Şimdi Ara

4-5 yıl üniversite okuyacağıma berberde çıkar olacağım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: herşeybenimibulur

çıkar masaya vur dedikleri sen olacaksın yani

Çok geç kalmışım
  • mersınde pazarlama okudum 2 yıldı 5 yılda bıttı sonra aöf 3 den devam ettım 4 yılda o sürdü ettımı sana 8 yıl üniversıte hayatı ,sonra kpss yok bılmem ne sınavı 3-4 yılda öle gectı elde var sıfır,sonra gıttım kantin ustalık belgesı aldım bi ihaleye gırdım bı kantın aldım ohh mis gıbı sımdı valla allah daha ıyı yapar inş,yanı demem o kı ben okudum hata ettm dön dolaş senın dedıgıne geldım ıyımısı sımdıden sen farkındasın olacakları en mantıklısı ticaret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastforyou -- 23 Ağustos 2012; 14:12:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laugh

quote:

Orijinalden alıntı: 3nokta

Dukkan zaten 0 gider , kirasi yok elektrigi suyu yok millet bosuna okuyor ya

küçük bi dükkanın kirası aylık 200 lira olsa, elektrik ne yakacak ki zaten en fazla 30 lira. dolap yok bişey yok. su parasıda aylık 50 gelse max aylık 700 lira masraf. yine 1.5 bin lira iyi para günlük 10 kişinin saçını keserek

200e dükkan istanbulda afedersin Ama NAH bulursun 30 lira elektrik imkansız günümüz berberleri elektriksiz yaylı tıraş makinesi kullanıo tabi Fön makinesi daha icat edilmedi zaten aksamları ısık yakmazsın dezenfektan lazer dolabıda kullanmazsın televizyon izlemezsin olur biter ? aylık en aşağı 300 lira malzeme gideri var kücük berberlerin

• quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

mersınde pazarlama okudum 2 yıldı 5 yılda bıttı sonra aöf 3 den devam ettım 4 yılda o sürdü ettımı sana 8 yıl üniversıte hayatı ,sonra kpss yok bılmem ne sınavı 3-4 yılda öle gectı elde var sıfır,sonra gıttım kantin ustalık belgesı aldım bi ihaleye gırdım bı kantın aldım ohh mis gıbı sımdı valla allah daha ıyı yapar inş,yanı demem o kı ben okudum hata ettm dön dolaş senın dedıgıne geldım ıyımısı sımdıden sen farkındasın olacakları en mantıklısı ticaret

2 yıllığı 5 yılda bitireceksen yarın git başvur bir berbere

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinan

quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

mersınde pazarlama okudum 2 yıldı 5 yılda bıttı sonra aöf 3 den devam ettım 4 yılda o sürdü ettımı sana 8 yıl üniversıte hayatı ,sonra kpss yok bılmem ne sınavı 3-4 yılda öle gectı elde var sıfır,sonra gıttım kantin ustalık belgesı aldım bi ihaleye gırdım bı kantın aldım ohh mis gıbı sımdı valla allah daha ıyı yapar inş,yanı demem o kı ben okudum hata ettm dön dolaş senın dedıgıne geldım ıyımısı sımdıden sen farkındasın olacakları en mantıklısı ticaret

2 yıllığı 5 yılda bitireceksen yarın git başvur bir berbere

valla ortam süperdı dostum bana kalsa hiç bitirmezdım,mersin de denıze sıfır havuzlu bı ev ,ye iç gez olunca

şuan kantin işletıyorum işlerım iyi tavsıyen için tşk ettım

• Giderlerini hesaplayalım hemen.

300 lira kira
    100 lira su
    50 lira elektrik
    150 lira berber gereçleri
    Kazandığının %18 ini vergi olarak ödeyeceksin
    3 ayda bir stopaj vergisi
    Yanında birini çalıştırsan onun maaşı sigortası
    Kendi sigortan

Hesabı yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 津波

Milletin yarısından çoğu adam yerine koyulmak için okuyor zaten.

parası olmayan adamı kimse adam yerine koymuyor, okudun mühendis oldun 750 lira maaşla işe girdin, seni çaycı bile adam bile adam yerine koymaz
  • Dükkanın giderleri vergisi falan var. Ayrıca 8+ diye hesaplıyorsun ama hiç iş yapamadan kapatacağın günler de olacak.
  • Benim aklıma hep şu gelmiştir, mesela ufak bir berber market vs açtık. Daha sonra 2. dükkanı açsak başına da güvendiğimiz birini koysak. Sonra 3. 4. diye devam etse hepsinden az az kâr yapsak ama toplamda iyi para kazansak. Böyle olmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clive

İyi para var da bu işte önemli olan müşteri bulmak herkesin berberi belli sonuçta

çok ince bir noktaya değindi arkadaş "herkesin berberi belli" harbiden de öyle mesela ben 15 yıldır aynı berbere gidiyorum müşteri bulmak zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

quote:

Orijinalden alıntı: 津波

Milletin yarısından çoğu adam yerine koyulmak için okuyor zaten.

parası olmayan adamı kimse adam yerine koymuyor, okudun mühendis oldun 750 lira maaşla işe girdin, seni çaycı bile adam bile adam yerine koymaz

O bahsettiğin ayrı bir rüyadan uyanma zaten

Milletin yarısından çoğu adam yerine koyulmak için okuduğu gibi, okuyup bitirdikten sonra bir de başka bir acı gerçekle karşılaşıyor. Meğersem diploma kağıdı adam yerine koyulmaya yaramıyormuş anlıyor...

• Ticaret kesinlikle çoğu meslekten daha iyidir ancak bir birikim ve ticaret aklı olması lazım. O paranın gideri ne kadar olacak hiç düşündün mu? Çırak olacaksın nasıl usta olup da dükkân açacaksın.. Hadi oldun diyelim bilgi ve kültür birikimin çok düşük olacak. Çevren de hep alt kesim insanlar olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 22 Ağustos 2012; 15:24:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berber güzel para kazanıyor , şu zamana kadar gittiğim her berberde sıra beklemişimdir. Günde 10'dan çok fazla kişiyi traş ediyorlar. Yer önemlidir , açacağın yerin merkezi olması çok önemli , işlek bir pasajda da olabilir. Kiran 2.000 lira olsun cebine 1.000 lira kalsın yine iyidir , bu süreçte müşteri kazanırsın işini iyi yaparsan. Sermayesi insan olan yerler hep iyi para kazanıyor zaten.

Berberin ayrıntısız bakarsak dükkan kirası , elektrik , su , şampuanı dışında bir gideri yok.
    Bir diğeri web tasarımcılık , yine sermayesi insan. Ofis giderleri dışında bir gider yok yine.

Bu tip sermayesi insan olan başka meslekler var mı? Benim aklıma gelmiyor şu an.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.