Şimdi Ara

4-5 bin sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar resimde görülen sistemi toplamaya niyetlendim fiyat olarak aşşağı yukarı bu civarda toplamayı düşünüyorum.Elimde Zotac'ın 1060 3gb var ekran kartı almayı düşünmüyorum şimdilik bununla idare etmeyi planlıyorum daha sonra yükseltebilirim.Ram olaraktak 1200 liraya 3200 c15 ram buldum onu alıcam ama resimden kaldırmadım fiyat gözüksün diye . Kafamda 2 soru var 1.si bu sistemi alırsam anakart seçimi iyimidir ? Daha iyisi varmıdır . 2 ci bir sorumda ortalama bu fiyat civarında AMD sistem toplayabilirmiyim . Örneğin ryzen 2700x li bir sistem ? Kafam çok karışık bana bir fikir verin lütfen. Her türlü fikre açığım. AMD yada İntel fanboyluğum yok şuan amd sistem kullanıyorum gayette memnunum ancak yenilemenin zamanı geldi E3 te gördüklerimden sonra onları oynamadan edemicem.
    Şimdiden teşekkürler.

• O sistemi o kasaya koymazdım şahsen psu'ya saygısızlık olur :).Malzeme kalitesi daha iyi kasalara yönel aerocool phanteks nzxt olmadı corsair ama powerboost tavsiye etmem ışıklı fanlarına kanmamanı öneririm :)
  • onurkarakaya O kullanıcısına yanıt
    Kasa'nın malzemesi iyi sayılır kuzene aldık aynısından beğenmiştim ayrıca bazı parçalardan kısmak lazım dimi. Paranın gözü kör olsun.
  • Benim de arkadaşımda var hocam kurulumunu ben yaptım kasasısının ama bana çok güven vermedi ince sac kullanılmıs bircok yerde ama fiyatına göre tercih edilir mi edilir.Ayrıca fanları da oldukca sesli calısıyor(tabiki sesli calısması göreceli ben kendim noctua fan kullandığım için de olabilir.)Onun dışında oyun içinse Intel daha iyi bir amd kullanıcısı olarak söyleyebilirim.Ama yeni cıkacak oyunlarda 3gb vram'i intel bile kurtaramayabilir şahsi fikrim yani ayar kısmanız muhtemel olur.Bir de psu seçerken beklentiniz neydi bilmiyorum ama bu kasaya biraz israf olur o psu 600 bilemedin 650w 80+bronz size yetecektir ama ömürlük psu alıyım diyosanız güzel seçim 750+gold :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkarakaya

Benim de arkadaşımda var hocam kurulumunu ben yaptım kasasısının ama bana çok güven vermedi ince sac kullanılmıs bircok yerde ama fiyatına göre tercih edilir mi edilir.Ayrıca fanları da oldukca sesli calısıyor(tabiki sesli calısması göreceli ben kendim noctua fan kullandığım için de olabilir.)Onun dışında oyun içinse Intel daha iyi bir amd kullanıcısı olarak söyleyebilirim.Ama yeni cıkacak oyunlarda 3gb vram'i intel bile kurtaramayabilir şahsi fikrim yani ayar kısmanız muhtemel olur.Bir de psu seçerken beklentiniz neydi bilmiyorum ama bu kasaya biraz israf olur o psu 600 bilemedin 650w 80+bronz size yetecektir ama ömürlük psu alıyım diyosanız güzel seçim 750+gold :)
    Elimde bi kasa daha var thermaltake ona montajlarım eski sistemi bu ucuz kasaya takarım o çok sorun değil .Birde ince saç olunca ne oluyor cahilliğimden soruyorum kasa ucuz olsa eksi bir yönü olurmu performansa veya sisteme ? birde psu elimde 500w var 12v değerini bilmiyorum ona bir bakıcam eğer şuanda i5 8600k ve 1060 3gb yi karşılarsa psu yuda ertelerim o psu yu almamın sebebi almışken bi kere alıyım ekran kartını yenileyincede tepe tepe kullanırım diye düşünmüştüm :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8F8C06FEC

Bu mesaj silindi.
    Anakartın en iyisini aslında istemiyorum kendimi yanlış ifade ettim galiba üzgünüm istediğim şey bu msi krait gaming bu paraya iyimidir ? özellikle msi da bir sürü anakart var yok tomahawk yok krait yok gaming plus falan fiyatları değişiyor açıkcası bir bilene danışmak istedim bu fiyata daha iyisi varmı gibisinden .
  • gereksiz masraf başka bişi degil işlemciyi anakartı sıvı sogutmayı çıkar ryzen 2600x üzerine sistem yap çok daha uyguna gelicektir

b350 yada x370 anakart 2600x sogutucuya gerek yok içinden sogutucu çıkıyor

zaten kafanda battlefield 5 filan varsa ryzen şart 2600x
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 500w yetmeyebilir hem de eski olduğunu varsayıyorum 80+ verimliliği olan bir psu isini görcektir 600w 80+ psular 300tl civarında bulunur.Kasada kablo saklama özelliği olması ve hava sirkülasyonuna elverişli olması en önemli şey modelini biliyorsan yazabilirsin buraya kasanın.Sac dediğimiz de bi metal ceşidi ama eğlip bükülebilme özelliğine sahip google'a yazarsan görsel de bulursun.Ama kasanın önünde arkasında fan yerleri varsa kaliteli kasa fanları alarak yeterli sirkülasyonu saglayabilirsin zaten islemcinde sıvı sogutma tercih edeceksin.1060 da cok ısınan bir kart değil eski kasanı kullanmak tasarruf sağlayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

gereksiz masraf başka bişi degil işlemciyi anakartı sıvı sogutmayı çıkar ryzen 2600x üzerine sistem yap çok daha uyguna gelicektir

b350 yada x370 anakart 2600x sogutucuya gerek yok içinden sogutucu çıkıyor

zaten kafanda battlefield 5 filan varsa ryzen şart 2600x
    Dusunmedim segil bana 2600x yada 2700x ile buna benzer bir ornek olusturabilirmisin acaba rica etsem buna gore daha uygun oldugunu biliyorum performans olarakta 2700x li ayni fiyata sistem alabilirsem 8600k yi aramam diye dusunuyorum. Ozellikle 2700x ile hangi anakarti tercih etmeliyim ram 3200 kulanabiliyormuyum amd sistemde simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkarakaya

500w yetmeyebilir hem de eski olduğunu varsayıyorum 80+ verimliliği olan bir psu isini görcektir 600w 80+ psular 300tl civarında bulunur.Kasada kablo saklama özelliği olması ve hava sirkülasyonuna elverişli olması en önemli şey modelini biliyorsan yazabilirsin buraya kasanın.Sac dediğimiz de bi metal ceşidi ama eğlip bükülebilme özelliğine sahip google'a yazarsan görsel de bulursun.Ama kasanın önünde arkasında fan yerleri varsa kaliteli kasa fanları alarak yeterli sirkülasyonu saglayabilirsin zaten islemcinde sıvı sogutma tercih edeceksin.1060 da cok ısınan bir kart değil eski kasanı kullanmak tasarruf sağlayabilir.
    Eski kasamda kablolama kanallari yoktu ve onde bir adet fan yeri var ama dediginiz gibi idare edebilir. Eger bir kasa alicak olsaniz cokta pahali olamamk sartiyla guzel biseyler onerebilirmisin rica etsem bir bakiyim bu psu yu omurluk almak yerine ordan kisip kasa almakta mantikli olabilir bi bakmak lazim. Tesekkurler

• xlsionel X kullanıcısına yanıt
    Kendim 2600x kullanıyorum b350 anakart ile.Yalnız 2700xde durumlar farklı b350 anakartla çalışmakta zorluk cekiyormus o yüzden x470 anakart almak gerekli ki o da çok pahalı.zaten 2700x de oldukca pahalı bir işlemci olduğu için bütcenizi zorlar.Kasa olarak da ben phanteks p400 kullanıyorum ama Nzxt s340 kasa da çok güzel tabi fiyatları boş kasa olarak 400 tl civarlarında 300 tl de 600w 80+ psu dersek 700 lira olur cok tasarruf edememiş olursunuz kasa ve psu'dan :)
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Aslinda overclock dusunuyorum ama suan icin degil yeni bi ekran karti ve guzel bir monitorde alinca sene sonuna dogru o yuzden 8600k tercih ettim krait anakartla oc iyi olmuyormu yoksa ?

• onurkarakaya O kullanıcısına yanıt
    Kim diyor x470 zorunlu diye öyşe bişi yok 2700x ide takıp kullanırsın bios updatetini yaptıktan sonra

Konu sahibi için toplar atarım buraya

• buyur
    imgbb.com
    Ads z
    https://ibb.co/huqHaJ

elindeki ekran kartını satıp çok rahat gtx1070 alabilirsin tabi 2.el

yada sıfır 1060 6gb da alabilirsin karar senin

buda eksen bilgisayar
    imgbb.com
    eksen
    https://ibb.co/nwzUNy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 14 Haziran 2018; 9:8:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

buyur
    https://ibb.co/huqHaJ

elindeki ekran kartını satıp çok rahat gtx1070 alabilirsin tabi 2.el

yada sıfır 1060 6gb da alabilirsin karar senin

buda eksen bilgisayar
    https://ibb.co/nwzUNy
    Oncelikle sistemler icin tesekkurler . Eksenden attigin sistemdeki o psu 1600 w +80 300 lirani kafam karisti ucuz degilmi ayrica o sistem begendim 2600x yerine 2700x takim ekran kartini satabilirsem yerine yeni bir 6gb 1060 yada 1070 duruma gore cok guzel olur gibi geliyor .Tavsiye icin tesekkurler .

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Tesekkurler kardesim bayagi yardimci oldun peki sence 2700x li amd sistemmi yoksa i5 8600k resimdeki sistemmi sen ne dersin kişisel fikrin nedir acaba?

600 Watt 80 rgb led
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Orası öylede aralarında ortalama 3-5 fps gibi önemsiz rakamlar mı oynar ? Birde işim gereği çizimde yaptığım için çok çekirdek 8 16 olması amd mi alsam acaba dedirtiyor bana kullanan tavsiye eden varmıdır bana forumda.
  • HP Z640 workstation kasa ve bazı parçaları bende mevcut. eksik olanları siz tamamlarsanız, uygun fiyatlı devredebilirim. 3750 TL. TAKAS OLUR. i7 işlemcili oyuncu laptopları yada cep telefonları ile (iphone ,8 plus, ,samsung s9+,note8,huawei P20pro)
    email: hhasang01@hotmail.com
    Kasa İçindeki parçalar:
    işlemci: 1 adet İntel Xeon E5 2620 2,4 Ghz 12 çekirdek 15 MB Cache
    Ram: 16GB DDR4-2133 ECC Registered RAM
    Anakart: HP Intel® C612 Chipset
    GüçKaynağı: HP 925W 90% Efficient
    Kasa: HP Z640 kart okuyuculu
    Harddisk: Yok
    Ekran Kartı : Yok
    ikinci işlemci: yok (ancak destekler)

4-5 bin sistem tavsiyesi

4-5 bin sistem tavsiyesi

4-5 bin sistem tavsiyesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.