Şimdi Ara

373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.812
Cevap
31
Favori
287.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum Selâm, hayırlı olsun öncelikle. Benim de tecilim bitiyor Şubat ayında askerim kısmetse. 3 bölüm bitirdim kısa dönem gideceğim ama yedek subaylık istiyorum. Son diploma notum 2,51 acaba formda evet işaretlemekten başka ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 12 Ağustos 2018; 14:23:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasıma düşmemiz için ayın kaçına kadar başvurmamız gerekir?

• Canhatti kullanıcısına yanıt
    Ağustos sonuna kadar.
  • Bir sorum olacak, askerlik şubeden BELGE yazan kağıdı aldım ve öncesinde gereken e-devlet işlemlerini tamamladım. BELGE yazan kağıdı alalı 4 iş günü oldu ve e-devlette son aşama askerlik şube tarafından onaylanmanız beklenmektedir olarak gözükmekte, bu işlemleri tamamlayan diğer arkadaşlar BELGE kağıdını aldıktan ne kadar sonra e-devletten onaylamaları gerçekleşti acaba?
  • arkadaşlar üniversite bittikten sonra 2 yıl tecil yaptırmıştım ve verdikleri kağıtta celp dönemi kasım 2018 yazıyor..haziran ayı itibarıyla tecilim bitti..kasım celbinde askere gitmek için herhangi bir işlem yapmam gerekiyormu yoksa tecilim zaten bittiği için otomatik olarak sınıflandırmam yapılır mı ?

• warrior1907 kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 21 Mart 2021; 10:37:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HandK

Şubeye gitmeden önce e-devletten herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu ?

• warrior1907 kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 21 Mart 2021; 10:37:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HandK

eyvallah sağolasın

• Herkese merhaba

Eylül ayında bitecek olan tecilimi bu ay içinde bozdurup gitmeyi düşünüyorum.

Geçen sene askeri muayenede bir sıkıntın var mı sorusuna evet gözlerim (5,75) ve ayak bileğim, diz kapağı cevabını vermiştim. Muayenede askere elverişli dediler yolladılar. Ben gözlüğüm veya lensim olmadan 5 metre uzaktaki insanı tanıyamıyorum. Farz edelim karakolu bastılar gözlüğüm düştü, kırıldı. Ne b*k yiyeceğim?

Ayak bileğim ise kronik sakatlık var. Sürekli çıkıyor. Dizlerimin üstünde oturamıyorum. Özellikle camii de çok kıpırdadığımdan sağımdakiler solumdakiler, rahat dur artık, bakışlarını atıyorlar.

Neyse uzatmadan, göz ameliyatı olup askere gideceğim. Ama benim aklım ayak bileğim ve dizimde.koşarken sorun yok ancak komutan diz üstü otur ve dinle gibi bir şey söylerse çok kıpırdamaktan dayak yiyebilir miyim?

• Arkadaşlar merhabalar 373. Dönem gidiyorum kasımda allah izin verirse ama bana bi akıl verin sağ ön çapraz bağlarım 1.5 ay önce futbol oynarken kopma yaşandı ben askerde nasıl zorlanıcam? Çok fazla ayakta durduğumda ağrılarım oluyor koşarken zaten koşamyorum zorlasamda dizim çıkacak gibi hissediyorum spor desen yapamıyorum ben ne yapabilirim şimdi yarın muayeneye gidiyorum nasıl yapmam gerekiyor sizce napiyim bana bi akıl verin bunu aile hekimi muayenesinde söyliyimmi söylemiyimmi askerliğimi erteletmek istemiyorum biran önce gitmek istiyorum tecrübeli arkadaşlar aynı sorunu çekmiş Kişiler yardım ederse sevinirim

• Benim 2 gunde butun islemler bitti. Ekimde nerede yapicagini e devletten oğrenirsin dedi şubedeki bayan. Hayırlısı artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machop80 -- 15 Ağustos 2018; 9:3:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercanx11

Arkadaşlar merhabalar 373. Dönem gidiyorum kasımda allah izin verirse ama bana bi akıl verin sağ ön çapraz bağlarım 1.5 ay önce futbol oynarken kopma yaşandı ben askerde nasıl zorlanıcam? Çok fazla ayakta durduğumda ağrılarım oluyor koşarken zaten koşamyorum zorlasamda dizim çıkacak gibi hissediyorum spor desen yapamıyorum ben ne yapabilirim şimdi yarın muayeneye gidiyorum nasıl yapmam gerekiyor sizce napiyim bana bi akıl verin bunu aile hekimi muayenesinde söyliyimmi söylemiyimmi askerliğimi erteletmek istemiyorum biran önce gitmek istiyorum tecrübeli arkadaşlar aynı sorunu çekmiş Kişiler yardım ederse sevinirim
    Benim babam emekli olmadan önce böyle eğitim yapamayanlara değişik işler verip onlarla uğraştırıyordu.Eğer muayene de bişey olmazsa gittiğin yerde bölük komutanıyla konuş raporların falan varsa göster anlayış gösterirler bence.Benim de böbrek taşı olayım var inşallah orda düşürmem

• Çok şükür işlemler tamamlandı. E devletten kontrol ettiğimde hepsi tamamlanmış gözüküyor. Bana sadece kasım’ı beklemek mi kalıyor?

373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

• Arkadaşlar merhaba, ben de başvurumu yaptım ve e devletten baktığımda 3 ü de yeşil görünüyor.

Bu durumda ben kasımda mı askere gideceğim?

Ayrıca askerlik şubesindeki memur eylülde gel gibi birşey söyledi ama tam hatırlayamıyorum. Bundan sonra yapmamız gerekenler nedir?

• Yedek Subaylık: Evet

Komando: Hayır

Diploma Notu: 2.79

Yedek Subaylık çıkarsa Diploma ya da Mezuniyet Belgesi fotokopisini götürmem gerekiyormuş.

15-25 Ekim arası belli olacakmış.

Umudum yok ama lisans Kpss yüksek gelirse yeniden tecil ettirebiliyoruz değil mi?

373. dönem (Kasım 2018 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehirlihafiye -- 15 Ağustos 2018; 16:6:56 >

• Elektrik mühendisligi 2018 mezunuyum , asteğmen olarak gitmek istiyorum , danistigim kişilerin yorumlarına göre elektrik elektronikten daha avantajliymişiz yedek subaylikta , meslek kurasinda ne kadar etkili olur bilmiyorum , bu sene paeme ve bedelliye başvuru sayısı baya bı olduğu için yedek subaylik olur diye düşünüyorum

Not ortalaması : 2.80

Meslekçi Yedek subay olma şansım nedir ?

• bay_muhendis B kullanıcısına yanıt
    Tamamen TSK'nın ihtiyacına bağlı. Kesin bir şey söylemek mümkün değil maalesef.
  • Evet arkadaslar bende basvurumu yaptım ve kisa donem tercih ettim. Herkesin gönlünce olsun.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.