ayın 24ünde mesaj geldi..4Gb aylık limitiniz dolmuştur diye..hatta son 2 günlük kullanımınız dahil değildir diye...yani 22 sinde dolmuş güya..vınn programında bakiye kısmına basınca sağolsun her gün paketinizde 4gb daha kotanız vardır diyo...yani bilmeyen biri olsa iyi şu 4gb ı harcayım diycek ayın sonunda...vınn programında istatistik kısmında şu tarihten önce şu tarihten sonraki MB görüntüleyi de 26 haziran 26 temmuz yaptım (normalden ayın1 inde 1ine) 2gb gelen 0,3 de giden 2,3 gb gösteriyo...hadi son 2 günde 200 mb girsem...2.5 gb ediyo...ama mesaja göre 22 sinde tükettik bile..hatta online işlemlerde güncel faturam şimdiden 55 lirayı bulmuş sağolsunlar....nasıl oluyo bu iş göz göre göre geçiriyolar bence bi açıklama bulamadım ben..sizce ?
kota aşımı turkcellde çok pahalı.diyelımkı 4gb yerıne 5gb kullandın interneti.senden 1gb için alınan para 50 tl.gercekten yuksek bı oran.bende turkcell vınn vardı kota hemen dolmaya baslıyordu ve gıcık oluyordum.normalde ttnet ve dıgerlerınde sadece download yaptıgın zaman kotandan dusme olur ama turkcellde hem download hemde upload da kotandan gıdıyor.onun için kotan cabuk doluyor.ben cezai bedel odemeden kapattırdım da kurtuldum
biliyorum uploadıda ekliyorsun da dediğim gibi kendi programında gösterilen rakam bu...vınn da ama istatistik var bi de bakiye kısmı var..istatistik 2.5 gb gibi bir şey gösteriyo..bakiye de gelmiyo hiç...ay başından beri 4gbım var güya..bilmem nolcak...evet 5gb olunca 100 lira falan ödüyosun bi de :(
İlk olarak söylemek isterim ki (forumda milyon kez söylendi ama olsun) bu bahsettiginiz özelliklerin hiçbiri yalnızca Turkcell e ait değil, üç operatörümüzde de 3G özellikleri veya sistemi aynı sekilde işliyor.
Kullanımlarda son 48 saat sistemin yapısı gereği GUNCEL tutara veya kotaya yansımaz, Bu konusma paketleri ve hatta SMS paketleri için de gercerli.
VINN probleminizin iki çözüm yolu mevcut, ilk olarak yazılımı kaldırıp tekrar kurmak veya Turkcell web sitesinden güncellemem.
İkinci çözümü ise MH arayıp derdinizi anlatmak. VINN ayarları göründüğünden daha karmaşık olabilir hatta bölgenize göre değişebilir; ornegin bölgenizde 3G istasyonu yoktur Edge ile bağlanmanız gerekebilir gibi.
Yalnız Turkcell çaktırmadan geçiriyor gibi bir yorum hiç hoş değil, ben hiçbir operatörümüzün böyle birsey yapacağına ihtimal dahi vermiyorum. Böyle büyük sistemlerde mutlaka hatalar olusacaktir, ancak kendimiz de önlemler alarak sorunsuz olarak bu hizmetlerden faydalanabiliriz.
mrb baska bır baslık acmadan yardım ıstıyorum.turkcell vınn modem kullanıyordum.ethernet lazım oldu multımoden b260 aldım kartı alete taktım.oyle kullanıyorum.yanlız eskıden 2260 msg yollayarak kota sorguluyordum sımdı kota sorgulamayı nasıl yapacagım(notebook sıfreyı kaydet dedım otamatık acılıyor ınternet.kota sorgulayamayıyorum suan)nasıl kota sorgulama yapacagım.(bı programı falan var mı) yardımlarınız ıcın tesekkurler.....
quote:
Orijinalden alıntı: @evren
mrb baska bır baslık acmadan yardım ıstıyorum.turkcell vınn modem kullanıyordum.ethernet lazım oldu multımoden b260 aldım kartı alete taktım.oyle kullanıyorum.yanlız eskıden 2260 msg yollayarak kota sorguluyordum sımdı kota sorgulamayı nasıl yapacagım(notebook sıfreyı kaydet dedım otamatık acılıyor ınternet.kota sorgulayamayıyorum suan)nasıl kota sorgulama yapacagım.(bı programı falan var mı) yardımlarınız ıcın tesekkurler.....
Aklıma gelen ilk çözüm online işlemler, zaten internettesin sonuçta
bende biliyorum 48 saat de güncellendiğini ama diyorum ki mesaj gelmiş 24ünde yani mesaj 22sini gösteriyo bana...adam vınn programına istatistik diye bi özellik koymuş orda kaç mb indiği çıktığı yazıyo...ayın bırak 22sini ben 26sını baz alsam 2.5 gb ediyo inen çıkan toplamı..oraya yazmış ki adam kalan yaz 2260 a yolla gelsin...e sürekli 4gb kotanız var kullanın diye yazıyo....tamam bilerek geçirmiyo ama bilmeyen biri o mesaja baksın harcasın 4gb daha....demekki sistemi oturtamamış....ben istatistiklere baktım 2,5 diye az daha kullandım..şimdi bana gelecek 60-70 lira fatura...ama hiç bi hak iddaa edemiycem...ver mahkemeye uğraş işin yoksa...mağdur hep tüketici biziz yani
ben de kullanıyorum 400 mb kalmış çok çabuk dolmuyor mu sizce bu kota?
quote:
Orijinalden alıntı: Ege_Aşığı
evet nasıl oluyo anlamaıyorum..kendi programı bile 2,5 gb diyo faturam 50yi geçmiş....mecbur ödüycez napalım
quote:
bana da hızlı doluyor gibi geldi turkcell 3g modem kullanıyorum.
ben de kullanıyorum aynen, yani çok birşey de indirmedim ama anlamadım yani kısa sürede kota nasıl doluyo, 3g modemle ilgili mi, ben ttnet kullanırken hiç böyle olmazdı olanca da şey indirirdim bilmiyorum ki napsak sürekli kota mı kontrol edeceğim, aynı zamanda programın istatistik kısmı doğru göstermiyor online işlem merkezi daha çok kullanılmış gösteriyor kotayı
quote:
Orijinalden alıntı: TeKNoYDN
quote:
bana da hızlı doluyor gibi geldi turkcell 3g modem kullanıyorum.
Turkcell maalesef kota hesaplarken hem download miktarınızı hem upload miktarınızı toplayararak hesaplıyor. Adsl bağlantılarında ise sadece download miktarı esas alıyor TTNet. Sizin web site talepleriniz, tıklamalarınız ve tabiiki download yaparkenki kontrol bitleri bile kotanızı yiyor. Maalesef 3G modemlerle upload yaparken iki kere düşünün.
quote:
Orijinalden alıntı: aghahowa
ayın 24ünde mesaj geldi..4Gb aylık limitiniz dolmuştur diye..hatta son 2 günlük kullanımınız dahil değildir diye...yani 22 sinde dolmuş güya..vınn programında bakiye kısmına basınca sağolsun her gün paketinizde 4gb daha kotanız vardır diyo...yani bilmeyen biri olsa iyi şu 4gb ı harcayım diycek ayın sonunda...vınn programında istatistik kısmında şu tarihten önce şu tarihten sonraki MB görüntüleyi de 26 haziran 26 temmuz yaptım (normalden ayın1 inde 1ine) 2gb gelen 0,3 de giden 2,3 gb gösteriyo...hadi son 2 günde 200 mb girsem...2.5 gb ediyo...ama mesaja göre 22 sinde tükettik bile..hatta online işlemlerde güncel faturam şimdiden 55 lirayı bulmuş sağolsunlar....nasıl oluyo bu iş göz göre göre geçiriyolar bence bi açıklama bulamadım ben..sizce ?
4gb ile günde 8saat girsen geçmez ama video fln izliyorsa doluyordur gelen smslere fala güvenme sen kendini ayarla video mp3 ile işin olmasın o zaman geçmezsin
mantıksız.upload vs yapmıyorum 10 gunde 4 gb a yakın bı kota gsteriyor sırf 25 dk dır bikac sayfa ziayret ettım sadece download fıle vs indirmedım 120 mb ullanmiş diyor.bi terslı var bu işte mus.hızmetlerını arıcam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme