otomatik vites aracım normalin dışında bildiğin düz yolda sanki boştaymış gibi geri kaçırıyor. araç rölantide geri kaçırıyor ama ilk çalışmada rölanti henüz 1000-1100 de iken sorun olmuyor, sonra 500-600 lere gelince motor devri şanzımanı yeteri kadar dolduramadığı için D konumuna alsan bile yürümüyor hatta geri kaçıyor en ufak eğimde.
bir usta kalın yağ koyalım epey azalır dedi. aklıma yattı biraz çünkü kalın yağ daha zor akacak şanzıman vites konumundan yağ zor boşalacak. hem zararı var hem geri kaçırmayı azaltacak.
var mı tavsiyeniz ?
Hidrolik fren önerisi? (link içerde)
Katlanır elektrikli bisikletimde disk fren var, arka fren merkezi bozuldu. 1 ay olmadı daha. Hidroliğe geçiş yapsam ne dersiniz? Mekanik disk fren ayarı kolay en azından, ucuz hidrolik sürekli sorun çıkartır mı acaba ?
Rectus Bisiklet Hidrolik Fren Takımı Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
ön arka set 620 TL, kullanıma hazırmış. 2 gün önce 515 idi soru sordum zam gelmiş.
frenler için motor kesici sensörlerde şöyle;
Kiracıma kendi oturacağımı söyleyerek tahliye istedim. Süresi doldu ve tahliye etmiyor. Mecbur kendi evime emsal bir kiralık daire tutacağım ve onun bana ödediği kiranın yaklaşık 4 katı kira ödeyeceğim
Tahliye davası açacağım fakat diyelim ki 2 yıl sürdü, bu süreç sonunda 2 yıllık kirayı eski kiradan mı öder yoksa belirlenecek yeni bir tutardan mı? Çünkü ben bu 2 yıl da onun 4 katı kira ödemiş olacağım.
Eğer eski rakamdan ödeyecek ise onun için daha karlı olur çünkü yeni eve çıksa 3-4 katı bir kira ödemek zorunda. Bu sebeple mahkeme devam ederken ve sonuçlandığı zaman arada geçen süre için ne kadarlık kira öder merak ediyorum.
Edit: davayı açtım konuyu sürekli güncelliyorum.
Tüketici hakem heyeti kararına itiraz, Ürün bedelinin iadesinde enflasyon ?
Hakem heyetine başvururken aldığım ürünün güncel bedeli üzerinden iade istemiştim fakat ürünün geri alınması ve ücretin fatura tutarı üzerinden iade edilmesi şeklinde sonuç çıktı.
ürünü 679 a aldım. itiraz ederken 1380 di. Karar çıktığında 1950 idi. 1 yıllık bir süreç, satıcının da işine geldi, değiştirin diyorum değiştirmiyorlar, bu kararla sadece iade alırız diyor.
Benzer ürünlerin fiyatları da aynı şekilde arttı. Hakem heyeti diyor ki 679 iade alabilirsin. 679 da o ürünün en kötüsünü bile alma imkanı yok, malum enflasyon %200 lere dayandı.
Tüketici mahkemesine bu konuda itiraz edeceğim. Çünkü bu enflasyon oranı ile bu süreçler sonunda 2-3 sene sonra iade edilecek fatura bedelleri ile vidasını bile alamayız.
Dolayısıyla dava açarken güncel bedel üzerinden iade ya da değişim isteyeceğim fakat ;
1-) Dava açılışında "tüketici hakem heyeti kararına itiraz" mı seçmeliyim yoksa farklı bir seçenek mi ?
2-) Davacı ben oluyorum, davalı hakem heyeti mi olacak yoksa firma mı?
3-) Ürünün güncel bedelini mi yoksa yenisi ile değişimini mi istemeliyim ?
4-) Güncel bedel üzerinden iade istesem mahkeme ne takdir eder hukuk ne diyor bu konuda ?
5-) 400 TL avans istiyor mahkeme, Kazanırsam 400 TL yi geri mi alacağım ? Yoksa bu masraflar bana mı kalıyor ?
Teşekkürler.
DAVA SONUCU:
dava reddedildi. ne yenisi ile değişim nede faizi ile iade konusu ikisi de reddedildi.
"hakem heyeti doğru karar verdi" diyor hakim. "e ama benim isteğim dışında bir hüküm verdi, benim isteğim bedel iadesi değil güncel bedel iadesi idi dolayısıyla başvurum uygunsuz olduğu için reddedilseydi ben mağdur olmazdım" dedim ama hakim biraz da e yani haklısın aslında bakışı ve ses tonu ile "hakem heyeti doğru karar vermiş" diye tekrarladı, yine tekrar ettim "ben böyle bir talepte bulunmadım ki" diye ama sonuç değişmedi. Gerekçeli karar haliyle sonra yazılacak, gerekçeli karar bakacağız artık.
Hukuken doğru olabilir, gerekçeler açıklanacak fakat bu nasıl hukuk, hukuku araç olarak düşünün karşısında bir duvar var çarpacak, hukuk kuralları araca sağa ya da sola geç demiyor çünkü hukuken karşılığı yok, ve araç duvara çarpıyor olan bu. Bu akla vicdana sığar mı? Pardon filminden: "Adalet o kadar da adil bir şey değilmiş".
Hepsi Qled ya da nanocell. 70 inç cezbediyor, çünkü mevcut tv 70 inç LG va panel.
Qled ve nanocell olanların da hepsi aynı değil, kendi içlerinde ciddi teknolojik farkları var mesela nanocell de full array led aydınlatma gibi. qled ips ya da va olanı var vesaire.
Regal 65R854UQ 11300 TL
TCL 65c725 12000 TL
TCL 65c728 14000 TL
Vestel 65q9990 12300 TL
Samsung QE-65Q60T 13200 TL
LG NanoCell 65NANO756PA 13200 TL
LG NanoCell 65NANO756PA 13800 TL
Sonuç olarak Kusur %100 A aracına verildi.
Ben beyaz renkli B aracıyım. Kusur kimde ? Trafik şubede görevli arkadaşlar yanıtlarsa süper olur.
edit : aşağıda bir arkadaş harika çizim yapmış buyrun : Krokili fotolu kaza, kusur kimde? | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
18.07.1997 tarihli 23053 sayılı resmi gazetede yayımlanan KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ ne göre ekte krokisi yer alan araçların hangisi ne oranda kusurludur, geçiş hakkı kime aittir bununla ilgili net bir bilgi bulamadım.
Yol verme yani geçiş hakkı olarak ilgi yönetmeliğin 109/b-8 de "Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara," denilmekte, 109/c-3 de ise "Motorlu araçlardan soldaki, sağdan gelen araca," denilmekte.
Çizilen krokide yönler ok işareti ile gösterildi.
Krokide, okyanus sokak tek yöndür, yani tomruk sokak yada engin sokaktan okyanus sokağa dönüş yoktur, dolayısıyla engin ve tomruk sokak birleşimi T kavşak olarak değerlendirilebilir.
Engin ve tomruk sokak gidiş geliş çift yöndür.
Tomruk sokak engin sokakla kesiştiği noktada sonlanmaktadır.
Engin ve tomruk sokak için ana yol tali yol ayrımı yapacak herhangi bir levha olmayıp engin ve tomruk sokaklardan birbirine dönüş serbesttir.
Soru : Bu kazada 109/b-8 maddesi mi işletilir yoksa 109/c-3 maddesimi.
Eski eğitim videolarında ben haksızım, yeni nesil ehliyet kitaplarındaki sorularda ve bir kaç yeni web sitesinde ben haklıyım. Bir çok kaza durumu verilmiş internette resmi olarak ama hiçbiri bu kazaya örnek değil.
Sokakların konumu renkli oklarla gösterildi. Engin sokak düz ilerliyor. tomruk ve okyanus sokaklar ise engin sokak üzerinde sonlanıyor.
TCL 10L DUOS 256 YERİNE NE ALABİLİRİM?
Hafıza ve nfc cezbediyor. başka cihazlar var ama helio işlemcili, helio işlemcilerede sıcak bakmıyorum.
artıları 6gb ram, 256 rom ve nfc.
2400 lira çok yüksek fiyat aslında ama sık telefon değiştiren biri değilim o yüzden bu fiyata zoraki çıktım daha fazlasını veremem buna göre öneride bulunursanız sevinirim.
superb - passat ?
düzenleme : nihayet superb comfort plus alabildik.
sıfır araç alacağım. bu 3ü arasında kaldım.
(Edit:Başlıkta Corolla vardı, onu eledik.)
superb yada passat en düşük versiyonlar corolla ise en üst version ortalama fiyat hepsi 330 a geliyor.
passatta otomatik klima yok. doğrudan kaybetti benim için.
corolla da her türlü özellik var ama genişlik ve malzeme motor nasıldır bilmiyorum.
superb mantıklı geliyor ama corollaya göre daha az özellik var. ayrıca bagajın açılış şekli sebebiyle tekerlekli sandalye için çok uygun.
bilgisi ilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa veya farklı araç tavsiye ederse memnun olurum. ötv muafiyetli olacağından üst sınır 330.800 TL dir.
|
|
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.386
İkinci El Bölümü Mesajları: 96
Konularının görüntülenme sayısı: 49.680 (Bu ay: 614)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 610 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar