Şimdi Ara

4.5G ile birlikte hangi hız ve kota seçeneklerini göreceğiz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VoLTE olmazsa her alo dediğimizde 3g/2g ye düşücez, 4g kapsama alanı bir işe yaramayacak.
  • hocam en fazla 20 mbps gördüm
    Bu mesaja eklenen görseller:

4.5G ile birlikte hangi hız ve kota seçeneklerini göreceğiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_genc6134

quote:

Orijinalden alıntı: Siyahbeyaz 2 yıl Kuveyt ülkesinde kaldım. İnternet o kadar ucuz ki anlatamam. Ki şuan 1TB 4G internet 23 dinar. Türk parası ile 219TL yapıyor. Ve bu bir GSM firması. Bizimkiler de hala aynı paket. Olsa olsa en fazla 25GB paket çıkartırlar diye düşünüyorum.
    4gb 219 TL az mı

iyi de 1 TB 219 TL diyor. 4GB değil 4G yanlış anladınız sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

Orijinalden alıntı: enemywalkerMaks.15gb-20gb kota olur.Bosuna izlemeye gerek yok
    Sanırım türk telekom açıklamıştı en fazla 7 gb paket vardı 15 olsa yine iyi 15lik paketi turkcell platinum diye çıkarıp 150 liraya satar yine

bu 15gb olan 79 tl

buda 12gb 69tl

var yani başka paketler yanlış olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: IG

Bu dediğimiz 3G teknolojisi, 4G teknolojisi sadece indirme hızlardan ibaret değildir.

İndirme hızlarına bakacak olsak 3.5G zaten fazlasıyla yeter. Ben Ankara merkezde yaklaşık 25Mbit görüyordum Vodafone ile. Mobil için 25Mbit zaten fazlasıyla yeter.

4G dediğimiz teknolojinin (LTE) asıl yararları kapasitenin yükselmesi, ping düşmesi ve cekme alanların genişlemesi ve güçlenmesi.

4G'ye geçince kapasite artacak, hatlarda yoğunluk söz konusu iken, 4G dediğimiz teknoloji bu yoğunluğu 3G'ye göre çok daha iyi idare edecek. Yani kişi başı hızlar daha az etkilenecek, ping daha düşük kalacak.

Bunun üstüne Türkiye'de her operatör 4G'yi Band 20 dediğimiz düşük 800MHz frekansından yayacak. Düşük frekansın avantajı daha uzağa yayılması ve binanın duvarlarını daha rahat aşıp apartman içinde olanların çekme gücü artacak. 4G, 800MHz dışında daha yüksek 1800MHz frekansında yayılacak. 1800MHz daha kısa mesafeye yayılır, binaları daha zor aşar ama daha yüksek performans sunar, yani açık alanlarda daha çok işe yarar.

Ve en son olarak ping düşecek. En önemli kısımlardan biri bu. Facebook gibi uygulamalarda gezinirken çoğu zaman ping indirme hızından daha önemli. Facebook az veri kullandığı için daha düşük ping ile veri telefonuna daha hızlı ulaşacak ve Facebook gibi uygulamalar daha hızlı çalışacak. 4G'deki hız 3G ile aynı olduğu zamanlar bile düşük pingden dolayı veri telefona daha hızlı ulaşacak.

Son birkaç aydır mobil operatörler forumunda okuduğum en yararlı yorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: qwert.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Siyahbeyaz 2 yıl Kuveyt ülkesinde kaldım. İnternet o kadar ucuz ki anlatamam. Ki şuan 1TB 4G internet 23 dinar. Türk parası ile 219TL yapıyor. Ve bu bir GSM firması. Bizimkiler de hala aynı paket. Olsa olsa en fazla 25GB paket çıkartırlar diye düşünüyorum.
    4gb 219 TL az mı

1tb ne peki

• Sinirsiz 512kb versinler yeter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qwert.

quote:

quote:

4gb 219 TL az mı

1tb ne peki

Kota, hani burda adsl de 50-75 gb akk varya o iste.
    1024 gb = 1 TB

@0365634b
    Bende suanki hiz Vodafone kullaniyorum.

İsin kotu tarafi o test yaptikdan sonraki veri harcamasi.
    30 mbit hizdaki bir test icin 40 mb veri yalan oldu.
    200 mbitleri ayni oranda upload felanda isin icine girerse millet test yaparken kotayi bitirecek.
    Uploadin da kotadan gitmesi ayri bir sorunzaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red01 -- 14 Mart 2016; 17:44:51 >

• Teşekkür

• Cat4 modemli telefonlari upgrade etmeye deger mi?

• ne kadar anlıyonuz a..., sınırız 5 mbps down. 5 mbps upload verseniz yeter, 375mbps miş o hızı kullanamadıktan sonra hızı vermenin ne analmı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHBSC55 -- 14 Mart 2016; 19:14:09 >
  • arkaplan dikkatimi çekti o nedir öyle ya ülkenin metropolünün büyük bir köyden farkı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Cat4 modemli telefonlari upgrade etmeye deger mi?

Cat4 modem herkese yeter. En azından önümüzdeki 5 yıl için.
  • red01 R kullanıcısına yanıt
    hocam Turk Telekom kullanıyorum baz istasyonu çok yakın fakat o kadar hızlı değil http://i.hizliresim.com/lj3qgl.jpg http://hizliresim.com/LAZljJhttp://hizliresim.com/1vV6R1

• Gençler 10mbit hyz neyinize yetmiyor ben anlamyyorum. 200-300 mbit hyzlar taahhüt edilen hyzlar de?il bo? baz istasyonunda alabilece?in max hyz. Bu geli?meler hepimizin internet hyzyny yava? yava? artyracak. 20 gören 30 görmeye ba?lar 10 gören 15-20 görmeye ba?lar vs vs. Baz istasyonu yo?unlu?una ve oradaki alt yapyya yapylan yatyryma ba?ly.

4.5 g destekli telefon furyasyna kanmayyn bunlar pazarlama tekni?i. Bilgisayarlarymyzdaki ethernet bile 100mbit kapasiteli ama kullandy?ymyz internet ya 10 yada 25 mbit.
  • adam gerçekten espritüel yaklaşıyor olaya takdir ettim 4-8 gb kotayla storage dan client to cloud a nasıl döneceğiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0365634b

hocam Turk Telekom kullanıyorum baz istasyonu çok yakın fakat o kadar hızlı değil http://i.hizliresim.com/lj3qgl.jpg http://hizliresim.com/LAZljJhttp://hizliresim.com/1vV6R1

Hocam ping çok yüksek ondan yavaş internetin

• peki hocam Turk Telekom 4.5G gelsin bakalım ne kadar hızlı internet olacak

• Turkcell su 4.5G sim kartini bedava degistirme olaylarinda aradi beni 1 sene taahhut yapmistim gncturkcell kacmaz 39 diye bir paket 1000sms 1000 veya 500dk konusma heryone 3gb internet falan neyse kampanyayi uzattilar taahhutlu sekilde simdi 4.5G gelicek bakiyorumda bazi operatorler kotayi falan az bucukta olsa arttirmis bizede kitlediler 1 sene daha 3gb bakalim ins bi en az 4-5gb falan olurda kendimize geliriz. 4.5G diye yeni envai cesit paket cikartiyorlar eski paketleride revizyondan gecirmezlerse buyuk ayip
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.