Şimdi Ara

3D 1080p mkv filmler fiyasko mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
23.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deneme yapan arkadaşlara sorayım; altyazının görüntülenmesinde bir sorun yaşıyormusunuz?
    Kullandığınız altyazı harici mi? Yani .srt .sub gibi uzantılı olanlardan mı? Yoksa mevcut mkv içine gömülü olanmı?
  • Herkese merhaba.

Nacizane benim sorumda sudur? Internette bazi arkadaslar (iyi yada kotu) harddiskinizi gonderin istediginiz tum bluray 3d vs binlerce filmi boyutuna gore para ile degerlendirip (1tb su kadar 2 tb bu kadar diye.) size geri gonderelim diyorlar. (guven olayi ayri onu sormayacagim.)

Neyse soruya gelince herkesten ozur dileyerek 1 ay once samsung 55 d700 aldim. Hersey iyi. Daha once pioner plazma vardi elektrik faturasi tum kullanim ayni hatta yeni tv 3d derken fazla seyretmis olabilirim fatura %40 gibi dustu. Neyse konu su. Uste bahsettigim arkadaslardan 3d bluray film almam konusunda kafam karisti. Elimdeki bir 3d residant evil de (dogru mu yazdim ama sanirim milla nin oynadigi) 40-50 gb arasi. Ama usteki sistemde adamlarin listelerinde 8.344.000 mb 8.5 gb gibi. Ve uzantilari mkv. elimdeki orjinalin R. Evilin uzantisini goremedim. Neden arada 4 kat fark var?

Gonderilen sampler da da 300 mb lik bir seydi flash diske atip direk tv arkasina 2.0 destekli usb verince once cift ekran ve 1 saniye sonra oto kendini 3 g cevirip oldukca guzel bir goruntu verdi yada ben oldugunu zannediyorum.Neticede bu kisilerin bu sistemi guvenilir midir? Nedir?

Bu konuda bilgisini paylasacak arkadaslarima simdiden tsk ederim.

• @Cez sana ilk olarak şunu söyleyebilirimki bende Tron Filminin Orjinalini indirdim Film 46GB :) ve bunun Riplenmiş hali 13GB aradaki Fark Rip farkı. Gereksiz Sesler siliniyor tek ses bırakılıyor Diğer Görüntü formatları siliniyor ve Altyazılarda dahil hepsi silinip tek ses tek dil tek görüntü olarak dagıtılıyor. benim bildiğim bu yanlışsa düzeltin.
  • 3D UYUMLU TELEVİZYONLARDA 3D FİLM İZLEMEK İSTEYENLERE KESİN ÇÖZÜM...

46PFL8505 PHILIPS Televizyonumda denedim. Hiçbir problem yok.

HDMI kablo ile televizyonu Laptop bilgisayarına bağlıyorsun.
    Bilgisayarında KMPlayer programını çalıştırıyorsun.
    3D filmini çalıştırıyorsun. Gözlüğünü takıyorsun.
    Televizyonda 3D hemen aktif oluyor, yan yana iki görüntü varsa televizyonunda bu seçeneği seçiyorsun ve büyük bir keyifle filmini izliyorsun.

Hiç öyle televizyonumda 3D aktif olmuyor,
    acaba 3D uyumlu blue Ray disk oynatıcı mı alsam,
    yoksa hangi Medya oynatıcı alsam
    DİYE DÜŞÜNMEYİN.
  • bu başlıktaki bilgilerin % 80 i hatalı. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan çok kişi var. tv ve projeksiyon başlığını inceleyin, media player gazlamaya çalışanların gazına gelmeyin. 2010-2011 samsung - LG vs Tv sahipleri, USB üzerinden neredyese her hürlü film formatını izliyor. samsung, 3d sbs filmleri sorunsuz oynatıyor. 3 kuruşluk çin playerlarına boşuna para vermeyin
  • agtr sende direk çamur atmışsın yazılanlara. Tamam samsung ve LG çoğu dosyayı açıyor ama burada bahsedilen kaliteli 3d görüntüyü elde etme durumu. Half sbs ile çok iyi bir 3d etkisi alamıyorsunuz.

Bunun için orjinal bluray isoları gerekiyor ve bunu açabilen bir televizyon yok. İşin güzel terafı media player da yok. Fakat wd live hub 1.4 desteklediği için açıyor diyen de oldu ne kadar doğru bilmiyorum
  • çamur niye atayım yav. 20 GB lık bir 3d sbs film, orijinaline yakın kalitede 3d keyfi sunuyor. 50 ye yakın film seyrettim bu şekilde. bir film 50 GB. ekstra ses, trailer, sample vs dosyalarını silince, film de bu kadar bir şey zaten

samsung 2010-2011 televizyonu olan biri için bu tür cihazlar lüzümsuz, ekstra vereceği bir şey yok, dediğim bu

bu başlıktan kopyaladığım hatalı bilgiler aşağıda. bunlar kesinlikle yanlış

"Adam doğru demiş. Yeni nesil 3D sistemlerde orjinal diskler, uygun kablo ve bu teknolojiye uyumlu medya oynatıcılar kullanılmalı. MKV ve benzeri dosyalarda 3D aktive edilemiyor. "
    "USB ile bağlanmaya çalışırsan orjinal bluray de olsa 3D kesinlikle izleyemessin. 3D izleyebilmek için HDMI ile 3D destekli tv'ye bağlanmalısın. ayrıca medya oynatıcında 3d destekli olmalı.
    "USB ile 3d filmeri 3d olarak izleyemezsiniz tv'de. kendim günlerce denedim hatta tv mi bozuk acaba diye şüphelendim yerli yabancı forumları araştırdım usb'yi direk tv'ye bağlayarak 3d film izleyebilen görmedim. servisi aradım usbden bağlantı kurarak 3d half sbs filmeleri açıyorum fakat yanyana moduna geçmiyo tv acaba neden diye sordum aldığım cevap kesindi. USB den bağlantı kurarsanız Tv 3d olarak algılamaz" dediler. medya oynatıcı aldım bugun geçti elime aynı filmeri onun üzerinden açtım ve sbs(yanyana) modu aktif hale geldi, ve 3d olarak Tv'de çok rahat açtım bütün filmleri. "
    önce, TV oynatamaz diye yorum yapıyorlar, sonra ben cihaz aldım, harika deyip cihazın marka modelini veriyorlar, arkasından da nereden aldıklarını yazıyorlar. klasik gazlama taktiği bunlar. DH'in tüm başlıklarında, buna benzer konu başlığı ve yanlış bilgiler ile insanları belli cihazlara yönlendiren insan dolu. geçenlerde biri, 3-4 kişiye de ardı sıra övdürdüğü SD plazma TV yi, başka bir forumcuya 3-4 bin Tl'ye gazlamaya çalışıyordu

Herkes uyanık olsun. 200 - 500 TL ye cihaz alırsınız, TV nize ekstra hiç bir şey katmaz, üzülürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 25 Haziran 2011; 12:17:32 >

• Sonuç fiyasko. KEsin bilgi sahibi olmadığımız konularda emin olmadığınızı belirtmelisiniz.
    Çünki insanlar buradan verdiğiniz bilgiye göre gidip alışveriş yapacak ve binlerce TL harcayacak.

Bahsettiğin sample filmini istediğin herhangi bir tv de (tüplü TV de dahil) kim denerse denesin aynı görüntüyü alır.
    İstersen 3D gözlük tak aynı görüntüyü görürsün.
    3D film izlemek istiyorsanız hdd den veya USB den kesinlikle izleyemezsiniz.
    3D film izlemek için "BLURAY DISC film ve 3D BluRay disc player ve 3d destekli TV ve 3D gözlüğe" ihtiyacınız var.
    Bunlardan biri olmazsa izleyemezsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

Ben sadece Piranha filminden bir sahneyi içeren ''PIRANHA 3D Beach attack Scene.mkv'' dosyasını USB Flash diske atıp , flash diski imzamdaki tvnin usbsine takıp açtım. yan yana 2 görüntü olarak ekrana çıktı 3D menüden sağlı sollu görüntü modunu seçinde 3d olarak görüntü geldi. İşin kötüsü bende active shutter gözlük yok o nedenle performansını bilmiyorum. Sonuç olarak fiyasko değil.

• ha ha haaaa, biz 5 aydır usb den 3d seyrediyoruz diye hayal kuruyoruz o zaman. ya da TV-projeksiyon başlığı altındaki Samsung 2011, Samsung c750 başlığı altındaki binlerce kişi de öyle
    BEYLER, SATICILARIN GAZINA GELMEYİN. YANLIŞ BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN, ARAŞTIRIN
    neyse, hadi size iyi satışlar,
  • Ben de şöyle bir şey diyeyim; elektronik marketlerde bugüne değin bir sürü demo 3D görüntüye baktım ve benim için hiçbiri izlenebilir kalitede değildi. Hepsinde yetersiz 3D hissi ve görüntüde sürekli kıpraşmalar ve titremeler. Sadece bir kez Samsung bayisinde gördüğüm bir animasyon Bluray iyiydi (sanırım o da animasyon olduğu için), bir de LG'nin pilsiz 3D gözlükleriyle izlediğim astronot videosu fena değildi ama o da biraz kıpraşıyordu. Sinemada izlediğim 3D Avatar'ı saymıyorum, o iyiydi ama orası sinema.

Şimdi izleyip de memnun olan arkadaşlar eğer bu marketlerdeki görüntüden memnunlarsa o zaman benim için 3D keyfi diye bir olay olamaz. Bunun için 10 para yatırım yapmam. Yok eğer sizin izledikleriniz, marketlerdekiyle alakası olmayan olağanüstü bir şeyse o zaman ben daha 3D görüntü izlememişim demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 27 Haziran 2011; 8:52:45 >
  • @heavyy

Şu 3d izleme olayını biraz açıklasam iyi olacak.

Şu anda 2 çeşit stereoscopic görüntü var. Birisi Half sbs diğeri full sbs.

Half sbs 3840*1080
    Full sbs 1920*1080

Full sbs orjinal 3d bluray filmlerin formatı oluyor. 3d bluray player ile veya ps3 ile 1.4 hdmi kablo ile tv açılıyor. Televizyon otomatik olarak 3d ye geçiyor. 3d bluray.iso yu oynatan herhangi bir media player yok.

Half sbs çoğunlukla mkv formatında oluyor. Samsung ve Lg ler usb den otomatik olarak dosyayı açıyor. Fakat 3d olmayan bir tv de bu dosyayı açıyor. Görüntü 2 görüntünün yan yan görünmesi gibi birşey. Televizyonun özelliğinden bu tek görüntü oluşturuyor ve 3d efekt veriyor. Bunu sağlamak için ayrı media player, bluray player vs almaya gerek yok.

@Seko92

3d görüntü mucizevi bir olay değil. Yeni bir olay hiç değil. Mantığı belli olan bir teknoloji. İzlediğin yerlerde tam etkiyi hissedememiş olabilirsin. Fakat güncel çıkan filmlerin genelde 3d olarak çıktığını düşünecek olursak bunun önümdeki dönemin popüler teknolojisi olduğunu söyleyebiliriz. Takip edip etmemek kullanıcının tercihi.

• Bir de teknomarketlerde denerken ayarları ve izleme pozisyonunuzu bilip gidin. Çoğu markette resmen yukardan baktırıyorlar 3D TV lere. Böyle bir saçmalık olmaz, 3D görüntü TV nin ortasından daha alçak yerden bakılarak izlenir. Ayrıca film, oyun vs vs hepsinin farklı ayarları vardır, bunlar yapılarak izlenmesi ya da oynanması gerekir. Çalışanlar bu durumlardan tamamen bihaber. Bir Panasonic plasma izleyecektim adam çalışıyor diyor, 3D SG gözlükte şarj yok. Çalışmıyor işte diyorum, çalışıyor diyor. Daha önce 3D izlememiş bir insan olsa "bu mu yahu 3D" deyip ayrılır o marketten haklı olarak.
  • Beyler Lg bir 3d tv çıkarmış ağzım açık kaldı 46 inch 4 bin tl idi sanırım.
    Sinemalardaki gibi dışarıya çıkartıyor görüntüyü
    başka hiçbir 3d tv de şuan bu özellik yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

Beyler Lg bir 3d tv çıkarmış ağzım açık kaldı 46 inch 4 bin tl idi sanırım.
    Sinemalardaki gibi dışarıya çıkartıyor görüntüyü
    başka hiçbir 3d tv de şuan bu özellik yok

Evet yok teknolojinin ismi cinema 3D almayı düşünüyorum. Cinema 3D destekleyen 42" LG LW4500 TV 2300 tl yanında 7 adet gözlük var

• Bende bilgilerimi paylaşayım.
    Piranha 3D orijinal blurayi hem Lg 3d bluray ile hem de bu filmin mkv sini LG 3D tv'mden seyrettim.
    Görüntü oldukça tatminkar.
    Aslında ne Bluray ne de Egreat Mkv player ile aldığım görüntüler arasında ciddi bir fark yok.
    Gözlük LG AG-S100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobombenim -- 6 Temmuz 2011; 15:32:28 >
  • ben bu işi pek anlamadım , orjinal 3d BLURAY DISC film, 3D BluRay player ,hdmı 1.4 kablo, 3d destekli TV ve 3D gözlük kombinasyonunu ciddi şekilde deneyen ve inceleyen varmı burada? diğerlerine göre sonuç nasıl ?? arada sadece kalite farkımı var... birde bu gözlüklerin birçok ismi var kedi içinde değişiyor o ne oluyor? ben sadece vatancomputerde avatar acmışlardı görüntü sadece 1 metre falan öne cıkıyordu,ilk gördüğümde hayal kırıklığı yaşamıştım, ordaki kombinasyonu bilmiyorum,ben 6-7 metre öne cıkar sanıyordum görüntü.. bu 3d olayında cahil kaldık yaa..
  • 6-7 metre ne yaptın hocam, zaten 2-3 metreden izliyoruz 3D TV leri. Sinema gibi olmaz tabii. Bir de dışarı çıkma tamamen sanal bir olay metre olarak hesaplanamaz ki bu.

Ne kadar kaliteli ekipman kullanılırsa o kadar iyi görüntü kalitesi alırsın tabii ki. 3D gözlükler arası farklar şu konunun ilk mesajında uzun uzun anlatılmış durumda.

LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]
  • yani şimdi ben 3d destekli bir media oynatıcı alsam 3d mkv formatlı bir filmi hdd ye yükleyip 3d özelligi OLMAYAN bir tv de 3d olarak izleyebilirmiyim..?
  • Hayır. Media player sizin taktığınız yayını TV ye iletiyor hiçbir espirisi yok başka. Bir de bazı ses codeclerini çözer. SBS filmleri sadece bir 3D TV de izleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Hayır. Media player sizin taktığınız yayını TV ye iletiyor hiçbir espirisi yok başka. Bir de bazı ses codeclerini çözer. SBS filmleri sadece bir 3D TV de izleyebilirsiniz.

tesekkürler cevap için...fakat yine bu sayfada olması lazım arkadaşlarımızdan bir kısmı bunu yapabildiklerini söylüyor..o zaman yanlış bilgi veriyorlar...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.