Şimdi Ara

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.312
Cevap
28
Favori
296.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları

Bu şekilde yazıyor bende. Ama sistemde süreç takibi kısmında bi sorun var galiba. Sağlık muayenesi sonucunu göremeden bu yazı geldi ekrana..

382. Dönem (Şubat 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muco022 -- 12 Kasım 2020; 19:18:28 >

• Muco022 M kullanıcısına yanıt

Hizmet tercihinizi yapmışsınız, bir daha süreç takibi kısmını göstermez size yükümlü olarak kaydınız bulunmadı der,aynı şekilde asal yoklama kısmına girersen yoklama durumunuz e -yoklama yapabilmek için uygun değildir der sorun yok.Sonuçta askerlik durumunda sınıf bekliyor yazıyor ayrıca hizmet tercihini ön izleme yapabiliyor olman lazım.

Not: 0:33 saniyede bakabilirsiniz açıklıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 12 Kasım 2020; 19:59:29 >

• Arkadaşlar mezun olalı 2 ay olucak yaklaşık. Tecilimi bozdurmak istiyorum. Şubatta gitmem için başvurular açıldı mı acaba?

• içinizden biri İ kullanıcısına yanıt
    Evet 30 kasıma kadar bozarsanız ve işlemleriniz biterse şubatta gitme şansınız var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SöyleyinBilsin

Evet 30 kasıma kadar bozarsanız ve işlemleriniz biterse şubatta gitme şansınız var

İşlemler ortalama ne kadar sürüyor? 15 günde biter mi?

1-Askerlik Yoklamanızı e-devletten yapacaksınız:ortalama 2 dakika

2-Öğleden sonra yoklama yaptıysanız ertesi gün veya öğleden önce yoklama yaptıysanız öğleden sonra aile hekimine gidebilirsiniz.Aile hekimi 5 dakika muayene yapacak.Daha sonra sana belge verecek.Aynı zamanda sistem üzerinden askeriyeye de göndercek belgeyi.Askeri şubeye gitmene gerek yok.Ama sistemde geç düşebilir muayene bilgin.Eğer 3 güne kadar düşmezse askeri şubeye gidip 2 dakika içinde halledebilir ve hizmet tercihini yapabilirsin.Hiç sistemi beklemicem dersen direk belgeyi askeri şubeye götür.

3-Hizmet tercihi yapılacak : ortalama 2 dakika

Yani özetle en erken 1 gün içinde halledebileceğin gibi askeri şube ile muhattap olmazsan en geç ortalama 5-6 günde sürebilir.Bazı yerlerde sistem hızlı işliyor aile hekimi belgesi direk onaylıyor sistem yani askeri şubeye gitmedende 1 günde halledebilirsin bu süreye ve bağlı bulunduğun yere göre değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 12 Kasım 2020; 21:59:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pwmn

1-Askerlik Yoklamanızı e-devletten yapacaksınız:ortalama 2 dakika

2-Öğleden sonra yoklama yaptıysanız ertesi gün veya öğleden önce yoklama yaptıysanız öğleden sonra aile hekimine gidebilirsiniz.Aile hekimi 5 dakika muayene yapacak.Daha sonra sana belge verecek.Aynı zamanda sistem üzerinden askeriyeye de göndercek belgeyi.Askeri şubeye gitmene gerek yok.Ama sistemde geç düşebilir muayene bilgin.Eğer 3 güne kadar düşmezse askeri şubeye gidip 2 dakika içinde halledebilir ve hizmet tercihini yapabilirsin.Hiç sistemi beklemicem dersen direk belgeyi askeri şubeye götür.

3-Hizmet tercihi yapılacak : ortalama 2 dakika

Yani özetle en erken 1 gün içinde halledebileceğin gibi askeri şube ile muhattap olmazsan en geç ortalama 5-6 günde sürebilir.Bazı yerlerde sistem hızlı işliyor aile hekimi belgesi direk onaylıyor sistem yani askeri şubeye gitmedende 1 günde halledebilirsin bu süreye ve bağlı bulunduğun yere göre değişebilir.

Çok teşekkürler hocam. Tecili bozdurmak için askeri şubeye gitmem gerekiyormuş. Büyük ihtimal hala öğrenci erteli gözüktüğü için sıkıntı oluyor.

Bu arada sırtımda platin var bu engel olur mu yedek subaylığa ? veyahut e devlette belirtmem gerekiyor mu kırık çıkık ve ameliyat kısmına?

Hayır.Askeriye gitcem diye bir şart yok ben de tecilimi bozdurdum 2022 ye kadar tecilliydim.E-devlete giriyorsun askerlik erteleme iptali başvurusu var ona tıkla 1 tıkla tecilin bozulur.Sisteme bilgisi ortalama 10 gün içinde düşer.Ama telaş etme erteleme başvurusu hemen yaptıktan sonra yoklamanı yapabilirsin.Özetle bende tecilliydim 2 günde içinde askerlik işimi tamamladım.Boşuna askerlik şubesinde evraklarla uğraşma.

Yoklamanı doldururken ameliyat durumun veya herhangi bilgiler yazar onları doldurursun.Yedek subaylığına engel olabilir,olmayadabilir ha yok dersende en kötü askeri girişteki sağlık kontrollerinde belli olur zaten.En iyisi doğrusu ile doldurman orayı sana kalmış bir şey,ha 6 aylık ha 1 senelik parası olsa dahi.Sağlıktan önemli bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwmn -- 12 Kasım 2020; 22:19:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pwmn

Hayır.Askeriye gitcem diye bir şart yok ben de tecilimi bozdurdum 2022 ye kadar tecilliydim.E-devlete giriyorsun askerlik erteleme iptali başvurusu var ona tıkla 1 tıkla tecilin bozulur.Sisteme bilgisi ortalama 10 gün içinde düşer.Ama telaş etme erteleme başvurusu hemen yaptıktan sonra yoklamanı yapabilirsin.Özetle bende tecilliydim 2 günde içinde askerlik işimi tamamladım.Boşuna askerlik şubesinde evraklarla uğraşma.

Yoklamanı doldururken ameliyat durumun veya herhangi bilgiler yazar onları doldurursun.Yedek subaylığına engel olabilir,olmayadabilir ha yok dersende en kötü askeri girişteki sağlık kontrollerinde belli olur zaten.En iyisi doğrusu ile doldurman orayı sana kalmış bir şey,ha 6 aylık ha 1 senelik parası olsa dahi.Sağlıktan önemli bir şey yok.

Tecil iptal'e girince

Erteleme İptal işlemini gerçekleştirmek için En Yakın Askerlik Şubesine Müracaat Ediniz.

böyle bir yazı var hocam. Ondan dolayıdır.

Bu arada buraya sorayım bilen vardır belki. Askerdeyken platinleri çıkartsam sıkıntı olur mu raporda vs?

Koşu belki ama şınav ve mekik yaptıracaklar. Platin ile yapabilir misin bunları? Bunlar için yalan beyan versen başına iş alırsın, vermesen yine iş alırsın. Baştan belirt ki, çok zorlamasınlar. Belki de muaf ederler bile, kim bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tmp341

Koşu belki ama şınav ve mekik yaptıracaklar. Platin ile yapabilir misin bunları? Bunlar için yalan beyan versen başına iş alırsın, vermesen yine iş alırsın. Baştan belirt ki, çok zorlamasınlar. Belki de muaf ederler bile, kim bilir.

Hocam bu halimle power lifting sporuyla uğraşıyorum🤣 sıkıntı olmaz şınav mekik vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar diyelim ki şubat celbi için başvurdum, çıktığında sonradan vazgeçip gitmeme(tekrar tecil etme) şansım var mı? Bu fırsat var ise yedek subay yada er olduğumu öğrendikten sonra mı var?

Yedek subay olarak yapmak istiyorum bilg.müh mezunuyum şansım ne derece var? Bir sitede eskiden olan yedek subay olarak yapmak istiyorum seçeneğinin kaldırıldığını, başvuran herkesin içinden rastgele yedek subay seçildiğini okudum, bu bilgi konudaki ve internetteki diğer bilgilerle çelişiyor ve kafama yatmadı, bu konunun doğruluğu nedir?

• S T A Y S kullanıcısına yanıt

Hocam bende bilgisayar mühendisiyim bana da çıkmadı. Bizim bölümden alım olduğu söyleniyor yedek subay olarak ancak ben daha okuldaki bir hocam haricinde olan görmedim. Bilgisayarda akademisyenlerin şansı var diye biliyorum. Mühendislik alanında ağırlıklı olarak makine, elektrik-elektronik ve mekatronik mühendisliği bölümünden alım çok oluyor genel olarak. Kendini yedek subay çıksın diye şartlamamanı tavsiye ederim. Çıkarsa sürpriz olsun. :) Diğer konu hakkında çok bilgim yok ama bu konuyla alakalı açılan başlıklar vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tmp341

Hocam varis askerliğe engel midir?

Bir bilginiz var mı?

Yönetmelikte varisle alakalı bir şeyler okudum ama tam emin olamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O zaman dert olmaması gerek.

• yusufmerhey kullanıcısına yanıt
    Ameliyat falan gerektirecek kadar kötüyse, belki. Ama duymadım hiç.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.