Şimdi Ara

3D Grayscale Resim Yapma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuanda elimde öyle bir iş varki içinden çıkamıyorum ,
    resimlere 3d derinlik katmam lazım ve bu konuda hiçbir fikrim yok .. size daha iyi anlatmak için resim atayım

3D Grayscale Resim Yapma
     3D Grayscale Resim Yapma
     3D Grayscale Resim Yapma
     3D Grayscale Resim Yapma

bu resimlerde ne kullanılmış ve ne yapılmıştır

photoshopta bunlardan yapmak mümkünmüdür .. Grafik'te benden çok çok iyi arkadaşlar var lütfen bir yardım edermisiniz ?
    istediğim sadece bilgi

3D Grayscale Resim Yapma 3D Grayscale Resim Yapma 3D Grayscale Resim Yapma 3D Grayscale Resim Yapma 3D Grayscale Resim Yapma

• bunlar 3D değildir. Bunlar photoshop altında yapılabilir. Bir kaç katman çalışmak gerekiyor.
    Öncelikle ilk katmanı kopyalayıp, bunu invert ederek ham görüntü oluşturursunuz.
    Sonrada üzerinde yapacağınız etkiyi kendiniz yine photoshop altında üretmeniz gerekiyor. Gönderdikleriniz ağırlıklı olarak
    siyah-beyaz olarak tasarlanmış ancak bunları farklı color filter'lar ile değiştirebilirsiniz.

fazla uğraşmadan aşağıda bir tane yaptım. Bu ham tasarım denebilir, kolay gelsin...

3D Grayscale Resim Yapma
  • teşekkür ederim biraz olsun kafamdaki soru işaretlerini atmayı başardım. Peki senin koyduğun ham resim ise o zaman bunun üzerinde yine filter mi çalışacağız deneme amaçlı ham resime birkaç filter çalışıp koymanı istesem ?
  • y1ld1ray kullanıcısına yanıt
    filtre uygularsan, gönderdiğin görüntülere benzer etkiler yaratabilirsin.
    özellikle blur ve sponge aracı ile çok değişik etkiler yapabilirsin. Ancak bunlar için farklı layer'lar kullanmaya çalış.
    Ayrıca layer'ların tipi (Overlay, Screen, Soft Light vs) ayarlaması yap, yoksa alttaki katmanlara etki olmaz.

Bir ufak ayrıntı var, eğer foto vs için transparent png kullanırsan daha şık görüntüler elde edersin.
    özellikle beyaz zeminde çekilen fotolarda daha iyi sonuç alındığından, ya sen zemini beyaza çevireceksin, ya da beyaz zeminli
    bir kare bulacaksın. Bu durumda iş daha kısa olur.

aşağıda bir örnek daha gösterdim. En alt layer orijinal kare, üstteki invert katmanı ve 3ncü katman filtre katmanı, ancak
    burada bir farklı araç ile tabanca yüzeyindeki detayları arttırdım. O da Sponge aracı, sol'da onu gösterdim. Bu işin sonu yok.
    Yani tamamen sizin görsellik anlayışınıza bağlı, nasıl isterseniz, gözünüze nasıl hoş gelirse o hale sokacaksınız. Çoğu zaman,
    2nci bir kareye aynı etkiyi bile veremeyeceksiniz. Çünkü uygulanan teknikler her karede değişecektir. Eğer seri bir çalışma
    düşünüyorsanız. Bu durumda kendinize Action Seti yaratmanız, yani her hareketinizi photoshop içinden kayıt etmenizi öneririm.

Ancak Action yapmak ayrı bir konu, çok detaylıdır. Kolay gelsin...

3D Grayscale Resim Yapma

• Sanırım aradığım olay Z-Depth ...

Ancak bu Z-Depth`i
    Photoshop`ta yapabilirmiyim ?
    Ve ben bunu CNC` de Oymacılık yapmak için kullanacağım..

Mesela bu aynanın kenarını

3D Grayscale Resim Yapma

bunun kenarında yükseltileri ve çukurlukları Z-Depth yaparak belirleyebilirsem iş bitiyor ... Bütün olay bu .. bunu yapabilecek bir babayiğit yokmudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y1ld1ray -- 14 Haziran 2014; 13:08:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    quicktime dan resim çekme
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.