Buradan apple e saydirin arkadaslar. Cevap vermeyeceklermis ama okuyorlarmis ki bence de okuyorlardir.
@Gamlı Baykuş
Arkadasim senin telefon bozuk :)) belkide sana çakma ayfon vermislerdir
Sinyal sorunu gibi bir sorun yok ama pil sanki daha hizli gidiyor gibi
Ben kullanmadığımda o kadar fazla gitmiyor dün gece 1 de %60 ta bıraktım uyandığımda saat 9:11 di ve %56 idi fakat kullanınca bayağı götürüyor hele infinity blade'i fazla oynarsan köklüyor şarjı
quote:
Orijinalden alıntı: ReeaLs
@Gamlı Baykuş
Arkadasim senin telefon bozuk :)) belkide sana çakma ayfon vermislerdir
4.3.1 e geçene kadar fıstık gibi bir telefondu bu.
shsh kaydım varmış şu an 4.2.1 e alıyorum. eğer onu da beğenmezsem 4.1 e geçerim.
quote:
Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş
Gece saat 12:46 da pil %88 iken basucuma koydum. Saat 09:30 da uyandigimda %69 idi.
Pes
Bende gece 00:30 bıraktım %36'ydı, 07:45 te kalktım %17'ye inmiş Ping olayını kapatınca normale döndü sayılır ama hala pili hala çok gidiyor bir öncekine göre ve sistem yavaş, menü açılışlar yavaş, telefon tepkileri 1-2 sn. bekliyor gibi...
benim iphone 3gs var. cihazın pili restoredan sonra 4.2.1 göre daha iyi gidiyor ! 4.3.1 daha az şarj harcıyor... zaten bildirimler kapalı, parlaklık düşük, 3g kapalı v.s. 1 gün gitmesi bile benim için mükemmel birşey.
Bende yeni 4.3.1 e gectm ve redsnowla jb yaptim batarya daha cabuk bitmeye basladi ayrica telefonla mesaj gonderdigimde yada safaride dolandigimda arka taraf cok isiniyor onceden bu kadar isinmazdi :S birde mesaj yazarken bir harfe dokundugum halde yazmiyor yada kilidi acarken bazen acamiyorum :( 4.1 de boyle birsey yoktu ! Acaba ekran koruyucu mu ozeliigini yitirdi ? Arka kismin isinmasida canimi sıkıyor elime aldigimda telefonu ates gibi ?
quote:
Orijinalden alıntı: gs_mert
Bende yeni 4.3.1 e gectm ve redsnowla jb yaptim batarya daha cabuk bitmeye basladi ayrica telefonla mesaj gonderdigimde yada safaride dolandigimda arka taraf cok isiniyor onceden bu kadar isinmazdi :S birde mesaj yazarken bir harfe dokundugum halde yazmiyor yada kilidi acarken bazen acamiyorum :( 4.1 de boyle birsey yoktu ! Acaba ekran koruyucu mu ozeliigini yitirdi ? Arka kismin isinmasida canimi sıkıyor elime aldigimda telefonu ates gibi ?
bende 4.3.1 redsn0w jb ' li kullanıyorum 4 gündür ne batarya çabuk bitiyor ne şebeke çekmiyor nede ısınma sorunu var 4.3.1 ' e geçen arkadasların çoğu hata felan bahsediyor ama ben hiç bir hataya rastlamadım tabi ısınma benmde doğal olarak oluyor ama sadece N.o.v.a.2 gibi oyunlar oynarken ısınıyor
quote:
Orijinalden alıntı: gs_mert
bu sürüm ile değişik değişik şikayetler var
mesela bazıları ping i kapatınca düzeldiğini söylemiş. ping denen şey sürekli telefon ile veri alışverişi yapıyor olabilir. zaten bir sürü kullanıcı 4.3.1 e geçtiğinde hücresel veriyi daha fazla kullandığını söylemiş. bir kaç kişi de hücresel veriyi kapattığında daha fazla pil harcadığını ( acaba arkada bir uygulama sürekli internete girmeye zorlayıp telefonu kısır döngüde mi bırakıyor? ) açtığında ise daha normal kullandığını söylemiş. telefonu uçak moduna alınca da pilin uçak moduna göre normal bir şekilde gittiğini söylemişler yani arka planda interneti kullanmak isteyen bir uygulama şüphesi doğuruyor.
sen şimdilik şunları dene: hücresel veriyi sıfırla, ping i kapat. bunlar çözüm olmaz ise temiz restore çek. gene olmaz ise benim gibi geri dönüş yap. bende geri dönüş çözüm oldu :)
Ping i nasil kapaticam ? 4.1 de kullandigim ayni programlari yukledim sadece boyahy diye bi program yukledim farkli olrak .o program cevrendeki iphone kullancilarini gosterio bi farkli program bu var baska yok ;)
ayarlar>genel>sınırlamalar, orada ping açık olacak sen onu kapat.
ben temiz restore edilmiş, ve hiç bir program yüklenmemiş halde de denedim, yani aynı fabrika çıkışı gibi. ona karşın gene de pili içmeye devam etti. sana tavsiyem bunlar da çözüm olmuyorsa 4.2.1 e geri dön. 4.3.1 de en özleyeceğim şey herhalde safarinin uçması olacak.
Gamlı Baykuş,
gece yatarken telefonu uçak moduna alıyor musunuz ?
quote:
Orijinalden alıntı: Hakan.Turan
Gamlı Baykuş,
evet. ama bazen almadığım da oluyor. özellikle sabah bir telefon ile uyandırılmayı bekliyorsam :) uçak modunda iken pili aynı 4.1 deki gibi gidiyor. ama açık bir halde bıraktığın zaman (wi-fi kapalı, ağ bağlantıları kapalı) pili içiyor. 4.1 de bunu yapmazdı ...
Temiz restore yapip uzerine kurdum zatn jb yi sonra programlari filan kurdum pili iciyor ama o kullandigim boyahoy gps kullanarak etrafindaki iphone kiz kullanicilari buluyordu kapattim onu simdi ;) ping ide kapattim gene bir sorun olursa yazarim )) Onceki kullandigim 4.1 di surum direk 4.3.1 e gectim shsh kaydi aldim 4.3.1 e gecerken ama 4.2.1 e donebilir miyim ? 4.1 de sorunluydu o yuzden gectim hucresel veri agi etkinlestirelemedi diuordu surekli 4.3.1 de yok bu :D
tinyumrella da shsh kaydı alsana bi? bende cydia kendi kendine 4.2.1 in shsh sini almış, hiç 4.2.1 kullanmadığım halde. kim bilir seninki de almıştır. shsh kaydını aldığında görüntülenmesi lazım...
o hücresel veri ağı etkinleştirilmedi olayı bende de oluyordu, hücresel veri ağını etkinleştirdikten hemen sonra safariye atlamayınca olmamaya başladı. 30-40 saniye veriyorum telefona öyle giriyorum.
quote:
quote:
Gamlı Baykuş,
evet. ama bazen almadığım da oluyor. özellikle sabah bir telefon ile uyandırılmayı bekliyorsam :) uçak modunda iken pili aynı 4.1 deki gibi gidiyor. ama açık bir halde bıraktığın zaman (wi-fi kapalı, ağ bağlantıları kapalı) pili içiyor. 4.1 de bunu yapmazdı ...
Sabah bir telefon bekliyorsanız bir şey diyemem ama,uçak modunda telefon şarj yemiyor diye biliyorum.Ben gece %100 koyuyorum,ucak moduna alıp.Sabah yine %100de oluyor.
A time tool programı var onu yükleyin isterseniz,siz gece yatarken belirlediğiniz sürede telefon ucak modundan cıkıyor oto.olarak.
Bende bekliyip ondan sonra giriyordum o zaman sorun olmuyordu evet tinyumbrella ile aldim 4.3.1 e gecmeden . All save shsh dedim orda 4.0.1 4.1 4.2.1 gozuktu basariyla shsh kaydi alindi dedi ama aldi mi bilmiyorum :D programi kapadiktan logout yaptiktan ve ping de kapadiktan sonra pil daha ii oldu gibi . Bu ping i kapamak neyi engelliyor sinirliyor ?
quote:
quote:
quote:
Gamlı Baykuş,
Sabah bir telefon bekliyorsanız bir şey diyemem ama,uçak modunda telefon şarj yemiyor diye biliyorum.Ben gece %100 koyuyorum,ucak moduna alıp.Sabah yine %100de oluyor.
A time tool programı var onu yükleyin isterseniz,siz gece yatarken belirlediğiniz sürede telefon ucak modundan cıkıyor oto.olarak.
bende %99 ya da %98 oluyor. çok nadir olarak %100 de buldum o da uçak modunu kapatınca anında %99 oluyordu. 4.3.1 de de %98 de buldum ki benim için normal olan bu. belki bu fark geceleri arada uyandığımda saate bakmaktan falan oluyordur.