Bildirim
3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (32. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: tecevit
quote:
Orijinalden alıntı: serkanc
quote:
Orijinalden alıntı: Konyahmet
Sağolun :)
Kafadaki kalemmi kaldırmak için bişey yapıcaktık ama programlama kısmını nasıl yapıcağımızı bilmediğimiz için birazda acele edelim hemen ortaya bişey çıksın diye onu eklemedik :) Ama üst sınıflardan bi abi var, onla görüşüp programlama kısmını halledince onuda yapıcaz inşallah, tabi daha önce 3d yazıcıya başlamazsak :) 3d ye başlayınca bundaki motorları sökücez.
Kalemi şimdilik bilerek sabitlemedim, şuanlık çok amatör, yükseklif farkı filan oluyo kağıdı yırtmasın diye, z eksenini takınca sabitlicez.
Motorun karşısında kayışları tutan bölümdeki şeyi tahtaya tam olarak sabitlenmedi, bi altıgen vidayı köşelerden vida ve sıcak silikon ile sabitlemeye çalıştık o yüzden kayışları fazla gerdiremiyoruz :)
saat 3 te başlandı heralde 5 gibi filan bitti, yani baya acele ettik, baya eksiğimiz var, tamamlarsak onun videosunuda eklerim :)
bilyalı çekmece rayı kullandık, bunuda netteki bi projeden görmüştüm, baya işe yaradı diyebilirim (http://www.instructables.com/id/cheap-nice-and-weird-A4-graph-plotter-25-some-scra/ )
Hocam z eksenine servo baglayip marlin configurationda tanitabilirsiniz. Ramps uzerinde servo baglanti icin yer var.... Marlin configuration dosyasinin sonunda servo icin ayarlar var. 5 dakikanizi alir...
Sonrasinda slice ayarlarindan z lifti etkin yapin.. Sonrasinda cikan gcodeda znin kalktigi butun kodlari
[edit] M280: Set servo position
M280 - set servo position absolute. P: servo index, S: angle or microseconds
M280 Pxxx Sxxx ile degistirin, z inme noktasini da degistirin ve programi verin.. Bunun icin notepad ++ kullanarak find and replace komutuyla yapabilirsiniz.
Olayi bu sekilde pratik olarak cozebiliesiniz...
Selam,
Z eksenine stepper takmadan önce, servo ile denemiştim.
Ancak senkronizasyon problemi yaşadım , normal G-kodlar sıra ile işlenirken M280 alakasız zamanlarda, genelde birkaç satır sonra işleniyordu.
Örneğin
G1 X10 Y10
M280 P180
G1 X20 Y20
önce 10,10 a , sonra 20,20 ye gidiyor. Ondan sonra kalemi kaldırıyor.
Marlin konusunu biraz okuyunca bazı komutları senkron, bazılarını asenkron işlediğini öğrendim.
Bu konuda tecrübeniz oldumu ?
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Senkron olarak soyle, normalde Marlin belirli kisim Gcodeu onbellege alip onlari isletiyor, yani islem sirasi step motorlarda oluyor... Aralarda bu M komutlari isleniyor.. Ornegin filament change dediginiz zaman, makina hemen kalkmiyor, once onbellegine almis oldugu islemleri tamamliyor.. Cunku burda oncelik gcodelardir... Bu durumda en mantiklisi z eksenine step motor eklemek.... Zaten bunu yaptiginizda bizim 3 boyutlu sistemden farki kalmiyor...
Normalde Marlinde bu servo komutu Tabla ayarindan asagiya acilan bir switchi kontrol icin eklendi... Baski sirasinda herhangi bir islemde normalde servo kullanilmiyor.. kullanilsa da islem onceligi isiticilar ve step motorlar oldugu icin asenktron calisiyor...
-
quote:
Orijinalden alıntı: evrim_ekin
Merhaba,
Daha önce sizi görmediğim için pişmanım ama bir çok ayarı sayenizde düzeltmeye çalışacağım. Şu an yaşadığım sıkıntım abs'nin ısıtmalı tablaya tutunmaması saç spreyleri zımparalama neredeyse denemediğim bir şey kalmadı makina solidoddle 4 sizce ne yapabilrim? Teşekkürler.
eger koku sorun olmaz derseniz camcidan alacaginiz 4mm cama 1/2 oranda asetonla seyreltilmis seffaf ojeyi sungerle surun.
incecik bir katman olmasi yeterli, bedi 90 dereceye isitin,
ABS kesin yapisacaktir ancak 5-10 baskidan sonra cam kopuyor ve ortam da oje kokuyor.
bazi cin filamentlerine ilave malzeme katildigi icin erimiyor isiyi 5-10 derece artirabilirsiniz (hotend) -
-
Şekerli suyu nasıl kullandığımı da yazayım belki birinin işine yarar. Yarım bardak ılık suda bir miktar şekeri eritip repetier-host'da nesnenin tablanın neresine yazdırılacağına bakıp o kısma yumurta fırçasıyla sürdüm. Çok kek tarifi kıvamında olduysa da kimyasalların sıcağın etkisiyle nasıl sonuçları olacağını düşünmektense yanık şeker kokmayı tercih ettim. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: evrim_ekin
İkinize de çok teşekkür ederim tabla ayarları derken henüz herhangi bir ayarı kendim yapmış değilim.
Dün gece sekerli suyla sıkıntıyı giderdim.( geçici bir çözüm olduğu muhakkak) Tabladan iyice soğuduğunda ayrılıyor gerçi ama olsun :)) Tabla ayarları ekstruder ayarları hakkında henüz yeterli bilgiye sahip değilim zaman içinde öğrenebileceğimi düşünüyorum.
Ayrıca etkisi oldu mu emin değilim ama abs'yi makinanın üzerine gelecek şekilde astım bir kaç denemede gayet iyi sonuç verdi sanıyorum.
Bastiğınız parça gerçekten küçük, absyi bu şekilde cama direk de basabilirsiniz, vazo olduğu için üst kısımda soğuyan kısıö altta tutan kısma göre daha kuvvetsiz olduğu için sorun olmaz. Cama pva içerikli pritt sürerek de geçici çözüm elde edebilirsiniz, ama parça büyük ve yüksek olunca abs kalkar...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba ben 3d printing olayıyla ilgileniyorum fakat kafamda şöyle bir soru var
http://www.filastruder.com/
bu aleti satın alsak daha sonrahttp://www.alibaba.com/product-detail/Virgin-ABS-Acrylonitrile-Butadiene-Styrene-Granules_1317525334.html
bunları çinden getirtsek ucuza filament imalatı yapabilir miyiz? yani görüldüğü üzere kilosu en ucuz 25 dolar olan plastik 1 dolara geliyor neredeyse
teşekkürler
-
Linkdeki extruder günde 1kg civarı veriyor, amaç sadece kendi kullanımınız ise, yeterli, ama sürekli meşgul olmak istiyor, aklınızda olsun. ABS hammaddesi burada da bulabilirsiniz , Çinden getirmeye gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Public_Enemy -- 28 Ekim 2014; 22:36:09 > -
quote:
Orijinalden alıntı: berathan90
Merhaba ben 3d printing olayıyla ilgileniyorum fakat kafamda şöyle bir soru var
http://www.filastruder.com/
bu aleti satın alsak daha sonrahttp://www.alibaba.com/product-detail/Virgin-ABS-Acrylonitrile-Butadiene-Styrene-Granules_1317525334.html
bunları çinden getirtsek ucuza filament imalatı yapabilir miyiz? yani görüldüğü üzere kilosu en ucuz 25 dolar olan plastik 1 dolara geliyor neredeyse
teşekkürler
Evet makınayı buraya getirip hammaddeyi ucuza getirebilirsiniz. Ancak burda abs 25 kg olarak almaniz gerekir ve bu alette kullanilan motor belirli sure sonra tikanacak, cektiginiz filament hep parca parca olacak ve en buyuk sorun bazi yerlerde cap buyuyecek ve 10 saatlik baskiniz cope gidecek. Bu eksruzyon isi cok emek istiyor ve cok da tecrube... Siz isi cozene kadar vazgecme asamasina geliyorsunuz
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam gerçekten harika olmuş, tebrikler.
Ben yazıcıyı 1 aya kadar toplucam, o zamana piyasaya çıkar heralde bu :) -
quote:
Orijinalden alıntı: Konyahmet
hocam gerçekten harika olmuş, tebrikler.
Ben yazıcıyı 1 aya kadar toplucam, o zamana piyasaya çıkar heralde bu :)
Cikar insallah ama baskisi icin extruderinizi modifiye etmeniz gerekiyor... Flex malzemeleri basarken normal extruder devamli tikanir
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Filament neden parça parça oluyor? ve bazi yerlerde çap büyümesi nozzle'in genleşmesinden mi kaynaklanıyor? -
quote:
Orijinalden alıntı: berathan90
Filament neden parça parça oluyor? ve bazi yerlerde çap büyümesi nozzle'in genleşmesinden mi kaynaklanıyor?
24 saatte 1 kg filament çeken makinada 2 saatte bir sorun çıksa elinizdeki en uzun filament parçası 83 gr olur, Serkan bey parca parca derken bunu kastediyor.
1 kg tek parça filament çekebilmek büyük başarıdır.
Filament çapı birtek nozula bağlı değil, genleşme ihmal edilir çünkü sıcaklık dengeye gelince imalat başlar,
nozul çapı sabit olsa bile kovandaki basınç değişimi ve çıkışta filamentin gördüğü sarkma ve sarma gibi etkenler de çapta büyük değişime neden oluyor.
Uzun lafın kısası kolay bir iş değil. Filastruder tarzı makinaların max ömrü 10-15 kg'dır, isteyen deneyebilir.
-
Filament uretmek yerine granulu nozzle'dan gecirip direk baski alabilirsiniz sanirim. Yapanlar vardi internette.
Bu arada @serkanc petbanttan haber bekliyorum :) Birde elinizde PLA var mi ? varsa hangi renkler var suan ? -
Samimi yanıt istiyorsanız, bu iş filextruder ile olacak iş değil. Fikir güzel ama ortaya çıkan makina öyle pek birşeye benzemiyor, bir kere o motor ile yapılan extruderden birşey olmaz. Amerikalının, Almanın sanayiye gidip bir ustaya bir şey yaptırma, ve ya karaköy'e gidip perakende endüstriyel malzeme almak gibi seçenekleri olmadıkları için böyle DIY projeler genelde pratik, piyasadan kolay bulabildikleri parçalar ile yapılıyor. illa kafaya taktıysanız biraz makinadan anlayan, sanayide gezen arkadaşlarınız var ise kafa kafaya verin daha güzelini yaparsınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: razor9119
Filament uretmek yerine granulu nozzle'dan gecirip direk baski alabilirsiniz sanirim. Yapanlar vardi internette.
Bu arada @serkanc petbanttan haber bekliyorum :) Birde elinizde PLA var mi ? varsa hangi renkler var suan ?
Evet dediğiniz şekilde makina yapılmışhttp://www.engadget.com/2014/08/21/david-3d-printer-pellet-feed/
Ancak ben direk granül baskısının filament kadar başarılı olabileceğini sanmıyorum... mal değiştirmek özellikle çok zor olur, retract olayı pek mümkün olmaz, ve hani bu makina ile çalışmak filament çapı çok değişen bir 3d printera benzer....
Ben de haber bekliyorum :) hergün bugün hazır diyorlar... Bu hafta araya 1 gün tatil girince herkes bıraktı işi...
Elimde naturel yani beyaz PLA var... Önümüzdeki 2-3 hafta içinde siyah sarı kırmızı ve mavi pla da eklenecek....
-
ben simplyfly3d denemek için buldum biyerlerden :D support olayı güzel gibi. repetier ile slic3r da bir kere ayarları tutturmuştum. sonra tekrar aldı başını gitti. bende repetierdan curaengine ni kullanmaya başladım uzun zamandır da onu kullanıyorum. simplyfy3d de baskı alıp karşılaştırma yapacağım.
3dhubs üzerinden de bir arkadaş mesaj atmış. 3d-printercenter.com pla filament ihtiyacınız varsa diye. yurt dışından getiriyolarmış =)))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bermanX -- 31 Ekim 2014; 23:20:25 > -
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X