Şimdi Ara

3ds Max 2020,21,22,24,25 Aynı hata Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Omen 16-c0032nt ryzen7 5800hx , 6600m, 32gb ram olan laptopumda harici ekran ile çalışıyorum. Ekran genişletme ile değil ekran 2 sabit olarak kullanıyorum. Gerçi laptopun kendi ekranında hiçbişey takılı değilkende sıkıntı yaşıyorum. Autocad, Sketchup, revit, lumion, twinmotion d5 vs kullanırken hiçbir sıkıntı yok. Ancak 3dsmax vray veya corona olarak kullanırken viewport ekranında böyle bir donma oluyor. Bazen Toolbarlardaki tuşlara basabiliyorum. Kayıt bile alabiliyorum donduğunda. Bazen ise tamamen gidiyor. Dosya 100 poligonda olsa 80m poligonda olsa bu donmayı yapıyor.

Ekran kartı driver silip yenisini kurdum olmadı.

Programları komple kaldırıp kurdum olmadı.

Komple format attım. Yeniden driver ve programların en güncellerini kurdum olmadı. İş yoğunluğundan garantiyede gönderemiyorum. Var mıdır bu sorunun çözümü. Bazen öyle ki dosya çöktüğünde 1 haftalık emeğim çöpe gidiyor. 24 saatte aynı projeyi yetiştirmeye çalışıyorum. yetişsin diye farm sitelerinden farm yaptırıyorum millete rezil olmamak için.

Not.: sistem tavsiyeleri bölümünde zaten masaüstü pc için tavsiye konusu açtım. Ancak mevcut laptopda bu sorunu nasıl çözebilirim.

• Bu tip sorunlar genelde,

opengl, ekran veya görüntü ayarlarından oluyor.

3dmax kendi görüntü, ekran, opengl ayarları,

Vray ve corona'nın da ilgili ayarlarına bakmak gerekir.

• Selamlar, ayarlarım standart kurulumu ile aynı. display ayarlarından diğer seçenekleri veya opengl yi seçtiğimde de aynı sıkıntıyı yaşıyorum.

• limbesh kullanıcısına yanıt

Üstad cevap için teşekkür ederim. Ancak sorunlar devam ediyor. Gerçekten işin içinden çıkamadım.

• Corona render setup icinde, clear vdb between render yaziyor,

Onu degistirip ac kapa 3dmaxi bakalim, bir de 144hz yerine 60hz denenebilir ekran ayarlarından.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.