Bildirim
3900x cinebench 101 derece normal mi ? (düzeldi, montaj hatasıymış) (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşlar kasa 3u olduğu için her fanı takamıyorum
maksimum 10cm yükseklikte prismden daha iyi durumda olan bir fan varsa onu alayım -
quote:
Orijinalden alıntı: slmbabs
Arkadaşlar kasa 3u olduğu için her fanı takamıyorum
maksimum 10cm yükseklikte prismden daha iyi durumda olan bir fan varsa onu alayıminventusNOCTUA NH-L12S INTEL/AMD, 120mm, 1ad NF-A12x15 PWM, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9215
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
noctuanın buna benzer bir kaç modeli daha var ancak max 95W TDP diyor hepsindequote:
Orijinalden alıntı: acura07
https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9215
Alıntıları Göster
prismden daha verimli çalışacakmıdır sizce ?
-
Burda seninle dalga geçen insanlarda o işlemciyi alacak paranın yarısı yok. Bunlar 3600x stok fanlıque tayfa. O dereceleri görüyorsanız bir daha çalıştırmayın kesinlikle. Zarar verirsiniz. -
Prism fanla beraber 580 gr lık bakır soğutucu noctua da nh c14s var fanı alttan bağlayarak kullanılabiliyor onun ağırlığı fansız 8** lerde olması lazım ve nikel kaplı 7 borusu var yanlış hatırlamıyorsam 10 11cm civarında kasaya uygun olursa soğutma için daha iyi olur
"January 2016, I built a work-horse PC around the i7-6700K + Asus Z170 Deluxe Motherboard, inside of a 3U (5.75" Height) RackMount Chassis and the Noctua NH-C14S (single fan) was about the max height w/o going water cooling route. I run the 6700K @20% OC (4.8GHz) reliably, all the while the Asus MoBo LEDs never getting into the RED range. Noctua fans are warranted for 6years, which made my purchase a no-brainer."
bu arkadaş sığdırmış mesela 3u rackmount kasaya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 5 Temmuz 2020; 2:20:27 > -
Anakarttan kasanın üst kapağına kadar ölçtüğümde 115mm gibi bir alanım kalıyor, işlemci yüksekliğinden ötürü kurtaramaya bilir :\ https://noctua.at/pub/media/catalog/product/t/e/tech_nh_c14s_xl.jpg burada gösterdiğine göre sıfıra sıfır kasanın kapağı kapanıyor. Kasa kapağının heatsinke teması halinde ne gibi bir problemler olur acaba, denemeden bilemeyeceğim sanırımquote:
Orijinalden alıntı: Mckhan
Prism fanla beraber 580 gr lık bakır soğutucu noctua da nh c14s var fanı alttan bağlayarak kullanılabiliyor onun ağırlığı fansız 8** lerde olması lazım ve nikel kaplı 7 borusu var yanlış hatırlamıyorsam 10 11cm civarında kasaya uygun olursa soğutma için daha iyi olur
"January 2016, I built a work-horse PC around the i7-6700K + Asus Z170 Deluxe Motherboard, inside of a 3U (5.75" Height) RackMount Chassis and the Noctua NH-C14S (single fan) was about the max height w/o going water cooling route. I run the 6700K @20% OC (4.8GHz) reliably, all the while the Asus MoBo LEDs never getting into the RED range. Noctua fans are warranted for 6years, which made my purchase a no-brainer."
bu arkadaş sığdırmış mesela 3u rackmount kasaya
bilgilendirmeler için teşekkürler
-
-
Prism candır Benim 3700x'i çok güzel soğutuyor kerata.quote:
Arkadaşlar kimsede montajda bir problem vardır dememiş :P
Yandaki klipsi iyice zorlayıp ters tarafa kadar yatırmak gerekiyormuş, ben bir posta zorlayınca kırıldı kırılacak herhalde bu şekilde kalıyor diye tam ters yöne yatırmamıştım. Demek ki narin davranmamak gerekiyormuş bu işlemcilere :P
Aşağıdaki resimdeki gibi yapınca 1.25@4200'de maks 86 derece oldu, yorumlar için çok teşekkürler
Bu arada neredeyse all core için overclock yapmışsınız. Bi tık daha düşürün derim voltajı ve frekansı. 86 derece, prism + 3900x + 1.25v 4.2 ve o kasa için gayet iyi.
Stock da bırakabilirsiniz, yüke göre kendi boostlasın düşürsün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 5 Temmuz 2020; 4:29:51 >
-
Hoca mandalı kapatmayacagını nereden bilelim?quote:
Yandaki klipsi iyice zorlayıp ters tarafa kadar yatırmak gerekiyormuş, ben bir posta zorlayınca kırıldı kırılacak herhalde bu şekilde kalıyor diye tam ters yöne yatırmamıştım. Demek ki narin davranmamak gerekiyormuş bu işlemcilere :P
Aşağıdaki resimdeki gibi yapınca 1.25@4200'de maks 86 derece oldu, yorumlar için çok teşekkürler
-
Kim kimle dalga gecmis? 3600X stock fanlıque diye bir tayfa mı var?quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C
Burda seninle dalga geçen insanlarda o işlemciyi alacak paranın yarısı yok. Bunlar 3600x stok fanlıque tayfa. O dereceleri görüyorsanız bir daha çalıştırmayın kesinlikle. Zarar verirsiniz.
Sen hangi tayfadansın?10900K mı? -
Kişi kendinden bilir işi
Şu forumda ne hastane sahibi, ne fındığı gemiyle satan adamlar tanidim hicbiride kendini belli etmiyordu, herkes gibi ekran kartı sattı 2. Elde
engelle gitsin faydasindan çok zararı olani cevap bile yazilmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 5 Temmuz 2020; 10:34:48 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyvah ifşa oldum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
delinin biri kuyuya bir tas atiyor, kac akilli cikarmaya calisiyor
birakin fistikla fistik olmayin... öyle bir dalga gecilmislikte yok, sanki konu sahibi farkinda degil mi olaylarin..
o bu degilde montaj hataliymis bizde diyoruz kasa ufak heralde falan :) 101C falan diyince üzerine nitro atasim geldi sivi sogutma dedim ama sonra konu sahibi kasam u3 rack diyince o da yalan oldu.. bana 86 da cok geliyor aslinda, 79 lara kadar indirmeye calisirdim. @4.0 ghz yap 7000 puan civari alsin ama biraz daha serin calissin.
90 üzerini çok rahat görüyor stok soğutucu. Soğutucu incelesinde değerleri vermiştim. Voltaj sabitlesen bile soğutucunun sesinden kulaklığı çıkaramıyorsun o sebeple yazık cpu ya işkence etmenin anlamı yok, 3900x alan adam ya cpu dan para kazanıyor dur yada cok parası olduğundan almıştır, basacan 360 rad soğutmayı 60 70 derecede kullanacan pırıl pırıl
Muten Baba 3900X sogutacak Hava Sogutucu yok mu? -
bilen adamin hali baska oluyor bende bilgisaylari hep 70C lik kullanirim
delta T ne kadar az olursa, bilesenlerin ömrü o kadar uzun oluyor. hani diyorlar ya mining zarar vermez? lehiminde bir ömrü oluyor ve sicakliga kesinlikle bagli ayni sekilde kapasitörlerde... neden 85C ve 105C deme gereksinimi duymuslar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 6 Temmuz 2020; 0:50:34 >
Ortam isisiquote:
Duzgun ve kaliteli macunla montaj
Optimal stabil voltaj...
Esefle kiniyorum..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X