Şimdi Ara

Askerden firar ettim yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yılın başında askerlik görevimi yapmak üzere teslim oldum.Celb tarihim 30 ocak 2017'dir. 45 gün manisa alaşehirde acemilik görevini yerine getirdim bu süre zarfında psikolojik rahatsızlıklarım ortaya çıktı bunun üzerine sivilde bi dönem kullanmış olduğum paxil adlı antidepresanı dağıtım izninde satın alarak usta birliğinde kullanmaya başladım,hiç kimse bana antidepresanın birlik içine sokulmaması gerektiğini tebliğ etmedi,bende normal ilaçtan farklı olarak eczaneden reçetesiz dahi alınan bir ilaç olduğu için birliğe getirmemin yasal olduğunu düşünüyordum ve getirdim aynı hafta içerisinde durumu Rdm astsubayına anlattım tedavi görmem gerektiğini sinir krizleri geçirdiğimi psikiyatriye göndermesini istedim ve birlik içine gizli ilaç sokmaktan tutanak tutuldu akabinde hastahaneye gönderildim.Test yapıldı testin ismi emin olmamakla beraber mmpi diye biliyorum. testin ardından major depresyon tanısı sivilde daha önce konulandan sonra bir kez daha konuldu fakat gelecekteki iş hayatımın etkilenmemesi için farklı bi şekilde yazılmasını istedim anksiyete olarak yazıldı ve 2 haftada bir kontrole çağırıldım efexor ve remeron kullanmaya başladım psikiyatriye gitmemin ardından vatani görevimi icra etmekte olduğum bölükte gerek komutanlarım gerekse bölükteki diğer askerler tarafından alaya alınmaya başlandım türlü şeyler söylediler, deli dediler, mobing uyguladılar durumu defalarca şikayet etmeme rağmen komutan durumun normal olduğunu "sende o zaman gitmeseydin" diyerek sürekli üzerini örtmeye çalıştı ,bu durumu ise herkes fırsata çevirdi ve sadece psikolojik olarak değil iş yükü olarakta bana yüklenmeye başladılar çünkü adım çıkmıştı bir kere ne desem sesimi duyuramıyordum bütün işleri bana yaptırmaya çalıştılar bende yapmak istemedim bu defa vatan haini denildim ve bütün komutanlar bana cephe aldı son iznimden önce ise bütün işi bana yaptırdıkları için "siz çalışmazsın bende çalışmam" dedim ve bütün 1996/4 tertiplerin toplu saldırısına uğradım bölük içindeki birkaç arkadaşım yetişmese çok daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi. bu durumu komutanlara arz ettiğimde kendi üstümü başımı yırttı oldum ve "biz çok gördük böyle üstünü başını parçalayanları dediler" duruma birçok kişi şahit olmasına rağmen komutanlar hiçbirşey yapmadılar.Defalarca devrecilik yapıldığını şikayet etmeme rağmen "burası askerlik ne bekliyordun" gibi cevaplarla başından savdılar.duruma Yunus Emre Lale,Veli Soyluçiçek,Kamil Kaya ve ismini hatırlamadığım birçok kişi şahittir. tekrar izne gidip hepinizi şikayet edeceğim dediğimde ise kullandığın ilaçlar yüzünden böyle konuşuyorsun diyerek ilaçları kullanmamam için baskı yaptılar ve başta psikiyatriye tekrar gitmeyeceksin denildi geçirdiğim krizin ardınan bölük komutanının tatile gitmesini de bahane ederek 2 haftada bir gittiğim psikiyatri kontrolüne randevu alamadık bahanesiyle 10 gün civarı geç gönderdiler (daha önce randevusuz dahi gitmiştim doktor kontrolümü aksatmamam konusunda defalarca uyardı), bölük içerisinde defalarca baygınlık geçirdim durumun hipoglisemi(şeker düşüklüğü) olduğu ortaya çıktı bu duruma binayen doktor dikkat edilmesi nöbetini oturarak tutması gibi tanıyla durumu birlik komutanlarıma bildirdiler fakat yemek içtimalarında öncelik tanınmayarak sağlığım tehlikeye atıldı durumu girne askeri hastahanesi dahiliye bölümünde anlattım bunun üzerine tekrar tanı yazdı ve hastaya gereken özen gösterilmediği içtimalarda öncelik tanınmadığı kanısına varılmıştır dedi ve komutanlarım ise "biz seni ne zaman önden almadık" şeklinde tabiri caizse kıvırdılar. psikiyatri bölümüne yukarda bahsettiğim göndermeme durumunun üzerine 1 hafta civarında ilaçların yoksunluğunu çekmem ve baygınlık geçirmemin üzerine durumu anlatarak ve doktor raporunu göstererek yemek istikakımı içtima öncesi alarak içtimaya tok çıkmak istedim fakat almadılar yemekten sonra durumu sindiremedim ,sinir krizi geçirdim tuvaletteki aynayı kırdım durumu izah edip ilaçların yoksunluğunu çektiğimi söylesemde tutanağın tutulacak ceza alacaksın 3 hafta çarşı marşı yok denildi.doktora durumu her anlattığımda ilacın dozajını değiştirmek hava değişimi vermek gibi kolaya kaçtı. en son doktora, artık dayanılmaz noktada olduğumu söyledim daha önce birkaç defa daha yaptığı gibi şunu yapalım bunu yapalım olmadı askerliğini bitiririz diyerek mersin toros devlet hastahanesine depresif nöbet tanısı ile hospitalizasyon yapılmak üzere gönderdi ve olmadı dönünce askerliğini bitiririz dedi bende defalarca olduğu gibi aynı yalana kandım, meğer doktorun amacı kendisi izne gittiği için durumun kontrol altında tutulması için başka bi doktora ve izne yönlendirmek olduğunu geç farkettim, mersin toros devlet hastahanesinde doktor hospitalizasyona gerek olmadığını uyum bozukluğu yaşağımı yaşadığım depresyon halinin ise kronikleşmiş olabileceğini söyleyerek hava değişimi ile birlikte başından attı, bense halen muaf alıp bu cehennemden kurtulmanın hayaliyle izinden geri döndüm. Bölük komutanı artık daha fazla senle uğraşamam seni adadan gönderiyorum dedi ve henüz doktora bile gidemeden kısa süre sonra Edirne/Uzunköprü 102. topçu alayına tertip emrim çıktı uçaktan istanbula indim ve evime geldim ben artık bu yamyamların içinde bir dakika bile geçirmek istemiyorum hayatım boyunca hırsız gibi katil gibi kaçarakta yaşamak istemiyorum bi daha oraya gitmektense ölmeyi tercih ederim Allah aşkına Hz. Muhammed'in yüzü suyu hürmetine beni bu yamyamların elinden kurtarın. Bi akıl verin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 27 Ağustos 2018; 13:59:2 >
  • Zorunlu askerliğin sıkıntılarını direkt olarak gözler önüne seren bir konu daha.
  • Aslında birlik olup BİMER'den bu durumu anlatsak, başbakanlık baskı yapar, git durumunu gazeteye falan bildir, bilemedim şimdi, benim amcam askerliğini markette yaptı, seni de öyle yaparlar belki.

BİMER'e yazdın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA2F7F3E9 -- 23 Eylül 2017; 16:41:36 >
  • genelkurmaya yaz yolla. bimere yaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.