Şimdi Ara

376. Dönem (Ağustos 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.794
Cevap
27
Favori
268.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yedek subay olarak yapan bir arkadaş, acemilikte eğitimler ağır oluyor demişti. Yürümeyi düzgün yapmayınca ceza falan veriyormuş komutan. Yani biraz vücudu hazırlayıp gitmek mantıklı olur bence.
  • Takım komutanı eğitimleri zormuş. Ağır geçiyormuş. Gerçi kime göre neye göre orasını bilmiyorum.
  • Dün sabah itibariyle tecilimi bozdurup yedek subaylık için başvuru yaptım, bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muko_60

Yedek subay olarak yapan bir arkadaş, acemilikte eğitimler ağır oluyor demişti. Yürümeyi düzgün yapmayınca ceza falan veriyormuş komutan. Yani biraz vücudu hazırlayıp gitmek mantıklı olur bence.
    Yakın arkadaşım şu an samsunda yedek aubay için acemilikte ona soracağım. Artık fikir edinmek olsun maksat yoksa elbet her yerde değişiklik gösterir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar whatsapp grubuna gelebilirsiniz. Daha çok bilgi paylaşımı var. Link ilk mesajda mevcut.
  • Ağustos celbi için Mart ayının ilk haftası e-devlet den başvuru yapmıştım, formu doldururken yedek subaylık ile ilgili seçenek yoktu. Bu ayın 7 sinde askerlik şubesine gittim, oradaki görevli sisteme baktı, yedek subaylık için bir sorun olmadığını 1-30 Haziran arası sevk işlemleri için uğramam gerektiğini söyledi. Benim gibi erken başvurup aynı durumda olan var mı? Umarım temmuzda giderim, eylüle kalırsam benim için büyük sıkıntı olacak.

Bu arada fazla değiliz galiba. Başvuru süresine 1 hafta kaldı daha burada 10 sayfa anca olmuş
  • Merhaba arkadaşlar ben 375. Dönem yedek subay adayı olarak İzmir er eğitim merkezine sevk edildim. Sağlık sorunlarım nedeniyle erken terhis aldım ağustos cebine kaldım. Yeni askerlik sistemi yasalasti artık buna göre 2 ay temel eğitim alacaklar. Meslek kurasi da 2 ay mi olur olsa da ne ogretecekler iki ayda bilmiyorum ki bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi teşekkür ediyorum

• Ahmet Çelebi47 A kullanıcısına yanıt
    Meslek kurası 1 ay olur.

• Arkadaşlar selam,
    Yüksek lisans öğrencisiyim e-devlet üzerinden tecilimi bozdum okul için ekstra bir işlem yapmam gerekir mi?Aile hekimim hastaneye sevk etti hastaneye muayene ne kadar sürede gitmek gerekir ve muayene olduktan sonra direk şubeye mi gitmem gerekiyor? Olur da hastaneye muayene gitmezsem tecilim devam mı eder?
  • Vay be! Sonunda 376'lar geliyor. Siz gelince ben de 1 hafta sonra terhis olmuş olacağım.
    Başlığa yüzeysel baktım da, eğitimlere takılmışsınız biraz? Birliğe gelen giden yedek subaylarla arada bir konuşuruz. En hafif eğitim Kütahya ve Polatlı'da geçmiş diyebiliriz. Samsun ve Tuzla'da eğitimler ağır geçiyormuş.
    Bu arada Yedek Subay başlığı var. Buradan kafanıza takılan bilgilere ulaşabilirsiniz.https://forum.donanimhaber.com/yedek-subaylik-ile-ilgili-tecrubelerim--136509432
  • unforgiven63 U kullanıcısına yanıt
    Şimdiden hayırlı tezkereler Teğmenim, anladım kadarıyla sizde 2018 Ağustos celpinde katılmışsınız. Ağustos celpinde yedek subaylık çıkma şansı diğer celp dönemlerine nazaran daha fazla oluyor tarzında bi söylendi var. Ne kadar doğru bu sizce, gözlemleriniz nedir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asriell

Ağustos celbi için Mart ayının ilk haftası e-devlet den başvuru yapmıştım, formu doldururken yedek subaylık ile ilgili seçenek yoktu. Bu ayın 7 sinde askerlik şubesine gittim, oradaki görevli sisteme baktı, yedek subaylık için bir sorun olmadığını 1-30 Haziran arası sevk işlemleri için uğramam gerektiğini söyledi. Benim gibi erken başvurup aynı durumda olan var mı? Umarım temmuzda giderim, eylüle kalırsam benim için büyük sıkıntı olacak.

Bu arada fazla değiliz galiba. Başvuru süresine 1 hafta kaldı daha burada 10 sayfa anca olmuş
    1-30 haziran arası ne yapacakmışız anlamadım ? Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra yerler açıklanana kadar bir şey yapmamıza gerek yok demişlerdi.

• Bu yeni yasa çıktı falan deniyor uzun dönem için şansım artması bakımından beklıyorum yedek subay astsubaylık için. Agustos ayında gidecek olanları etkilemıyor dimi bu yasa şuan bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muko_60

Siz bireysel olarak ne kadar iyi olursanız olun hepsi fos. Armutun biri bir hata yapınca cezasını 50 kişi çekiyor. Bu yüzden bireysel olarak kendinizi kasmayın hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 26 Mayıs 2019; 12:15:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YshtolaRhul7017

Siz bireysel olarak ne kadar iyi olursanız olun hepsi fos. Armutun biri bir hata yapınca cezasını 50 kişi çekiyor. Bu yüzden bireysel olarak kendinizi kasmayın hiç gerek yok.

Alıntıları Göster
    Törene hazırlık için 50 kişilik takımlara ayrılmıştık. Bizim takımda bir moron vardı kendini hiç yormazdı. ceza olarak hergün koca stadı 3 defa fazladan turluyorduk. Özetle askerde bireysel ceza yoktur. 1 kişinin cezasını herkes çeker.

---------------------
    @trom celp dönemleri şansı arttırmaz. Birliğin ihtiyacına göre yedek subay çağrılır.

• Arkadaşlar merhaba tecilimi bozup askerliğe başvuruda bulunmak istiyorum şimdilik iki sorum var cevaplayabilriseniz çok sevinirim

Öncelikle 2 yıllık önlisans mezunuyum 6 ay askerlik yürürlüğe girdi mi yani şuan başvursam 6 ay mı yapacağım?
    Bugün başvursam Ağustos dönemi kesin yetişir mi?

Teşekkürler şimdiden
  • Arkadaşlar merhaba. Ben bir kaç soru sormak istiyorum. Tecilimi bozdurdum yedek subay ve komando olmak istediğimi söyledim.Makine mühendisliğinden mezunum.

1)Kısa dönem veya yedek subay çıkarsa doğuya gitme şansım var mı? Bu durum kura ile mi belirleniyor yoksa devlet kendi mi yapıyor?

2)Komando olmak ister misin diye sordu istemsiz olarak evet cevabını verdim. Sonra kendi kendime düşündüm benden komando olmaz yata yata hamladım. Değiştirmeli miyim yoksa hayır desemde çıkma olasılığı aynı mıdır komandonun?

Teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknx40

1-30 haziran arası ne yapacakmışız anlamadım ? Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra yerler açıklanana kadar bir şey yapmamıza gerek yok demişlerdi.

Alıntıları Göster
    Sevk öncesi hazırlık dönemiymiş galiba da kimisi e devletten dolduracaksınız kimisi askerlik şubesine gideceksiniz kimisi de gitmenize gerek yok diyor bilen biri aydınlatırsa seviniriz

• Ben ağustos celbinde gitmek istiyorum 31 mayısa kadar sürem var tecili bozdurmak için bu son düzlükte bozdursam kısa dönem mi çıkar? Şahsen yedek subay olarak yapmak istiyorum. Ana sorum tecil bozdurma vaktinin kısa ve uzun döneme etkisi veya A,B gruplarına etkisi var mı?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.