik yeri aynı olanların birbirini bulmasını kolaylaştırmaktır.Anketi doldurduktan sonra görmek için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterli.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pDeBGRGmtIHZLnvJ7x9KBCX0aQJgxY9_rlVYDJdX2as/edit#gid=1593806614

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.