Öncelikle herkese merhabalar... Bugün Antalya'ya üniversite kayıtlarını yenilemeye geldim. Burada kaldığım arkadaşların PS3ünde bir sıkıntı varmış ve şuan tamirdeymiş. Bana da gelirken özellikle PS3ü getirmemi rica ettiler. PES ve NBA turnuvası yaparız okulun bu salık günlerinde demişlerdi. Bende üşenmedim, aldım geldim makineyi. Hepimiz hevesli hevesli oturduk başına, takımlarımızı falan seçtik büyük tartışmalar sonunda ve taktık PES cdsini... Her şey normal, bir şekilde açıldı, hani o versiyonu ve pachinin yazılı olduğu "bir butana basınız" kısmı açılıp o butona bastıktan sonra, sistemin yüklediği ekran çıktı yine her şey normal bir şekilde. Fakat sonrası hüsran... "Desteklenemeyen format" diye bir hata verdi. İlk defa karşılaştım böyle bir şeyle. NBA2K12de de benzer bir sonuçla karşılaştık. Sonra diğer oyunları denediğimde hatanın nedenini buldum. Benim evimdeki tv 3D destekli. Pek sevmesem de zaman zaman 3D oynuyorum oyunlar. PES ve NBA yı da en son 3D olarak oynamıştım evde. Diğer 3D olarak ayarlarını yaptığım oyunların hepsini buradaki tv "desteklenemeyen format" diyor ve açmıyor. 3D olarak açılışını yapmadığım oyun sorun yok çalıştırıyor. Buradaki tc 3Dyi desteklemediğinden bu sorunu aldığımız kanısına vardık.(Başka bir şeyde olabilir fakat bizim gözlemimiz bu) Şimdi oyuna da giremediğim için 3D kapalıda yapamıyorum. Nedir bu durumun çözümü? Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. İlgilenen herkese şimdiden, bütün ev ahalisi olarak çok teşekkür ediyoruz...
PS3 display setting>video output settings'e girip auto olarak tarama yaptırın, sorun düzelir.
PS3 display setting>video output settings'e girip auto olarak tarama yaptırın, sorun düzelir.
Aslında bu kadar da basit... Fakat insan beyin tek bir yere odaklanıp, daha geniş açıyla düşünemediğin de "ps3ün ayarları bir kurcalayalım" kadar basit bir çözüm yerine "Evinde 3D tvsi olan kim vardı ki? Orada oyunu açıp 3Dyi kapatalım, işte buu..!" gibi kendimizden çok emin fakat bir o kadar da absürt bir çözümle sorunu halletmeye karar vermiştik.
Sorun hallolmuştur. İlginiz için çok teşekkür ederiz...
Not:Video output ayarlarını otomatik yaptığımız için, kendi evimde gittiğimde 3D olarak oyunları oynamak istediğimde extra bir ayar daha yapmam gerekmeyecek, onu da otomatik olarak algılayacak sanırım. (Doğru mudur?)
buna benzer bir durumda benim basima gelmisti. vga kablosu olan bir tv den hdmi kablosu olan baska bir tv ye bagladigimda goruntu gelmiyordu. yukaridada arkadasin belirttigi gibi on/off dugmesine 2-3 saniye basili tuttugunuzda goruntu aktarma secenegini kendisi otomatik olarak seciyor. Muhtemelen bu sorunuda bu sekilde cozebilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme