Şimdi Ara

3ds max için sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iç dış tasarım yapan arkadaşımın şu anli pc sinin render yapması çok uzun sürüyo. ayrıca grafikleride istediği gibi değil. bilen arkadaşlar varsa ideal bi sistem önerebilir misiniz

• Kael_ K kullanıcısına yanıt
    Bütçesi nedir?Monitör dahil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EEF9AA0A5

Bütçesi nedir?Monitör dahil mi?
    Hangi işlemci ile ne kadar sürüyor? Önce onu söyle ki neye ne kadar ihtiyacın olduğu söyleyelim. Yoksa buradan direkt render farm olacak sistem de öneririz sonra bir daha da uğramazsın :)

GPU render kullanıyor mu? (Muhtemelen hayır)

Sahne ne kadar yüklü? Yani poligon sayısı yaklaşık olarak ne kadar?

Render ayarları optimum seviyede mi?

Ayrıca fiyat limiti ne kadar?

Bunları bilirsek daha iyi yardımcı oluruz.
  • Poligon sayısı 30000 e kadar çıkıyor diyor. render ın bazen 5 saat kadar sürdüğünü söylüyor. Poligon sayısı fazla geldiğinden 3 4 parçaya bölüyorum diyor. yani çok mükemmel bi sistem değil de iyi bi sistem lazım. şu anki ekran kartı 9800GT miş. şu anki işlemci intel quad q9550 2.83ghz. 4 gb ddr3 ram. fiyat 3 4 bin lira civarında ama eğer 3 4 bin liralık sistem işini görmez diyorsanız biraz daha artırabilir limitini.
    Direk 4930k ustune sistem kursun. Zaten 4bin ve uzeri butce varsa ve 300k uzeri poligonla calisiyorsa cok fazla alternatifi yok.
    Ekran karti ne olursa olsun iray almadigi surece sonucu cok degistirmez. 9550 ile 5 saatte alacagi renderi 4930k ile 20 dakkada atar gider isine bakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Bu mesaj silindi.
     3ds max için sistem

Bu aralar dolar mı yükseldi Vatan mı zam yaptı bilmiyorum da fiyatlar biraz yüksek sanki..

• Hocam elinize saglik guzel olmus.
    Fakat ssd yi 240gb olarak yaziniz. Cunku 16 gb ram den sonda 100-110 gb bir alan kaliyor. 6.5 - 7 gb ta program yer kapliyor. Bunun uzerine 30 gb ta isletim sistemi ve programlar yer tutuyor fazla birsey kalmiyor yani.
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.Alıcının bütçesine bağlı olarak +150 tl gibi bir rakamla SSD 240GB'a çıkartılabilir.Ben 4000'i aştım biraz
  • cevaplar için çok teşekkür ediyorum fakat ekran kartı konusu kafama takıldı. bikaç forumda quadro serisi kullanılmalı diyodu daha verimli oluyomuş. bununla ilgili bi bilginiz var mı?
    Tabiki Quadro serisi render işleri için çok daha verimli olacaktır.Ben günlük kullanım ve render alacağını düşünerekten bu sistemi önerdim.Arkadaşınızın oyun vs.gibi işlerle uğraşması söz konusu değilse kesinlikle Quadro tercih etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaldenAnlayanAdam

Tabiki Quadro serisi render işleri için çok daha verimli olacaktır.Ben günlük kullanım ve render alacağını düşünerekten bu sistemi önerdim.Arkadaşınızın oyun vs.gibi işlerle uğraşması söz konusu değilse kesinlikle Quadro tercih etsin.

tamamdır gerçekten çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.
  • Quadro ya gerek yok. Eskiden is olarak ayriliyordu ama su anki gtx serisi de ayni isi goruyor.
    Bu arada islemciye sogutucu lazim stok fan cikmiyor.
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Quadro GTX tercihi o arkadaşın bu işi ne kadar profesyonelce yaptığına bağlı bence.Hani aklından Quadro geçiyorsa alabilir.İkisi de üzmez gerçi.@xdelirüzgar soğutucuyu sizden bekliyoruz
  • H100i guzel olurdu. Ama butce yoksa 150 liraya kadar sivi sogutmalar var onlarda olur.
  • Eğer GPU render kullanılmıyorsa -ki kullanılmıyor- quadro bir işe yaramaz. Ki boşu boşuna alınmasın eğer oyun oynanacaksa quadro üzer.

Eğer çok yüklü sahnelerde çalışyorsanız örn: 1,5M+ poligon içerisiyorsa sahneniz için quadro gerekli. Ancak altında ise GTX de yeterli. Örneğin GTX 780 kesinlikle üzmez ki oyun için de olmuş olur.

Poligon sayısında yanlış yazmadıysan eğer 30k demişsin. Bu çok düşük bir değer. Bunun için 5 saat harcaması demek render ayarlarında ciddi sıkıntı var demek. Çözünürlük nedir?

Kendimden örnek vereyim. 1080p, ortalama 450k poligon ve prodüksüyon kalitesinde render benim emektar i5-480m ile yarım saat kadar sürüyor. Yanlış görmediniz evet yarım saat. Hem de prodüksüyon kalitesinde görüntü ile. Her şey en üst seviye değil ancak en üste yakın.

Bu arada hangi alanda modelleme yapıyor arkadaşınız? Eğer otomobil yahut elektronik eşya falansa başka bir render motoru önereceğim. Mimari ise başka, iç mekan ise başka render motoru önereceğim.

Sistem konfigürasyonunu daha sonra yaparız. Şimdi biraz işim var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eAkman -- 31 Temmuz 2014; 19:17:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eAkman

Eğer GPU render kullanılmıyorsa -ki kullanılmıyor- quadro bir işe yaramaz. Ki boşu boşuna alınmasın eğer oyun oynanacaksa quadro üzer.

Eğer çok yüklü sahnelerde çalışyorsanız örn: 1,5M+ poligon içerisiyorsa sahneniz için quadro gerekli. Ancak altında ise GTX de yeterli. Örneğin GTX 780 kesinlikle üzmez ki oyun için de olmuş olur.

Poligon sayısında yanlış yazmadıysan eğer 30k demişsin. Bu çok düşük bir değer. Bunun için 5 saat harcaması demek render ayarlarında ciddi sıkıntı var demek. Çözünürlük nedir?

Kendimden örnek vereyim. 1080p, ortalama 450k poligon ve prodüksüyon kalitesinde render benim emektar i5-480m ile yarım saat kadar sürüyor. Yanlış görmediniz evet yarım saat. Hem de prodüksüyon kalitesinde görüntü ile. Her şey en üst seviye değil ancak en üste yakın.

Bu arada hangi alanda modelleme yapıyor arkadaşınız? Eğer otomobil yahut elektronik eşya falansa başka bir render motoru önereceğim. Mimari ise başka, iç mekan ise başka render motoru önereceğim.

Sistem konfigürasyonunu daha sonra yaparız. Şimdi biraz işim var
    Konuda oldukça yanlış bilgi bulunuyor.

@Kael_

30.000 Poligonu mu geçiyormuş ?

@eAkman

1.5Milyon üzeri poligon için mi gerekli Quadro kart ?

@xdeliruzgar

300K poligon nedir hocam ? Birde Q9550 de 5Saatte alınan render 4930K da 20dk da mı gider ?:)

@HaldenAnlayanAdam

Quadro kart ile renderin ne alakası var hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 31 Temmuz 2014; 19:23:57 >

• Gpu rendering yapmak için gerekli değil midir hocam?Ve anlık render almak için.yanlışım varsa düzelt
  • Telefondan bakinca 30 bini 300 bin olarak okudum.
    Ve evet 300bin poligonlu bir sahneyi vray rt de dogru optimize ile 20 dakikada alir.
    9550 ile 4930k arasinda asiri derecede nesil farki var hocam. Yanilmiyorsam sizde 8350 olmasi lazim o miktara yakin bir sahneyi ne kadar zamanda aldiginizi bizimle paylasirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Telefondan bakinca 30 bini 300 bin olarak okudum.
    Ve evet 300bin poligonlu bir sahneyi vray rt de dogru optimize ile 20 dakikada alir.
    9550 ile 4930k arasinda asiri derecede nesil farki var hocam. Yanilmiyorsam sizde 8350 olmasi lazim o miktara yakin bir sahneyi ne kadar zamanda aldiginizi bizimle paylasirmisiniz.
    Afedersiniz hocam ben oyun vs pro konusunda çok geride kalmışım yada başka bir şeyle karıştırmışım herhalde :) GTX ler de 10 milyonu aşıyormuş artık. Hem GTX 780 önerip hem de potansiyelini görmemişim.

Ben de 4960x e o kadar vermek yerine 4930k alınması tarafındayım. Arkadaş için xeon alınacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.
    Ayrıca ramlerin düşük gecikme değeri yerine daha yüksek frekanslı tercih edilmesi render için daha verimli oluyor diye biliyorum.

@Chris Brown hocam sistemi dizmeye siz buyrun.

• quote:

Orijinalden alıntı: eAkman

Afedersiniz hocam ben oyun vs pro konusunda çok geride kalmışım yada başka bir şeyle karıştırmışım herhalde :) GTX ler de 10 milyonu aşıyormuş artık. Hem GTX 780 önerip hem de potansiyelini görmemişim.

Ben de 4960x e o kadar vermek yerine 4930k alınması tarafındayım. Arkadaş için xeon alınacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.
    Ayrıca ramlerin düşük gecikme değeri yerine daha yüksek frekanslı tercih edilmesi render için daha verimli oluyor diye biliyorum.

@Chris Brown hocam sistemi dizmeye siz buyrun.
    1- 30.000 Poligonda herhangi bir ekran kartı zorlanmaz 30bin poligon değil. Gpu render çok farklı bir olay o burada söz konusu değil ayrıca çoğu oyun kartı bunu daha hızlı yapar. Anlık render ne oluyor onu ben hiç duymadım:)
    2- Quadro kartın poligon sayısıyla 1.5Milyonu geçince gerekli gibi bir paralelliği yok, GTX760 ile 20Milyon poligon rahat kullanılır. Kartların çalışma prensipleri yazılımsal olarak farklıdır.
    3- Ben 8350 yi evde kullanıyorum sadece:) Q9550 ile 4930K arasında istediği kadar nesil farkı olsun , 5 saatlik render aynı ayarlarda 20dk ya düşmez:) Render süresini etkileyen bir sürü etmen vardır. Doğru optimize denilen nedir ? Hangi ayarlarda nasıl bir sahne alınacak gibi.

3D Max ayrı bir dünyadır arkadaşlar sıradan bir proğram yada oyun gibi şöyleymiş yada şöyle oluyormuş cümlelerinden lütfen kaçının:)

Ortalama bir H97-Z97 Faz yapısı güçlü bir anakart + i7 4790 + 2x8GB 2133Mhz + 240Gb SSD + İhtiyaç kadar depolama + Gtx 760 + Beğenilen kaliteli bir kasa + verimli güç kaynağı + işlemci soğutucusu

şeklinde düşünülürse istenilen fiyatlara bir sistem toplanılabilir. 4930K ve anakart masrafına çok gerek yok şu zamanda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.