|
384. Dönem (Ağustos 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (22. sayfa)
-
-
ben de ayni durumdayim hocam, bi gelisme var mi
-
Merhaba sınıfım ve yerim belli oldu yedek subay olarak yapacağım okuldan dolayı tecil hakkım var erteleme yaparsam tekrar yedek subay çıkar mı yoksa erliğe mi düşürülürüm
Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç). duyuruda gördüğüm bu madde kafamı karıştırdı. Askerlik şube değişmeyeceğini söyledi ama bu konuda bilgisi olan var mı?
-
Hakkın saklı kalır. Tecil süren bitene kadar istediğim zaman astek olarak gidersin. 3te bir olayi eğitim için geçerli. Mesela gittin ameliyat olman gerekti 1 ay rapor versiler astek hakkın gider er olarak devam edersin. -
Yerin bir kere belli olduğu zaman, eğitim seviyen değişmedikçe yerin de değişmez (tecil hakkın olduğu sürece). Yani sen lise mezunusun diyelim, tecil hakkın varken yerin belli oldu, lisansa girip bitirirsen, o zaman değişir. Onun dışında, tecil bitene kadar tecil edip sonraki ilk celpte yine aynı yere aynı şekilde gidersin. -
Sınıflandırıldığın dönem birliğine belirtilen celpte katılmazsan statün düşer er olursun.quote:
Orijinalden alıntı: serdarbjk120Merhaba sınıfım ve yerim belli oldu yedek subay olarak yapacağım okuldan dolayı tecil hakkım var erteleme yaparsam tekrar yedek subay çıkar mı yoksa erliğe mi düşürülürüm
Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç). duyuruda gördüğüm bu madde kafamı karıştırdı. Askerlik şube değişmeyeceğini söyledi ama bu konuda bilgisi olan var mı?
-
Merhaba, yedek subaylığa başvuracağım. Şayet çıkmaz ise bedelliye çevirebiliyor muyum yoksa 6 ay erlik statüsünde mi kalıyorum? Amacım yedek subaylığı denemek, şayet olmazsa bedelliye başvurmak. 6 ay erlik istemiyorum. 7 Ağustosta tecilim doluyor, süre dolmadan yada dolduktan sonra bu işlemi yapmanın herhangi bir avantaj / dezavantajı oluyor mu? -
Er çıkarsa bedelliye çevirme hakkınız (daha önceden yoklama kaçağı veya bakaya düşmediyseniz) var. İster edevletten ister şubeden işlemleri yapabilirsiniz. Edevlette bir aşamada takılırsanız şubeden halledersiniz.
Yalnız hizmet tercihinden bedelliyi seçip ilgili bankaya ücreti yatırmak için süreniz, hangi grup çıktıysanız o grubun sevk işlemlerinin son tarihine kadar. Takribi 10 gün ile 2 ay arası bir süre oluyor.
Sayısal örnek vereyim. 16 temmuzda ağustos celbi yerleri açıklandı. 1. Grup çıkan biri 26-28 temmuz arası sevk işlemlerini yapmak zorunda. Bedelliye çevirmesi için bugün son gün. Sınırları zorlamamak adına son güne bırakmayın derim.
Daha önceden yoklamanız yapılmadıysa (edevletten Asal Yoklama Başvurusu - aile hekimine görünme süreci) 7 ağustos tarihi 31.12.2021e kadar ilişiği yoktur olarak güncellenecektir. Aralık ayında bile yoklamanızı yaptırabilirsiniz. 1 ocak sonrasına kalmayınız, yoklama kaçağına düşer bedelli hakkınızı yakarsınız.
Yoklamanız yapıldıysa Kasım celbine tabii olursunuz. 15 ekim gibi yeriniz belli olur. 2021deki bedelli başvuruları, 2022de 1 ay olarak icra edilecek. Herhangi bir dezavantajı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 29 Temmuz 2021; 1:53:16 >
-
Vakit ayırıp cevap yazdığınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Askerliğe dair hiç bir işlem yapmadım henüz, karar verme ve araştırma aşamasındayım.
7 Ağustos tecil bitişimin bir espirisi yok o zaman, yani süre geçerse kendiliğinden 31 Aralığa kadar uzar diyorsunuz. Ha 7 Ağustos dolmadan başvurmuşum ha dolduktan 31 Aralığa kadar, değişen bir şey olmayacak, bir problem olmadan başvurabilir, yedek subaylık çıkmaz ise bedelliye çevirtebilirsin diyorsunuz, bu bilgi için teşekkür ederim. Ne anladığımı belirtmek için tekrar yazıyorum ki yanlış olmasın. Kimi yerde şayet tecil bitmiş ise yedek subaylığa başvurulup çıkmadığı taktirde erlikten bedelliye çevirtme imkanı olmuyor tarzı şeyler okudum, o yüzden biraz şüpheyle yaklaşıyorum ki sakata gelmiyeyim çünkü epey bilgi kirliliği mevcut.
Askere başvuracağım zaman e-devletten Asal Yoklama Başvurusu yaparak tecilimi bozup işlemlere başlıyorum, başvurduğum tarihe göre de ilgili celp döneminde askere çağırılıyorum değil mi? Yani 31 Ağustos'a kadar başvurursam (tecilim bitmiş oluyor) Kasım ayı, Şayet Eylül'de başvurursam ise 2022 Şubat ayında çağırılıyorum, doğru mudur?
- Şubat ayı celp dönemi – Son başvuru tarihi: 30 Kasım
- Mayıs ayı celp dönemi – Son başvuru tarihi: 28 Şubat
- Ağustos ayı celp dönemi – Son başvuru tarihi: 31 Mayıs
- Kasım ayı celp dönemi – Son başvuru tarihi: 31 Ağustos
Aslında ben kışı hiç mi hiç sevmem, şayet yedek subaylık çıkar ise 2 aylık acemilik midir eğitim midir tam bilmiyorum, o süreci iyi geçirmek adına soğuklarda gitmeyeyim diye bahar & yaz aylarını istiyorum, bir yandan da bir an önce başvurayım gidip geleyim kafasındayım, bu aşamada karar kılamadım. Bu konu hakkında da danışayım, sizce ne yapmalı? Tekrar teşekkür ederim.
-
Sizin durumunuzla birebir olmasa da benzer durum, yeri belli olup bedelliye çeviren biri geri dönüş yapmış.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/149461371
Şubeden sorduran biri de cevap yazmış.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/148824056
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/149211128
Celpler için son başvuru tarihleri yazdığınız gibi. Ama önceden de gördüğümüz şubat celbinden mayısa veya mayıs celbinden ağustosa kaydırılanlar oldu. Bu sene oldu mesela.
Acemilik askerliğin en zor kısmıdır. Ne kadar şu dönem gideyim deseniz de planlanan gibi olmayacaktır. Kışın gitseniz kar, soğuk yazın gitseniz sıcak bir dert olacak. Ben 2018 kasımda Kütahya'da idim. Şansımıza 1 ay kar yağmadı, ama bölüğün yarısı hastalandı. Meyil iznim bronşitle/antibiyotikle geçti. Bir de nereye düşeceğiniz veya havaların nasıl olacağı bilemeyeceğiniz şeyler.
Ben yine de kışın gitmek daha iyi diyorum. Hem yaza kadar askerliğe alışır, yazın izin zamanı gezip tozarsınız. Bir de ustada ilk 3 ay nöbetleriniz fazla olur yeni geldiğiniz için. Alt devreleriniz geldikçe nöbet yükünüz azalır.
-
Er sınıflandırma sonucunu göremiyorum ben sizde de öyle mi ? 3. grup olarak açıklanmıştı benim yani eylül 13-15 arasında
-
Arkadaşlar merhaba, ben 25 yaşında elektronik mühendisiyim.
yedek subaylığa başvuracağım.
şimdi iş arıyorum bulamazsam gideceğim gibi bir mantığım var.
bu ağustos sonuna kadar tecili bozsam,
1- er çıktı diyelim en erken kasım'da gideceğim peki bu süreç içinde iş bulursam en geç ne zamana kadar tekrardan tecil edebilirim.
2- uzun dönem çıkarsada üstteki sorunun aynısını sormak istiyorum.
teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 35bnaArkadaşlar merhaba, ben 25 yaşında elektronik mühendisiyim.
yedek subaylığa başvuracağım.
şimdi iş arıyorum bulamazsam gideceğim gibi bir mantığım var.
bu ağustos sonuna kadar tecili bozsam,
1- er çıktı diyelim en erken kasım'da gideceğim peki bu süreç içinde iş bulursam en geç ne zamana kadar tekrardan tecil edebilirim.
2- uzun dönem çıkarsada üstteki sorunun aynısını sormak istiyorum.
teşekkürler.
Tecilini bozarsan ocak 2022 den itibaren diğer aralık 2022 ayına kadar gidersin. Kasım ayı çıkmaz çünkü kasım celbi için ağustos 31 son başvuruydu. Tecilini bozduktan sonra hizmet tercihi yaptığında gitmek istediğin aylar listelenecek ona göre tercih yaparsın yapmaz isen her an çıkabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: scrapion23Tecilini bozarsan ocak 2022 den itibaren diğer aralık 2022 ayına kadar gidersin. Kasım ayı çıkmaz çünkü kasım celbi için ağustos 31 son başvuruydu. Tecilini bozduktan sonra hizmet tercihi yaptığında gitmek istediğin aylar listelenecek ona göre tercih yaparsın yapmaz isen her an çıkabilir.
Alıntıları GösterAnlamadım hocam kusura bakmayın Ağustos 31'e kadar başvurursam Kasım celbi olmayacak mı? bugün 3 ağustos mesela.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 35bnaAnlamadım hocam kusura bakmayın Ağustos 31'e kadar başvurursam Kasım celbi olmayacak mı? bugün 3 ağustos mesela.
Alıntıları Gösterpardon tarihi karıştırdım 31 ağustosa kadar tecili bozup başvurursan kasım celbinde gidebilirsin bi ihtimal ama 31 ağustosu geçerse diğer seneye gidersin yani ocak 2022 den itibaren bulunduğun askeri şubeden detaylı bilgi alabilirsin
-
Arkadaşlar sıkıntıdayïm 383 dönem yedek astsubayım göreve başlayalı 40 gün falan oldu karakol komutanı ile aram hiç iyi değil 12 saat nobet tutuyorum nöbetten gelip istima alıyorum mıntıka yaptır kontrol et derken saat 10 11 oluyor uyuyana kadar 12 sonra 4 te tekrar kalkıyorum yine istima alıyorum yemeğe yolluyorum sonra askeri nöbete hazırlama nöbet değişimi yapıyorum bir günüm bu şekilde geçiyor bana bir günde kalan süre maksimum 6 saat ne iştahım kaldı kaç kilo verdim bilmiyorum psikolojim çöktü artık birde bunların üstüne komutan nerde görse bı ise yaramadimi söyleyip çarpıyor sürekli azar yiyorum iş tehditlere kadar geldi senin için dilekçe yazarım seni erliğe dusururum gibi şeyler söylüyor artık ne yapacağımı yapmam gereken işleri şaşırdım karakola gidiyorum ne yapacağımı bilmiyorum psikolojik olarak bittim artık nerde görsem onu kaçıyorum sürekli ne yapmam lazım bilmiyorum kendime zarar vericek noktaya geldim artık ere düşürme gibi bişey yapabilirmi hakkımı nasıl savunurum çöktüm artık hicbirsey düşünemiyorum yorgunluktan ve gördüğüm psikolojik baskıdan
-
O kadar olmasa da bana aynısı oldu. Gittim, oturdum odasına. Sordum “benimle ilgili şahsi sorununuz mu var? “ diye. Bir süre konuştuk. Dedim “ben düne kadar sıradan bir vatandaştım, sizin gibi askeri eğitim almadım” falan. Bir daha bana öyle davranmadı.
Oturup başbaşa konuşmayı deneyebilirsin. -
Önce durumu konuşarak çözmeye çalışın. Sonuç alamıyorsanız durumu hemen Cimer'e (Milli Savunma Bakanlığı adına) bildirin. Anında işlem yapılır personel hakkında. Merak etmeyin.
-
Whatsapp veya Telegram grubu yok mu ? Eylulde ayni yere gideceklerle tanisalim bari -
Hayırlı tezkereler öncelikle herkese sormak istediğim bir soru var yukarıda celp dönemini gördüm Ağustos sonuna diploma yetişmeyeceği için Eylül ayında bozacağım büyük ihtimal ben en erken Şubat ayında mı askere gideceğim sağ olsun okulum yaktı beni Kasım'da askere gitmekti niyetim...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X