3ds Max 2020,21,22,24,25 Aynı hata Sorunu
Arkadaşlar selamlar,
Omen 16-c0032nt ryzen7 5800hx , 6600m, 32gb ram olan laptopumda harici ekran ile çalışıyorum. Ekran genişletme ile değil ekran 2 sabit olarak kullanıyorum. Gerçi laptopun kendi ekranında hiçbişey takılı değilkende sıkıntı yaşıyorum. Autocad, Sketchup, revit, lumion, twinmotion d5 vs kullanırken hiçbir sıkıntı yok. Ancak 3dsmax vray veya corona olarak kullanırken viewport ekranında böyle bir donma oluyor. Bazen Toolbarlardaki tuşlara basabiliyorum. Kayıt bile alabiliyorum donduğunda. Bazen ise tamamen gidiyor. Dosya 100 poligonda olsa 80m poligonda olsa bu donmayı yapıyor.
Ekran kartı driver silip yenisini kurdum olmadı.
Programları komple kaldırıp kurdum olmadı.
Komple format attım. Yeniden driver ve programların en güncellerini kurdum olmadı. İş yoğunluğundan garantiyede gönderemiyorum. Var mıdır bu sorunun çözümü. Bazen öyle ki dosya çöktüğünde 1 haftalık emeğim çöpe gidiyor. 24 saatte aynı projeyi yetiştirmeye çalışıyorum. yetişsin diye farm sitelerinden farm yaptırıyorum millete rezil olmamak için.
Not.: sistem tavsiyeleri bölümünde zaten masaüstü pc için tavsiye konusu açtım. Ancak mevcut laptopda bu sorunu nasıl çözebilirim.
Mimari yazılımlar için render farm kurmak
Arkadaşlar selamlar,
Hali hazırda HP Omen 16-c0032nt (amd ryzen 7 5800h, rx6600m, 32gb ram) laptopum var. Kendisinden gayet memnunum ancak; çalışma yaparken viewport ekranı sürekli takılıyor çoğu zaman çizimlerimi baştan yapıyorum ve bunu sadece 3ds max de çalışırken yapıyor. Programı kaldırdım yeniledim. format attım başka versiyon max kurdum olmadı. Driverlar en günceli. hem omen programından hemde amd nin programından kontrol ettim.İşi gücü toparlayabilirsem garantiye göndericem bitmeden.
Laptopta sadece modelleme ve malzeme tasarımlarını yapıp, masaüstü alacağım pcde farm veya direk masaüstünde render alıp diğer tasarımlarıma devam etmek istiyorum. Maalesef laptopu satın alırken sadece işlemci amd olsun omen soğutma sistemine araştırmalarım sonucu güvenerek bir hata yapıp amd ekran kartı aldım. Bu nedenle V-ray ve Corona rendererlarda GPU render alamıyorum. Sadece işlemci renderı alabiliyorum. Bu nedenle masaüstü pcde render alırken 4060 3070ti gibi kartlar bile olsa nvidia olmak zorunda maalesef.
Ortalama bütçe için 50-65k civarına çıkabilirim.
Yıllar öncesinde (2016 2017) Dell e5-2650 128gb m2000 ekran kartlı bir workstationda çalışmıştım. Tabii programlar gelişti. Max 2016 'dan max 2024 e geçiş yaptım. Dolayısı ile tecrübeli arkadaşlarından istediğim tavsiye,
Çalıştığım programlar, Autocad, Sketchup, Revit, 3dsmax corona ve vray. Sahneler genellikle iç mekan olduğu için poligon sayım yüksek oluyor. Aldığım renderlar 2k oluyor ve benim için yeterli. Animasyon sadece keyfi amaçlı yapıyorum.
Sizce çift işlemcili Xeon bir setup mı mantıklı olur(olursa hangi xeon), yoksa hiç bulaşma intel i7 i9 setuplı bir masaüstü almak mı olur. Yoksa hiç bulaşmayıp elimdeki laptopu satıp daha iyi bir laptopa geçmek mi mantıklı olur.
Değerli yorum ve görüşlerinizi bekler iyi günler dilerim.
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 207 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El