< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzunEsmer -- 21 Ekim 2020; 15:59:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
3d yazıcı ile piyasada bulunmayan her parçayı üretmek mümkün (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
üretebilirsin stl formatında kaydetmek gerek
-
Hayırlı olsun. Mutluluğun resmini 3D çizebilir misiniz?
-
kaliteli insan yapsana bi 40-50 milyon kadar.
-
Telefon kılıfı üretebilir misiniz ? Türkiye'de bu model kılıf yok ve Facebook gruplarında arayan çok var. İyi para kazanabilirsiniz. Mi 10 lite zoom benimki
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merhaba Steelseries Rival 300 modelinin 3d printer ile özelleştirilebilecek bir parçası (https://downloads.steelseriescdn.com/nameplates/Rival300-NamePlate.zip) var. Bunu basabilir misiniz?
-
Çok iyi fikir aslında. Özellikle bizim gibi çocuklu ailelere birebir aynen. Bizim oğlan uzaktan kumandalı kepçesinin bir parçasını kırdı ufak plastik parça. O yüzden kepçenin kolunu hareket ettiremiyorz. Yapıştırdım ama tekrar kırıldı. Böyle bir 5cm boyundaki yamuklu bir plastik parça. Acaba kaç paraya mal olur bize?
-
Evet fiyat bekliyoruz, fiyat önemli yoksa burada yazmanın anlamı yok, profesyonele girer burada kimseyi ilgilendirmez. 1 TL boyutunda bir dişli kırık numune yollasak kaça mal olur?
Bu örnek fikir verecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mantıklı bir iş değil. Daha önce ben de artık 12 yaşına gelmiş arabamdaki plastik parçalar için düşünmüştüm ama iki sebepten dolayı vazgeçtim; ilki, üretilecek parçayı tasarlama zorluğu, ikincisi ise 3D ile basılan parçaların, plastik injeksiyonla üretilenler kadar sağlam olmaması.
Oyuncaklar için falan kullanılabilir belki ama oyuncaklar, zaten pahalı değiller. Maliyetini kurtarmaz. En küçük plastik parçası bile kırıldığında, komple set olarak ve oldukça pahalıya satılan otomotiv dışında kullanılmasının ticari olarak mümkün olamayacağını düşünüyorum. Orda da 3D ile üretip kullanabileceğiniz hareketsiz parça sayısı, oldukça sınırlı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: qzwxecMantıklı bir iş değil. Daha önce ben de artık 12 yaşına gelmiş arabamdaki plastik parçalar için düşünmüştüm ama iki sebepten dolayı vazgeçtim; ilki, üretilecek parçayı tasarlama zorluğu, ikincisi ise 3D ile basılan parçaların, plastik injeksiyonla üretilenler kadar sağlam olmaması.
Oyuncaklar için falan kullanılabilir belki ama oyuncaklar, zaten pahalı değiller. Maliyetini kurtarmaz. En küçük plastik parçası bile kırıldığında, komple set olarak ve oldukça pahalıya satılan otomotiv dışında kullanılmasının ticari olarak mümkün olamayacağını düşünüyorum. Orda da 3D ile üretip kullanabileceğiniz hareketsiz parça sayısı, oldukça sınırlı.
zaten dediğiniz gibi 100 lira gibi birşey çıkarsa ufacık parçaya astarı yüzünü geçer. Dediğiniz gibi alıcıya maliyeti önemli bir konu
-
3D yazıcıda bir şey basmak isteyip de tasarımı elinde olmayan kişi fotoğrafını ve ölçüleri yollarsa 3d yazıcıda kullanabileceği çizimleri yaparım. Ücret falan istemiyorum.
Öğrenci işi fiyat performans 3d yazıcı için yardımcı olabilecek olan olursa da mesaj atabilirse çok sevinirim, ya da burdan cevap da verebilir herkes yararlansın
-
Ayrıca zaman da var, ev tipi 3d yazıcıların hepsi, çok yavaş.
Tabii bir de Türkiye vatandaşlığı meselesi var; değil maliyeti kurtarmanız, ciro yapmaya başladığınız an, devlet tepenizde biter. Böyle girişim denemeleri hayal ediyorsanız, pasaportunuzu cebinize koyup, haritadan herhangi bir ülkeyi rastgele seçseniz bile olur, gidin ve orda yapın.
-
Arabanin orta kolcaginin acma-kapama klipsini kirdim. Kapagi komple satiyorlar. Onun icin cozum olur mu bu olay? Resmini cekip atabilirim..
Bu 3d yazıcıdan çıkan parçaların sağlamlığı enjeksiyon makinasından çıkanlara göre nasıl acaba, mesela bu yazıcılarla yaptığımız dişli orjinal dişli kadar sağlam oluyor mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: aqhuan
Düşünce çok mantıklı. Atıyorum çoğu mutfak robotunun ufak bir plastik parçası 50-60 liraya satılabiliyor. Çoğu ufak parça fiyat olarak çok yükseğe satılıyor. Ama işin sıkıntı kısmı numenin olmadığı durumlar. Konunun yeri değil fakat belki bir gün işimize yarar diye sitenizi ekliyorum yer imlerine.50-60 tl lik parçayı 10 tl ye baskilayacagini mi düşünüyorsun? Bu tip özel üretimlerde fiyat 2-3 katına cikar, boyle bir iş kurup kimse amme hizmeti yapmaz, zaten senin elin mahkum yaptiracaksin.
Hue ekosistemim için kapak tasarlanıp yazdırılabilir o halde, güzel haber
herkez değil herkes
Herkezci bir iki kişi kendini ben Türkçe biliyaammm yeahhh diye vitrine çıkmışlar. ;)
Ne gariptir ki Türkçeyi iyi bildiği için şu forumda klavye başından kalkamayanlarin sayısı hiçte az olmadığı görülüyor.
Konu sahibi yolundan vazgeçme, sen gün gelir parana para katarsin burada bazıları da Türkçe yazamıyor diye yazmaya devam ederler. ;)
Parayı hep Türkçe bilmeyenler götürmüyor mu zaten? 😅😂
Behzat ç ye sormak lazım onu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X