Şimdi Ara

3ds max ve diğer 3d yazılımlar için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar 3ds max ve diğer 3d modelleme yazılımları için matematiksel hesaplama gücü yüksek renderlarda zaman kazandıracak bir sistem toplamak istiyorum biliyorum piyasada bu iş için çözümler var fakat sadece kasa ve kasa içi donanımlara ayırabileceğim bütçem 2000tl sistemi amd kurmak istiyorum buradanda anlayabileceğiniz gibi amacım oyun performansına yönelik bir sistem değil zaten konsollarla işimizi görebiliyoruz öyle değilmi :) uzman dostlarım sizden isteğim bana mantıklı bileşenler önermeniz aslında editörlerimiz profesyonellere yönelik birkaç program düzenlese mükemmel olurdu mesela render için işlemci seçimi ekrankartında oyun değilde modelleme gücü yüksek tavsiyeler falan gibi. belkide vardır da ben rastlamadım videola eğer öyleyse söylediklerimi geri alıyorum :) evet sadete gelecek olursak 2000tl ye kadar kasa ve kasa içi bileşen tavsiyelerinizi bekliyorum. kaç hrz ram yeterli gelir soğutma nasıl olmalı çekirdek sayısımı yoksa hızımı önemli bunları paylaşırsanız benile çok sevinirim herkeze iyi günler :)
    Not: depolama kesinlikle ssd olacak corssair sata3 destekli 60gb modeli var sadece yazılım kurmak için kullanacağım medya dosyaları için hdd mevcut elimde.

• 2000 TL ile render için AMD kurulmaz.
  • peki önerin nedir ? mesela çekirdek sayısı önemli diyorlar t1100 alsam 480lira ama i7 alında en az 900 lira olacak :S
  • INTEL Core i7-2600K

MSI P67A-C45

Geil Plus 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Low Voltage Dual Kit (2x4GB)

PNY Nvidia Quadro 2000

Team Xtreem S1 120GB SSD

Cooler Master Elite RC-370 500W
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetsaityilmaz

INTEL Core i7-2600K

MSI P67A-C45

Geil Plus 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Low Voltage Dual Kit (2x4GB)

PNY Nvidia Quadro 2000

Team Xtreem S1 120GB SSD

Cooler Master Elite RC-370 500W

önerdiğiniz sistem 2800tl civarında bütçemin neredeyse 1.5 katı:S
  • 3dsmax için kesinlikle quadro'nun minimum orta seviye bir kartını alın,işlemci olarak 4 çekirdekli amd'de alabilirsiniz bütçe için söylüyorum,intel kadar kısa render sürelerine sahip olmazsınız ama iş görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VicariouS

3dsmax için kesinlikle quadro'nun minimum orta seviye bir kartını alın,işlemci olarak 4 çekirdekli amd'de alabilirsiniz bütçe için söylüyorum,intel kadar kısa render sürelerine sahip olmazsınız ama iş görür.

hocam geforce ekran kartlarının yazılımlarıyla oynayarak quadro gibi çalışması mümkünmüş duydunuzmu hiç bunu ? kaynak bulmakda zorlanıyorumda:s işlemciyi amd seçince nvidiayla uyum sorunu yaşarmıyım :s farkındayım çok soru soruyorum ama öğrenmek için kusuruma bakmayın :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: some_times

quote:

Orijinalden alıntı: VicariouS

3dsmax için kesinlikle quadro'nun minimum orta seviye bir kartını alın,işlemci olarak 4 çekirdekli amd'de alabilirsiniz bütçe için söylüyorum,intel kadar kısa render sürelerine sahip olmazsınız ama iş görür.

hocam geforce ekran kartlarının yazılımlarıyla oynayarak quadro gibi çalışması mümkünmüş duydunuzmu hiç bunu ? kaynak bulmakda zorlanıyorumda:s işlemciyi amd seçince nvidiayla uyum sorunu yaşarmıyım :s farkındayım çok soru soruyorum ama öğrenmek için kusuruma bakmayın :)

evet bu olayı duydum ama fazla takip etmedim,eskiden yapılıyordu yani 3-4 sene önce,en çokta geforce 6800 serisinde bu olaydan bahsediliyordu...
    yaklaşık 8 ay önce rivatuner ile eski ekran kartım olan 8600gt'yi quadroya çevirdim ama 3dsmaxte sonuç aynıydı.
    bu konu hakkında çok detaylı bilgiye sahip arkadaşlar cevap yazarsa bizlerde faydalanırız,benim denemem hüsran olmuştu

• aynen hocam eğer çok daha ucuza yakın performans alma şansımız olursa mükemmel olur bilen ustalarımızı paylaşıma bekliyoruz :) yani sırf 3d için deniyor diye 1gblik 128bit karta 1100lira vermek pekde mantıklı gelmiyo bana ki o rakama daha mükemmel standart ekran kartı alınabilir o yüzden bariz farkları ortaya koyan testler lazım aynı özeliklerde kartla arasnda 800tl fark var değecek nedenler varsa verilir tabide ben daha bariz bişey görmedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.