Şimdi Ara

3770K Soğutucu Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3770K için Soğutucu tavsiye edebilirmisiniz
    kasa: coolmaster haf 912
    ücrette limit yok, Gerçekten iyi bişey olsun istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 432

3770K için Soğutucu tavsiye edebilirmisiniz

hava soğutma olsun diyorsan thermalright silver arrow sb-e tavsiyem olur.
    sıvı soğutma olsun diyorsan corsair h100.
  • quote:

Noctua nh d-14 kullanıyorum.Tavsiye ederim 2600k işlemci ile 31 derecede tam yükte 4800 mhz kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeliilkerr

quote:

Noctua nh d-14 kullanıyorum.Tavsiye ederim 2600k işlemci ile 31 derecede tam yükte 4800 mhz kullanıyorum

tam yükte 31 derecede mi?
  • COOLMASTER HYPER 212 EVO
    hoşuma gitti, nasıldır sizde bu ürün
  • quote:

quote:

Oda 10 derecemi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkeger

quote:

quote:

Oda 10 derecemi

Forumda gacvokem nickli Ömer abi de FX6100 var.Noctua Nh-d14 aldığı değerleri yazsın buraya da bi görün

Hatta konuya bakarken buldum fotoğrafını bakın isterseniz.

3770K Soğutucu Tavsiyesi

Bu sebepten konuyu açan arkadaşa Noctua Nh D-14 tavsiye ederim.

Bunun dışında Thermalright Silver Arrow SB-E var.Bu ikisi dışında profosyonel bir hava soğutucuna bakma derim.

İkiside kaliteli

Aynı kalitede üretilmiş biri 6 heatpipe lı diğeri 8 heatpipelı.

Yabancı forumlarda reviewlara da bakabilirsin.Youtube videolarını inceleyebilirsin.

Thermalright Silver Arrow SB-E : http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/thermalright-silver-arrow-sb-e-intel-ve-amd-islemci-sogutucusu-lga1155-2011-ve-fm1-soket-uyumlu.html

NOCTUA NH-D14 : http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkeger

quote:

quote:

Oda 10 derecemi

Forumda gacvokem nickli Ömer abi de FX6100 var.Noctua Nh-d14 aldığı değerleri yazsın buraya da bi görün

Hatta konuya bakarken buldum fotoğrafını bakın isterseniz.

3770K Soğutucu Tavsiyesi

Bu sebepten konuyu açan arkadaşa Noctua Nh D-14 tavsiye ederim.

Bunun dışında Thermalright Silver Arrow SB-E var.Bu ikisi dışında profosyonel bir hava soğutucuna bakma derim.

İkiside kaliteli

Aynı kalitede üretilmiş biri 6 heatpipe lı diğeri 8 heatpipelı.

Yabancı forumlarda reviewlara da bakabilirsin.Youtube videolarını inceleyebilirsin.

Thermalright Silver Arrow SB-E : http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/thermalright-silver-arrow-sb-e-intel-ve-amd-islemci-sogutucusu-lga1155-2011-ve-fm1-soket-uyumlu.html

NOCTUA NH-D14 : http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597

Cevabın için teşekkürler, 8 heatpipeli olan NOCTUA'mı
    Birde bu soğutucuya 180-200 tl civarında bi para vermektense Su soğutma dahamı akıl karı olur, Veya 200 tl civarındaki su soğutmada bu değerleri alabilirmiyim

• 8 heatpipeli olan Thermalright Silver Arrow SB-E

Su soğutma hava soğutmaya göre daha maliyetli bir sistem kaldıki şu fiyat bandında su soğutma olarak corsair h100 var.Su radyatörlerinde sesten şikayet eden çok kişi var.

Nette araştır hangisi kafana yatarsa onu al derim.
  • h100'de gpu'yuda soğtuabilirmiyiz, yoksa sadece cpu'mu
    birde h100 Thermalright SB-E Sonuçlarını verirmi
  • quote:

h100'de gpu'yuda soğtuabilirmiyiz, yoksa sadece cpu'mu
    birde h100 Thermalright SB-E Sonuçlarını verirmi

h100 cpu cooler diye geçer.GPU soğutamazsın ama farklı bir aparatı var mı bilmiyorum.Hem su soğutma yapacaksan fotoğraftaki gibi adam akıllı yapacaksın bence h100 ile de olacak iş değil bu

h100 ile Noctua değerlerine bak http://www.guru3d.com/article/corsair-h100-review/7

Noctua ile thermalright bak http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-silver-arrow-sb-e_5.html

Bir de şu fotoğrafa bak

3770K Soğutucu Tavsiyesi

• Su soğutmaya daha var sanırım, Noctua ile thermalright arasında çok aşırı bi fark varmıdır?
  • quote:

Su soğutmaya daha var sanırım, Noctua ile thermalright arasında çok aşırı bi fark varmıdır?

buradaki grafikleri incele işte yukarıda da vermiştim

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-silver-arrow-sb-e_5.html
  • Yük altında 75C'yi geçiyorsa 200 tl vermenin bi anlamı yok sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: routemaster

quote:

Orijinalden alıntı: Drysdale

quote:

quote:

Islemcisi icin normal olmali, bende Phenom II X4 955 BE var ve Noctua D14 ile en cok 55 gordum, 10 saatlik Prime95 testi suresince.

bu forumda ve incelediğim yabancı forumlarda genellikle sıcaklıklar 55, extreme OC testlerindeyse 77 derece civarındaydı. yük altında ve o denli OC'de 30 derece gibi sıcaklığın olduğunun söylenmesi gerçekten çok şaşırttı beni. Bende de aynı işlemci var. iyi bir fan arıyorum çünkü stok fanda bi' test yapayım dedim 80dereceyi geçti. Ama bu denli bir fark olmasını pek beklemiyordum forumlarda gördüğüm bilgilerden ötürü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Islemcisi icin normal olmali, bende Phenom II X4 955 BE var ve Noctua D14 ile en cok 55 gordum, 10 saatlik Prime95 testi suresince.

bu forumda ve incelediğim yabancı forumlarda genellikle sıcaklıklar 55, extreme OC testlerindeyse 77 derece civarındaydı. yük altında ve o denli OC'de 30 derece gibi sıcaklığın olduğunun söylenmesi gerçekten çok şaşırttı beni. Bende de aynı işlemci var. iyi bir fan arıyorum çünkü stok fanda bi' test yapayım dedim 80dereceyi geçti. Ama bu denli bir fark olmasını pek beklemiyordum forumlarda gördüğüm bilgilerden ötürü.

Şu anda İzmirde çatı katında bir yerde oturuyorum.

Şu mevsime göre oda gayet sıcak ve bunaltıcı.Eğer odadaki termometre doğru ise 32 dereceyi gösteriyor.Ve biraz önce sistemi 5000 Mhz 1,440 V'ta full yükte test ettim.

Hatta 20 dakika civarı kadar test ederken caps aldım.Sıcaklık değerleri Çekirdeklerin 54-56-57-55 derecede.

Şu testi balkonda serin bir yerde veya kışın yapmış olsam dereceler dahada aşağıya doğru farklılık gösterecektir..Öle 70 dereceleri görmedim.Ama 5200-5400 bandını zorlasam görme ihtimalim var diye düşünüyorum.

Noctua NH-D14 'ü genelde 4500-4800 Mhz'de denemişler önemli sitelerin reviewlarının hepsini okudum.

Daha farklı testler olduğunda capslari paylaşırım

3770K Soğutucu Tavsiyesi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şu anda İzmirde çatı katında bir yerde oturuyorum.

Şu mevsime göre oda gayet sıcak ve bunaltıcı.Eğer odadaki termometre doğru ise 32 dereceyi gösteriyor.Ve biraz önce sistemi 5000 Mhz 1,440 V'ta full yükte test ettim.

Hatta 20 dakika civarı kadar test ederken caps aldım.Sıcaklık değerleri Çekirdeklerin 54-56-57-55 derecede.

Şu testi balkonda serin bir yerde veya kışın yapmış olsam dereceler dahada aşağıya doğru farklılık gösterecektir..Öle 70 dereceleri görmedim.Ama 5200-5400 bandını zorlasam görme ihtimalim var diye düşünüyorum.

Noctua NH-D14 'ü genelde 4500-4800 Mhz'de denemişler önemli sitelerin reviewlarının hepsini okudum.

Daha farklı testler olduğunda capslari paylaşırım

3770K Soğutucu Tavsiyesi

hocam sorması ayıp kullandığın thermal macun değil? mesela burdaki işlemciler 60-70'lerde dolaşıyor.
    hikmet senin işlemcide mi nedir anlamadım ama maşallah diyeyim nazar değmesin :)
    noctua ya da silver arrow sb-e modellerinden birini aldığım gibi sana OC için danışayım hazır izmir'deymişsin :)

http://imageshack.us/photo/my-images/9/1289results4ghzascendin.png/
    http://imageshack.us/photo/my-images/43/6560thermalrightvenomou.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/839/31tdiagrxbt.png/

• Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3 anakart ve 2600 k işlemci ve Noctua NH-D-14 ile biraz önceki deneme sonucu

Kışa doğru daha düzgün değerler alırım sanırım.

3770K Soğutucu Tavsiyesi

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2387289

3770K Soğutucu Tavsiyesi

• dh-14'ü sabertooth z77'ye montaj etmek için thermal plakayı çıkartmak gerekicek sanırım bu kötü oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.