bugün almış olduğum KHX6400D2LLK2/2G modelli belleklerden 2 kutu almış bulunmaktayım.yani toplam 4 gb rame sahibim.
fakat ramleri taktığımda PC otomatik olarak PC25300 olarak görüyor ve öyle sistemi açıyor.Ama gel gelelim BİOs tan 400 FSB ye ayarlayım ramleri 800 e ayarlıyorum.post ekranında herşey normal ama vista nın çubuklarında bir çubuk geçmeden reset atıyor PC kendine
sonra bir takımı çıkarttım belki dediğim 2 takım taktığım içindir falan diye yine aynı sonuç elle biostan hiçbir ayar girdirtmiyor PC açılmıyor yoksa:S
timingleri ise enabled yapmam lasım disabled yapıpı kendim girdiğimde ise PC ye görüntü gelmiyor ?
bunlarda birkaç CPu-z görüntüsü anormal bişi war mı ?
bahsettiğin ramler KHX6400D2LLK2 modeli ise aynı ramleri bende kullanıyorum imzamdaki sistemde sorunsuz kullanıyorum, kafama takılan senin ramler cpu-z de ddr2 667 mhz olarak görünüyor, ramlerin KHX6400D2LLK2 olduğuna eminmisin çünkü cpu-z de 667 mhz görünüyor??? benim pc de cpu-z aşağıdaki gibi görünüyor, eğer ramlerinin KHX6400D2LLK2 modeli olduğuna eminsen el ile biostan 800 mhz ayarla, 2 volt ver, 4-4-4-12-2t olarak ayarla ramleri ben bu ayarlarda sorunsuz kullanıyorum...
BİOS tan bir çok seçenek denedim..voltaga,timing,mhz hepsinde sonuç aynıydı.biraz daha uğraştım ve PC yi stabil şekilde açabildim.herhalde stabildir.süper pi yaptım bişi olmadı.vistanın benchmark ını yaptım ordada bişi olmadı.(önceden bu ikisinde donuyıordu PC )
herneyse sistemim imzamda...
Vcore ye 1.55v ramlere 2.2 v(900 MHZ da çalışıyorlar şu an 450*2) timingler :4.4.4.12 FSB:360 2.6 ghz olan işlemcim şu an 2.8 de çalışıyor..
ama ben FSB yi 400 yaptığımda ramleri 800 bile yapsm yine stabil diildi.en son anakartı kırcaktım walla deli etti beni sonra ben şöyle bişi düşünüyorum..
FSB ile ram ın mhz sini aynı anda stabbil artıtramıyoırumm FSB yi 360 ta tuttum ancak böyle ramler 900 de stabil çalıştı?
yani şimdi sorun nerde?
bu 4 resim biraz daha açıklayıcı olur herhalde ....