Kiracıma kendi oturacağımı söyleyerek tahliye istedim. Süresi doldu ve tahliye etmiyor. Mecbur kendi evime emsal bir kiralık daire tutacağım ve onun bana ödediği kiranın yaklaşık 4 katı kira ödeyeceğim Tahliye davası açacağım fakat diyelim ki 2 yıl sürdü, bu süreç sonunda 2 yıllık kirayı eski kiradan mı öder yoksa belirlenecek yeni bir tutardan mı? Çünkü ben bu 2 yıl da onun 4 katı kira ödemiş olacağım. Eğer eski rakamdan ödeyecek ise onun için daha karlı olur çünkü yeni eve çıksa 3-4 katı bir kira ödemek zorunda. Bu sebeple mahkeme devam ederken ve sonuçlandığı zaman arada geçen süre için ne kadarlık kira öder merak ediyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kiracı Tahliye Davası Sonrası Kira Ücreti
Tahliye davasını kaybettikten sonra kiracı olarak, dava süresince ve tahliye tarihine kadar kira ödemeye devam etmektesin. Bu yükümlülük, "tahliye davasını kaybettim" demekle ortadan kalkmaz.
Tahliye davasını kaybeden kiracı, dava süresince biriken kira borcunu ödemek zorundadır. Ayrıca, tahliye tarihine kadar geçen süre için de kira ödenmesi gerekir. Yani, dava süreci boyunca ve tahliye tarihine kadar oluşan kira borcunun tamamını ödemelisin.
Bu yükümlülük, kira sözleşmesiyle belirlenen kira tutarı ve ödeme periyodlarına göre hesaplanır. Kira sözleşmesinde belirtilen miktar, tahliye davası sonucundan etkilenmez ve ödenmesi gerekir.