Şimdi Ara

3x WD Caviar Black 500 Raid0 Test Sonuçları ve Problem Çözümleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: embayo07

caviar blacklar geliyor kargoda gelince yaapıcam paylaşırım tabiki.

Caviarlar gelmedi mi hala? Yaya mı geliyorlar yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: set@mon

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Şu an sistem değişikliği yapsam yada baştan sistem yapsam 60 gb c: için SSD alıp depolama için ucuz yollu bir hdd alırdım.hatta şu harici kocaman 3.5" lerden ble olabilir maliyet muhabbeti yapılıyorsa.

CORSAIR 60GB Force 3 Serisi Sata 3.0 SSD (525MB Okuma / 490MB Yazma) 263 tl
    WD 2,5" 750GB My Passport Essential SE USB 2.0 Taşınabilir Disk 180 tl
    toplam : 443 tl

HDD min birinin mekaniği bozulur veriler gider gibi soru işaretim olmazdı.Erişim süremin 0,1 ms olmasının keyfine bakardım her tıklamamda.3 hdd nin tükettiği enerji miktarı olmazdı bilgisayarımda.

Ayrıca şunu belirteyim. Siz sistem için 60 gb yeterli olarak görüyorsunuz galiba. Yada çok fazla multimedia uygulaması çalıştırmayan, oyun oynamayan, dosya sıkıştırma yada kopyalama ile uğraşmayan bir kişisiniz. 60 gb belki sistem için yeterli ama yukarda saydığım işlerle uğraşanlar asla ve asla bu şekilde bir sistem ile idare edemezler. Depolama için ucuz olarak nitelendirdiğiniz HDD ler yukarda sayılan işler için kullanıldığı zaman kullanıcılara işkence çektirirler. 60 gb sistem için ayrılan SSD sadece işletim sistemi açılış ve kapanış birkaç ta ufak yazılım için avantaj sağlayabilir. Hele hele benim gibi elinde tam 3 TB lik dosya (Film,oyun,program v.s.) arşivi olan birisi için düşünülemez.

Ama ben sadece bilgisayarı açar, sadece sınırlı sayıda ufak çaplı şeyler ile uğraşıyorsanız o başka tabi. Ama mesela benim için asla ve asla 60 gb bir SSD yetmez. Atarım o makinayı camdan aşağı...

dediğiniz işler ile uğraşıyorum.yinede daha mantıklı geliyor.pc başında devamlı dosyaları biryerden biryere kopyalamaya taşımaya gerek yok.büyük verileri bi kere atarsın ve çok fazla yer değiştirmezsin.dosya sıkıştırma işi ilede uğraşılmaz.ayrıca dosya sıkıştırma işini sadece hdd yapmıyor.asıl önemli olan işlemcidir.oyunlardada oyun yüklemeleri kısaltıyor ve oyunu c: ye kurmanız yeterli..SSD sadece ufak birkaç yazılım için ve pc açılış kapanışı için değildir.herşeydir..
    sizin yaptıgınız çalışmayı karalamıyorum.sel felaketinden önce yaptıgınız için 270 liraya mal olmuş.karlısınız hatta.ben olsam yerinizde 1 hdd yi satıp SSD alırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 21 Aralık 2011; 19:23:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: set@mon

quote:

Şu an sistem değişikliği yapsam yada baştan sistem yapsam 60 gb c: için SSD alıp depolama için ucuz yollu bir hdd alırdım.hatta şu harici kocaman 3.5" lerden ble olabilir maliyet muhabbeti yapılıyorsa.

CORSAIR 60GB Force 3 Serisi Sata 3.0 SSD (525MB Okuma / 490MB Yazma) 263 tl
    WD 2,5" 750GB My Passport Essential SE USB 2.0 Taşınabilir Disk 180 tl
    toplam : 443 tl

HDD min birinin mekaniği bozulur veriler gider gibi soru işaretim olmazdı.Erişim süremin 0,1 ms olmasının keyfine bakardım her tıklamamda.3 hdd nin tükettiği enerji miktarı olmazdı bilgisayarımda.

Ayrıca şunu belirteyim. Siz sistem için 60 gb yeterli olarak görüyorsunuz galiba. Yada çok fazla multimedia uygulaması çalıştırmayan, oyun oynamayan, dosya sıkıştırma yada kopyalama ile uğraşmayan bir kişisiniz. 60 gb belki sistem için yeterli ama yukarda saydığım işlerle uğraşanlar asla ve asla bu şekilde bir sistem ile idare edemezler. Depolama için ucuz olarak nitelendirdiğiniz HDD ler yukarda sayılan işler için kullanıldığı zaman kullanıcılara işkence çektirirler. 60 gb sistem için ayrılan SSD sadece işletim sistemi açılış ve kapanış birkaç ta ufak yazılım için avantaj sağlayabilir. Hele hele benim gibi elinde tam 3 TB lik dosya (Film,oyun,program v.s.) arşivi olan birisi için düşünülemez.

Ama ben sadece bilgisayarı açar, sadece sınırlı sayıda ufak çaplı şeyler ile uğraşıyorsanız o başka tabi. Ama mesela benim için asla ve asla 60 gb bir SSD yetmez. Atarım o makinayı camdan aşağı...

dediğiniz işler ile uğraşıyorum.yinede daha mantıklı geliyor.pc başında devamlı dosyaları biryerden biryere kopyalamaya taşımaya gerek yok.büyük verileri bi kere atarsın ve çok fazla yer değiştirmezsin.dosya sıkıştırma işi ilede uğraşılmaz.ayrıca dosya sıkıştırma işini sadece hdd yapmıyor.asıl önemli olan işlemcidir.oyunlardada oyun yüklemeleri kısaltıyor ve oyunu c: ye kurmanız yeterli..SSD sadece ufak birkaç yazılım için ve pc açılış kapanışı için değildir.herşeydir..
    sizin yaptıgınız çalışmayı karalamıyorum.sel felaketinden önce yaptıgınız için 270 liraya mal olmuş.karlısınız hatta.ben olsam yerinizde 1 hdd yi satıp SSD alırdım

Öncelikle konuya olan alakandan dolayı teşekkür ederim. Ama Kusura bakma söyledikleriniz bana hiç mantıklı gelmiyor. Ben 60 gb lik SSD ye 150-200 tl verip ben yemedim buyrun SSD üreticileri siz yiyin diyemem. Arşivlediğiniz dosyalara sürekli 60 GB lik SSD den erişemezsiniz. Ozaman daha büyük boyutlu bir SSD lazım olurki orda dananın kuyruğu kopar. Dünyanın parası şu anda. Ozaman da dediğim yere gelirsiniz. Ucuz diye tabir ettiğiniz depo HDD den hızlı erişim için sürekli SSD ye taşıyıp silmeniz gerekir. Ben sürekli dosya açıp, işleyip, sıkıştırıp, render alan biriyim. Bir programı yada oyunu birkez kurdum mu, birdaha silip kurmak istemem. Orada öylece kalır taki gereksiz olduğunu düşününceye kadar. Bu söylediklerinizin yakından uzaktan benim ile alakası olamaz. Hele hele 1 yada 2 yıl sonra 250 gb yada 500 gb lik SSD lerin fiyatları oldukça makul olunca 60 GB ye ödediğiniz para içinizi cız ettirir. Herzaman bir prensibim vardır ve 1989 yılından bu yana PC ile aktif olarak uğraşan bir kişi olarak hemde bu konudaki tecrübelerime dayanarak söylüyorum; "Bilgisayar dünyasında yeni teknolojiyi en az 1 yıl geriden takip etmek gerekir". Çünkü hem F/P oranında hemde donanımsal veya yazılımsal problemleri oluyor illaki. 90 lı yıllarda bunu çok yaşadım ama herzaman da kazancımı gereksiz şeylere yatırmadım. Kaldı ki PC ye yatırım yapılmaz. Mesela SSD ler deki bu "TRIM" olayı nedeni ile firmaların yeni firmware çıkarması gibi. Ama noldu? TRIM özelliği aktif olmayan birçok kullanıcının SSD leri yarı ömrünü 2 yılda tamamladı bile. Xp kullanan biri SSD alınca günahı neydi de TRIM özelliği aktif olamıyordu? Birçok yabancı forum sitesinde bu durumdan bahsediliyor. Yazık değil mi para kolay kazanılmıyor? Ha benim param bol arkadaş ben alırım, kullanırım, saçarım paraları derseniz o başka tabi. Bu arada SSD ye karşı değilim kesinlikle. Bu yaklaşımım şu an için geçerli. Fiyatları ve kapasiteleri şu an için beni asla tatmin etmez. Ama ilerde tabiki SSD alacağım.

Yüksek kapasiteli bir SSD nedir derseniz bana göre;

Givenilirlik
    Sağlamlık
    Az enerji tüketimi
    Hızlı erişim
    Hızlı yazım
    Uzun ömür
    Sessiz kasa
    ufak boyut ve hacim
    Geleceğin sabit diskleri

Umarım yeterince şey söyledim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set@mon -- 22 Aralık 2011; 9:18:02 >

• ssd trim muhabbeti ve teknolojiyi 1 yıl geriden takip etmek sözleri ile zaten benim dediğime gelmiş olunuyor.ssd ilk çıktıgında daha var zamanı diyordum ama artık fiyatı daha alınabilir oldu.bende extreme teknoloji budalası değilim zaten.şu an kullandıgım sistem eski mesela ama bana yetiyor..neyse herkes istedigi gibi kullanabilir parasını istediği teknolojiye yatırabilir.Selden sonra mekanik diske raid artık bitmiştir.ssd için milat bile denebilir bence..şunuda söylemeden geçemicem.60 gb ssd nin 3 sene sonra 60 lira olacağını düşünmüyorum.

iyi forumlar...
  • Bence SSD için hala erken. Tecrübelerime dayanarak şahsi fikrimi beyan edeyim. SSD ler 2 bilemediniz 3 sene içerisinde çok güzel ve makul fiyatlarda HDD lerin yerini alacak. Tabi piyasada bu konuda baskı olursa. Baskı derken üreticilerin satamamaları lazım bu yüksek fiyatlara. O zaman da mecbur kalacaklar ve bırak 3 yılı 2 sene sonra 60 GB lik SSD lerin yüzüne kimse bakmayacak. Bende dahil olmak üzere zaten şu anda birçok insan bakmıyor. Kaldı ki günümüz oyunları nerdeyse 10GB lik alan istiyor. Hele hele içerisi doldukça performansta ciddi kayıplar yaşandığı konu oluyor SSD için. Şimdilik benim adıma erken SSD ye geçmek. Zaman gelecek bunu göreceğiz. Daha 2007, 2008 de Flash bellekler 256MB, 512MB idi ve fahiş fiyata satılıyorlardı. 1gb lik flash belleği siz düşünün. Bu hep böyleydi ve hep böyle olacak. Eskiye dönmeyim diyorum ama tutamıyorum kendimi, 720kb 3,5" disket sürücüleri var iken, 1,44 floppy 2,5" gelince fiyatların ne olduğunu hiç unutmam. Bu sebeple PC dünyasında her zaman sabreden kazançlı çıkar.

Aslında şu anda garip şeyler oluyor. Normalde SSD nin çıkması ile HDD fiyatları çok daha mükemmel seviyelere düşeceğine sel dolayısı ile tavan yaptı. Bu da şu tezimi doğruluyor. Demek ki üreticiler hala SSD ye geçmenin erken olacağı kanısında. Yada Amaç daha fazla SSD alımına yönlendirme. Ama şu kesin ki bu durumdan biz zararlı çıkacağız. Ya az kapasiteli, pahalı ve hızlı SSD yada çok kapasiteli,pahalı ve yavaş HDD. Dikkat ederseniz her iki durumda da ortak nokta fiyatlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set@mon -- 22 Aralık 2011; 16:40:20 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.