Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benımde ılgımı cekıyor yaptıklarınız ve mak. muhendisliği mezunu olup bunları yapıyor olabılmek bence cok guzel bısey

Başarılı şekilde devam edip işi büyütürsünüz inşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

son durum nedir hocam valla merak ettım :) alet nasıl bı hale geldi acaba

Son halini aldi printer, 4 adet printer verdik... Ufak tefek sorunlarla bas ediyoruz,.. Malzemeyi de kendimiz yapiyoruz... Onda da ufak tefek sorunlar oluyor, halletmeye calisiyoruz... Kit hazirlama isleri bitsin, yeni sulara yelken acacaz insallah :)

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtheking -- 16 Nisan 2014; 8:08:21 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phanuel

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phanuel

Arkadaşlar aklıma gelen bir fikri uygulamaya sokarak biraz kolaylık sağladım sanırım. Cam yüzeyden baskıyı çıkarmak çok zor oluyor bazen kazımak zorunda kalıyordum hatta bazen kırılabiliyordu. Aklıma annelerimizin fırın kağıdı olarak kullandığı malzeme geldi bunu camın üzerine yerleştirerek baskı aldım ve sonuç bana göre inanılmaz :D tek elimle telefonda video çekerken diğer elimle baskıyı 10 saniyede kağıttan ayırabiliyorum.. belki sizede yardımı dokunabilir diye burada paylaşmak istedim.
    https://www.youtube.com/watch?v=NoEatJ-lFK4&feature=youtu.be

Denedim ben de yontemi ama kagit kalkma yaptigi yerde kafaya degiyor. biraz sorunlu.. cama direk baski daha iyi gibi...

Sarkan bey kağıtla cam arasına 502 yapıştırıcı sürünüz yada herhangi bir yapışıtırıcı. bed ısınınınca yapıştırıcı dağılıp yayılıyor son videoyu izleyin ne demek istediğimizi anlayabilirsiniz.

Video super.. Ne basiyorsunuz bu arada... Siz baya goturmussunuz isi... :) tebrik ederim...

Hexapod Robot Örümceğin parçaları :D bitirince onunla ilgili bir yazıda paylaşacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phanuel -- 16 Nisan 2014; 10:02:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurtheking

quote:

quote:

Son halini aldi printer, 4 adet printer verdik... Ufak tefek sorunlarla bas ediyoruz,.. Malzemeyi de kendimiz yapiyoruz... Onda da ufak tefek sorunlar oluyor, halletmeye calisiyoruz... Kit hazirlama isleri bitsin, yeni sulara yelken acacaz insallah :)

Selamlar, oncelikle tebrik ederim. Demonte almak istesek ne kadar surede teslim ediyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: amamoslavida

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurtheking

quote:

quote:

Selamlar, oncelikle tebrik ederim. Demonte almak istesek ne kadar surede teslim ediyorsunuz?

1 hafta icinde hazir olur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• merak edenler için,
    yönlendirilmiş hava soğutmalı ve led aydınlatmalı sigma3D baskı kafası...
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

• http://youtu.be/U5uMxKlsukI
    Ninjaflex malzeme baski videosu.. Malzeme hem elastik hem de esnedikten sonra geri donusu gayet guzell...
    Boyke esnek malzemeyi bu hizda basmak gercekten zor... Ama yeni dizayn extruderle imkansiz degil

• Tebrikler serkanc, ozgurtheking ve ozancm. Başaracağınızdan hiç şüphem yoktu. Sigma 3D piyasadaki birçok yazıcı ile yarışabilecek bir seviyede ve aktif olarak onu geliştiren tasarımcılarının olması çok büyük bir avantaj. Sırada çift ekstruder var bence!
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMaestro

Tebrikler serkanc, ozgurtheking ve ozancm. Başaracağınızdan hiç şüphem yoktu. Sigma 3D piyasadaki birçok yazıcı ile yarışabilecek bir seviyede ve aktif olarak onu geliştiren tasarımcılarının olması çok büyük bir avantaj. Sırada çift ekstruder var bence!

Hocam ufak tefek ilgileilmesi gereken kisimlar var... Kafa rahatladiktan sonra cift extrudere girecez.... Insallah yerli olarak guzel bir printer olacak sizlerin destegiyle

• http://www.youtube.com/watch?v=XaQA_EccZkk

abs nin daha dayanıklı olması gerekmiyor mu?

bu video'da neden pla daha sağlam. ben ne kaçırıyorum :)
  • Herkese merhabalar. Bitirme projesi olarak yapmaya başladığımız ve malzemeleri aldıktan sonra 4 gün içinde topladığımız Prusa Mendel ile ilk baskıyı aldık. 0.1 mm katman yükseklği ve %30 doluluk ile 27 dakika sürdü. Sonuç gayet güzel. Malzemeler ve yardımları için @serkanc ye teşekkürlerimi sunarım...

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAMKİN0Z -- 3 Mayıs 2014; 0:38:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CAMKİN0Z

Herkese merhabalar. Bitirme projesi olarak yapmaya başladığımız ve malzemeleri aldıktan sonra 4 gün içinde topladığımız Prusa Mendel ile ilk baskıyı aldık. 0.1 mm katman yükseklği ve %30 doluluk ile 27 dakika sürdü. Sonuç gayet güzel. Malzemeler ve yardımları için @serkanc ye teşekkürlerimi sunarım...

Ben de sizi tebrik ederim. Gayet basarili.. Bu arada abs basamayip direk pla basan ilk kisiler olarak da tarihe gececeksiniz :) iyi ki pla da vermisim size...
    abs icin sana onerileri yazdim maille. Deneyip abs baskilari da paylasirsan sevinrim. Bu arada umarim hocaniz memnun kalir.

• ABS malzeme ile baskılar geldi. @serkanc nin tavsiyeleri ile malzemenin yapışmasını sağladım. Ama baskı sırasında bazı yerlerde kalkmalar oluyor ilerleyen zamanlarda onları da çözeceğiz inşallah :) Gözlük baskısı çok iyi gidiyordu ama küçük kısımlarda sıkıntılar oldu, dar alanlarda bu sıkıntılar devam ediyor yavaş yavaş düzelteceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAMKİN0Z -- 11 Mayıs 2014; 1:37:52 >

•  3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

• ozgurtheking kullanıcısına yanıt
    hocam siz nerdeyse seri üretime başlamışsınız cidden çok hoş bi görüntü
  • Arkadaşlar merhaba.

Sigma 3D printer'i kit olarak satın alanlardan biriyim. Kit birkaç haftadır evde olmasına rağmen boş vakit bulamamıştım toplamak için, hala da vaktim kısıtlı. Ancak artık yavaş yavaş bu işe girişiyorum. Mekanik ve elektronik bilgim kısıtlıdır, daha önce de bu tip bir işe girişmedim. Yani benim için birçok zorluk içeren bir süreç. Bu sürecin her aşamasını belgelemeye karar verdim. Bu amaçla da bir blog yazmaya başladım.

Blog'un linki: http://www.3dprintermacerasi.com/

Aynı içeriği İngilizce olarak yazdığım bir blogum daha var. Onun da linki:http://www.3dprinterblog.org/

Önce Türkçe olanı yazdığımdan Türkçe blog İngilizce'ye göre daha günceldir.

3D printer'in montajının dışında, benim gibi yeni başlayan kişilere yardımcı olabilecek ek konular da yazmaya çalışıyorum (sigma profiller, vidalar gibi).

Konu ile ilgili görüşleriniz, talepleriniz, eleştirileriniz benim için çok faydalı olacaktır.

Saygılarımla

Not: Bazan DNS server veya nameserver sorunları sebebiyle sitelere ulaşılamayabiliyor. Birkaç saat sonra deneyince çalışıyorlar.

• evet seri üretim devam ediyor 1 aya kalmaz ilk parti hazır olacak.
    piyasadaki mevcut printerları da takip ediyoruz, fiyat/ performans-kalite çok iddialıyız.
    Yalnız hobiciler için değil, endüstriyel kullanım için de uygun günlerce durmadan çalışabilecek bir makinadır.
    Aynı zamanda tamamen Türk tasarımı ilk Reprap (kendini kopyalayan) yazıcıdır.

http://www.youtube.com/watch?v=37scfbqDly4
  • Merhaba,

Blog'umda Sigma 3D'nin içerisinde yer alan plastik parçaları tanıttım. Linki http://www.3dprintermacerasi.com/2014/05/kit-icerigini-tanyalm-plastik-parcalar.html

Elektronik bölümünde blogumla ilgili bir konu başlığı açmıştım, oraya da güncellemeleri yazıyorum. Ancak sadece printer'in kendi konusundan takip edenler olabilir diye düşünerek güncellemeleri buradan da duyurmayı planlıyorum.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrMaestro -- 16 Mayıs 2014; 15:22:15 >
  • hocam büyük ihtimalle saçmalama diyebilirsiniz ama bişey sölicem

bu hani çim biçme makinalarındaki misinalar var ya, onlar hangi tür plastikten yapılıyo biliyomusunuz. Yani acaba 3d yazıcılarda kullanılabilirmi, kg fiyatları hakkında bişey bulamadım ama acaba daha ucuz olurmu diye dedim.

birde yazıcı ucundaki ısıtıcı lehimi eritecek kadar sıcaklık verebilirmi, devre kartları yapılabilir belki o şekilde
  • Merhaba.

Blog'umda yeni bir konu başlığı açtım. Yine kit içerisinde kullanılan bazı malzeme türleri ile ilişkili. Linki eklidir:http://www.3dprintermacerasi.com/2014/05/kit-icerigini-tanyalm-miller-rulmanlar.html
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.