Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.620
Cevap
121
Favori
211.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baski resim ornekleri.. Burdaki alet kutusu pla ile basildi 4 parca. Diger kutu ise menteseli olarak basildi, baskidan sonra direk kivriliyor.
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanc -- 18 Ekim 2014; 13:24:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Diger Onekler..
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

• Merhaba arkadaşlar cura ile esneyen bileziklerden basmak istiyorum ancak layer görünümüne aldığımda sadece noktalardan ibaret bir görüntü alıyorum ve basamıyorum. siteden aldığım bilgilerde bilezik için şu ayarlar veriliyor ancak cura da bu ayarları nasıl gireceğimi bilmiyorum yardımcı olabilecek biri var mı?

Cords = 25
    Lettering = Sample
    Knurl_Skew = 1
    Bands = 3
    Width = 13
    Knurl_Width = 4
    Clasp = 0
    Thickness = 9
    Circumference = 200
    Cord_Direction = -1
    Bends = 18
    Nozzle = 4
    Hollow_vs_Hockey_Puck = 0
    Knurl_Smoothness = 40
    Stretchy_vs_Solid = 1
    Type = 1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkaysvl

Merhaba arkadaşlar cura ile esneyen bileziklerden basmak istiyorum ancak layer görünümüne aldığımda sadece noktalardan ibaret bir görüntü alıyorum ve basamıyorum. siteden aldığım bilgilerde bilezik için şu ayarlar veriliyor ancak cura da bu ayarları nasıl gireceğimi bilmiyorum yardımcı olabilecek biri var mı?

Cords = 25
    Lettering = Sample
    Knurl_Skew = 1
    Bands = 3
    Width = 13
    Knurl_Width = 4
    Clasp = 0
    Thickness = 9
    Circumference = 200
    Cord_Direction = -1
    Bends = 18
    Nozzle = 4
    Knurl_Smoothness = 40
    Stretchy_vs_Solid = 1
    Type = 1

Stl dosyasi veya sayfayi paylasirsaniz yardimci olmaya calisirim

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

quote:

Merhaba arkadaşlar cura ile esneyen bileziklerden basmak istiyorum ancak layer görünümüne aldığımda sadece noktalardan ibaret bir görüntü alıyorum ve basamıyorum. siteden aldığım bilgilerde bilezik için şu ayarlar veriliyor ancak cura da bu ayarları nasıl gireceğimi bilmiyorum yardımcı olabilecek biri var mı?

Cords = 25
    Lettering = Sample
    Knurl_Skew = 1
    Bands = 3
    Width = 13
    Knurl_Width = 4
    Clasp = 0
    Thickness = 9
    Circumference = 200
    Cord_Direction = -1
    Bends = 18
    Nozzle = 4
    Knurl_Smoothness = 40
    Stretchy_vs_Solid = 1
    Type = 1

Stl dosyasi veya sayfayi paylasirsaniz yardimci olmaya calisirim

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. thingiverse sitesinde birçok çalışmada böyle ayarlar gördüm.. Bunlar 3d çizerken ki ayarlar mı? Yoksa 3d print sırasında cura vs gibi programlara girmem gereken ayarlar mı onu anlayamadım sadece. Bilezik olayında deneme yanılma yolu ile kendim ayarları girerek basabildim. Öğrenmek istediğim karşıma bu yardımcı ayarlar geldiğinde 3d print sırasında nelere dikkat edip bu ayarları göz önünde bulundurmam gerektiğini bilmek istiyorum.

• quote:

Cords = 25
    Lettering = Sample
    Knurl_Skew = 1
    Bands = 3
    Width = 13
    Knurl_Width = 4
    Clasp = 0
    Thickness = 9
    Circumference = 200
    Cord_Direction = -1
    Bends = 18
    Nozzle = 4
    Knurl_Smoothness = 40
    Stretchy_vs_Solid = 1
    Type = 1

Bu ayarlar Cura ya da başka bir baskı programının ayarları değil gibi. Her halde thingiverse'den customizable (özelleştirilebilir) bir parça basmaya çalışıyorsunuz, bu ayarlar o objeye özgü ayarlara benziyor. Bileziğin fiziksel özelliklerini belirlemek için kullanılan ve değişikliği thingiverse'deki "customize" seçeneğinden yapabileceğiniz ayarlar bunlar.

• bu mili değiştirmem lazım başka bi mil daha var elimde onu takarsam kalibrasyon yapmam lazım gerçi flamenti sıkıştıran rulman da ve exruderi taktıpım yerde sorunlu baskı ucu sabit kalmıyor orasıda sorunlu
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMaestro

quote:

Cords = 25
    Lettering = Sample
    Knurl_Skew = 1
    Bands = 3
    Width = 13
    Knurl_Width = 4
    Clasp = 0
    Thickness = 9
    Circumference = 200
    Cord_Direction = -1
    Bends = 18
    Nozzle = 4
    Knurl_Smoothness = 40
    Stretchy_vs_Solid = 1
    Type = 1

Bu ayarlar Cura ya da başka bir baskı programının ayarları değil gibi. Her halde thingiverse'den customizable (özelleştirilebilir) bir parça basmaya çalışıyorsunuz, bu ayarlar o objeye özgü ayarlara benziyor. Bileziğin fiziksel özelliklerini belirlemek için kullanılan ve değişikliği thingiverse'deki "customize" seçeneğinden yapabileceğiniz ayarlar bunlar.

Cevapladığınız için teşekkür ederim. PLA satın alabileceğim hem hesaplı hem kaliteli bir yer önerir misiniz?

• ben asetonla abs eritip cama sürüyorum ama yüksekli alçaklı oluyor bu bantlar konusunda daha fazla bilgiye ihtiyacım var
  • umutozalit U kullanıcısına yanıt
    ordaki 2 tane bulunan ismini bilmediğim şeyi sıksanız olmazmı :) kalibrasyon filanda gerekmez
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DrMaestro

quote:

Cords = 25
    Lettering = Sample
    Knurl_Skew = 1
    Bands = 3
    Width = 13
    Knurl_Width = 4
    Clasp = 0
    Thickness = 9
    Circumference = 200
    Cord_Direction = -1
    Bends = 18
    Nozzle = 4
    Knurl_Smoothness = 40
    Stretchy_vs_Solid = 1
    Type = 1

Cevapladığınız için teşekkür ederim. PLA satın alabileceğim hem hesaplı hem kaliteli bir yer önerir misiniz?

PLA icin bana ozelden mesaj atabilirsiniz. Naturel PLA elimde mevcut...

• Flex malzeme ile ilk denemelerimi paylasmak istedim. Malzeme baskisi gercekten cok rahat. Extrudere yaptigimiz ufak bir modifiye ile flex malzemeleri cok rahatlikla 30mm/s hizda basabiliyoruz... Yeni malzeme SigmaFlex de yakinda hazir olacak insallah. Oncesinde biraz daha deneme baskisi yapip malzemeyi onaylamam gerekiyor... Tamamen yerli uretim malzeme SIgmaFlex olsun :)
     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanc -- 20 Ekim 2014; 16:50:29 >

• Konyahmet kullanıcısına yanıt
    sıktım , hatta fazla bile sıktım zorlanmaktan çarkın kenarları zedelenmeye başladı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutozalit

sıktım , hatta fazla bile sıktım zorlanmaktan çarkın kenarları zedelenmeye başladı :)

Sizin hobbed normalde yaysiz elinizde siktiginizla mali asagiya cekmesi lazim veya yaylar takiliyken mali cekememeniz gerekir...
    Eger cekebiliyorsaniz sizin hobbedun degismesi lazim.... Cunku cark sistemi veya rulman kisminda sorun oldugunj sanmiyorum. Ben yaylari sikmadan elimle iterek carklari cevirince mali gayet sert cekihor.. Siz hobbedu cekip detayli resim atabilir misiniz

• sigmaflex çok iyi olmuş. bekliyorum.
  • Yeni topladigim Sigma3d hotend ve heated bed'e sahip Prusa i3 ile aldigim ilk baski:

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: herdem09

Yeni topladigim Sigma3d hotend ve heated bed'e sahip Prusa i3 ile aldigim ilk baski:

Hayırlısı ile sorun yaşamadan kullanırsınız inşallah. Bu arada nozzle tıkandığı zaman sökmek için muhakkak sıcak olduğu zaman yapın... S

• quote:

Orijinalden alıntı: bermanX

sigmaflex çok iyi olmuş. bekliyorum.

YakIn zamanda hazır olacak gibi... Hammadde bulması gerçekten çok sıkıntı... Kimsenin birşeyden anladığı yok....
  •  3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )

Baska ise yarar 20*20 sigma profil aksesuari tabiki gene mendel max'dan buldum. Asagidaki linklerden kablo boyutuna gore indirebilirsiniz. Large-Medium-Small seklinde 3 boyutta var. Bu boyutlar kablo deligi boyutu yoksa hepsi 20*20 sigmaya gore.

https://mega.co.nz/#!iFNWlCbD!pPDTT3ZMKAJZnKpSlKDPmru3eRa9FjimenszadrkER8
    https://mega.co.nz/#!WQEh2IwT!_6rkDjIiJatJ8NcEkykvSiOOBMjR48oEeOO3Q2UTlWk
    https://mega.co.nz/#!XYMHSQDL!ybmLugBKlTYky9pj4WaXygdfyoo57jNE0TAarTnPOQw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 22 Ekim 2014; 16:50:13 >

• Merhaba arkadaşlar,

Thingiverse'de yer alan objelerin bir kısmı çok kaliteli objeler değil ama bazıları özellikle 3 boyutlu yazıcıda basılmak için üretilmiş. Bu tip objeler basıldığında gerçekten güzel sonuçlar verebiliyor. Aşağıda gördüğünüz resim , içerisindeki tüm objelerin 3 boyutlu yazıcı kullanılarak basıldığı bir animasyon filminin kahramanlarından birine ait. Ben oldukça başarılı bulduğum için basmak istedim. Yaklaşık 13 bağımsız parçanın birleşmesinden oluşuyor. Parçaları ayrı zamanlarda bastığım için toplam ne kadar vakit aldı bilmiyorum ama 15-20 saat arası bir baskı süresi var. Daha sonra parçaları airbrush ile boyadım ve normal fırça ile de küçük parçaları hazırladım. Bir tek düğmeleri eksik kaldı, onları da yakında yerlerine yerleştireceğim. Sigma 3D iyi iş çıkardı!

[img=http://s27.postimg.org/64jt70lvj/Bold.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrMaestro -- 22 Ekim 2014; 18:43:16 >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.