Şimdi Ara

Komiser sizi cep telefonundan arar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün bizim ev telefonunu arayan biri bilmem ne şubesinden arıyorum komiserim diye telefon açmış. Annemde bizim polisle işimiz olmaz herhalde dolandırıcı diye düşünerek telefonu suratına kapatmış. Sonra ben eve gelince emin olmak için 155 i arayıp bu numara emniyete mi ait diye sordum. Onlarda bana dolandırıcı olabileceğini bir daha ararsa açmamam gerektiğini söylediler.

Yinede merak ediyorum. Polisin ev numaralarını cepten arama gibi bir olayı var mı? Geçen hafta komşuyla sözlü bağırıp çağırma olayı yaşamıştık acaba diyorum onunla ilgili bir şey mi oldu.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polis Hangi Numara ve Kanallardan Arar?

Polisin arama şekli, acil durumun türüne ve iletişim kurmak istediği kişiye bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, polis aşağıdaki şekillerde iletişim kurabilir:

• Polis Hangi Numaradan Arar?

Polis, resmi görev numaralarını kullanarak arar. Bu numaralar genellikle şehre veya bölgeye özeldir. Acil bir durum olmadığı sürece polisin özel veya şahsi numaralardan araması beklenmez.

• Polis Telefonla Arar mı?

Evet, polis acil durumları bildirmek, bilgi toplamak veya kişileri sorgulamak için telefonla arayabilir. Çoğu zaman, polis olay yerindeyse ev telefonları veya cep telefonları aracılığıyla arayabilir.

• Polis Cep Telefonundan Arar mı?

Polis memurları, özellikle sahadayken veya acil müdahale sırasında cep telefonlarını kullanarak arayabilirler. Ancak, resmi görev numaralarını kullanmak zorundadırlar.

• Polis Normal Numaradan Arar mı?

Polis, normal sabit hat numaralarını kullanarak da arayabilir. Bu, özellikle olay yeri dışındaysa veya resmi görev numaralarına erişimi yoksa geçerlidir.

• Polis Ev Telefonunu Arar mı?

Polis, kişileri sorgulamak, bilgi toplamak veya acil durumları bildirmek için ev telefonlarını da arayabilir. Ancak, genellikle kişisel numaralar yerine resmi numaraları kullanırlar.

• Polis Kendi Numarasından Arar mı?

Polis memurlarının kendi şahsi numaralarından araması tipik değildir. Resmi görev numaralarını kullanmaları gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gerçekten polis memuru olma ihtimali yüzde 1 ise dolandırıcı olma ihtimali yüzde 99'dur. Belki küçük yerlerde emniyet bazı işlemler için kolaylık olsun diye telefonla şahıslara ulaşma yolunu tercih edebilir ancak genelde emniyetle ilgili işlemler tebligatla yapılır, ya da bizzat polis memuru kapıya gelir.
  • bahadirhan.hukukcu kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Bu olaydan bikaç saat sonra telefonuma ; Telefonda kendini Polis,Savci,Asker olarak tanıtıp para veya altın isteyenlere inanmayın diye de bir mesaj geldi. Tesadüf mü oldu yoksa bu olayla mı ilgili onuda bilmiyorum. Eğer %1 ihtimalle gerçek polisse de kusura bakmasın suratına kapattık ama dolandırıcı dolu etraf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordposeidon -- 15 Ocak 2018; 17:49:46 >
  • Eski eşimin davaları yüzünden,bizim ilçe karakolu beni cepten sık sık arar

Ama hiç komiser aramadı,emrinde görevli polis memurları varken onlar arar,komiser niye arasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar uğraşmak yerine Emniyet’e hangi karakoldan arandıysanız oraya gidip teyit etseniz daha sağlıklı olurdu. Belki bir konuda ifadenize başvurmak için çağıracaklardı.

• Eldarion kullanıcısına yanıt
    Uğraşmadım ki altı üstü bir forumda soru sordum. Zaten 155 i arayıp bu numarayı verdim. Oda emniyetin böyle bir numarası yok dolandırıcıdır dedi. Bu numara hakkında işlem başlatırlarmı onu bilmem.
  • lordposeidon L kullanıcısına yanıt
    Emniyet personeli kendi numarasından arayabiliyor bazen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para isterse sahtekâr ve hirsizdir. Karakola davet ediyorsa gerçek polistir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.