Şimdi Ara

[4.2.1] Atom Rom V1.0 & Atom Kernel - General Mobile Discovery (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
5.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş bu ülkede ne kadar çok bilmiş var yahu. Şimdide GPL ve kaynak diyorlar. Github'a koymuşun boot.img'yi amacın ne? Decompile etmemişin bişey yapmamışın. Hayır napmaya çalışıyosun github'a dosya yüklemeyi başarmışsın. GPL diyorsun kaynak kodu diyorsun. Çok tedirginsen değiştir boot.img'yi eskisiyle. İnanın artık zerre umrudma değil sizin zırvalıklarınız. Ben çalışmalarımı paylaşıyorum. İsteyen kullansın istemeyen ctrl + w bassın çekilsin yeter.

Ha eminmki ben bu kodu burada paylaştıktan sonra kaynak belirtmeden çalıntı yapanlar olacak. Dünyanın öbür ucundan ROM'larım çalınıp isim verilemden paylaşıyo. Sonra bunlar bana sen bu romu bu adamdan mı aldına kadar dönüyo üstelik. İnanın artık zerre umrumda değil bu mevzular. Dileyen kullansın dileyen çeksin gitsin. Bu bizim ekibimizin çalışması ve kod mod yayınlamıyoruz çünkü biz enayi değiliz. uğraşın yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakgon -- 31 Ekim 2013; 13:48:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cru.

quote:

Orijinalden alıntı: memti

Atom Rom kullanmaktayım, ekran görüntülerini sizlerle paylaşmak istedim. ;)
    .::Orochi::. 'nin Katkılarıyla :)

[4.2.1] Atom Rom V1.0 & Atom Kernel - General Mobile Discovery [4.2.1] Atom Rom V1.0 & Atom Kernel - General Mobile Discovery [4.2.1] Atom Rom V1.0 & Atom Kernel - General Mobile Discovery [4.2.1] Atom Rom V1.0 & Atom Kernel - General Mobile Discovery [4.2.1] Atom Rom V1.0 & Atom Kernel - General Mobile Discovery [4.2.1] Atom Rom V1.0 & Atom Kernel - General Mobile Discovery [4.2.1] Atom Rom V1.0 & Atom Kernel - General Mobile Discovery [4.2.1] Atom Rom V1.0 & Atom Kernel - General Mobile Discovery

Hocam ayarlar bölümünü nasıl siyah yaptın

Benim Düzenlediğim ayarlar vs uygulamalar Stock Romda Temalar devre Dışı Kalınca Oluşan Görsel Sorunları Düzeltmek için Yaptım Yüklemek istersen özelden ulaş link Yollarım ...

quote:

Orijinalden alıntı: burakgon

Arkadaş bu ülkede ne kadar çok bilmiş var yahu. Şimdide GPL ve kaynak diyorlar. Github'a koymuşun boot.img'yi amacın ne? Decompile etmemişin bişey yapmamışın. Hayır napmaya çalışıyosun github'a dosya yüklemeyi başarmışsın. GPL diyorsun kaynak kodu diyorsun. Çok tedirginsen değiştir boot.img'yi eskisiyle. İnanın artık zerre umrudma değil sizin zırvalıklarınız. Ben çalışmalarımı paylaşıyorum. İsteyen kullansın istemeyen ctrl + w bassın çekilsin yeter.

Ha eminmki ben bu kodu burada paylaştıktan sonra kaynak belirtmeden çalıntı yapanlar olacak. Dünyanın öbür ucundan ROM'larım çalınıp isim verilemden paylaşıyo. Sonra bunlar bana sen bu romu bu adamdan mı aldına kadar dönüyo üstelik. İnanın artık zerre umrumda değil bu mevzular. Dileyen kullansın dileyen çeksin gitsin. Bu bizim ekibimizin çalışması ve kod mod yayınlamıyoruz çünkü biz enayi değiliz. uğraşın yapın.

Eleştiri Sevmiyorsan bu işi yapmayacaksın Burak
    yok şuydu yok Buydu İşine Gelmiyorsa Paylaşma Yayınlama Sende Kurtul Bizde kurtulalım
    Kusura Bakma Ama Sıkmaya Başladın Paylaştığın her romda Bunu yapıyorsun
    insanlara bir şey veriyorsan İyi ve Kötü eleştiri Gelir sen Kötü Eleştiri Gelince Hemen Patlayıp bu şekilde yorumlar yapıyorsun
    Yanlış Anlamada Çok uçuyorsun Sen olmazsa O Olur O Olmazsa şu olur Birileri Her zaman Bi şeyler Paylaşır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 31 Ekim 2013; 14:35:42 >

• burakgon kullanıcısına yanıt
    Açık konuşmak gerekirse ben sizin dürüst olmadığınıza inanıyorum. Kaynak kodları yayınlanmayan bir kernelden nasıl oldu da 20.000 satır sildiniz? Evet çok bilgim var, siz belki kernelden yalandan da olsa 20.000 satır silmiş olabilirsiniz, ama benim belki de 1.000.000 satır eklemişliğim vardır. Aramızdaki fark bu işte. Orijinal kernel 6 MB değil, 4 MB... Dürüst davranıp, kernel üzerinde değişiklik yapmadığınızı söylemek yerine yalan söylemeyi tercih ettiniz.

Kernel için kodları yayınlarsanız bu sizi enayi yapmaz, aksine programcılıkta ne kadar bilgili olduğunuzu ispatlamış olursunuz. Sizin mantığınıza göre LİNUX KERNEL kodlarını yazan, androidi android yapan programcıların hepsi enayi... Gözümde şu andan itibaren 1 zerre saygınlığınız yoktur.
  • Nasıl bir saçmalığın içine düştük arkadaş

neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum Burak yalan söylüyor kardeşim veya başkasının yazılımını çalıp ben yaptım diyor !!!

size ne bundan bir rom yayınlamış artıları söylenmiş isteyen yükler istemeyen yüklemez yapmadığı birşeyide yaptım diyor !!!

burada beni eleştirmeyin veyada benim birşey bilmediğimi benim konumda söylemeyin diyor bunu nasıl anlamazsınız hangi kafadasınızda basmıyor

burak ın yanında olanıda yalaka ilan ediyorsunuz siz kimsiniz kardeşim herkesin bilgiside kendine kalsın illaki ben eleştirim diyorsanız

ekşi sözlükte yazar olun kafanıza göre eleştiri yaparsınız.

binlerce insan var bu yazıları okuyan ama eleştiren %1 bile değil demekki çoğu şey doğru oluyor

kimseninde korkmasına gerek yok telefon rom suz kalmaz illaki yenilerde çıkacaktır Burakta destek olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_eser

Nasıl bir saçmalığın içine düştük arkadaş

neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum Burak yalan söylüyor kardeşim veya başkasının yazılımını çalıp ben yaptım diyor !!!

size ne bundan bir rom yayınlamış artıları söylenmiş isteyen yükler istemeyen yüklemez yapmadığı birşeyide yaptım diyor !!!

burada beni eleştirmeyin veyada benim birşey bilmediğimi benim konumda söylemeyin diyor bunu nasıl anlamazsınız hangi kafadasınızda basmıyor

burak ın yanında olanıda yalaka ilan ediyorsunuz siz kimsiniz kardeşim herkesin bilgiside kendine kalsın illaki ben eleştirim diyorsanız

binlerce insan var bu yazıları okuyan ama eleştiren %1 bile değil demekki çoğu şey doğru oluyor

kimseninde korkmasına gerek yok telefon rom suz kalmaz illaki yenilerde çıkacaktır Burakta destek olacaktır

Ben buraga çaldın demedim
    ama hakaret etmemek kaydıyla yaptığı işte bence
    eksik veya olan hataları söylerim
    ha
    eleştirimi yaparım buna ne sen nede başkası karar veremez eleştiri - yorum istemeyen foruma gelip konu açmaz :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_eser

Nasıl bir saçmalığın içine düştük arkadaş

Ben buraga çaldın demedim
    ama hakaret etmemek kaydıyla yaptığı işte bence
    eksik veya olan hataları söylerim
    ha
    eleştirimi yaparım buna ne sen nede başkası karar veremez eleştiri - yorum istemeyen foruma gelip konu açmaz :-)

Yok dostum anlaşamıyoruz

sadece sanada söylemedim eleştiri yapan herkese söyledim

siz eleştiri yapıyorsunuz bizde nasıl oluyormuş diye alıntı yapmadan eleştiyoruz hemen eleştrimeye devam ediyorsunuz

birazdan Burak arkaşımızı eleştiri bölümü açıyorum isteyen gelip özgürce düşüncelerini yazmaya

orada devam etsin.

güzelim konuya yazık olmasın boş konuşmalar ile dolduruyoruz (öz eleştiri )

• kimse yanlış anlamasın ama asıl yapılan işlem tanımlansın rom port edilenilir yada başka rom yeniden düzenlenip sunula bilir yada başka isimlerdeki cihazların port edilmiş romlarıda gm ye dönüştürülebilir burda emek var güzel birşey ama burak kardeş yanlış anlama eline sağlık ama @androidmeda dediği gibi kernel olayı bana hiç inandırıcı gelmiyor.kod dizilimini veya hangi komut satırı sildiğini görebilirmiyiz. madem kernel yaptın açık kaynak kod satırınıda yayınlamak zorundasın aksi halde android mantıgına ters bu durum. ayrıca biz eski tanıdık sayılırız senle yabancı değil :) ( lg735 fer )

ayrıca madem kerneli sen yazdın o zaman kernele şu iki kod satırınıda ekle otg desteği gelsin

CONFIG_USB_MTK_OTG=y
    CONFIG_USB_MTK_HDRC_HCD= y

ve en azından millet usb flash disk veya klavye fare tarzı şeyleri bağlayabilsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kehanetler -- 31 Ekim 2013; 23:28:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kehanetler

ayrıca madem kerneli sen yazdın o zaman kernele şu iki kod satırınıda ekle otg desteği gelsin

CONFIG_USB_MTK_OTG=y
    CONFIG_USB_MTK_HDRC_HCD= y

ve en azından millet usb flash disk veya klavye fare tarzı şeyleri bağlayabilsin :)

+1

açıkcası ben konuyu görünce şaşırdım, kendisi değil miydi buraya bir daha uğramayacak olan. :)
    neyse ortada bir emek var, yine de paylaşım için teşekkürler...
  • Burak hocam keşke burada bu konuyu paylaşmasaydınz, Yine çok bilmiş kişiler(!) gelmeye başladı.
  • Kernel konusunda açıklamamam gereken bazı konular var. Genede siz nasıl biliyosanız öyle devam edin. Ayrıca OTG desteği bu şekilde sağlanmıyor. O sadece basit bir mk dosyası. Modül zaten mevcutsa yes yapar çalıştırırsın. Ama bu modül dahil edilmemişse bir iki satır config ile bu durum değişmez ferfecir hocam size saygım var fakat bilmediğiniz bazı durumlar mevcut. General Mobile bana bazı konularda destek oluyor. GPL konusunu bana değil onlara bildirin. Zaten Türkiyede geçerli olan bir lisans değil. Ben zamanında çok paylaşım yaptım. Ne bu ülkeye nede dünyaya faydası oldu. Sadece birileri cebini doldurdu. Bkz. Cyanogen INC. Bundan sonra benden açık kaynak GPL vs beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakgon -- 1 Kasım 2013; 14:46:30 >
  • Bu kaçıncı bırakışın kardeş ?
  • Emek vermek güzel birşey o konuda seni anlarım ama Kernel olayı muamma ne yazık ki
    Ki zaten sen Kernel yazdım düzenledim filan demeseydin yada kod u paylaşsan bence bu kadar uzamazdı. Beraber calışma yapacak birbirimize yardimci olacak mutlaka kişiler vardır ama şeffaf olmak lazım ancak böyle güzel calışmalar çıkar
    Eline saglik emeğin için yakında bende calışma yapmayı düşünüyorum ama fırsat yaratmam gerek. Elimden gelirse bende yardım ederim birlikten kuvvet doğar

• Emek vermek güzel birşey o konuda seni anlarım ama Kernel olayı muamma ne yazık ki
    Ki zaten sen Kernel yazdım düzenledim filan demeseydin yada kod u paylaşsan bence bu kadar uzamazdı. Beraber calışma yapacak birbirimize yardimci olacak mutlaka kişiler vardır ama şeffaf olmak lazım ancak böyle güzel calışmalar çıkar
    Eline saglik emeğin için yakında bende calışma yapmayı düşünüyorum ama fırsat yaratmam gerek. Elimden gelirse bende yardım ederim birlikten kuvvet doğar

• çocuğu rahat bırakın.herkes üstüne üstüne gitmiş.yapısı gereği ücretsiz bir sistemi geliştirip kodlarını paylaşmak daha güzel olur tabii çünkü onun da üzerine ekleyip daha iyisini yapanlar çıkabilir.paylaşmıyorsa da keyfi bilir kimsenin yargılamaya hakkı yok bence.bu rom orjinal romun üzerine yapılmış zaten belli oluyor.programdan anlamadığım için bişey diyemem fakat öyle diyorsa öyledir diye kabul etmek gerekir.hani kesin bilmediğiniz bir konuda iftira atmak hiç hoş değil.

ben burakgonun diğer romlarını kurduğum gibi silmiştim hepsi hatalarla doluydu ama kendisi çoğunu kabul etmemişti.bu rom da şimdiye kadar kullandığım romlar içinde en iyisi ve 1 gündür herhangi bir sorun yaşamadım.gayet güzel olmuş bataryası da normal gidiyor.

cevap verecek varsa bu romla ilgili 2 sıkıntım var.

birincisi cevapsız arama, mesaj falan olduğunda simgelerde 1,2 gibi rakamlar çıkmıyor.sadece orjinal launcherda çıkıyor.nova+tesla falan hepsini denedim hiçbirinde olmuyor.

diğeri de bu aşağı yukarı kaydırma efekti bazı yerlerde problem yapıyor.mesela top eleven oyununu bozuyor.aşağı yukarı giderken efekt veriyor.ayarlada "şu program için kullanma" gibi bişey var mı? yoksa kökten mi kapatmak lazım bu efektleri?

yine bi soru daha.daha önce burakgon ekran kartı performansını yükseltiyorum,işlemcisini uçuruyorum demişti ama sonuç çıkmadı.telefonun oyun performansı kötü.millet telefonu yere göğe sığdıramıyor ama top elevenda bile kasıyor telefon 3d görüntü olmamasına rağmen.

2 soru dedim 4 oldu :) gravity boxta yaptığım çoğu ayar işlemiyor.romun özelliklerinde %100 gibi bir ibare vardı nasıl oluyor bu ? kilit ekranına eklediğim programlar çıkmıyor, crt efekti çalışmıyor.en önemli ikisini yazayım.gravity box ile XiuMod u güncelledim ama yine aynı düzelmedi.güncelledikten sonra simgeleri de değişti :)

+ google haritalar da silinmiş romdan.marketten yüklenmiyor.neden silinmiş anlamadım.gereksiz miymiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bianconero -- 2 Kasım 2013; 2:29:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bianconero

çocuğu rahat bırakın.herkes üstüne üstüne gitmiş.yapısı gereği ücretsiz bir sistemi geliştirip kodlarını paylaşmak daha güzel olur tabii çünkü onun da üzerine ekleyip daha iyisini yapanlar çıkabilir.paylaşmıyorsa da keyfi bilir kimsenin yargılamaya hakkı yok bence.bu rom orjinal romun üzerine yapılmış zaten belli oluyor.programdan anlamadığım için bişey diyemem fakat öyle diyorsa öyledir diye kabul etmek gerekir.hani kesin bilmediğiniz bir konuda iftira atmak hiç hoş değil.

ben burakgonun diğer romlarını kurduğum gibi silmiştim hepsi hatalarla doluydu ama kendisi çoğunu kabul etmemişti.bu rom da şimdiye kadar kullandığım romlar içinde en iyisi ve 1 gündür herhangi bir sorun yaşamadım.gayet güzel olmuş bataryası da normal gidiyor.

cevap verecek varsa bu romla ilgili 2 sıkıntım var.

birincisi cevapsız arama, mesaj falan olduğunda simgelerde 1,2 gibi rakamlar çıkmıyor.sadece orjinal launcherda çıkıyor.nova+tesla falan hepsini denedim hiçbirinde olmuyor.

diğeri de bu aşağı yukarı kaydırma efekti bazı yerlerde problem yapıyor.mesela top eleven oyununu bozuyor.aşağı yukarı giderken efekt veriyor.ayarlada "şu program için kullanma" gibi bişey var mı? yoksa kökten mi kapatmak lazım bu efektleri?

yine bi soru daha.daha önce burakgon ekran kartı performansını yükseltiyorum,işlemcisini uçuruyorum demişti ama sonuç çıkmadı.telefonun oyun performansı kötü.millet telefonu yere göğe sığdıramıyor ama top elevenda bile kasıyor telefon 3d görüntü olmamasına rağmen.

2 soru dedim 4 oldu :) gravity boxta yaptığım çoğu ayar işlemiyor.romun özelliklerinde %100 gibi bir ibare vardı nasıl oluyor bu ? kilit ekranına eklediğim programlar çıkmıyor, crt efekti çalışmıyor.en önemli ikisini yazayım.gravity box ile XiuMod u güncelledim ama yine aynı düzelmedi.güncelledikten sonra simgeleri de değişti :)

+ google haritalar da silinmiş romdan.marketten yüklenmiyor.neden silinmiş anlamadım.gereksiz miymiş :)

Haritalar + google maps
    ibb cep trafik için Bu öğe ülkenizde kullanılamıyor uyarısı alanlara çözüm
    apk ları yüklemeniz yeterli

http://yadi.sk/d/zzOwglI0Aw8j2

• quote:

Bu ulkede herkes muhendis, herkes doktor, herkes avukat, herkes gelistirici, herkes linux ve android ustası. Ama ortada icraat yok. İcraat olunca ortaya cıkıyor bu kisiler. Bu forumda ozellikle bol bol mevcut oldugundan buralari onlara biraktim. Paylaşımları forumumuzdan takip edebilirsiniz

diyorum ama bu arkadaş eleştiriyi kabul etmiyor
    Burak Senin yaptığın Romlar Tanrı Yapısımıdırki Hata var şu yanlış şura olmamış deyince İlla tersini iddaa ediyorsun veyada böle kaçıp gidiyorsun ?
    bunu yapıcaksın neden gelip konu açıyorsun
    Kernelden 20.000 Kod sildim diye yazıyorsun adama sorarlar neden sildin neyi sildin nasıl sildin veya sildiğin tüm kodları saydınmı diye
    bunu yazmak yerine Kerneli Optimize ettim Stabilite sağlandı vs yazsan bu kadar kafan ağrımazdı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 4 Kasım 2013; 3:31:43 >

• bi rom yayinlaniyor ve alti tartisma dolu ac ayri tartisma knusu yap tartismani yabnci ulkeler ksiligmiz hakknda ne dusunyodur mrak edyorum

• quote:

quote:

Bu ulkede herkes muhendis, herkes doktor, herkes avukat, herkes gelistirici, herkes linux ve android ustası. Ama ortada icraat yok. İcraat olunca ortaya cıkıyor bu kisiler. Bu forumda ozellikle bol bol mevcut oldugundan buralari onlara biraktim. Paylaşımları forumumuzdan takip edebilirsiniz

Burak Senin yaptığın Romlar Tanrı Yapısımıdırki Hata var şu yanlış şura olmamış deyince İlla tersini iddaa ediyorsun veyada böle kaçıp gidiyorsun ?
    Kernelden 20.000 Kod sildim diye yazıyorsun adama sorarlar neden sildin neyi sildin nasıl sildin veya sildiğin tüm kodları saydınmı diye
    bunu yazmak yerine Kerneli Optimize ettim Stabilite sağlandı vs yazsan bu kadar kafan ağrımazdı :)

Burak beyin discovery'ye çok fazla katkısı oldu. ör. orj. rom, cwm, Discovery customizer gibi daha nice saymadıklarım.
    Eleştiri'ye kapalı olduğu konusunda da kesinlikle haklısınız, yazılımlarda illaki buglar olur ve yazılımı yapan kişi geribildirim alır ve çözümünü sağlar, Burak bey eleştiri kabul etmiyor, fakat bu onun yapısı yapabileceğimiz bir şey yok.

• .::Orochi::. kullanıcısına yanıt
    Orochi seni yeniden görmek güzel. Zannedersem gmd kullanıyorsun. Daha önce 5800 dan ve 5800 için açtığın konulardan tanıyorum seni. Discovery için de güzel anlatım paylaşım vs konularını 78 gözle bekliyorum :D
  • quote:

quote:

Herkes senin düşündüğün gibi davranmıyor. Sen bu işten anlayan biri olarak beni eleştirirsin. Sorun varsa log alır gönderirsin. Kaynak kodunu aldığım kişiler paylaşmamı istemiyor. Bu yüzden paylaşamıyorum. Kısacası budur. Bunu daha fazla kurcalamanın bir gereği yok. XDA'da yayinlanmis 6589 kernel kaynaklarini compile edebilen kimse yok henuz. Bu config dosyalari yardim aldigim ekip ve bize ait. (Bu ekip Mediatek islemciler uzerine calisiyor.) Eğer GPL hakkinizi ariyorsaniz bunu cihaz ureticinize bildirin. Ben sadece paylasiyorum guvenmeyen kullanmasin.

Bunun yari amator bir calisma olup hobi amacli yapildigini unutmayin. Profesyonel yardim istiyorsaniz log gonderin, ona gore sorun. Bu yazilimlari isin ozunde kendi kullanimim icin duzenliyorum. Bu nedenle gercekten yeniliklere ve bug fixlere ihtiyaci olanlar bir sorun var ise onun nedenini logunu hatta var ise cozumunu paylasmali. Ornegin senin mesajlar arayuzunu duzeltip paylasman onurlu bir davranis bu konuda. Bunu daha fazla insan yapmali. Turkiye'de iş yapan ve eleştiren oranı cok dengesiz. Buna dikkat cekmek istedim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.