Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozgurtheking

Merhaba,
    (bazı geometrik sınırlamalar var, masa gibi şekilleri basmak için supporta ihtiyaç var)

Burayı biraz açabilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

quote:

Merhaba,
    (bazı geometrik sınırlamalar var, masa gibi şekilleri basmak için supporta ihtiyaç var)

3 Boyutlu yazıcılar bildiğiniz gibi tabandan başlayıp, tabaka tabaka yükselerek bir cismi oluştururlar. Bu tabakalar erimiş plastikten yapılırlar. Erimiş plastik, yazıcının burnundan dışarı çıktığında anında donmaz, dolayısıyla altında onu destekleyecek bir yapı yoksa, yerçekimi etkisi ile aşağıya doğru sarkar.

En alt kesit için bu bir sorun teşkil etmez, çünkü altında yazıcının tabanı vardır, sarkabileceği bir yer yoktur. Ama daha üst kesitlerde mutlaka çeşitli desteklerin olması gerekir. ozgurtheking'in verdiği masa örneğini düşünürsek, bir masa 4 ayağı ve bir de üst yüzü olan bir yapıdır. Ayaklarından başlayıp masayı çizdirirsek ayaklarda muhtemelen sorun yaşamayız ama üst yüzeye geldiğimizde yazıcı, ayaklarla 90 derece açı yapan bir yapı oluşturmaya çalışacağından, havaya çizim yapmaya başlar, bunlar da aşağı sarkar.

Bu durumu önlemek için çeşitli stratejiler kullanılabilir. Birisi, masayı tersten basmak olabilir. Bu durumda masanın üst yüzeyi, yazıcının tabanına bitişik olacağından bir sorunla karşılaşılmadan yazılabilir. Ayaklar zaten düz yükseleceklerinden problem teşkil etmeyecektir. Ancak bu yöntem her objede işe yaramayacaktır. Bu durumda desteğe (support material) ihtiyaç vardır. Destek, havada asılı kalacağı tahmin edilen bölgelerin (ki genellikle bir alt satır ile 45 dereceden büyük açı oluşturan yapı söz konusu ise muhtemelen asılı kalacaktır) altına, yazıcının tabanından itibaren başlayan sütunlar ekleyerek gerçekleştirilir. Bu sütunları yazıcının programı otomatik olarak ekleyebilir ve genellikle zayıf bir şekilde yazdırılırlar. Yazım bittikten sonra bu destekler kırılarak ana şekil ortaya çıkarılabilir.

(Not: Henüz 3D yazıcı kullanmıyorum, Internet'ten bulduğum ve anladığım kadarı ile anlattım. Yanlışlarım olabilir).

• quote:

Orijinalden alıntı: DrMaestro

quote:

Orijinalden alıntı: eloko

quote:

Merhaba,

3 Boyutlu yazıcılar bildiğiniz gibi tabandan başlayıp, tabaka tabaka yükselerek bir cismi oluştururlar. Bu tabakalar erimiş plastikten yapılırlar. Erimiş plastik, yazıcının burnundan dışarı çıktığında anında donmaz, dolayısıyla altında onu destekleyecek bir yapı yoksa, yerçekimi etkisi ile aşağıya doğru sarkar.

En alt kesit için bu bir sorun teşkil etmez, çünkü altında yazıcının tabanı vardır, sarkabileceği bir yer yoktur. Ama daha üst kesitlerde mutlaka çeşitli desteklerin olması gerekir. ozgurtheking'in verdiği masa örneğini düşünürsek, bir masa 4 ayağı ve bir de üst yüzü olan bir yapıdır. Ayaklarından başlayıp masayı çizdirirsek ayaklarda muhtemelen sorun yaşamayız ama üst yüzeye geldiğimizde yazıcı, ayaklarla 90 derece açı yapan bir yapı oluşturmaya çalışacağından, havaya çizim yapmaya başlar, bunlar da aşağı sarkar.

Bu durumu önlemek için çeşitli stratejiler kullanılabilir. Birisi, masayı tersten basmak olabilir. Bu durumda masanın üst yüzeyi, yazıcının tabanına bitişik olacağından bir sorunla karşılaşılmadan yazılabilir. Ayaklar zaten düz yükseleceklerinden problem teşkil etmeyecektir. Ancak bu yöntem her objede işe yaramayacaktır. Bu durumda desteğe (support material) ihtiyaç vardır. Destek, havada asılı kalacağı tahmin edilen bölgelerin (ki genellikle bir alt satır ile 45 dereceden büyük açı oluşturan yapı söz konusu ise muhtemelen asılı kalacaktır) altına, yazıcının tabanından itibaren başlayan sütunlar ekleyerek gerçekleştirilir. Bu sütunları yazıcının programı otomatik olarak ekleyebilir ve genellikle zayıf bir şekilde yazdırılırlar. Yazım bittikten sonra bu destekler kırılarak ana şekil ortaya çıkarılabilir.

(Not: Henüz 3D yazıcı kullanmıyorum, Internet'ten bulduğum ve anladığım kadarı ile anlattım. Yanlışlarım olabilir).

cevap için teşekkürler DrMaestro bana yazacak birşey bırakmamış, harfiyen katılıyorum. Reprap tabanlı FDM printerlarda olayın özü budur. Denemelerimize göre 40 derece açı ile desteksiz baskı alınabiliyor, yani kenarları yer düzlemi ile 40 derece veya daha dik açı yapan bir piramit basılabilir.

• ilk baskımı yaptım (hiçbir ayar yapmadan)

ben ürünü kit halde alarak kendim kurdum arkadaşlar karşılaştığım sorunlardan bahs edeyim size.

1- parçalar çok hassas azıcık fazla sıkınca çıtırdama ve kırılma seslerini duyabilirsiniz.
    2- kitimi aldım kurayım çalıştırayım diyorsanız en az 4 günü unuttun arkadaşlar. hani printer aldım takayım çalıştırayım öyle bir dünya yok
    3- sabrınızı kesinlikle test edeceğiniz bir çalışma olacak :D özgür beyin telefonla desteği olmasa 2-3 gün daha fazla sürebilirdi.
    4- printerin elektronik ve elektrik kısmı çok basit benim elektrik bilgim yok yapamam diye korkmayın internette azıcık araştırmayla bağlantı diagramını bulup çok kolay yapabilirsiniz.

benim birkaç sorum olacak sanırım bu sorular bu işe bulaşanlarada iyi referans olabilir.

1- motor ve kayış ayarlını nasıl yapacağım?
    2- 3 farklı nozzle var ve filament ile ilgili ayar için basit bir hesaplama varmı?

bence sattığınız bu kit için bir repetier host configini internete koyarsanız bari bununla uğraşmaıyz

ben gürcistandayım bu arada arkadaşlar işyerinde baya bir ilgi oluştu biraz daha sipariş gelecek sanırım kitler için :D bana gürcistan bayiiliğini verin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phanuel -- 6 Nisan 2014; 23:51:22 >

• Tebrikler sayın Phanuel. Elinize sağlık, sıfırdan toplamak kolay değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkür ederim.Bu demektir ki her çizdiğimiz basılamıyor.
    bakalım daha neler öğreneceğiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phanuel

ilk baskımı yaptım (hiçbir ayar yapmadan)

ben ürünü kit halde alarak kendim kurdum arkadaşlar karşılaştığım sorunlardan bahs edeyim size.

1- parçalar çok hassas azıcık fazla sıkınca çıtırdama ve kırılma seslerini duyabilirsiniz.
    2- kitimi aldım kurayım çalıştırayım diyorsanız en az 4 günü unuttun arkadaşlar. hani printer aldım takayım çalıştırayım öyle bir dünya yok
    3- sabrınızı kesinlikle test edeceğiniz bir çalışma olacak :D özgür beyin telefonla desteği olmasa 2-3 gün daha fazla sürebilirdi.
    4- printerin elektronik ve elektrik kısmı çok basit benim elektrik bilgim yok yapamam diye korkmayın internette azıcık araştırmayla bağlantı diagramını bulup çok kolay yapabilirsiniz.

benim birkaç sorum olacak sanırım bu sorular bu işe bulaşanlarada iyi referans olabilir.

2- 3 farklı nozzle var ve filament ile ilgili ayar için basit bir hesaplama varmı?

bence sattığınız bu kit için bir repetier host configini internete koyarsanız bari bununla uğraşmaıyz

ben gürcistandayım bu arada arkadaşlar işyerinde baya bir ilgi oluştu biraz daha sipariş gelecek sanırım kitler için :D bana gürcistan bayiiliğini verin lütfen

Sayın Phanuel,

mesajınız ve yorumlarınız için çok teşekkürler, umarım yazıcınıza alıştıkça memnun kalırsınız

montaj şemasında cıvata torklarından bahsetsek iyi olacak gibi, çünkü çok fazla sıkmadan yapılması gerekiyor ve yeterli oluyor,
    kırılan parçayı belirtirseniz yenisini hemen basıp kargoya vereyim.

kablajı lehim gerektirmeden bağlanacak şekilde yaptık, bizim için çok uğraştırıcı olsa da sizin kolay monte etmeniz amaçlandı.

motor ve kayışla ilgili yapacağınız tek ayar kayışı germek, bunun dışında firmwarede zaten bu ayarlar yapılmış durumda, ama kısaca bahsedeyim:

1,8 derece/step motorlarımızı 1/16 microstep ile sürüyoruz
    yani 360/1,8=200 step/tur (normalde 1 tur atması için 200 step göndermek gerek motora)
    200x16microstep=3200 microstep step/tur

20 dişli GT2 triger kasnak çevresi 2x20=40 mm olduğundan
    1 turda 40 mm kayış ilerlemesi olur
    3200 step te 40 mm ilerleme> 1 mm ilerleme için 80 step (bu değer yazılıma girilmiştir)

dilimleme yazılımı zaten nozul çapına göre uygun hacimde malzemeyi extrude eder, ama makinanın yazılımın talebi kadar malzeme çıkardığına emin olmak için her yeni hobbed bolt için ince kalibrasyon gerekir.

örneğin 1mm filament ittirmek için 750 step lazımsa ve
    20 mm extrude edince 21 mm extrudere giriyorsa, step ayarını eeprom ayarlarından oran/orantı ile değiştirmeliyiz,

20/21=0,9524
    0,9524x750=714
    yani aslında net 1 mm filament itimi için 714 step gerekiyormuş bunu eeproma girmek gerekir.

bu ince ayarı yapmamızın nedeni hobbed bolt un efektif çapı her bolt için değişebiliyor ve bu extruder yayını ne kadar sıktığınıza göre bile değişir çünkü itici dişlerin filamente girme seviyesi kadar efektif çap küçülür.

Gürcistan bayiliği sizindir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtheking -- 7 Nisan 2014; 11:07:23 >

• quote:

Tebrik ederim... Ama sizin burdaki ben hallederim sozlerinizden belliydi.. Sorunlar oluyor, onemli olan pes etmemek....
    Evet bu cura, repetier host, marlin yazilim, slic3r ayarlarini koysak hic fena olmaz. Bunu Ozanla paylasalim ...
    Bir de ilk baski alirken yapilacaklar diye video hazirlamak lazim...
    Diyagrami da kendi sayfamiza koyalim...

• Türkiye'de de 3D yazıcı işinin bu kadar ileri seviyeye geldiğini görmek mutluluk verici.

Konudan faydalanarak ben de bir tanıtım yapmak isterim.

Kumru Kimya firması olarak PLA hammadde tedarik ediyoruz. Malzemelerimiz birçok alana hitap ettiği gibi 3D printer için uygun PLA filament üretimi için de uygundur. Şimdiye kadar birkaç firma ile test yapma fırsatımız oldu ama buradan daha fazla kişiye ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

Eğer 3D printer için filamentlerinizi kendiniz üretiyorsanız, size üretim için gerekli PLA hammaddesini tedarik edebilriz. Alman bir hammadde üreticisinin Türkiye temsilcisiyiz ve şimdiye kadar malzemeyi deneyen firmalardan da oldukça iyi dönüşler aldık. Genelde üretilen filamentin Avrupa kalitesinde olduğunu belirtiyorlar. Fakat en önemli sorunumuz tüketim hacmi. Şu anda çok talep olmadığından dolayı malzemeyi çok miktarda getirmiyoruz, ama 3D yazıcı sektörünün talebinin zaman geçtikçe artacağını düşünüyoruz.

Sonuç olarak bize firmamızın sitesindeki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.www.kumrukimya.com

• quote:

Orijinalden alıntı: mertkumru

Türkiye'de de 3D yazıcı işinin bu kadar ileri seviyeye geldiğini görmek mutluluk verici.

Konudan faydalanarak ben de bir tanıtım yapmak isterim.

Kumru Kimya firması olarak PLA hammadde tedarik ediyoruz. Malzemelerimiz birçok alana hitap ettiği gibi 3D printer için uygun PLA filament üretimi için de uygundur. Şimdiye kadar birkaç firma ile test yapma fırsatımız oldu ama buradan daha fazla kişiye ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

Eğer 3D printer için filamentlerinizi kendiniz üretiyorsanız, size üretim için gerekli PLA hammaddesini tedarik edebilriz. Alman bir hammadde üreticisinin Türkiye temsilcisiyiz ve şimdiye kadar malzemeyi deneyen firmalardan da oldukça iyi dönüşler aldık. Genelde üretilen filamentin Avrupa kalitesinde olduğunu belirtiyorlar. Fakat en önemli sorunumuz tüketim hacmi. Şu anda çok talep olmadığından dolayı malzemeyi çok miktarda getirmiyoruz, ama 3D yazıcı sektörünün talebinin zaman geçtikçe artacağını düşünüyoruz.

Sonuç olarak bize firmamızın sitesindeki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.www.kumrukimya.com

Mert bey katiliminiz icin tesekkur ederim. Sizin hammaddeyi deneyen benim :) 3d dunyasi su an icin gercekten cok kucuk Turkiye icin... Gelistirme konusunda elimizden geleni yapiyoruz. Asagida sizin granulle basilmis bir parcayi da paylasayim...

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

Mert bey katiliminiz icin tesekkur ederim. Sizin hammaddeyi deneyen benim :) 3d dunyasi su an icin gercekten cok kucuk Turkiye icin... Gelistirme konusunda elimizden geleni yapiyoruz. Asagida sizin granulle basilmis bir parcayi da paylasayim...

serkan bey, daha sonra ben de malzeme tedarik ettiğimiz firmalardan birinin sizin olduğunu farkettim. resim için teşekkürler.

bu arada elimizde İngiltere'de de filament üretiminde kullanılan başka bir PLA malzemesi numunesi mevcut, sizi her zaman bekleriz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mertkumru

quote:

serkan bey, daha sonra ben de malzeme tedarik ettiğimiz firmalardan birinin sizin olduğunu farkettim. resim için teşekkürler.

bu arada elimizde İngiltere'de de filament üretiminde kullanılan başka bir PLA malzemesi numunesi mevcut, sizi her zaman bekleriz :)

Tesekkur ederim :) Yeni malzeme icin size ozelden ulasirim...

• quote:

quote:

Tebrik ederim... Ama sizin burdaki ben hallederim sozlerinizden belliydi.. Sorunlar oluyor, onemli olan pes etmemek....
    Evet bu cura, repetier host, marlin yazilim, slic3r ayarlarini koysak hic fena olmaz. Bunu Ozanla paylasalim ...

hallederim dedim tabi ama yinede baya uğraştım amam değdi şimdii makinada ufak bir baskı hatası olduğunu görünce hemen nerden yapileceğini kesitire biliyorum bu yüzden kendim yapmak istedim.
    tabi serkan bey sizin de 2 saatte yakın veridğin eğitim de işe yaramadı değil şimdi filament tutmak için olan ayaklardan birtanesini sete koymayı unutmuşsunuz onu basıyorum :D

• BU autocad DXF dosyalarını nasıl STL çevirebiliriz?
  • quote:

BU autocad DXF dosyalarını nasıl STL çevirebiliriz?

dxf dosyası 2d dosyalarının dünya standardıdır, stl ile arasına mantık farkı var.

şöyle yapabilirsiniz, öncelikle dxf i bir katı modelleme programına section olarak gösterip belli bir yüksek vererek extrude edebilirsiniz böylece artık 3D katı model olur.
    ardından oluşan katı cisimi STL olarak export edebilirsiniz. Ancak Dxf in katı olarak extrude edilebilmesi için kapalı ve boşluksuz bir form oluşturması gerekir.
    Solidworks, pro engineer gibi Cad programlarıyla dxf dosyasından katı yapılabiliyor.
  • quote:

quote:

quote:

hallederim dedim tabi ama yinede baya uğraştım amam değdi şimdii makinada ufak bir baskı hatası olduğunu görünce hemen nerden yapileceğini kesitire biliyorum bu yüzden kendim yapmak istedim.
    tabi serkan bey sizin de 2 saatte yakın veridğin eğitim de işe yaramadı değil şimdi filament tutmak için olan ayaklardan birtanesini sete koymayı unutmuşsunuz onu basıyorum :D

Merhaba, yeni setteki filament tutucusu 1 adet olacak, eski versiyon printerda 2 adet ve ince idi,
    onu kalın ve sağlam yaparak 1 adete düşürdük, amaç makarayı kolayca değiştirebilmek...

• Merak edenler için Ninjaflex filamenti (elastik). Görüldüğü gibi düğüm atılabiliyor ve düğüm açıldıktan sonra eski haline dönüyor.

https://store.donanimhaber.com/38/22/18/3822182da574d2b2426e9e94a2a270b7.jpg

https://store.donanimhaber.com/1d/8a/63/1d8a6399ada4280af147d44d95d76723.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrMaestro -- 7 Nisan 2014; 22:11:00 >

• arkadaşlar tüm forumu ilgi ve keyifle okudum,
    1500 lira gibi rakamlara 3d printer muazzam bir başarı, tebrik ediyorum.

ben tesla turbini istiyorum ama turkiyeye gönderen, gönderse bile makul bir fiyat isteyen bulamadım. internette stl leri mevcut bana bunu printleyebilecek arkadaşalar max kaç cm3 boyutunda ve tane başı kaç lira istediklerini yazarsa memnun olurum, bir proje için boyutuna göre 20 veya üzeri siparişim var.

birkaç örnek

http://www.thingiverse.com/thing:168926

http://www.thingiverse.com/thing:2538

araştırlırsa daha başkalarıda bulunabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: lord of chaos

arkadaşlar tüm forumu ilgi ve keyifle okudum,
    1500 lira gibi rakamlara 3d printer muazzam bir başarı, tebrik ediyorum.

ben tesla turbini istiyorum ama turkiyeye gönderen, gönderse bile makul bir fiyat isteyen bulamadım. internette stl leri mevcut bana bunu printleyebilecek arkadaşalar max kaç cm3 boyutunda ve tane başı kaç lira istediklerini yazarsa memnun olurum, bir proje için boyutuna göre 20 veya üzeri siparişim var.

birkaç örnek

http://www.thingiverse.com/thing:168926

http://www.thingiverse.com/thing:2538

araştırlırsa daha başkalarıda bulunabilir.

www.3dhubs.com sitesinden yakinlarinizdaki 3d printerlari gorebilir, parcanizi siteye yukleyip kac cm3 hacminde oldugunu gorerek fiyat kıyaslanması yapabilirsiniz.

• cevabınız için teşekkür ederim, bir sorum daha olacak. bu printerlardan alınan çıktının dayanıklılığı nedir? yani drek türbün olarak kullanabilirmiyim, şöyle söyleyeyim, benzer kalınlıktaki plexi glass mukavemeti yetrli olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.