Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 Haftadır yurt dışındaydım, o sebeple foruma bakamamıştım, dolayısıyla bu güzel haberi şimdi alabildim. Tebrikler ozgurtheking! Bu kadar iş yoğunluğunuz arasında bu zor projeye vakit ayırabilmeniz çok güzel. Umarım yakın zmanda PVA ile support basabilir hale geliriz. Tıbbi baskılarda inanılmaz bir kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. Sayın serkanc'nin de test sonuçlarına merakla bekliyorum.

Kolay gelsin.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMaestro

Merhaba,

1 Haftadır yurt dışındaydım, o sebeple foruma bakamamıştım, dolayısıyla bu güzel haberi şimdi alabildim. Tebrikler ozgurtheking! Bu kadar iş yoğunluğunuz arasında bu zor projeye vakit ayırabilmeniz çok güzel. Umarım yakın zmanda PVA ile support basabilir hale geliriz. Tıbbi baskılarda inanılmaz bir kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. Sayın serkanc'nin de test sonuçlarına merakla bekliyorum.

Kolay gelsin.....

Sayın DrMaestro, hoşgeldiniz,

tebrik için teşekkür ederim, gelişmeleri buradan duyururuz, eğer tıbba hizmet edecekse bundan onur duyarız.

iyi akşamlar
  • Sayın ozgurtheking, ben teşekkür ederim.

Hemen bir blog güncelleme haberi vereyim: Blog'a yeni bir montaj aşaması yazısı ekledim. Bence en problemli konulardan biri olan kaplin bağlantıları ile ilgili. Merak edenler için linki:

http://www.3dprintermacerasi.com/2014/10/montaj-asamalar-6-adm-z-gijonu-motor.html

Teşekkür ederim....
  • quote:

Sayın ozgurtheking, ben teşekkür ederim.

Hemen bir blog güncelleme haberi vereyim: Blog'a yeni bir montaj aşaması yazısı ekledim. Bence en problemli konulardan biri olan kaplin bağlantıları ile ilgili. Merak edenler için linki:

http://www.3dprintermacerasi.com/2014/10/montaj-asamalar-6-adm-z-gijonu-motor.html

Teşekkür ederim....

Sayin Dr Maestro,

Öncelikle blog yazınız için teşekkür ederim. Çift kafa baskısı gerçekten de çok yararlı olacak. PVA malzeme de hazır etmeye çalışacam. Birçok parça baskısı bu tarz pva ile gerçekten rahat olacak
    Bu haftaiçinde flex malzemeleri çekecem inşallah. Arge konusunu hızlandırıp yenilik yapmamız lazım...
    Teşekkürler.

• ABS renklerimiz...
    PLA naturel olarak da elimde mevcut...
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )
  • Bulunsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endüstriyel plastik enjeksiyon makinesinin cnc'li ve mikronlu hali diyebilirmiyiz buna.
    Daha önce instructables'da görmüşdüm ama detaylı olarak bakmamışdım.

4/5 eksen 3d cnc'ler gördüm fuarlarda, ham maddeyi koyuyorsun işliyor, mantık neredeyse aynı..
    Sizlerin kullanığınız kartuşların özelliği nedir?
    Kısa bir araştırmayla kit fiyatlarınıda öğrendim, sipariş geçmeyide kafaya koydum ama kartuşlar harbi pahalı be abi. Kafam karıştı..

70 liralık 0.75 - 1 kg abs/pla malzeme kaç metre geliyor? (Aliexpress)

Erol beyin yaptığı vazo'da; kaç metre/gram malzeme harcanıyor?
    http://www.youtube.com/watch?v=hla3C8UKXpU

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Endüstriyel plastik enjeksiyon makinesinin cnc'li ve mikronlu hali diyebilirmiyiz buna.

4/5 eksen 3d cnc'ler gördüm fuarlarda, ham maddeyi koyuyorsun işliyor, mantık neredeyse aynı..
    Kısa bir araştırmayla kit fiyatlarınıda öğrendim, sipariş geçmeyide kafaya koydum ama kartuşlar harbi pahalı be abi. Kafam karıştı..

cnc ile ortak yanı g code kullanması ve kartezyen eksenler,
    mikro enjeksiyon yerine mikro gezen ekstruzyon makinası diyebiliriz.
    cnc dolu kütüğü oyarak boşaltır, printer örerek cisim yapar talaş ve fire yoktur. 1 kg filament = 1 kg cisim demektir (ideal durumda böyle ama arada mutlaka hata olur)
    kısaca açıklamaya çalıştım.

bizim filamentimiz daha ucuz 65 tl/kg, zaten piyasadaki en ucuz filament.
    1 kg filament ile günlerce baskı alırsınız. Kısacası çok hızlı sarf olan birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Endüstriyel plastik enjeksiyon makinesinin cnc'li ve mikronlu hali diyebilirmiyiz buna.

1kg filament yaklasik olarak 300-350 metre gelir capa bagli olarak. 3d printerla yapabilecekleriniz hayalgucunuze bagli, cunku baski alabilecegimiz cok farkli malzeme var. esnek filamentle lastik basip, icine abs ile jant basip rc arabaniza kullabilirsiniz. Destekleri kullanip 5 eksende islenmeyecek parca basabilirsiniz. Hatta montajsiz mentese bile yapabiliesiniz. Bu linkteki ornegi bastim yarin resmini de paylasirim, bu parca baskisindan sonra direk kivrilip kutu sekline geliyor.
    http://www.thingiverse.com/thing:120179

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurtheking

Arkadaşlar herkese merhaba,

yazıcı fiyatını merak edenler için verelim, bitmiş çalışır makina güncel fiyat (uzun zamandır aynı) 1950 tl'dir.
    daha uygun fiyatlı yazıcı için i3 öneriyoruz.
    Takdir edersiniz ki dürüm fiyatına iskender yenmez. (at etine razı değilseniz tabi )

İ3 un maliyeti nedir, demonte halde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpow3r

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurtheking

Arkadaşlar herkese merhaba,

yazıcı fiyatını merak edenler için verelim, bitmiş çalışır makina güncel fiyat (uzun zamandır aynı) 1950 tl'dir.
    daha uygun fiyatlı yazıcı için i3 öneriyoruz.
    Takdir edersiniz ki dürüm fiyatına iskender yenmez. (at etine razı değilseniz tabi )

İ3 un maliyeti nedir, demonte halde ?

Merhaba,

biz i3 satmıyoruz, ancak fiyat konusunda bizden daha uygun fiyatlara var, sonuçta Sigma3D ile aynı klasmanda değiller, ucuza bulabilirsiniz.
    biraz araştırmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtheking -- 15 Ekim 2014; 16:28:48 >

• fiyat olarak bana baya uygun geldi, 3d yazıcısı olanlar deneyebilir

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/3m-mavi-maskeleme-bandi-50mm-50m-130547046
  • serkanc kullanıcısına yanıt
    kapton veya pet camın çift yüzeyine de mi uygulanıyor yoksa baskı yüzeyine mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konyahmet

fiyat olarak bana baya uygun geldi, 3d yazıcısı olanlar deneyebilir

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/3m-mavi-maskeleme-bandi-50mm-50m-130547046

Merhaba,

Ben kullanıyorum, PLA için oldukça başarılı. ABS'de denemedim ama mavi maskeleme bandı ABS için önerilmiyor zaten. 10-12 Baskıda bir yenilemek gerekiyor az miktarda soyulma yapabildiğinden. Serkan Bey'lerin çözümünü merakla bekliyorum. Bu arada Kickstarter'da bir proje vardı, onu da sipariş ettim. Çok fazla detay vermemişler ama hem ABS, hem PLA için kullanılabilen bir madde olduğu ve uzun süre dayandığını belirtmişler. Linki:

https://www.kickstarter.com/projects/geckotek3d/geckotek-3d-printer-build-plate

• quote:

Orijinalden alıntı: Public_Enemy

kapton veya pet camın çift yüzeyine de mi uygulanıyor yoksa baskı yüzeyine mi?

sadece basılacak yüzeye uygulanır,
    eğer başka bir zaman camın diğer yüzeyini de kullanacaksanız 2 tarafına kaplayabilirsiniz ama böyle yapanı hiç duymadım.
  • DrMaestro D kullanıcısına yanıt
    PLA ile kullanırken ısıtıcıyı çalıştırmaya gerek kalıyomu
  • quote:

quote:

fiyat olarak bana baya uygun geldi, 3d yazıcısı olanlar deneyebilir

Merhaba,

Ben kullanıyorum, PLA için oldukça başarılı. ABS'de denemedim ama mavi maskeleme bandı ABS için önerilmiyor zaten. 10-12 Baskıda bir yenilemek gerekiyor az miktarda soyulma yapabildiğinden. Serkan Bey'lerin çözümünü merakla bekliyorum. Bu arada Kickstarter'da bir proje vardı, onu da sipariş ettim. Çok fazla detay vermemişler ama hem ABS, hem PLA için kullanılabilen bir madde olduğu ve uzun süre dayandığını belirtmişler. Linki:

https://www.kickstarter.com/projects/geckotek3d/geckotek-3d-printer-build-plate

Bu gecko dışında ben 1mm PEI bant kullandım. Kullanan çok kimse bütün malzemelerrden iyi olduğunu söylüyor. ABS yapışması iyi ama gene de büyük parçaları basarken kalkma sorununu engellemk mümkün değil.
    Ancak bu pet bant daha başarılı... Umarım başarılı olur... Bir de bu bandı ben diğer malzemelerde de deniyorum. En azından yapıştı mı PLA ve ABS için olsun...

• quote:

PLA ile kullanırken ısıtıcıyı çalıştırmaya gerek kalıyomu

playı akrilik zemine ısıtıcı olmadan yapıştırabilirsiniz ama ayar tutturmak çok zor,
    belli bir ekstruzyon sıcaklığının üzerinde yapışıyor ama ayarı kaçırırsanız zamine kaynıyor ve haliyle parça fire oluyor.
    makerbot replicator bu yöntemi kullanıyor ısıtıcı tabla koymamak için.

biz 70 derecede çıplak temiz cama basıyoruz,
    yapışma kadar ayırmak da önemli, parça ölümüne yapışıp fire olacaksa anlamı yok.
    cam sıfırın altında soğuyunca parça çıt diye çıkıyor problem olmuyor.
  • Mavi maskeleme bandını ben PLA ile ısıtmadan kullanıyorum. 70 Derecede ısıtılmış cam ile de PLA baskısı yaptım. İkisi de iş görüyor bence ama cam için çok temiz bir yüzey olması gerek, parmak izi, aşırı toz varsa baskı anında yerinden oynayabiliyor. Çok küçük bir tabanla yüzeye temas eden parçalar hem maskeleme bandında, hem de camda sağlam bir şekilde duramıyorlar, onlara mutlaka raft / brim tarzı bir destek yapmak gerekli. Cama baskı yapıldığında soğuduğu zaman çok rahat bir şekilde obje yerinden ayrılıyor, maskeleme bandı kendi başına bırakmıyor ama asla Kapton kadar uğraştırmıyor. Objenin sivri bir kenarını hafif yükseltecek şekilde jilet benzeri bir yapı ile araya girildiğinde objenin geri kalanı hemen ayrışıyor. Ben her halukarda birkaç adet cam yüzey bulunduruyorum elimde, bir kısmı Kapton'lu, bir kısmı maskeleme bantlı, bir kısmı da çıplak. Bu sayede birinde sorun olduğunda diğerini koyup yeni baskıya başlayabiliyorum. Sigma 3D'nin bu açıdan çok avantajlı olduğunu düşünüyorum (ayna değiştirilebildiğinden). Geckotek gelince iddaları gerçek mi göreceğiz ama Serkan Bey'in de dediği gibi, kapladıktan sonra hem ABS, hem PLA için işe yarar bir madde olursa iyi olur. Sizin PET de hazır olduğunda satın almak isterim Serkan Bey.

• bende ne kullandığımı söyleyeyim fikir olsun. PLA için pva bazlı tutkalı suyla karıştırıp ıslak mendillerin kuru olanları gibi bir bezle yüzeye 55 derecede uyguluyorum. 1 kere uygulayıp kurumasını bekliyorum bir kaç kez tekrarlıyorum. PLA ile bu şekilde sıkıntısız basıyorum. Kalkması kolay oluyor, bir kenarından kaldırdıktan sonra kolayca ayrılıyor. Bunu youtube dan izlemiştim.

ABS için de hala UHU stick kullanıyorum. Kaptonla falan uğraşmak zor geliyor. Zarar görüyor.

Bi ara asetat benzeri kalın bir şey bulursam onunla deneme yapmayı düşünüyorum. Asestat kağıdı çok ince olduğunundan yüzeyde dalgalanmalar meydana geliyor. Daha kalın bir şey gerekli.

Yeni yapacağım yazıcıyı dual hazırlıyordum. yarıda kalıcak askerlik girdi araya. Ah bir de şu PVA filamenti tedarik etmek kolay olsa. Destek o kadar lazım olmaya başladı ki. Firmalardan numune gelmeye başladı:D. Makina mühendisleri odasına ait eski ama endüstriyel tarzda bir yazıcı var ama millet oraya götürmüyor artık =)). Artık askerden dönünce devam.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.