Şimdi Ara

3pinli işlemci fan kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım evga nforce680i,işlemci soğutucum ise thermaltake x5 orb fx...
    Sorum şu;Anakartımın cpu soğutucu bağlantı yeri 4 pinli ve benim x5 in kablosuda 3 pinli.Anakarttan tek pin boşta kalacak şekilde takıp kullanıyorum soğutucuyu fakat tam hızda çok sesli dönüyor ne yaptıysam sıcaklığa göre fan hızını ayarlayamıyorum.Bunun bir çözümü varmı?voltaj düşürücü direnç hariç..

• işlemci fanına takmana gerek yok ....molex ten 12 volt yerine 7 volt 5 volt alıp gücü düşürüp devride düşürebilirsin...googleye yazıp resimlerine bakabilirisin...
    şunuda alabilirsin
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=4049469099848
  • teşekkürler fakat ben sıcaklığa göre fan hızının değişmesini istiyorum.yani sabit dönen bir fan düşünmüyorum..
  • Elinizdeki imkanlar ile donanımsal olarak bunu yapmanız mümkün değil, ancak elektronikten anlıyorsanız ek bir devre yardımıyla (sıcaklık sensörü vs) bunu gerçekleştirebilirsiniz.
    Buna alternatif olarak, OS üzerinden fan kontrolü yapan bir program denediniz mi hiç?
  • windows üzerinden fan kontrolü yapan program denemedim fakat anakartın biosunda çeşitli ayarlamalar var ne şekil ayarladıysam olmadı hiç bir değişikleik yok fan hızında.sanırım anakart 4 pine göre ayarlama yapabiliyor.
  • speedfan programını yükledim nekadar ayarlama yaptıysam işlemci fan hızını düşüremedim.manuel ayarlama imkanı dahi vermiyor.tam gaz dönmeye devam:))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU için 12cm Fan
    5 ay önce açıldı
    Cpu fan sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.