Şimdi Ara

39km'den Atladı&REDBULL-NASA Organizasyonu[ANAKONU] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.203
Cevap
59
Favori
82.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanları fazla bekleteceklerini zannetmiyorum en uygun zamanda start verilecektir.
    şuan için herşey hava şartlarına bağlı bekliyoruz geri sayım yapılcağı zaman bildireceğiz.
  • 3 gün
  • Geri sayım başlamıştır

http://www.redbullstratos.com/live/

3 gün 15:35:18
  • 3 gün bekle simdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Boşuna beklemeyin bugün de iptal. Rüzgarın hızı saatte 3km'yi geçerse balonun gazı boşalıyor ve havalanamıyormuş. Şu anki rüzgar hızı saatte 12km. Bugünkü hava şartlarında yapılamayacağı açıklandı. Büyük ihtimalle yarın da yapılamaz deniyor.

bence saçmalık.
    belli bir yüksekliğe çıkınca daimi rüzgarlar oluşur. bunların hızı yer yer 200kmleri geçiyor. orada ne yapacaklar peki ?
  • Rüzgar hızı 3 km işi saçma, 120bin feet yol çıkacak araç, yukarda hava yerdeki gibi degil yüzlerce km hızla rüzgar esebilir. Rüzgarın tamamen 3km altı olmasını beklerlerse o balon hiçbir zaman fırlatılmicak demektir. Bu arada kedinin 36 bin metreye gönderilmesi olayına tepkiler gelmiş incelenmiş video sahte çıkmış. Kedi mefta yani....

şaka şaka kediyi kutuya koymamıslar.
  • Dalga mı geçiyorlar lan milletle? Hevesim kalmadı izlemem bu saatten sonra
  • bende sinir oldum ertelemelere ama adamlar haklı şimdi
  • 3 gün sonra yine erteleyecekler demedi demeyin
  • pazar günü türkiye saatiyle 15.00 da olacak atlayış.
  • takip
  • haydi bakalım inş hava şartları uygun olurda bu sefer izleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

quote:

Boşuna beklemeyin bugün de iptal. Rüzgarın hızı saatte 3km'yi geçerse balonun gazı boşalıyor ve havalanamıyormuş. Şu anki rüzgar hızı saatte 12km. Bugünkü hava şartlarında yapılamayacağı açıklandı. Büyük ihtimalle yarın da yapılamaz deniyor.

bence saçmalık.
    belli bir yüksekliğe çıkınca daimi rüzgarlar oluşur. bunların hızı yer yer 200kmleri geçiyor. orada ne yapacaklar peki ?

Zaten o 3km olayı sadece yerdeki rüzgar limiti. İlk 250-300metre için yazmışlar. Ondan sonrası için bir rüzgar limiti belirlememişler ya da yazmıyorlar. İlk 300 metredeki rüzgar hızı 3km'nin altına düşerse balon gönderilecek yazıyor. Yükseklerde atmosfer basıncı az olduğu için rüzgarlar balonun yükselmesine engel olmuyor diye tahmin ediyorum ama emin değilim

• quote:

quote:

quote:

bence saçmalık.

Zaten o 3km olayı sadece yerdeki rüzgar limiti. İlk 250-300metre için yazmışlar. Ondan sonrası için bir rüzgar limiti belirlememişler ya da yazmıyorlar. İlk 300 metredeki rüzgar hızı 3km'nin altına düşerse balon gönderilecek yazıyor. Yükseklerde atmosfer basıncı az olduğu için rüzgarlar balonun yükselmesine engel olmuyor diye tahmin ediyorum ama emin değilim

fizik bilgim bu konuyu tartışacak kadar yüksek değil. yine de fikrimi belirteyim.
    şimdi deniz seviyesindeki basınç/rüzgar hızı ikilisiyle 500metre yükseklikteki basınç/rüzgar ilişkisi bir değildir.
    yani 0 metrede 1013mb basınç var diyelim 500metre yükseklikte 1002mb basınç var. ama rüzgar 2km/s ten 50km/s e çıkacak.
    yanılıyor muyum?

ayrıca balon o rüzgarların etkisiyle bakalım ne kadar uzağa gidecek.adam atlayınca okyanusa düşmesin

• 3 gün önce atlayacak diye bekledim. ddün ve ondan önceki gün artık bıraktım beklemeyi. atlamaz bu adam
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bence saçmalık.

fizik bilgim bu konuyu tartışacak kadar yüksek değil. yine de fikrimi belirteyim.
    şimdi deniz seviyesindeki basınç/rüzgar hızı ikilisiyle 500metre yükseklikteki basınç/rüzgar ilişkisi bir değildir.
    yani 0 metrede 1013mb basınç var diyelim 500metre yükseklikte 1002mb basınç var. ama rüzgar 2km/s ten 50km/s e çıkacak.
    yanılıyor muyum?

ayrıca balon o rüzgarların etkisiyle bakalım ne kadar uzağa gidecek.adam atlayınca okyanusa düşmesin

Şiddetli rüzgarlar balonu ne kadar etkiler bilemiyorum ama 2005'te başlanmış 7 senelik proje heralde hesaplamalarını yapmışlardır. Onu da biz mi düşünelim. Biraz araştırdım bilgi bulamadım o konuda. Ama sitesinde bir yarışma açmışlar. Baumgartner'ın nereye düşeceğini tahmin ediyorsun en yakın bilene saat hediye ediyorlar.http://www.redbullstratos.com/the-mission/drop-zone/

• uçaklar ses hızını geçince patlama sesi olur etrafı garip bişey olur ya hani biyerde okumuştum araçsız ilk ses hızını geçen insan olacakmış (bi haber sitesiydi) adamdan patlama sesimi gelecek şimdi etrafı duman olucak falan
  • Merakla bekliyorum.İnsanlık adına büyük bir olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmWaTs

Merakla bekliyorum.İnsanlık adına büyük bir olay bu.

Ne kadar büyük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: EmWaTs

Merakla bekliyorum.İnsanlık adına büyük bir olay bu.

Ne kadar büyük.

işte bunlar hep s*ks
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.