Şimdi Ara

3d yazıcı ile piyasada bulunmayan her parçayı üretmek mümkün (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
6
Favori
6.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bana a118 araç kamerasının cama yapıştırılan klips kısmı lazım. arabayı satarken sökmedik şimdi çift taraflı bant falan uğraş dur.

• 3d yazıcıyla 3d yazıcı yapılır mı?

• öne çıkardım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bı video koysaydiniz keşke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

Ayrıca zaman da var, ev tipi 3d yazıcıların hepsi, çok yavaş.

Tabii bir de Türkiye vatandaşlığı meselesi var; değil maliyeti kurtarmanız, ciro yapmaya başladığınız an, devlet tepenizde biter. Böyle girişim denemeleri hayal ediyorsanız, pasaportunuzu cebinize koyup, haritadan herhangi bir ülkeyi rastgele seçseniz bile olur, gidin ve orda yapın.

Evlerde Üretilen Ürünlerin İnternet ve Benzeri Elektronik Ortamlarda Satışı

7162 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle 30/1/2019 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, esnaf muaflığından faydalananların, evlerde imal ettikleri ürünleri,internet ve benzeri elektronik ortamlarda da satmaları halinde esnaf muaflığından faydalanmaları mümkün hale getirilmiştir.

Bu Muaflıktan Faydalanabilmek İçin;

• Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve aletlerin kullanılmaması,
    • Dışarıdan işçi çalıştırılmaması, ürünlerin işyeri açmaksızın satılması.
    • Ürünlerin, ticari, zirai veya mesleki faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri kermes, festival ve panayırlarda satılmaması.
    • Ticari, zirai veya mesleki kazancı dolayısı ile gerçek usulde gelir vergisine tabi olunmaması.
    • Faaliyetin, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine bağlılık arz edecek şekilde yapılmaması gerekmektedir.

https://www.akinsofteticaret.com/blog/detay?q=ev-hanimlarina-internetten-satista-vergi-muafiyeti-var--19

• harubate H kullanıcısına yanıt

Götürüyor o yüzden Türkçe para kazandırmıyor, konuşacak kadar anlaşacak kadar bilmek yetiyor demek ki.

• @hamitunlu

Makinenin katmanları kaç mm hassasiyetinde

kuyumculuk sektörü için 3d printerdan çıkan ürün http://www.teknikdokum.com/tr/urunlerimiz/silikon-kalip-kaucugu-castaldo/552

ekte resimde verdiğim kauçuğa alınır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mitra

Evlerde Üretilen Ürünlerin İnternet ve Benzeri Elektronik Ortamlarda Satışı

7162 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle 30/1/2019 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, esnaf muaflığından faydalananların, evlerde imal ettikleri ürünleri,internet ve benzeri elektronik ortamlarda da satmaları halinde esnaf muaflığından faydalanmaları mümkün hale getirilmiştir.

Bu Muaflıktan Faydalanabilmek İçin;

• Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve aletlerin kullanılmaması,
    • Dışarıdan işçi çalıştırılmaması, ürünlerin işyeri açmaksızın satılması.
    • Ürünlerin, ticari, zirai veya mesleki faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri kermes, festival ve panayırlarda satılmaması.
    • Ticari, zirai veya mesleki kazancı dolayısı ile gerçek usulde gelir vergisine tabi olunmaması.
    • Faaliyetin, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine bağlılık arz edecek şekilde yapılmaması gerekmektedir.

https://www.akinsofteticaret.com/blog/detay?q=ev-hanimlarina-internetten-satista-vergi-muafiyeti-var--19

Alıntıları Göster

3D Printer, ev eşyası sınıfında değil.

Olsa bile, dükkan bulunan bir yerde satamazsınız, sahibinden.com'da bile.

Satacak yer buldunuz diyelim, işsiz olmanız gerekiyor.

Ürettiğiniz şey, parça değil, amatör nihai ürün olacak.

Bir de gayrıresmi olarak kılıç, hançer gibi isimlerle belirtilen, çok saçma, bu yüzden uygulanmayan, ama ihtiyaç anında raftan indirilip saplanan vergi mevzuatları var. İkinci el alışverişlerde beyanname zorunluluğu, hisse senedi işlemlerinde devirsiz KDV gibi. Özellikle ikincisi sayesinde, borsada işlem gören her şirkete, şirket değerinin onlarca, yüzlerce katı kadar vergi çıkartmak mümkün. Doğan Holding, bu yöntemle baskılandı.

• qzwxec kullanıcısına yanıt
    Hocam 3D printer aynı bilgisayar gibi ev eşyası niteliğinde. Hobi amaçlı olarak kullanılan bir ürün. Bu konuda doğru bilgi sahibi olmak lazım. Ben hem 3d printer sahibiyim hem de İnternet üzerinden ürün satışı yapıyorum. Bence deneyim sahibi olmadan buradan insanları yanıltıcı bilgiler vermemek lazım. Hükümetin benimde eleştirdiğim çok yönleri var ama olumlu olan şeyleri de görmezden gelmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitra -- 29 Nisan 2024; 14:32:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mitra

Hocam 3D printer aynı bilgisayar gibi ev eşyası niteliğinde. Hobi amaçlı olarak kullanılan bir ürün. Bu konuda doğru bilgi sahibi olmak lazım. Ben hem 3d printer sahibiyim hem de İnternet üzerinden ürün satışı yapıyorum. Bence deneyim sahibi olmadan buradan insanları yanıltıcı bilgiler vermemek lazım. Hükümetin benimde eleştirdiğim çok yönleri var ama olumlu olan şeyleri de görmezden gelmiyorum.

Eğitimim işletme yüksek lisans. Evdeki saatte termometre varsa, o bile mevzuata göre ev eşyası değil, 3D printer nerde kaldı? Evde çocukların ödevi için kullandığımız normal printerlar da bilişim ve telekomünikasyon ekipmanı olarak geçiyor.

Burdaki muğlaklığı belirtmek için kılıç veya hançer mevzuattan bahsetmiştim. Bir şeyin göz ardı edilmesi, durumu değiştirmiyor. Mesela Türkiye'ye bataryalar, sadece özel izinle ithal edilebilir, ama cep telefonlarından laptopa, klavyelerden anakartlara kadar her şey içlerinde pilleriyle beraber geliyor, devlet umursamadığı için, şimdilik.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.