Şimdi Ara

Konut Dokunulmazlığını Ihlal Suçundan dolayı ceza aldım !(Hırsızlık Değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başımdan çok kötü bir olay geçti . 2014 ekiminde tadilattan yeni çıkmış olan dairemizi kiralamak istedik . Bu dairenin üstündeki dairede ben oturuyordum annemle birlikte(babam rahmetli) . 2 kız kardeş geldi . Bana Mersinliyiz dediler ve Arel üniversitesinde 1. sınıftayız deyip evi kiralamak istediler . Özel üniversitede okudukları için kirada sorun yaşamam herhalde diye düşündüm ve Anneminde onayı ile bunlara anahtarları 1100'tl kira karşılığı verdim .
    Evimiz istanbulda çok merkezi bir yerde manzaralı ve kombili . Öğrenciler , bi de kız bunlar , herhalde evi temiz tutarlar diye düşündük . Bulunduğumuz sokakta giriş kat kombisiz daireler bile 1500 tlye veriliyor . Biz iyilik olsun , kalıcı kiracı olsun ve kiramızı aksatmadan ödesinler diye düşük fiyattan verdik . Bi de fazladan elimizde bir yemek masası , iki tane tekli koltuk , cilalı bir gümüşlük ve kitaplık vardı . Bunları da kendilerine verdim çok mutlu oldular . Doğalgaz , su ve elektirik faturalarını da üzerlerine almadılar öderiz biz dediler . Annem ilk etapta sevdi bunları gelecek sene de kira artışı yapmayacağım dedi hatta .
    Eve girdiklerinden 2 ay sonra Mersinli değil Mardinli olduklarını öğrendik . Sürekli eve birileri girip çıkmaya başladı . Suriyeden akrabaları gelmeye başladı . Barzani kanalları ve Suriye-Rojava bölgesinden yayın yapan PYD propogandası yapan kanallar izleniyor falan . Bunları geçtim ocaktan itibaren iki aylık kira ödenmedi . Elektirik ve su faturaları ödenemedi ve elektirik ile sularını kestiler . Martta 2 aylık kira verdi . Hep böyle düzensiz kira vermeye başladılar o günden sonra . Ya bu para Anneme gidiyor . Bir sürü borç var onları ben ödüyorum . Ne yapacağımı şaşırdım Annem bir ara altın bozdurmak zorunda kaldı e kirayı vermiyor kız . Sonra bunların erkek kardeşleri gelip gitmeye başladı . Bana ve erkek kardeşime diş göstermeye başladılar . Derken böyle bir yıl geçti . Hep düzensiz kira ödeniyor .(Bilirsiniz zamansız gelen paranın içine s.çılır)
    Kız kardeşim bir yüzbaşı ile evli beşiktaşta lojmanda kalıyorlar . 5 yıllık lojman hakları 1 ağustos 2015 te bitecekti . Ben de zaten bu kiracıların hallerinden bıktığım için evi tahliye etmelerini istedim 2015 nisanında . O aydan önce yine nisan ayının kirasını kavga dövüşle verdiler . Bana 15 temmuzda evi kesin olarak boşaltacaklarına dahil söz verdiler . Mayıs ayının 15inde bana 2 aylık(mayıs ve haziran) kira verdiler . Kız kardeşim hamileydi o dönemde . Haziranda erken doğum yaptı . Bir taraftan ev topluyorlar bir taraftan çocuk bakıyorlar ikisi de memur çalışıyor .
    Kızlara sürekli 15 günde bir telefon açıyordum "ev buldunuz mu bakın kız kardeşim bazı koliler getirecek onları koyalım boşyerlere" diye ama yanaşmıyorlardı bir türlü "Abi biz 15 Temmuzda evi boşaltacaz ondan sonra koyarsınız" diyorlardı . Derken gün geldi çattı bunlardan hiçbir hareket yok . Telefonlar açılmıyor . Bir taraftan kız kardeşim ve enişte bastırıyor . ( Bu arada ramazan bayramı) Bana kız mesaj attı "Abi bir ev bulmuştuk içindekiler çıkmadı bayramdan sonra inşallah" diye . Ben tabi sinirden patlıyorum . Ardından 17 temmuzda mersinden bunun belalı bir erkek kardeşi geldi . Bana bıçak çekti . "Bunlar(kız kardeşleri) söz vermiş ben vermedim o sözü boşaltmıyoruz evi diye diklendi bize . Sokakta kavga ettiler erkek kardeşimle ; karakolluk olduk . Karakolda iki tarafta birbirinden şikayetçi olmadı . Aynı gün bunların bir akrabaları geldi . Kirvesinin kızlarıymış ne demekse . Abi ben bunlara 4 gün içinde ev bulacam eşyaları da nakledeceğim oraya sen müsterih ol dedi . Ağustosun başında anahtarları al benden dedi . Derken ağustosun başı geldi . Ben bunların ev aradıklarını zannediyorum . Adama telefon açıyorum yok , bunlara telefon açıyorum yok . Kimse telefonları açmıyor . Kız kardeşim ve eniştem rezil oldu . Evi boşaltamadılar yeni lojman sahibi gelmiş eşyalarını bırakmış otelde kalıyor . En sonunda kız bana telefon açtı ve dedi ki : " Biz mersinde plajdayız tatil yapıyoruz . Evi de boşaltmıyoruz . Kira da ödemiyoruz bundan sonra . Bize hiçbirşey yapamazsın git mahmeye ver bizi , senin ejdadını s.ktiririz " dedi . 350 tl de fatura borcu duruyordu . Bi de temmuzun kirası cabası . Ben o anda öyle bir ruh haline kapıldımki tamam benden günah gitti artık deyip çilingirci çağırıp kapıyı açtırdım . Evde ne kadar eşya varsa hepsini düzenli kaldırıp ve kırıp , çizip , dökmeden paketleyip yakınlarda olan bir kapalı otaoparkta kapalı bir odaya düzenlice naklettim . Beni o kadar çaresiz bıraktılarki . Koltukların üzerlerini muşambayla örttüm . LCD tv ve dğer eşyalrını bazaların içine koydum güzel kırılmayacak şekilde paketledim . Otoparkın sahibi benim köylüm olduğu için eşyalar kaybolmayacaktı .
    Kızlar mersinden geldi apartmana giremedi çünkü binanın giriş kapısının anahtarını da değiştirmiştim . Direkt karakola gittiler . Karakol beni çağırdı ben aynen olan biteni anlattım . Polis bana eşyaları niye yok etmedin böylece orada oturduğunu iddia edemezdi diye kızdı . "Lan salak bunlar PKK , bunlara ev verilir mi " dedi . Gerçekten ikametgahlarını oraya almamışlardı . Faturalar da üzerlerine değildi . Ben eve girdiğimde kontratı da bulup yok etmiştim bi de . Neyse beni ve büyük kızı ekip otosuna bindirip eşyaların olduğu otoparka götürdüler . Orada tutanak tutuldu . Tutanakta eşyalar düzenli ve eksiksiz durmaktadır diye not düşüldü en alta . Kız da ben de bunu imzaladık . Sonra beni serbest bıraktılar .
    Kız eşyalarını almadı ordan . Gelmiş iki defa bir kaç parça almış gitmiş .
    Hakkımda iddianame hazırlanmış ve mahkeme bunu kabul etmiş . Geçen gün 24 Martta duruşmamız oldu . Hakim tek celsede karar verdi . Hakim bana ceza vermemek için çok uğraştı . Bizi barıştırmaya çalıştı . Ben "lanet olsun nerede kalıyorsa bir aylık kirasını vermeye razıyım . Hatta kalan eşyalarını da istediği yere taşırım" dedim . Kız hayır dedi . Hakim kızdı senin niyetin kötü dedi . Çocuğun sabıkası yok zararını karşılasın daha ne istiyorsun dedi . Kız " hırsızlıktan ceza almasını istiyorum" dedi . Evde 3 tane altın bileziğim vardı dedi . Ben o anda bağırmaya başladım . Hakim "madem altın bileziğin vardı da niye kirayı ödemiyordun düzgün ve bu kadar fatura borcu bıraktın" dedi . Ben "Hakim bey amca varsa böyle bir ziynet eşyası herhalde çekmecelerde duruyordur biz onların içini karıştırmadan olduğu gibi üstlerini koli bandıyla kapatıp aşşağı indirdik" dedim . Hakim bana "bak oğlum sana ceza veriyorum ama hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına vereceğim dedi 5 yıl dikkat et dedi "
    Kağıtta olanı aynen yazıyorum ;

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ :Gerekçesi ayrıntılı kararda açıklanacağı üzere;
    1-Sanık H.... İ..... M......'nun katılan müşteki R... Ç ...'a karşı evinin dokunulmazlığını bozma suçunu işlediğinin sabit olduğu anlaşıldığından , 5237 sayılı TCK'nın 61. maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi , suçun işlendiği yer ve zaman , suç konusunun önem ve değeri , fiilin özelliği , sanığın kastının yoğunluğu , tehlikenin ağırlığı nazara alınarak sanığın eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nın 116/1 maddesi gereğince takdiren alt sınırdan 6 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
    2-Sanığa verilen cezadan , failin fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle 5237 sayılı TCK 62/1 maddesi uyarınca takdiren 1/6 oranındaindirim yapılarak 5 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
    Sanığın cezasında başkaca arttırım ve indirim nedeni uygulanmasına takdiren yer olmadığına , sanığın iki yılın altında hapis cezası ile cezalandırılmış olması , sabıkasız oluşu , sanığın CMK 231 maddesinin uygulanmasına rıza göstermiş olması ve mahkememizce bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluşması ve mağdurun zararının bulunmaması nedeniyle 5728 sayılı yasa ile değişik CMK'nun 231. maddesi gereğince sanık hakkında verilen HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA,
    -CMK'nun 231/8 maddesi gereğince sanığın 5 YIL SÜRE İLE DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRİNE TABİ TUTULMASINA,
    -Sanığın denetimli serbestlik süresi içerisinde herhangi bir yükümlülüğe tabii olmadan geçirmesine ,
    -CMK'nun 231/11. maddesi gereğince sanığın denetimli serbestlik süresi içinde hapis cezasını gerektiren kasıtlı bir suçtan mahkum olması halinde geri bırakılan hükmün açıklanacağının sanığa IHTARINA ,(Ihtarat yapıldı)
    -CMK'nun 231/13. maddesi gereğince kararın mahkememizde tutulacak karar kartonu ve deftere işlenmesine,
    -Sanık 5 Yıllık denentim süresi içinde kasten bir suç işlemediği taktirde sanık hakkındaki bu davanın CMK'nun 231/10 maddesi gereğince ortadan kaldırılarak DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİNE ,
    -Hükmün açıklanmsının geri bırakılmasına dair kararın kesinleşmesi halinde bunlara mahsus bir sisteme kaydedilmesi için kararın Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine;
    Yapılan mahkeme masrafının kamu üzerine bırakılmasına,
    Dair sanığın ve müştekinin yüzünde tefhim veya tebliğden itibaren yedi gün içinde mahkememize verilecek dilekçe veya zabıt katibine yapılacak beyanın zapta geçirilmesi suretiyle Istanbul nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yasa yolu açık olarak verilen karar açıkça okundu , usulen tefhim olundu .

Şimdi bu karara itiraz edeyim mi sizce ? Çünkü paraya çevrilip hagb verseydi daha iyi olmaz mıydı sizce ?
    Denetimli serbestlik diyor . Yurtdışına çıkmam gerekecek haziranda . Buna bir engel olur mu sizce ?
    Bi de kız hala eşyalarını otoparktan almadı . Otopark sahibi ben bunları atacam diyor . Sonra gelip bana bundan dolayı dava açabilir mi ?
    Yakında kpss ye gireceğim . Memuriyetime bir engel olur mu ?

Okuduğunuz için ve yazacağınız cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim .

• Uzun yazınızı dikkatli bir şekilde okudum. Bahsettiğiniz olaylar silsilesine sık sık rastlanmakta ne yazık ki.

Öncelikle şu sorunuza cevap vereyim HAGB kararına itiraz etmeniz gereksiz olacaktır. Hakim burada yapması gerekeni yapmış. Konut dokunulmazlığını ihlal etmişsiniz ve o da bir ceza vermek zorunda kalıp, Siciliniz temiz olduğundan HAGB kararı vermiş. HAGB bir mahkumiyet kararı değildir. Memuriyete engel olmayacağı gibi adli sicil kaydında da görünmez. Yurt dışına çıkışı da yasaklamaz.

Ayrıca kiracıları çıkartmak için ise ihtar çekerek başlayabilirsiniz. Çilingir ile kapıyı açıp eşyaları boşaltmaya hukuk sistemimiz kiracının mağdur olmaması adına legal olarak bakmıyor.Her ne kadar size hak versem de yasal yolları kullanmanız gerekmekte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba benim başıma da benzer bir olay geldi ve ne yapacağımı bilemiyorum. Annemin üst katında oturan kadın, eski eşiyle ortak olan konutu mahkemelik olmaları sonucu kendi payını önce kendi üzerine alıp bize satmak istedi. Ben kadının problemli olduğunu biliyordum, annemi uyarmaya çalıştım ama bir gayrimenkul almayı çok istiyordu senelerdir ben de yenik düştüm onun bu aşırı isteğine önce karşı çıksam da, kadını bir ara konuş falan dedi, aradım kadını biraz da bu zor durumdan kurtarmak istedim, eski eşim alsın istemiyorum diye acındırdı kendini, tamam dedim en sonunda artık. Kadına şöyle bir iyilik yaptık bir de, evin önce kendi payını ihale usulü kendi üzerine alması için o kısmını önden ödeme yaptık yani bir nevi tapuyu tamamen kendi üzerine alabilmesi için para verdik senet ve sözleşme imzalatarak tapuyu kendi üzerimize alana kadar garanti edebilmek için. Bu süreçte kardeşim özel aracımızla her yere götürdü getirdi, yorulmasın ve gözetimimiz altında olsun diye kadını. Tapuyu kendi üzerine aldı önce, ilk kısmını nakit annem verdi kalanını benim kredi çekmem gerekiyordu, başvurdum çektim krediyi. Bu esnada kadına ev bakıyoruz bizden alacağı geri kalan parayla kendine bir ev alsın evi bize teslim etsin diye. Kardeşim yaşadığımız şehrin bir ucundan öbür ucuna taşıdı bakmak istediği evlere 1 ay boyunca neredeyse. Benim kredi onaylandı. Kadına bir ev bulundu ama bizden alacağı rakamdan çok tatmin olmadığını laf arasında hep dile getiriyor, biz zaten güç bela girişmişiz bu işe ve anlaştığımız rakamın üzerine 8.000 TL daha istemeye başladı, bizde dedik böyle anlaşmadık ayrıca verecek paramız yok. Neyse tapuyu kazasız belasız üzerimize aldık bin bir stresle, o beğendiği evi alacağını söylüyordu zaten, orayı alıcam bir hafta içinde evi teslim edicem dedi. Sonra kadın bizimle iletişimi azalttı ve ne yaptığını gizlemeye başladı. Evi ne zaman teslim edeceksin diye konuşmaya çalışıyoruz para eksiğim var tamamlayayım evi alayım hemen boşaltıcam diyor. Meğerse bizden parayı aldığının ertesi günü gidip o evi almış bizden para koparabilmek için ayak yapıyormuş. Benimle iletişimi kesti, sürekli yalan söylüyor, beni çileden çıkarıyor. Ay sonuna kadar sokakta kalsam da evi teslim edicem demiş annemlere. İyi tamam dedik beklemeye başladık bu arada evin ilk taksidi yaklaşıyor evi kiraya vericez kredinin bir kısmı öyle ödenecek diye planlıyoruz. Evi kiralamak isteyenlere göstermek istiyoruz anahtarı istiyoruz vermiyor. Kendin evde bulun göster diyoruz ona da yanaşmıyor. Kardeşim bir kere bir arkadaşına güç bela göstermiş evi kadın evdeyken. Aysonu yaklaşıyor kadın eve ara ara gelip eşyalarını satıyor spotçulara eskicilere falan ama anahtarı vermiyor. Dediği tarih geçti, yarın vericem öbür gün vericem diye oyalıyor bizi. Noterden ihtar çektim işimi şansa bırakmamak için. İhtara uymadı. Telefonlara ya cevap vermiyor verse de 2 gün sonra teslim edcem deyip kapatıyor. Evde yaşamıyor zaten. Her seferinde yeni bir şey söylüyor benim aslında 45 gün yasal oturma hakkım var diyor. Tam çıldırmalık, 1 hafta içinde teslim edicem dediği eve sonradan böyle demeye başlamasına ne demeli. Buraya yazdıklarım yaşananların yarısıdır ancak. Bir akşam yanına arkadaşlarını da almış eve gelmiş evde doğru düzgün bişi kalmamıştı zaten. Gece yarısı gelmişler özellikle ki hadise çıkaralım gece saati konutuma izinsiz girdiler diyebilmek için. Annem bunların geldiğini duyuyor beni arıyor kızım geldiler ne yapalım diye. Dedim istersen çıkın babamla insan gibi isteyin anahtarı, annemlerin yukarı çıkmasıyla polisi araması bir olmuş zaten. Evime zorla giriyorlar bana hakaret ediyorlar diye şikayet ediyor. Annem aradı beni polis geldi çabuk gel diye. Koşarak gittim, polis kadına dedi ki bir ay olmuş burada yaşamıyorsun, içeride eşya yok elektirik yok versene insanların anahtarını, veremem dedi, bu yaptığın suç dedi polis de. Bize de kırın kapıyı yarın gündüz saati girin içeri, içeride dişe dokunur bir eşya yok. Tutanak falan tutmadan gittiler. Ertesi sabah kapıyı açtık içeride kalan kırık dökük şeyleri attık. Aradan 3 gün geçti bana mesaj atmaya aramaya başladı, anahtarı teslim edicem telefonunuzu açın diye, muhtemeşen bizim kapıyı açtığımızı haber aldı kurgu yapıyor anahtarı vericem, biz de cevap vermedik. Akşam yine polis yine kapımızda. Kendisi yüzü tutup gelemiyor. Hakkınızda şikayet var dediler, evi çıkardık gösterdik. 3 gün önce kendisi yine polisi çağırmıştı, polis anahtarı ver bu yaptığın suç, kapıyı kırın açın diyince ilk önce anahtarı teslim etmedi sonra da korkup gelip annemlerin kapısına anahtarı bırakıp gitmiş dedik, bir avukat böyle söyleyin bir de tutanak tutun muhtarla demişti, içeride hiç eşya bırakmayın kırık dökük de olsa. Bizden para koparmaya çalışıyor o yüzden bunları yapıyor dedik. Evin içini boşalttıktan bir süre sonra apartmandaki komşumuz ve mahalle muhtarımızla beraber bir tutanak tuttuk. Polis yine tutanak tutmadan gitti. Evi bize teslim etmediği süre için gidip icra dosyası açtırmıştım bu polis olayları olmadan önce. Çünkü anneme bir telefon görüşmesinde yine bir öyle bir böyle konuşurken belki de sizin kiracınız olucam, evden çıkmıcam demiş, bunu kullanarak gidip kira talebinde bulundum bu sinirin üzerine. Velhasıl biz evi kiraya verdik. Aradan 2 ay geçti bizi karakoldan çağırıyorlar hakkınızda şikayet var diye. İçeride bir sürü eşyası ve bir miktar altını olduğunu evine izinsiz girilerek eşyalarının çalındığını söylemiş. Biz kabul etmedik eşya olduğunu ve zorla girildiğini. Kendisine ihtar çektiğimizi kanuni yollardan işimizi çözmeye çalıştığımızı bu polis olayının üzerine kendisinin korkarak anahtarı annemin kapısına bırakıp gittiğini söyledik, bizden para alabilmek adına bunları yaptığını. Kadındaki numaralar bitmiyor bir de bunun aldığı evde bakım aylığı vardı, aslında annesine bakmıyor ama bakım aylığı almaya devam ediyordu. Bu aylığının kesilmemesi için anahtarı teslim etmediğini anladık. Muhtarla tutulan tutanağı ekledik ifademize kardeşim ve arkadaşı şahitlik yaptılar ve ayrıca şahitliğine başvurmak üzere muhtar ve komşumuzun adını bildirdik. Aradan 4 ay geçti savcılıktan uzlaştırmacı atandığına dair bilgi geldi. Uzlaştırmacıyı aradım, şikayetçi olanın ilk önce uzlaşmaya tamam demesi gerekiyormuş. Onunla görüşmüşler avukatımla görüşücem falan demiş. Ben dedim eğer uzlaşmaya tamam derse açtığım icra dosyasını kapatırım üzerine de 2.000 TL para vereyim konu kapansın. Çünkü ailede ciddi sağlık sorunlarımız baş gösterdi hastanede yatıyoruz bir süredir. Bu sıkıntılı süreçlere bir de bu eklenmesin diye. Kadının kendisine de mesaj attım bu teklifi, sen de uğraşma biz de uğraşmayalım avukat masrafı sıkıntı stres, tamam dersen icrayı kaldırıcam, o yeni aldığı evin tapusuna işlenmiş haciz, satış işlemi falan yapamıyor bu yüzden.

Şimdi eğer kabul etmezse dava açılacak ve böyle bir tabloda ne kazanır ne kaybeder acaba?

Biz kaybedersek başımıza gelebilecekleri az buçuk araştırdım. Sabıka kaydın yoksa ceza hükmedilse bile erteleniyormuş konut dokunulmazlığını ihlalden, geriye bir tek iddia ettiği eşyalar ile ilgili kısım kalıyor. Hakim orada nasıl bir karar verir kestiremiyorum. Nasıl ispatlayabilir evde eşyası olduğunu? Şahitleri olacaktır ama bizim de var şahidimiz evde eşya yoktu diye tutulmuş tutanak var. Kardeşimin arkadaşı da şahitlik yaptı ifade verdi evde eşya yoktu diye. Ben şuanda çalışmıyorum ailedeki sağlık sorunları ile ilgilenebilmek için, eşimden işinden ayrıldı bir süre önce. O kadar üst üste geldi ki herşey. Uzlaştırma olmazsa Barodan ücretsiz avukat talep edebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler cevaplar için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.