Öncelikler herkese merhaba, Geçtiğimiz hafta Monster Abra A5 laptop aldım. Oyun oynarken aşırı ping sorunu hatta oyundan düşmeler yaşıyorum. Tahminimce bilgisayar interneti tam performanslı bir şekilde çekemiyor. Çünkü telefonumdan speedtest yaptığımda tam performans alırken bilgisayarda 20 mbit ile 2 mbit arasında değişken değerler gösteriyor. Ne zaman internetten download yapmayı denesem internet hızım 20 mbitle indirme yapmaya başlayıp bir anda 1 mbite kadar düşüyor. Bu konuda aygıt yöneticisinden wifi sürücüsünü eski haline de döndürdüm yine işe yaramadı. Bilgisayarımda şu an sadece monster'ın sıfırdan kurulum için sunduğu programlar mevcut. Sanırım sorun yazılımsal. Lütfen bana yardım edin yoksa kafayı yicem (Laptopu internete ethernet ile bağlayamam ki zaten gerek de yok eski bilgisayarımda hiç böyle bir sorun yaşamamıştım.) |
İnternet hızım telefonda normal laptopta yavaş
-
-
Merhaba,
Wireless kartında sorun olabilir ama buna karar vermeden önce laptop ı farklı bir ağa bağlayıp test etmende fayda var. Aynı zaman da modem kablosuz ayarlarında bir kaç değişiklik yapabilirsin. Mesela kanal 11 ülke Türkiye kablosuz mode 802.11bg ve 40mhz seçip kayıt et sonra tekrar test et. Yine düzelmezse ve laptop yeni değilse bir tane kablosuz adaptör alıp kullanabilirsin
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TEKNOLOGTUBE
Merhaba,
Wireless kartında sorun olabilir ama buna karar vermeden önce laptop ı farklı bir ağa bağlayıp test etmende fayda var. Aynı zaman da modem kablosuz ayarlarında bir kaç değişiklik yapabilirsin. Mesela kanal 11 ülke Türkiye kablosuz mode 802.11bg ve 40mhz seçip kayıt et sonra tekrar test et. Yine düzelmezse ve laptop yeni değilse bir tane kablosuz adaptör alıp kullanabilirsinSelam fark ettiğim kadarıyla sadece CS - GO'ya girince internet yavaşlıyor. Çok garip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DontCryfornow -- 23 Kasım 2020; 21:35:15 > -
Modem bant genişliği yetersiz kalıyor olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: TEKNOLOGTUBE
Modem bant genişliği yetersiz kalıyor olabilirAlakası yokmuş. Arkadaşımla N11 indirimlerinden sipariş ettik. Laptopların ikisinde de aynı sorun var. İnternete bağlanırken yavaşlıyor. Tahminimce wireless kartının yazılımı ile alakalı bir durum. Ama nasıl çözeceğim konusunda bir fikrim yok.
-
1 Haftadır bu sorunu yaşıyorum yok mu yardım edecek kimse
-
Wireless adaptör alabilirsin. Bu çözebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: DontCryfornowAlakası yokmuş. Arkadaşımla N11 indirimlerinden sipariş ettik. Laptopların ikisinde de aynı sorun var. İnternete bağlanırken yavaşlıyor. Tahminimce wireless kartının yazılımı ile alakalı bir durum. Ama nasıl çözeceğim konusunda bir fikrim yok.
Alıntıları GösterDriver booster ile güncel driver kurulumu yapın bu çözüm olmazsa muhtemelen laptopun alıcı kartı eski nesil olduğu için bant yetmiyor olabilir. Misal benim şuan kullandığım telefonum son nesil bilgisayarımdan daha yüksek veri aktarımı gerçekleştirebiliyor gibi
-
Bilgisayarınızda ekstra bir wifi yazılımı varsa, örneğin killer yada asus gamerfist gibi oradan kısıtlama yaşıyor olabilirsiniz. Wifi adaptör ayarlarından Speed&Duplex kısmını kendi bağlantı hızınıza göre Full dublex olarak ayarlayıp bir deneyin bakalım. -
İnternet yok gvenli sorununu wifi kartını değiştirerek çözebilir miyim??
Bu sorun arada bir kendini gösteriyor. Çok can sıkıcı bir durum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun Wi-Fi kartından olduğuna emin olmanı tavsiye ederim. Bu modem kaynaklı olabilir. Ya da nereden bağlantı yapıyorsan. -
şu anda internete bağlıyım ama modeme bağlanamadığım ,internet yok güvenli ,sorunu aldığım zaman ethernet kablosu hatta telefonun mobil verisiniaçıp bağlamaya çalıştığımda bile internet yok sorununu alıyorum.tabi bu sorunlar uzun süreli değil
birkaç saat içinde KENDİLİĞİNDEN çözülüyor.bazen de o gün gittiyse yarın sabaha gelmiş oluyor.ben ne yaparsam yapim işe yaramıyor maalesef anlık çözmek istediğimde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X