Şimdi Ara

Trafik cezası ve itiraz davası hak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Egsozdan ve yaydan ceza yedim. Yaydan da ceza yazıldığını ilk defa gördüm.
    Sivil ekip arkamdan gelip yolumu kesti. Bir de artist artist hareketler falan. Canımı sıktılar. Aracım orijinal M araç. Aracımda komple egsoz falan yok ama biraz ses var normal olarak.

Elimde aracın egsozunun mevzuata uygun olduğunu gösteren belge var tüv’den alınmış. Cezaya itiraz edeceğim. Avukatımla konuştum dava açalım dedi. Kazanma şansım % kaç olur sizce? Yorumlarınızı iletirseniz sevinirim. Özellikle haklı durumda olup daha önce itiraz edenler varsa yorumlarını merak ediyorum.

Aracı da otoparka çektiler yarın gidip trafikten kağıt alıp arabayı alabilirmişim. Bir sürü uğraş iş. Bir ton işimin arasında. Nasıl bir kağıtsa onu da anlamadım. Sonra gidip Tüv’den tekrar onay alıp men’i kaldırtacağım falan filan. Saçma sapan iş yapıyorlar. Uyuz ediyorlar insanı. Bu ülkeye verdiğimiz verginin haddi hesabı yok. Mtv, ötv, yakıt, trafik sigortası, muayene vs...
    Artık insanı bıktırdılar resmen.

Konuyu yukarıya taşırsanız çok sevinirim. Herkes okusum bu saçmalığı.

İyi akşamlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ben yediğim birkaç cezadan size örnek vereyim. gerisini siz hesap edin.
    adını yazamayanın torpille memur olduğu ülkeden fazla bir şey beklemeyin.

1. kasksiz motor kullanmak (foto yok, kasklı olduğunu sen kanıtlayacaksın dediler)
    2. 170 km hız ile albea ile ceza yedim. (araç bu hıza çıkmıyor)
    3. sırf 10 plakayım diye sadece benim araca ceza kesildi.
    4. ispark taki aracım, otobus dönemiyor denerek, silecekleri kırılıp yeddiemin otoparkına çekildi.
    Evet, sadece trafik polisi yazsın ki polis olmayan yerde isteyen istediği haltı yesin. Kesin makas atmamışsındır. Kesin fahri müfettiş durduk yere yazmıştır. Bir tek bana haksız ceza yazılmıyor herhalde şu ülkede.

Fahri müfettişlere araç kamerası zorunlu hale getirilerek araç kamerasına yakalanan her türlü ihlale ceza verme yetkisi verilir umarım. Şartları sağladığımda yapacağım ilk şey fahri müfettiş olmak. Böylece her yola çıktığımda, özellikle ana caddelerde makas atanlara, araçların önüne tehlikeli şekilde kırarak yol gaspedenlere vs çatır çatır ceza keseceğim. Özellikle de aracımda kamera bulunduracağım ki itiraz edemesinler.
  • Geçmiş olsun, böyle durumlarda ben genelde "haram zıkkım olsun" diyip geçiyorum başka yapabileceğim(iz) bir şey yok maalesef. Sesi biraz daha fazla çıkartsak fötö cü yapıyorlar çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dorukbisakinles -- 20 Ekim 2019; 21:54:4 >
  • Haklısın.
    Polis bir de artistlendi ben itiraz etmeye kalkınca. Beni adliyeye sevk edermiş falan. Saçma sapan konuşuyor. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Sanki adam vurduk. Nasıl asabım bozuldu anlatamam.

• Anlaşılan forumda kimse ceza yememiş. Ne güzel..
  • geçmiş olsun, darısı sis farı ve beyaz ampüllü far yakanların başına...

milletin hastası mı var, uyuyanı mı var, bu sesle rahatsız eder miyim diye siz düşünmezseniz elbet bir düşünen olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

geçmiş olsun, darısı sis farı ve beyaz ampüllü far yakanların başına...

milletin hastası mı var, uyuyanı mı var, bu sesle rahatsız eder miyim diye siz düşünmezseniz elbet bir düşünen olur.
    anlamadınız sanırım. mevzuata uygun olarak raporumuz var. polis bu sese kafasına göre karar veremez. gelsin desibel cihazı ile ölçsün. kanunun tanıdığı sesin üstünde çıkarsa sorun yok zaten. yazsın cezayı. böyle kendi kafasına göre buna karar veremez. adam mühendis değil bir şey değil. polis olmuş öyle takılıyor işte milleti yakalama peşindeler. bu ülkede trafik polislerine boşuna maaş veriyorlar. masum insanlara ceza yazmaktan başka bir şey yaptıklarını ben hiç görmedim. haklı oldukları durumlarda az da olsa vardır. onlara bir şey diyemeyiz. sonra bizi neden ab'ye almıyorlar. bu kafayla nasıl alsınlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Evren7

anlamadınız sanırım. mevzuata uygun olarak raporumuz var. polis bu sese kafasına göre karar veremez. gelsin desibel cihazı ile ölçsün. kanunun tanıdığı sesin üstünde çıkarsa sorun yok zaten. yazsın cezayı. böyle kendi kafasına göre buna karar veremez. adam mühendis değil bir şey değil. polis olmuş öyle takılıyor işte milleti yakalama peşindeler. bu ülkede trafik polislerine boşuna maaş veriyorlar. masum insanlara ceza yazmaktan başka bir şey yaptıklarını ben hiç görmedim. haklı oldukları durumlarda az da olsa vardır. onlara bir şey diyemeyiz. sonra bizi neden ab'ye almıyorlar. bu kafayla nasıl alsınlar?

Alıntıları Göster
    ben yediğim birkaç cezadan size örnek vereyim. gerisini siz hesap edin.

1. kasksiz motor kullanmak (foto yok, kasklı olduğunu sen kanıtlayacaksın dediler)
    4. ispark taki aracım, otobus dönemiyor denerek, silecekleri kırılıp yeddiemin otoparkına çekildi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trafik cezası hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

ben yediğim birkaç cezadan size örnek vereyim. gerisini siz hesap edin.

Alıntıları Göster
    Vay arkadaş... Olanlara bak. Yazık günah cidden.
    Bende bir şey çıkacağını sanmasam da yine şansımı deneyeceğim. Avukata aktardım konuyu bakalım davayı açacak. O da ne kadar sürer Allah bilir.

• Bazı polislerimiz gerçekten yardımcı oluyor. Az önce trafikte bana gerçekten yardımcı oldular. Keşke hepsi böyle. Allah bu iyi niyetli kişileri korusun inşallah. Allah böyle polislerimizden razı olsun.

• Neden bu ceza dedim.

"Yaya, geçit üzerindeki çizgilere adımını attığı anda..." dedi.

Geçit başında 50 tane insan bekliyor, önümde arkamda arabalar var, sıkışık trafikte bir de 50 kişinin ayaklarına mı bakacağım? dedim.

Cevap vermedi, 488 TL cezayı kesti. Arabamda başı ağrıyan arkadaşım vardı, eczaneye gidiyorduk, ben de ses etmedim daha fazla.

6 senedir 1 tane cezam yokken, 74/B saçmalığı yüzünden ceza yedim ve gerçekten suçlu olduğuma dair kanıt da göstermediler.

Haram zıkkım olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren7

Bazı polislerimiz gerçekten yardımcı oluyor. Az önce trafikte bana gerçekten yardımcı oldular. Keşke hepsi böyle. Allah bu iyi niyetli kişileri korusun inşallah. Allah böyle polislerimizden razı olsun.
    evvelki sene istanbul - gürcistan seyahatim sırasında trabzonda sahil yolunda ilerlerken ilçelerden birinin girişinde ekip aracı durdurdu, polis evrakları kontrol etti daha sonra;
    gelirken sollama esnasında 4 km aşımla radara girmişsiniz, misafir olduğunuzdan bu seferlik size ceza yazmayalım dedi, bir de camda fenerbahçe armasını görünce (o zaman aziz yıldırım hala başkandı) ya başkana söyleyinde bizim kupamızı geri versin artık diye espiri yapıp gülmüştük...
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

Neden bu ceza dedim.

"Yaya, geçit üzerindeki çizgilere adımını attığı anda..." dedi.

Geçit başında 50 tane insan bekliyor, önümde arkamda arabalar var, sıkışık trafikte bir de 50 kişinin ayaklarına mı bakacağım? dedim.

Cevap vermedi, 488 TL cezayı kesti. Arabamda başı ağrıyan arkadaşım vardı, eczaneye gidiyorduk, ben de ses etmedim daha fazla.

6 senedir 1 tane cezam yokken, 74/B saçmalığı yüzünden ceza yedim ve gerçekten suçlu olduğuma dair kanıt da göstermediler.

Haram zıkkım olsun.
    bende haram zıkkım ediyorum zaten. haksız ve keyfiyetten ceza kesenlerin Allah çoluğundan çocuğundan çıkartsın. haklıysa diyecek bir şey yok zaten. ama devlet para toplamak için elinden geleni yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

evvelki sene istanbul - gürcistan seyahatim sırasında trabzonda sahil yolunda ilerlerken ilçelerden birinin girişinde ekip aracı durdurdu, polis evrakları kontrol etti daha sonra;
    gelirken sollama esnasında 4 km aşımla radara girmişsiniz, misafir olduğunuzdan bu seferlik size ceza yazmayalım dedi, bir de camda fenerbahçe armasını görünce (o zaman aziz yıldırım hala başkandı) ya başkana söyleyinde bizim kupamızı geri versin artık diye espiri yapıp gülmüştük...

Alıntıları Göster
    Hepsi öyle olmuyor maalesef.

• Geçmiş olsun. Yıllar önce benim başımdan da şöyle bir olay geçmişti;
    Yeni aldığım aracımın plaka değişikliği olacağı için eski plakalarını söktüm ve trafik şubeye teslim ettim. İşlemleri hallettim araca bindim arkamdan dur anonsu yaptılar. Ki daha hareket dahi etmemiştim. Araçtan iner misiniz aracı trafikten men edip otoparka çekeceğiz dediler. Plaka basım kağıdını gösterdim, durumu anlattım ama nafile. Velhasıl geçmiş gün 2000 TL civarı bir ceza kestiler ve aracımı otoparka çektiler. Ben ceza kağıdını imzalamadım ve ufaktan tartıştık.
    Plakalarımı bastırıp otoparktan aracımı teslim aldım. Doğruca adliyenin yolunu tuttum. Örnek bir itiraz dilekçesi bulup düzenledim ve sulh ceza mahkemesine itirazda bulundum. Bu süreçte cezayı ödemedim. Fakat bu durumda duruşma yapılmıyor ilgili hakim dilekçenizi okuyup durumu değerlendiriyor ve karar veriyor. O yüzden dilekçe açıklaması çok önemli. Ortalama 1.5-2 ay gibi bir sürede karar verildi ve tarafıma kesilen ceza haksız bulunarak iptal edildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayın kullanıcısına yanıt
    Size de geçmiş olsun. Çok ilginç olmuş sizinki. Tam komedi filmi gibi.
    Bana zorla imzalattırdılar. Tehdit ettiler resmen arabayı 15 gün bağlarız falan filan. Mecbur imzaladım ama avukata durumu anlattım. Bakalım sulh cezaya baş vurduk. Sonuç ne olacak göreceğim. İnşallah olumlu olur.

• Arabanın marka ve modeli nedir

• Trafik Polisi haricinde ceza yazan olursa konuyu yargıya intikal ettiriyorum, Fahri Trafik Müfettişi makas atmaktan ceza yazdı 6 ay önce, cezaya itiraz ettim, mahkemeyi kazandım, arkasından hem Cimer üzerinden, hem de bağlı olduğu yere giderek Fahri Trafik Müfettişinden verilen yetkiyi kötüye kullanmasından dolayi şikayetçi oldum, sonucunu bekliyorum.
    Herkese ceza yazma yetkisi verirseniz bu işin tadı kaçar, cezayı Trafik Polisi yazmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 23 Ekim 2019; 5:53:10 >
  • Yaydan ceza yazabilirler, yasak diye biliyorum, ama emin değilim, onu netlestirin.
    Tuvden muayeneden geçtikten sonra egzos değişikliği olduysa polis haklı, olmadıysa siz, ancak ses fazla ise sizi muayeneden geçiren kişi hukuksuz işlem yapmış oluyor, şikayet durumunda oklar bu kişiye döner
    Sivil polislerin vatandaş ile tartışmaya girmesi, seni adliyeye sevkederim demesi aslında yetkiyi kötüye kullanmaya giriyor, ama hiçbir şeyi ispatlayamazsiniz sahidiniz yoksa, siz suçlu değilsiniz, adliyeye suçlular sevkedilir, normal vatandaş degil.

• aynı durum geçen gün benimde başıma geldi ışıklarda duruyorum arkama trafik polisi durdu benim önmedeki araç kırmızıda geçti gitti neyse dedim ki adamdaki cesarete bak arkada polis varken kırmızıda geçti gitti poliste birşey demedi, ışıktan kalktıktan sonra polis arkadan sağa çek dedi bana durduk eksozdan yapıştırdı kirvelerim helal olsun dedim kırmızıda durmayan adama birşey yok ben sakince durdum kalktım ışıktan neyse hayırlısı olsun ne diyelim öyle de iyi çalışan polis arkadaşlarımız var :)
  • Egzozcu tayfaya az bile yapıyorlar. Bursa'da bu ara resmen öttürüyor polis hepimizi ama mahalle aralarında şov yapan şerefsizlerden geçilmiyor ortalık. Yazın pencere açmadan durulmuyor açsan da egzoz ve yüksek sesle müzik dinleyen kekolar yüzünden huzur yok.

Ben meskun mahalde açmıyorumcular kusura bakmasın ama açanların olduğu da gün gibi gerçek.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.