|
Aylar sonra tebliğ edilen trafik cezası
-
-
tebligat kağıdında mayıs 2024 yazıyor mu hocam?
-
-
Ceza tarihi önemli değil böyle durumlarda, önemli olan tebliğ tarihidir yani e-devlete ne zaman düştüğü önemli, tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde %25 indirimli olarak cezalar ödenebilir, hatta 1 tanesi peşin olmak üzere 4 taksite de bölünebilir, vergi dairesine vaktiniz olursa uğrayın belki yardımcı olurlar. -
o ceza zamanında e-devlet'e düşmüştür, siz fark etmediğiniz için faiz binmiştir, yapacak bir şey yok...
-
İtiraz edebileceğiniz tek yer sandıktı, bi 4 sene sonra yine bekleriz :)
-
Vergi dairesine gidip şansını deneyeyim hocam teşekkürler. -
Sürekli kontrol ederim aslında düşse farketmemem mümkün değil. -
Tebliğ tarihinden itibaren faiz işler. Ceza tarihinden itibaren değil.
Söylemlerinizde bir yanlışlık var. Beyanla ödeme ekranında tebliğ edilmediyse bugünü işaretleyin diye belirtir. Henüz tebliğ edilmediyse geçmiş tarihi seçemiyorsunuz diye biliyorum. Tebliğ edildiyse zaten tebliğ tarihi otomatik seçiliyor.
Hatta hemen bir örnek ile göstereyim. 21.05'te tebliği edilen ceza için 01.05 tebliği tarihi seçtiğimde benim seçtiğime göre değil gerçek tebliğ tarihine göre işlem yapılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 27 Mayıs 2024; 10:11:30 >
-
Cezayı öderken elimde e-devlet’tekinden başka bir tarih olmadığı için ceza tarihini seçmemden dolayı faizli ödemişim gibi duruyor bu durumda. Şimdi tekrar girip yeni tarihi seçtiğimde indirimli ödeyebiliyorum ancak iş işten geçti :)
Bahsettiğiniz uyarıyı tekrar baktım ama göremedim hocam. Vergi dairesine gidip fazladan ödediğim kısmı için dilekçe verebilirim sanırım aklıma başka bir çözüm gelmedi.
Sizin bir öneriniz var mıdır? Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim bu arada. -
Vergi dairesinden iade almak da saç baş yolduracak şekilde oluyor. Para iadesi 30-45 gün sürebiliyor. Para iadesi yerine mtv borcundan mahsup edilmesini (düşülmesini) isteyin onu hemen yapıyorlar. Ben trafik cezamı iptal ettirdiğimde o şekilde hemen düşürtmüştüm.
-
İyi fikir, yarın vergi dairesine uğrayıp çözmeye çalışayım teşekkürler. -
ben bankanın işlem hatası yüzünden mtv yi 2 kere ödemiştim, ümraniye'deki nakil vasıtalarına dilekçe ile müracaat ettim 2-3 günde kredi kartına iade işlemi yapmışlardı.
-
Bu arada 6 aylık bir zaman aşımı vardı diye biliyorum. Üzerinden belli bir süre geçmiş cezaların tebligatı ile ilgili bir yargıtay kararı mevcuttu. Cezayı ödeyip itiraz edebilirsiniz.
-
30 iş günü diye okudum ben de o zaman aşımını hocam.
Bunları araştırıp bulma işleri ödediğimiz cezadan daha caydırıcı oluyor bu kadar zor olmamalı. -
Taşıtlar vergi dairesine gidip dilekçe verdikten 40 gün sonra fazla ödediğim tutarı 2. mtv’den düştüler arkadaşlar. Başına böyle bir durum gelen olursa referans alması için yazıyorum. Destek olan herkese tekrar teşekkür ederim.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İtiraz edebileceğiniz tek yer sandıktı, bi 4 sene sonra yine bekleriz :) |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X