Şimdi Ara

3Ds Max+V-Ray için hangi ekran kartını almalıyım? (Quadro ve Fire serileri hariç)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni bir i7 tabanlı sistem toplamaktayım. Ekran kartı hariç alınması en muhtemel sistem şudur;
    -Intel i7 860 2.8 ghz işlemci
    -Asus p7p55d pro Anakart
    -OCZ 4GB (2x2) Intel XMP Edition ddr3 1600 mhz cl 8 ram
    - Cooler Master HAF 932 kasa
    -Xigmatek NRP-MC seirisi 750 watt psu
    -Zerotherm core92 1156 işlemci soğutucu
    -WD Caviar Black 500 x2 raid 0 hdd
    İlk toplattığımda satıcınında önerisiyle şu ekran kartı yazılmıştı;
    -Sapphire HD4890 gddr5 Vapor-x 1 gb 256 bit dx10.1
    Bellek Hızı 4200 Mhz / Çekirdek Hızı 870 Mhz
    Bu kartın fiyatı 450 TL.
    Fakat bu ürünü önerirken satıcının söylediği şey şuydu; 3d max te bit rakamı daha önemlidir o nedenle 256 bit bir kart alman lazım.
    Bunun doğruluğu hakkında bilgili arkadaşların yorumlarını rica edebilirmiyim?
    Kart seçimimi aslında şöyle düşünüyordum;
    300 TL yi geçmeyecek bir kart olmalı. Neticede oyun amaçlı alınan bir sistem değil. Quadro gibi bir kart alamayacağıma göre de daha fazla para harcamanın bir anlamı yok ne de olsa ekran kartlarının ömrü 3-6 ay arasında bitiyor!!!
    Bu ilkeyi benimseyerekten fiyat olarak şunları buldum arkadaşlar;
    -Sapphire AtiHD5770 Vapor-x 1GB GDDR5 (Directx 11) 128 bit
    Çekirdek Hızı710 mhz/ Bellek hızı 4640Mhz fiyat : 306TL
    -Sapphire AtiHD4830 1 GB GDDR3 (Directx10.1) 256 bit
    Çekirdek hızı 575 mhz / Bellek hızı 1800 mhz fiyat: 230 tl
    Belki bu iki kartın karşılaştırılmasını çok saçma bulacaksınız ama eğer 3d max için kıstas bit rakamı ise ve amaç çok para harcamamaksa çokta mantıksız değil gibi geliyor bana.
    Yani asıl mesele şu sırf 256 bit olduğu için HD4830, HD5770 e tercih edilmelimidir? Yoksa isterse 1024 bit olsun bellek ve çekirdek hızları düşük olduktan sonra o tip bir modeli seçilmemelimidir?
    Her şeyden öncelikle 3D Max için alınacak bu kasaya ayrıdığım bütçeye göre en yüksek performans, en düşük render süresi için tercih edilcek ekran kartı hangisi olmalıdır?
    Nvidia istemiyorum ayrıca.
    Yaptığım küçük çaplı araştırmaya göre; kullancıların yorumlarına baktığımızda 3Ds Max V-ray render da CPU+RAM kullanmaktadır en yoğun olarak. Ekran kartının kattığı fark çok azmış. Bu nedenle de ekran kartı çok önemli değil benim için. Yalnız merak ettiğim diğer nokta ise; modelleme sırasında sistemin kasılma oranı ekran kartının seri yeniliğine mi (HD4xxx,HD5xxx) yoksa bellek hızlarına mı bağlı olaraktan değişkenlik göstermektedir?
    Yanılmıyorsam Directx in 3dmax e herhangi bir katkısı yoktur, bu nedenle sürümü önemli değildir. Doğru mu dur sizce de bu kanı?
    Son derece uzun bir sorular silsilesi oldu kusura bakmayın. Bu konuda görüşlerini benimle paylaşacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim!!!
    İyi günler!!!

• 3D yazılımlarda Quadro falan kullanmadığın sürece ekran kartı o kadar da önemli değil , önemli olduğu nokta viewport.
    Yani eğer ki realtime render falan alcaksan o noktada işe yarar , ama render falan alırken çok da bir işe yaramaz. Quadro serisi bir ekran kartı alırsan , öyle oyun falan oynayamazsın onu da belirtiyim.
  • Evet profesyonel denilen cad cam kartlarının da ucuz serilerinin çalışmaya ciddi bir katkısı olmadığı ve bir çok oyun kartının daha iyi performans verdiği söylenegelir. Benim düşüncem nvidia serisinden herhangi bir kart işinizi fazlasyla görecektir. Open gl uygulama ve sürücü sorunları yüzünden nvidia şimdilik tek alternatif. 200-250 Tl üzeri karta yatırım yapmanız çok gerekli değil kalan parayla raidli bi sistem kurun çok daha fazla katkı sağlarsınız.
  • lzooml, feylosoft yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Soruyu sorduğumdan bu yana biraz Nvidia kartları araştırdım. 3d max için Nvidia nın daha iyi olduğunu söyleyen pek çok kişiye rastladım. Ben de artık kart tercihimi Nvidia'nın kartlarından yapmaya karar verdim.
    Şu an eğer bütçeyi denkleştirebilirsem GTX 260 almayı düşünüyorum. Bütçem el vermediği için alabilceğim tek Quadro modeli FX 380 olmaktaydı. Fakat teknik verilerini karşılaştırdığımda GTX 260, Fx 380 i resmen eziyordu. Bu nedenle de sadece Fx 380 almak çok ta mantıklı gelmedi. Çünkü bu kasada oyun da oynamak istiyorum
    FX 380'nin zayıf teknik özellikleri nedeniyle viewportta bile GTX e göre çok etkili olacağını sanmıyorum. Yanılıyormuyum acaba?
    En mantıklı hamle ise profesyonel hayata geçtiğimde yani yaklaşık 2 sene sonra, bu günün FX 380'e göre daha pahalı modellerinin ucuzlayacağını da düşünürsek, ikinci el bir Quadro almak olacaktır gibi geliyor bana.
    Normal de bende 250 TL yi geçmek istemiyordum, en fazla 300 TL limit koyuyordum, fakat GTX 260 ın fiyatı özellikle de sahip olduğu bit değerine (448 bit) göre değerlendirirsek oldukça makul oluyor. 3d Max çi arkadaşlar ekran kartındaki bit in bizim için daha önemli olduğuna değinmiş. O nedenle de GTX 260 daha da bir cazip hale geliyor.
    Bu konuda önerileri olan arkadaşlar fikirlerini benimle paylaşırsa çok sevinirim..
    Ayrıca forumdaki bir üstadın yoğun teşviklerinden ötürü sabit disk olarak SSD tercih etmeye karar kıldım.

• Selamlar!

Ekran kartına hiç gerek yok. 790GX anakart'ın onboard ekran kartı her türlü işi görüyor...Sonuçta profesyonel ekran kartı olmadıktan sonra yük işlemciye biniyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Selamlar!

Ekran kartına hiç gerek yok. 790GX anakart'ın onboard ekran kartı her türlü işi görüyor...Sonuçta profesyonel ekran kartı olmadıktan sonra yük işlemciye biniyor...

Üstad müthiş cevap olmuş Dediğin render için gerçekten çok doğru peki ya viewport? Bu konuda da bilgileriniz varsa beni aydınlatabilirmisiniz?
    Not: Son gelişmelere göre hiç bir yerin stoğunda GTX 260 bulunmamakta. (bir kaç tane site hariç, onları daha henüz deneme fırsatım olmadı) Bu nedenle GTS serilerini tercih etmek zorunda kalıcam gibi gözüküyor:( Sizce GTX 260 stoklara girer mi, beklemeye değer mi yoksa GTS 250 viewportta ve oyunlarda da iyi performans sergiler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Sephia Tone

quote:

Selamlar!

Üstad müthiş cevap olmuş Dediğin render için gerçekten çok doğru peki ya viewport? Bu konuda da bilgileriniz varsa beni aydınlatabilirmisiniz?
    Not: Son gelişmelere göre hiç bir yerin stoğunda GTX 260 bulunmamakta. (bir kaç tane site hariç, onları daha henüz deneme fırsatım olmadı) Bu nedenle GTS serilerini tercih etmek zorunda kalıcam gibi gözüküyor:( Sizce GTX 260 stoklara girer mi, beklemeye değer mi yoksa GTS 250 viewportta ve oyunlarda da iyi performans sergiler mi?

Birçok makinede 3ds MAX kullandığım için açıkçası 790GX onboard, 8600GT, 8800GT ve şu anda kullandığım GTX260 (216) kartların arasında hiç fark göremedim. Viewportta hepsi kasılıyor . İşlemci ise çok farkediyor. Eski E7200 ölüyordu resmen . Q9400 eh işte, X4 940 daha iyiydi, evde şu anda i7 var, 3.8Ghz işte bu diyorum. FireGL ya Quadro lazım.... Para lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende aynı sekılde bı pc tolıycam ekran kartına ayırdıgım butce 500 tl cıvarı , anlamadıgım bırsey var nvidia quadro serisine bakıyorum 512 mb lık fx580 gddr3 128bit = 750 tl saphire hd 6950 2gb gddr5 256 bit 550 tl bu bı celıskı degılmıdır oyun kartıyla profesyonel kart farklı dıyosunuz nedır bunun farkı anlatırmısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amelyus

bende aynı sekılde bı pc tolıycam ekran kartına ayırdıgım butce 500 tl cıvarı , anlamadıgım bırsey var nvidia quadro serisine bakıyorum 512 mb lık fx580 gddr3 128bit = 750 tl saphire hd 6950 2gb gddr5 256 bit 550 tl bu bı celıskı degılmıdır oyun kartıyla profesyonel kart farklı dıyosunuz nedır bunun farkı anlatırmısınız?

Bildiğim kadar ile anlatayım nvidia quadro kartların özel yazılımları var ve sırf bu iş için yapılıyor kartlar.Kartlar viewportta yüksek performans vaat ediyor.Bu arada kadıköyde 2.el bilgisayarcıda bir tane quadro var geçen gün gördüm fiyatıda iyiydi ve temizdi.Borsapazarıydı galiba oradan kartta bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: awsalli

quote:

Orijinalden alıntı: amelyus

bende aynı sekılde bı pc tolıycam ekran kartına ayırdıgım butce 500 tl cıvarı , anlamadıgım bırsey var nvidia quadro serisine bakıyorum 512 mb lık fx580 gddr3 128bit = 750 tl saphire hd 6950 2gb gddr5 256 bit 550 tl bu bı celıskı degılmıdır oyun kartıyla profesyonel kart farklı dıyosunuz nedır bunun farkı anlatırmısınız?

Bildiğim kadar ile anlatayım nvidia quadro kartların özel yazılımları var ve sırf bu iş için yapılıyor kartlar.Kartlar viewportta yüksek performans vaat ediyor.Bu arada kadıköyde 2.el bilgisayarcıda bir tane quadro var geçen gün gördüm fiyatıda iyiydi ve temizdi.Borsapazarıydı galiba oradan kartta bakabilirsiniz.

yaza dogru sıfır sıstem toplıycam kartı 2. el alırım olmazsa :P

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Sephia Tone

quote:

Selamlar!

Birçok makinede 3ds MAX kullandığım için açıkçası 790GX onboard, 8600GT, 8800GT ve şu anda kullandığım GTX260 (216) kartların arasında hiç fark göremedim. Viewportta hepsi kasılıyor . İşlemci ise çok farkediyor. Eski E7200 ölüyordu resmen . Q9400 eh işte, X4 940 daha iyiydi, evde şu anda i7 var, 3.8Ghz işte bu diyorum. FireGL ya Quadro lazım.... Para lazım

Fire Gl ile Fire pronun farkı nedir ıkısıde ati nin degılmı 2 turde profesyonel kartmı uretıyor?

• Pro kartların z-buffer tampon belleği optimize edilmiştir ki bu özellik 3d sahnelerde Z bilgilerini tutan tampondur.. Kartın performansı
    üzerinde büyük etkisi vardır.. Ama ucuz kartlarda bu özellik kısıtlıdır... Bunun yerine bence oyun kartı al daha iyi ama alırken bit oranı yüksek
    ve cuda desteklediği için nvidia tavsiye ederim... 448 bit olan bir nvidia kartı al.. Buradaki bitin önemi wieportta değişen sahnelerin sadece
    değişen değerleri hesaplanıp yeniden ekrana aktarılmasındaki hıza katkısı yüksekdir.
  • s.a. merhaba arkadaşlar

arkadaşlar elimde 2 adet NVIDIA® Quadro® NVS 450 var.Çok baba bir grafik kartı piyasa fiyatı 1100 den başlıyor 2000 e kadar gidiyor piyasa fiyatının yarısına yani 750 tl ye veriyorum sıfır kart dükkanımdan bakabilirsin kartlara özel olarak yurtdışından getirttim şu an eksende yüzde 10 indirimli fiyatı bile 1000 tl den fazla ilgilenen arkadaşlar pm atabilir ya da arayabilir.
  • Quadroları normal ekran kartlarıyla karşılaştıranlara şaşıyorum hakikaten..
    Uygulama performanslarını bilmeden, 512 mb 128 bit diye, 3gb 512 bit bir kartla karşılaştırılması şaçma ötesi..
    Bilmediğim konularda bende destek istiyorum, verilen cevapları da dikkate alıyorum..
    Demekki her cevaba itibar etmemek gerek, bunun için daha özenli davranmalıyız..

Özellikle 3DS MAX üzerine çalışacak arkadaşlar bence quadroyu takıp sistemi ona göre toplamalı... neden ?
    5.000.000 poligona ulaşılan sahnelerde, sahneye yeni bir obje eklemek ölümdür...
    Evermotionlar mesela, eklediğinizde sahne donar, bu objeye modifier bile uygulanmaz hale gelir..
    böyle sahnelerde quadro ile show yapabilirsiniz, uyguladıgınız zoom, autocaddeki kadar kolay olur..
    ayrıca işlemci olarak da 4 cekirdek 8 thread işlemciler secerseniz, render ekranında 8 çözümleme pencereniz
    render süresini ciddi şekilde etkiler..

quadro NVS ler çoklu monitör kullananlar için yararlı olabilir ama
    cudaları fx yada quadro 600,2000,4000,6000 ile karşılaştırılmaz
    Saygılar...

• 3d programlarda ekran kartının etkisi yok denilebilecek kadar azdır. Harddisk olarak SSD'leri al. Az tuzludur ama render süresinin ne kadar aşşağıya düştüğünü görecek, hızlı render aldığın içinde daha çok şey yapmaya fırsat bulacak, Mutlu olacaksın =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyajans

3d programlarda ekran kartının etkisi yok denilebilecek kadar azdır. Harddisk olarak SSD'leri al. Az tuzludur ama render süresinin ne kadar aşşağıya düştüğünü görecek, hızlı render aldığın içinde daha çok şey yapmaya fırsat bulacak, Mutlu olacaksın =)

Profesyonel ekran kartları bir az daha araştırın, sonra yazın. Milyonlarca poligonu olan bir sahneyi Quadro ile viewportta 30-60 fps ile çevirirken, 448-512 bit istediğin kartı al 5-10 fps'yi geçmiyor. Normal oyun kartları sahne ile çalışamayacak kadar yavaş oluyorlar, bununla çok karşılaştım, sürekli layerleri kapatmak zorunda kalıyorum.

Bunun dışında normal kart ile göremeyeceğiniz birçok özellik var: gölgeler, ambient light, ambient occlusion, çeşitli effektler. Normal kart ile bu özellikler ayarlarda çıkmıyor bile.

Aşağıdaki videoya bir bakın, adam ne kadar rahat çeviriyor sahneyi. Poligon sayısı da az değildir. Özellikle Wireframe çok kasar, hele antialising açtın mı, çalışamazsın. Adam viewportta gölgeleri, ışıkları, ambient ışığını ayarlar ayarlamaz görüyor, yoksa normal kart ile render almadan nasıl olduğunu anlayamıyorsun. İşte fark buradadır.

http://www.youtube.com/watch?v=O3I-FHihOcI

SSD'nin render süresine hiçbir etkisi yoktur. Uzun zamandan beri SSD kullanıyorum, değiştirince 1 sn bile düşmedi, zaten düşmez de. RAM yetmediği zaman bir az süre oynayabilir ancak. O da sistem Page File ile çalışıtığı içindir.

Herkes kendine göre yorum yapıyor tabi, oysa kartın adı üstündedir: Profesyonel ekran kartı. Asıl bu işte profesyonelleşmiş biri bu kartın farkını ve neden bu kadar pahalı olduğunu bilir.

Saygılar...

• quote:

quote:

3d programlarda ekran kartının etkisi yok denilebilecek kadar azdır. Harddisk olarak SSD'leri al. Az tuzludur ama render süresinin ne kadar aşşağıya düştüğünü görecek, hızlı render aldığın içinde daha çok şey yapmaya fırsat bulacak, Mutlu olacaksın =)

Profesyonel ekran kartları bir az daha araştırın, sonra yazın. Milyonlarca poligonu olan bir sahneyi Quadro ile viewportta 30-60 fps ile çevirirken, 448-512 bit istediğin kartı al 5-10 fps'yi geçmiyor. Normal oyun kartları sahne ile çalışamayacak kadar yavaş oluyorlar, bununla çok karşılaştım, sürekli layerleri kapatmak zorunda kalıyorum.

Bunun dışında normal kart ile göremeyeceğiniz birçok özellik var: gölgeler, ambient light, ambient occlusion, çeşitli effektler. Normal kart ile bu özellikler ayarlarda çıkmıyor bile.

Aşağıdaki videoya bir bakın, adam ne kadar rahat çeviriyor sahneyi. Poligon sayısı da az değildir. Özellikle Wireframe çok kasar, hele antialising açtın mı, çalışamazsın. Adam viewportta gölgeleri, ışıkları, ambient ışığını ayarlar ayarlamaz görüyor, yoksa normal kart ile render almadan nasıl olduğunu anlayamıyorsun. İşte fark buradadır.

SSD'nin render süresine hiçbir etkisi yoktur. Uzun zamandan beri SSD kullanıyorum, değiştirince 1 sn bile düşmedi, zaten düşmez de. RAM yetmediği zaman bir az süre oynayabilir ancak. O da sistem Page File ile çalışıtığı içindir.

Herkes kendine göre yorum yapıyor tabi, oysa kartın adı üstündedir: Profesyonel ekran kartı. Asıl bu işte profesyonelleşmiş biri bu kartın farkını ve neden bu kadar pahalı olduğunu bilir.

Saygılar...

Arkadaşım yemek yiyene yemek yedirme

• quote:

quote:

quote:

Saygılar...

Arkadaşım yemek yiyene yemek yedirme

Tabi, adamlar boşuna bu kartlara sertifika vermişler, sen onaylamadıktan sonra...

• valla senin çöpe atılacak paran çoksa ben bilemem. Ama burdan arkadaşlara duyurulur. lafımıda tam dinle alx . Ekran kartının render aşamasında hiç bir etkisi yoktur.. birisi çıkıp bu iyidir kraldır diyoru. Amaçları paranızı almak .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.