Şimdi Ara

3900x cinebench 101 derece normal mi ? (düzeldi, montaj hatasıymış) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3U Rack kasaya su soğutma önermeyin bir zahmet. Bu sistem 7x24x365 çalışacak anlaşıldığı üzere... Hava soğutma kafidir. Kasa 3U olduğuna göre kule tipi soğutucularda da sorun olacaktır.

Bilmeyenlere 3U Rack kasa nasıl oluyor bir göstereyim, ona göre yorumda bulunun.

3900x cinebench 101 derece normal mi ? (düzeldi, montaj hatasıymış)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnacoN -- 4 Temmuz 2020; 23:20:13 >

• Arkadaşlar kasa 3u olduğu için her fanı takamıyorum
    maksimum 10cm yükseklikte prismden daha iyi durumda olan bir fan varsa onu alayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmbabs

Arkadaşlar kasa 3u olduğu için her fanı takamıyorum
    maksimum 10cm yükseklikte prismden daha iyi durumda olan bir fan varsa onu alayım
    inventus
    NOCTUA NH-L12S INTEL/AMD, 120mm, 1ad NF-A12x15 PWM, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9215

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9215

Alıntıları Göster
    noctuanın buna benzer bir kaç modeli daha var ancak max 95W TDP diyor hepsinde
    prismden daha verimli çalışacakmıdır sizce ?

• Burda seninle dalga geçen insanlarda o işlemciyi alacak paranın yarısı yok. Bunlar 3600x stok fanlıque tayfa. O dereceleri görüyorsanız bir daha çalıştırmayın kesinlikle. Zarar verirsiniz.
  • Prism fanla beraber 580 gr lık bakır soğutucu noctua da nh c14s var fanı alttan bağlayarak kullanılabiliyor onun ağırlığı fansız 8** lerde olması lazım ve nikel kaplı 7 borusu var yanlış hatırlamıyorsam 10 11cm civarında kasaya uygun olursa soğutma için daha iyi olur

"January 2016, I built a work-horse PC around the i7-6700K + Asus Z170 Deluxe Motherboard, inside of a 3U (5.75" Height) RackMount Chassis and the Noctua NH-C14S (single fan) was about the max height w/o going water cooling route. I run the 6700K @20% OC (4.8GHz) reliably, all the while the Asus MoBo LEDs never getting into the RED range. Noctua fans are warranted for 6years, which made my purchase a no-brainer."

bu arkadaş sığdırmış mesela 3u rackmount kasaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 5 Temmuz 2020; 2:20:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

Prism fanla beraber 580 gr lık bakır soğutucu noctua da nh c14s var fanı alttan bağlayarak kullanılabiliyor onun ağırlığı fansız 8** lerde olması lazım ve nikel kaplı 7 borusu var yanlış hatırlamıyorsam 10 11cm civarında kasaya uygun olursa soğutma için daha iyi olur

"January 2016, I built a work-horse PC around the i7-6700K + Asus Z170 Deluxe Motherboard, inside of a 3U (5.75" Height) RackMount Chassis and the Noctua NH-C14S (single fan) was about the max height w/o going water cooling route. I run the 6700K @20% OC (4.8GHz) reliably, all the while the Asus MoBo LEDs never getting into the RED range. Noctua fans are warranted for 6years, which made my purchase a no-brainer."

bu arkadaş sığdırmış mesela 3u rackmount kasaya
    Anakarttan kasanın üst kapağına kadar ölçtüğümde 115mm gibi bir alanım kalıyor, işlemci yüksekliğinden ötürü kurtaramaya bilir :\ https://noctua.at/pub/media/catalog/product/t/e/tech_nh_c14s_xl.jpg burada gösterdiğine göre sıfıra sıfır kasanın kapağı kapanıyor. Kasa kapağının heatsinke teması halinde ne gibi bir problemler olur acaba, denemeden bilemeyeceğim sanırım

bilgilendirmeler için teşekkürler

• Arkadaşlar kimsede montajda bir problem vardır dememiş :P
    Yandaki klipsi iyice zorlayıp ters tarafa kadar yatırmak gerekiyormuş, ben bir posta zorlayınca kırıldı kırılacak herhalde bu şekilde kalıyor diye tam ters yöne yatırmamıştım. Demek ki narin davranmamak gerekiyormuş bu işlemcilere :P

Aşağıdaki resimdeki gibi yapınca 1.25@4200'de maks 86 derece oldu, yorumlar için çok teşekkürler

• quote:

Arkadaşlar kimsede montajda bir problem vardır dememiş :P
    Yandaki klipsi iyice zorlayıp ters tarafa kadar yatırmak gerekiyormuş, ben bir posta zorlayınca kırıldı kırılacak herhalde bu şekilde kalıyor diye tam ters yöne yatırmamıştım. Demek ki narin davranmamak gerekiyormuş bu işlemcilere :P

Aşağıdaki resimdeki gibi yapınca 1.25@4200'de maks 86 derece oldu, yorumlar için çok teşekkürler
    Prism candır Benim 3700x'i çok güzel soğutuyor kerata.

Bu arada neredeyse all core için overclock yapmışsınız. Bi tık daha düşürün derim voltajı ve frekansı. 86 derece, prism + 3900x + 1.25v 4.2 ve o kasa için gayet iyi.
    Stock da bırakabilirsiniz, yüke göre kendi boostlasın düşürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 5 Temmuz 2020; 4:29:51 >

• quote:

Hoca mandalı kapatmayacagını nereden bilelim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Burda seninle dalga geçen insanlarda o işlemciyi alacak paranın yarısı yok. Bunlar 3600x stok fanlıque tayfa. O dereceleri görüyorsanız bir daha çalıştırmayın kesinlikle. Zarar verirsiniz.
    Kim kimle dalga gecmis? 3600X stock fanlıque diye bir tayfa mı var?
    Sen hangi tayfadansın?10900K mı?
  • huso kullanıcısına yanıt
    Kişi kendinden bilir işi

Şu forumda ne hastane sahibi, ne fındığı gemiyle satan adamlar tanidim hicbiride kendini belli etmiyordu, herkes gibi ekran kartı sattı 2. Elde
    engelle gitsin faydasindan çok zararı olani cevap bile yazilmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 5 Temmuz 2020; 10:34:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvah ifşa oldum

• delinin biri kuyuya bir tas atiyor, kac akilli cikarmaya calisiyor

birakin fistikla fistik olmayin... öyle bir dalga gecilmislikte yok, sanki konu sahibi farkinda degil mi olaylarin..

o bu degilde montaj hataliymis bizde diyoruz kasa ufak heralde falan :) 101C falan diyince üzerine nitro atasim geldi sivi sogutma dedim ama sonra konu sahibi kasam u3 rack diyince o da yalan oldu.. bana 86 da cok geliyor aslinda, 79 lara kadar indirmeye calisirdim. @4.0 ghz yap 7000 puan civari alsin ama biraz daha serin calissin.

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    90 üzerini çok rahat görüyor stok soğutucu. Soğutucu incelesinde değerleri vermiştim. Voltaj sabitlesen bile soğutucunun sesinden kulaklığı çıkaramıyorsun o sebeple yazık cpu ya işkence etmenin anlamı yok, 3900x alan adam ya cpu dan para kazanıyor dur yada cok parası olduğundan almıştır, basacan 360 rad soğutmayı 60 70 derecede kullanacan pırıl pırıl

• Muten Baba 3900X sogutacak Hava Sogutucu yok mu?
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    bilen adamin hali baska oluyor bende bilgisaylari hep 70C lik kullanirim

delta T ne kadar az olursa, bilesenlerin ömrü o kadar uzun oluyor. hani diyorlar ya mining zarar vermez? lehiminde bir ömrü oluyor ve sicakliga kesinlikle bagli ayni sekilde kapasitörlerde... neden 85C ve 105C deme gereksinimi duymuslar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 6 Temmuz 2020; 0:50:34 >
  • quote:

Ortam isisi
    Duzgun ve kaliteli macunla montaj
    Optimal stabil voltaj...

Esefle kiniyorum..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.