Şimdi Ara

379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.039
Cevap
15
Favori
222.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yedek subay ve astsubay alımı erler kadar yoğun bir kitleyi harekete geçirmeyecek bu sebeple bu takvimi normal işletebilirler. Fakat bu alımlar 3 ayda bir oluyor. Yani 1 ay celp ertelemesi demek aslında terhisine 3 ay kalan yedek subay ve astsubayların etkilenmesi demek. Bu süreçte
    1- Yedek sub asb alımları devam edebilir
    2- 1-2 aylık personel boşluğu görmezden gelinip terhisler yapılabilir ve yeni alımlar gecikmeli olabilir.
    3- Ydk. sub asb terhisleri ilk aşamada 3 ay ertelenebilir.
    4- Her ne kadar zorunlu hizmet olsa da maaşlı ve rütbeli personel olan bu kesim hareketliliğin azaltılması amacıyla bir şekilde askeriyede tutulabilir. Zorunlu yada gönüllü.

Verilen kararlar arasında tutarlılık olmasını beklersek bu süreçte nispeten az sayıda olan muvazzaf alımlarının bile ertelendiğini göz önüne almamız gerekir. Aslında tek bir sonuca varıyoruz. Şu an için askerlikle öyle yada böyle ilişkisi olan herkes sadece süreci beklemekle yetinecek. Her sürprize açık olmak da faydalı olacaktır. Hiç bir şeyi önceden kestirmenin mümkün olmadığını düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emhyr

Hocam şu anda mesele dışarıdan içeri alınacak olanların risk arz ediyor olması. Terhis olanların yerine yenilerinin koyulma zorunluluğu olmasa terhisleri 2 hafta karantinadan sonra normal zamanında yapıp, celpler 2. emre kadar ertelendi deyip kestirip atarlardı.

Ezcümle, şu anda asıl amaç celp ertelemek, terhis ertelemek bunun bir sonucu.

Bence şu anda yedek subaylara ne yapacaklarına karar veremediler. O yüzden bu belirsizlik.
    Asıl amaç celp ertelemek diyorsunuz da hocam, zaten mayıs celbi ile gelenler de 15-20 gün karantinaya alınacak. Bu sürede de şuan askerdekilerin devam etmesi durumunda askeriyede boşluk da olmayacak. Mayıstakilerin karantinası bitip birliklerine dağıtılınca da eski kasım askerleri de o an karantinaya alınıp sağlıklı bir şekilde dağıtılabilirdi. Çok mu yüzeysel düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: weSt`

Yedek subay ve astsubay alımı erler kadar yoğun bir kitleyi harekete geçirmeyecek bu sebeple bu takvimi normal işletebilirler. Fakat bu alımlar 3 ayda bir oluyor. Yani 1 ay celp ertelemesi demek aslında terhisine 3 ay kalan yedek subay ve astsubayların etkilenmesi demek. Bu süreçte
    1- Yedek sub asb alımları devam edebilir
    2- 1-2 aylık personel boşluğu görmezden gelinip terhisler yapılabilir ve yeni alımlar gecikmeli olabilir.
    3- Ydk. sub asb terhisleri ilk aşamada 3 ay ertelenebilir.
    4- Her ne kadar zorunlu hizmet olsa da maaşlı ve rütbeli personel olan bu kesim hareketliliğin azaltılması amacıyla bir şekilde askeriyede tutulabilir. Zorunlu yada gönüllü.

Verilen kararlar arasında tutarlılık olmasını beklersek bu süreçte nispeten az sayıda olan muvazzaf alımlarının bile ertelendiğini göz önüne almamız gerekir. Aslında tek bir sonuca varıyoruz. Şu an için askerlikle öyle yada böyle ilişkisi olan herkes sadece süreci beklemekle yetinecek. Her sürprize açık olmak da faydalı olacaktır. Hiç bir şeyi önceden kestirmenin mümkün olmadığını düşünüyorum
    Hocam çok doğru konuştunuz. Bunlar arasında en mantıklı-makul seçenek verdiğiniz 1. ihtimal duruyor. Çünkü yd sb/asb ların sarkması, erlerin sarkmasındaki etkilerden fazlasını yaratacaktır.

Ama en gerildiğim ihtimal şu; Mayıs ayında yd subay/astsubay alımlarının tamamen durması. Ve mevcut subayların görevlerinin 3 ay zorunlu olarak artırılması ve yeni subay alımının da Ağustos celbi itibari ile devam etmesi. Yani Mayıs celbinde hiç yd subay almamak.

• Erler açısından planlanan bence virüs seyri yavaşlayana kadar parça parça hizmet sürelerini uzatıp hayat normale döndüğünde terhis etmek çünkü acemi alımlarında en son durum eğitim zaten yapılamıyor ve acemilik süresi karantinayla geçiyor bu çok sıkıntılı aynı şekilde 378. dönem yedek sblerde takım komutanı olan arkadaşlar mezun olmalarına rağmen bir süre eğitim birliklerinde kaldılar ve eğitimlerinin son kısmı virüs sebebiyle boş geçti şimdi 379. dönem yedek sblerin alımı mayısta değilde en erken ağustosta olacaktır bence çünkü yedek subaylarda celpler 3 ayda bir ve 1 kere celbin kaydırılması aktif görev yapan bütün dönemlere 3 ay ek hizmet süresiyle sonuçlanır çünkü 377 ve 378. dönemlerin yerine gelecek olan personelin alımı da 3 aylık bir kayma yaşayacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Metallurgist

Asıl amaç celp ertelemek diyorsunuz da hocam, zaten mayıs celbi ile gelenler de 15-20 gün karantinaya alınacak. Bu sürede de şuan askerdekilerin devam etmesi durumunda askeriyede boşluk da olmayacak. Mayıstakilerin karantinası bitip birliklerine dağıtılınca da eski kasım askerleri de o an karantinaya alınıp sağlıklı bir şekilde dağıtılabilirdi. Çok mu yüzeysel düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Gelenler ayrı ayrı odalarda karantinaya alınmıyor, kışlalar öğrenci yurdu değil. 1 kişi virüsle gelse karantinadaki tüm koğuş hasta olacak, böylece sağlıklı gelenler de hastalanmış olacak.

Ayrıca hastalanmış kişiler de askere başlatılamayacağından, başlayan kişi sayısı planlanandan az kalacak. Ne kadar az kalacağı önceden bilinse gene hadi neyse, onu bilmek de mümkün değil. Yönetilemeyecek bir sürecin başlangıcı olur dışarıdan adam getirmek. Yapılabilecek tek şey var, bir celp dönemini 6 parçaya bölüp, her 2 haftada bir kademeli olarak çok az sayıda kişi alınır, az sayıda kişi de terhis edilir. Fakat daha ilk aşamada bununla uğraşmak da lüzumsuz. Şu anda askerlik yapanların askerliğini Ağustos'a kadar uzatırlar, o zamana kontrol altına alınmış olur diye umuyorum. Olmadı benim dediğimi yaparlar herhalde.

• ontkksl O kullanıcısına yanıt
    Hocam diyorsun ki "379. dönem yedek sblerin alımı mayısta değilde en erken ağustosta olacaktır". O halde mayıs celbine başvuranlardan hiç yd sby almayıp Agustosta alırlar diyorsun. Yani Agustos sarkmaz, sadece aradaki mayıstaki yd başvuruları çöp olur diyorsun. Doğru mudur? Çünkü her 3 ayda bir bir önceki yd subay alınacağına, mayıs hiç alınmayıp agustostan alarak başlamaları daha doğru, senin dedigine göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Metallurgist

Hocam çok doğru konuştunuz. Bunlar arasında en mantıklı-makul seçenek verdiğiniz 1. ihtimal duruyor. Çünkü yd sb/asb ların sarkması, erlerin sarkmasındaki etkilerden fazlasını yaratacaktır.

Ama en gerildiğim ihtimal şu; Mayıs ayında yd subay/astsubay alımlarının tamamen durması. Ve mevcut subayların görevlerinin 3 ay zorunlu olarak artırılması ve yeni subay alımının da Ağustos celbi itibari ile devam etmesi. Yani Mayıs celbinde hiç yd subay almamak.

Alıntıları Göster
    Gerildiğiniz ihtimal, olma olasılığı daha yüksek olan ihtimal bence Ben 375. dönem yedek subayım, eve döndüm ama resmi terhisimiz 25 Nisan. Heyecanla bekliyorum uzayacak mı diye.

• Emhyr kullanıcısına yanıt
    Demek ki neymiş, kiminin gerildiği ihtimal kiminin duasıymış hocam Ama umarım böyle olmaz. Mayısçıların ne günahı vardı beya
  • 375. dönem yedek subayların bir kısmı yıllık izne tabi terhis oldu bir kısmı da devam ediyor. Fakat 378. dönem yedek subaylar geldi ve bu arkadaşlar 375lerin yerine geldi. Bu sebeple 375in bu durumdan etkileneceğini düşünmüyorum. 376lar hiç yıllık izin kullanmadıysa 18 Haziran'da, kullandılarsa 18 Temmuz'da çıkacaklar. Bu mayıs celbi tam da kendilerini etkiliyor aslında. Yedek subay temel eğitimleri branşa göre 1.5 ile 3 ay sürüyor diye biliyorum. Yani bu celp herkesi etkilerse ve yedek subay terhisleri durmazsa mevcut asteğmenlerin görev yerlerinde 1 ay civarı boşluk oluşma ihtimali var. Karar alındığında neler göz önünde tutulacak, öncelikler neler olacak hep beraber göreceğiz. %100 doğrunun olmadığı artıların ve eksilerin kişiden kişiye değiştiği bir dönemdeyiz

• Bizi neden etkilemiyor hocam anlamadım? 378'ler geldi evet, fakat 379'lar da katılması gereken zamanda katılmayacak. Uzarsa eğer bizimkini uzatırlar. Ama ben izinlerimi sona koyup eve döndüm. Çoğu kişi benim durumumda. Bence msb de çok düşüncelidir şu an ne yapsak diye

• Haklısınız hocam. Ama bu kadar teorinin dönmesindeki sebep de geçtiğimiz hafta içi yapılan duyuruların önce yapılıp sonra değiştirilmesi, sonra komple kaldırılması gibi bir durum yaşamış olmamız. Herkesin kafası allak bullak. Özellikle personel olarak alınma ihtimali yüksek kişilerin sırf bu olaylar yüzünden bu celpte hiç personel alınmaması ihtimaliyle karşılaşması çok can sıkıcı oluyor. Yani mayıs dağıtımıyla seçilip ağustosta gitsek yine razıyız. Ama Mayıstan hiç personel almayıp agustostan almaya başlama ihtimali de çok çok can sıkıcı
  • Emhyr kullanıcısına yanıt
    378'ler aslında 375'lerin boşaltacakları kadrolara geliyorlar. 379'lar geldiğinde sizler zaten iki ay önce terhis olmuş oluyorsunuz. Orda bir boşluk 378'ler geldiği için oluşmuyor. Bu sebeple sizi terhis etmeleri herhangi bir kadro açığı yaratmaz. Fakat 379'ların gelmemesi şu an görevde olan ve önümüzdeki aylarda terhis alacak ilk celb ile bağlantılı. Yanlış bilmiyorsam mantık bunun üzerine kurulu.

• Mr.Metallurgist M kullanıcısına yanıt
    Yedek subaylık bekliyorsanız geç bile olsa o şekilde gidersiniz tahminim. Yani hiç yedek subay alımı olmasın herkesi er olarak çağıralım gibi bir sonuç çıkarmazlar. İyice karışır durum. Gönlünüze göre olur inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: weSt`

378'ler aslında 375'lerin boşaltacakları kadrolara geliyorlar. 379'lar geldiğinde sizler zaten iki ay önce terhis olmuş oluyorsunuz. Orda bir boşluk 378'ler geldiği için oluşmuyor. Bu sebeple sizi terhis etmeleri herhangi bir kadro açığı yaratmaz. Fakat 379'ların gelmemesi şu an görevde olan ve önümüzdeki aylarda terhis alacak ilk celb ile bağlantılı. Yanlış bilmiyorsam mantık bunun üzerine kurulu.
    Mantık doğru ama 379'lar alınmayıp, 375leri terhis edip, 376'ları 3 ay uzatırlarsa şayet, totalde olması gereken sayı azalmış oluyor.

Bu tartışmaya da neden girdik bilmiyorum :) Önümüzdeki hafta içinde belli olacaktır.

• 05.06.2018 tarihinde lisanstan mezun oldum. Tecil ettirdim 05.06.2020 oldu. Geçen kasım ayında tecili bozdurup başvuru yaptım. Ama yurtdışında iş bulduğum için tekrar tecil ettirdim. 05.06.2020 olmuştu tekrar ama şimdi 29/04/2020 sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. Neden böyle oldu? Ne zaman çağırılırım askere? Kaçak durumuna düşersem havalimanında sıkıntı yaşar mıyım? Son olarakta yurtdışından bedelliye başvurarabilir miyim?

• İyi dilekleriniz ve ilgili yorumlarınız için teşekkürler
  • Arkadaşlar tecilim 01/05/2020 tarihinde sona eriyor ve tecil hakkım yok. Daha önce e-devletten askerlikle ilgili herhangi bir işlem gerçekleştirmedim. Bedelli askerliğe yeni kanunla yoklama kaçakları başvuramıyor biliyorsunuz. Yoklama kaçağı olmamak için e-devletten yoklama başvurusu yapmak istedim.

Yoklama Başvurusu Süreç Takibi'ne tıkladığımda;
    "Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz."

Yoklama Başvurusu'na tıkladığımda ise;
    "ASAL Gn.Md.lüğü kayıtlarındaki durumunuz e-Yoklama yapabilmek için uygun değildir.Lütfen en yakın Askerlik Şubesine müracat ediniz!"

şeklinde yazılar çıkıyor.

Bu yazılar ne anlama geliyor?

Daha önce kamuda aday memur olduğum için üniversite sonrası 2 yıl tecilin üzerine 1 yıl daha tecilimi uzatmıştım, o işlemleri askerlik şubesinden yaparken bazı sorular sormuşlardı ve üzerine de tarif ettikleri sağlık ocağına gidip muayene olup işlemleri tamamlamıştım. Acaba o işlemin yoklama olma ihtimali var mıdır?

• Mr.Metallurgist M kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki hafta içi umuyorum her şey netleşir. Geriye kalan Yd Subay Astsubay için de uzatma yetkisi bulunduğundan ne söylesek şuan için tahminden öteye geçmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16 Ocak

Arkadaşlar tecilim 01/05/2020 tarihinde sona eriyor ve tecil hakkım yok. Daha önce e-devletten askerlikle ilgili herhangi bir işlem gerçekleştirmedim. Bedelli askerliğe yeni kanunla yoklama kaçakları başvuramıyor biliyorsunuz. Yoklama kaçağı olmamak için e-devletten yoklama başvurusu yapmak istedim.

Yoklama Başvurusu Süreç Takibi'ne tıkladığımda;
    "Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz."

Yoklama Başvurusu'na tıkladığımda ise;
    "ASAL Gn.Md.lüğü kayıtlarındaki durumunuz e-Yoklama yapabilmek için uygun değildir.Lütfen en yakın Askerlik Şubesine müracat ediniz!"

şeklinde yazılar çıkıyor.

Bu yazılar ne anlama geliyor?

Daha önce kamuda aday memur olduğum için üniversite sonrası 2 yıl tecilin üzerine 1 yıl daha tecilimi uzatmıştım, o işlemleri askerlik şubesinden yaparken bazı sorular sormuşlardı ve üzerine de tarif ettikleri sağlık ocağına gidip muayene olup işlemleri tamamlamıştım. Acaba o işlemin yoklama olma ihtimali var mıdır?
    Hocam eğer o bildirileri alıyorsanız şu an başvurulmuş gibi duruyor sanırım.

e-devlet üzerinden "Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri" ne girip bak bakalım orada neler göreceksin. Tercih yapılmış mı görelim

• Şimdilik hepsi ertelendi sb ve astsby değişebilir.
    379. Dönem (Mayıs 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.