Şimdi Ara

4 aylık aracımla kaza yaptım suçsuzum aracımın değeri düştü! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dava olayına ben şu yönden bakıyorum. Aracımın borcunu gderni karşılamak için ek gelir... Arkadaşlar araçlarımızla trafikte her an kaza yapmaya müsaitiz hele İstanbul da bu 2-3 misli boyutlarda. Benim aracıma vururlar hatalı karşı taraf olur gelir efendi efendi oldu bikere kusura bakma der tutanak tutulur iş biter. Ki başıma da gedi. Hatta en son seferde arkadan aracıma tıklattılar inip baktım tampon esnemiş plakalık kırılıp fırlamış. Araç sürücüsü abi nağıcaz diye sodu araçları kenara çektk baktık sorun fazla büyük değil hadi geçmiş olsun dedik yola devam. Şimdi ne yapayım ben araç değeri düştü tampon ayağını kırmışşsın diye dava mı açsaydım adama. Hatta telefonunu verdi aramadım bile.

Yani aracınıza kendinizden fazla değer vermeyin. Eskilerin bir lafı vardır sakınılan göze çöp batar.
  • Biraz insani yönden bakmak gerekiyor, herşey maddi değil... Mal önemli ama her şey değil. Bende yaşadım, sıfır aracımla kaza yaptım, hiç suçum yoktu üstelik. Düşünmedim böyle bir dava, karşı taraf bilerek yapmamıştı. Kazadır,olur... Bu kadar takmamalı.
  • bende çok büyük bi kaza sandım nolacak ben ehliyetimi aldığım gün yaptım bundan beterini:)
    değer kaybı davası felan ne gerek Allah aşkına bu kadar takıntılı olmayın.Her şey paradan mı ibaret boşver ailen laf etmiyor sen daha işin peşini bırakmıyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: girtem

Sen ne yazdığın farkına değilsin bence ya da adap kurallarından haberin yok. Aracının değerinin düşmesinin ve defalarca kaza yapmana hiç şaşırmadım. Trafik kurallarına aykırı olarak kullanan birisi arabama çarptı diyorum ben kurallara uyarken kurallara uymayan birisi benim arabama çarparsa evet sonuna kadar hakkımı alırım arabamda ufak da bişey olsa o davayı açarım. Daha 3 taksidi ödenmiş araca çarpıyolar tabikide hakkımı kullanıcam bu seni ilgilendirmez. Kurallara uymayarak araba kullanan adam ordan araba çıkabilceğini hesaplar ve 1 arabanın zor geçtiği ara sokakta o kadar hız yapmaz. Geçiş üstünlüğü de bende olmasına rağmen durdum bekledim öyle çıktım. Bilgisiz diyemezsin hakaret edemezsin kılkuyruk falan diye. Bilgisiz diceksen de haklarımı araştırmayı biliyorum en azından. Başkaları da olumsuz yorum yaptı ama onlar saygı çerçevelerindeydi sen de yapcaksan saygı çerçevesinde yapcaksın. Şimdi git başka canı yanan insanlara sataş çıkıntılık yap bilgili insanlara olayı anlatmak için açtım bu konuyu saçma sapan yorumlar yapacak olanlara değil.

benim yazdıklarından anladığım kadarıyla sen dava açmayı kafana koymuşsun zaten, burada da insanlardan fikir değil destek bekliyorsun. beklediğin gibi gelmeyen yorumlar yüzünden art niyet arama, teşekkür edip farklı yorumlar beklediğini söyle, geç derim.

dediğin gibi bu kazada kusur karşı tarafta gözüküyor, dolayısıyla böyle bir talepte bulunabilirsin teknik olarak.
    ilk araba, ilk kaza olduğunu çıkarttım, gene yazdıklarına bakarak. o yüzden seni üzmesi gerekenden fazla üzmüş sanırım. benim gördüğüm çok küçük bir kaza, inşallah ileride daha büyükleriyle karşılaşmazsınız diyeyim.

adam gülüp, espri yapıyordu demişsin, oturup ağlasın mı isterdin diye geçti içimden. zaten hatalı olduğunu kabul etmiş normal olarak. ben tek yön yolda tersten girip "napıyorsun kardeşim sen" şeklinde üste çıkmaya kalkan adamlar gördüm o yüzden senin karşındaki kişiyi olması gereken davranışından dolayı medeni buldum.

bütün bunların dışında, trafik kurallarına uymamak kazaya davetiye çıkartmaktır. ve böyle çarp raporu tut, geç zaten arabada benim değil diyen kişilerin yanına kar kalmaktadır. ders alacaklarsa dava açılmalı.

tazminatı kimden alırım demişsin. bir avukatla görüşürsen net bilgi verir ama bildiğim kadarıyla, daha önceden yaşanmışz benzer olayların haberlerine de bakarak, araç sahibi ve sürücü eşit sorumlu oluyor, kaskolar şuanda bu işlere karışmıyor. siz bu ikisinden ortak olarak veya tekinden isteyebilirsiniz, bu durum sonunda da eğer şirket bu sebeple bir ödeme yaptıysa bunu daha sonra size çarpan şoföre rücu edip ondan alır veya maaşından keser, neticede şoförden çıkar.

• quote:

Sen ne yazdığın farkına değilsin bence ya da adap kurallarından haberin yok. Aracının değerinin düşmesinin ve defalarca kaza yapmana hiç şaşırmadım. Trafik kurallarına aykırı olarak kullanan birisi arabama çarptı diyorum ben kurallara uyarken kurallara uymayan birisi benim arabama çarparsa evet sonuna kadar hakkımı alırım arabamda ufak da bişey olsa o davayı açarım. Daha 3 taksidi ödenmiş araca çarpıyolar tabikide hakkımı kullanıcam bu seni ilgilendirmez. Kurallara uymayarak araba kullanan adam ordan araba çıkabilceğini hesaplar ve 1 arabanın zor geçtiği ara sokakta o kadar hız yapmaz. Geçiş üstünlüğü de bende olmasına rağmen durdum bekledim öyle çıktım. Bilgisiz diyemezsin hakaret edemezsin kılkuyruk falan diye. Bilgisiz diceksen de haklarımı araştırmayı biliyorum en azından. Başkaları da olumsuz yorum yaptı ama onlar saygı çerçevelerindeydi sen de yapcaksan saygı çerçevesinde yapcaksın. Şimdi git başka canı yanan insanlara sataş çıkıntılık yap bilgili insanlara olayı anlatmak için açtım bu konuyu saçma sapan yorumlar yapacak olanlara değil.

Trafik kurallarına aykırı olup olmaması da olsa bu trafik kazası adam size bilerek çarpmamış.Şöyle düşün ehliyetin 6 aylıkmış ışıklara doğru ilerliyorsun o sırada önünde 2013 model Porsche Carrera var diyelim ve sen freni ayarlayamayıp arkadan vurdun ve hata sende burda.Bunu yapmam diye düşünme ne usta şoförler yapabiliyor böyle basit bir kazayı.Porsche sahibi sana değer kaybı davası açacağını söyledi sen o zaman ne yapıcaksın ? 10-15 milyar arasında kendi arabanıda ona verip gitmek zorunda kalıcaksın belki.Bu hayatta herşey maddiyat değil ilk kazan olduğundan şuan böyle hissediyorsun belki ama bu tarz şeylere takılmamanı öneririm.

• Senin kazanın aynısının daha şiddetlisini hiç kaza yapmamış aracımla yaşattı bana yaşlı bunakın birisi, araba serviste 1 ay yattı düşünebiliyormusun, baya zorlandık ailecek (99 dan beri araç üstündeyim alışmışız yani onsuz olmuyor) Allah tan yan hava yastıkları yoktuda perte çıkmadı aracım, bundan üç sene önce 7500 e baya bi parça sıfırlandı 2 sayfa fatura kesmişlerdi, hoşuma bile gitti işin açıkcası, direksiyon pompasından tut, sisler, farlar, tampon, kaput vs. vs. sıfırlandı, boşver her şerde bir hayır vardır takma kafaya ...

Ha ben sana dava açma demiyorum kesinlikle, benim durum farklıydı ben memnun oldum sıfırlanmış parçalardan,sen dava aç ki o arkadaş bi akıllasın, ara sokaklarda 30 dan fazla hızla sürülmeyeceğini iyice bellesin, başkalarının canını da yakmasın ...
  • Zarardan geçtik; seneye kasko yapmaya kalkınca yaklaşık 1000 TL olan kasko ücretine 5-7 bin lira diyecekler. Farkı kim ödeyecek ? Aman canım her şey paradanmı ibaret diyenler; arkadaşın hesabına yeterli miktar para yatırıp bir zahmet zararını telafi etsinler o zaman.

İşaretler ile belirlenmemiş ve eşdeğerde olan kavşaklarda soldaki araç sağındakini beklemek zorundadır. (Karayolları Trafik Yönetmeliği madde 109/C-3 ) Gri araba bu kuralı ihlal etmiş.

Sigortacınıza kazada kusursuz olduğunuzu, kazaya sebebiyet veren aracın ve kusurunun sabit olduğunu, hasarsızlıktan yararlanmaya devam etmek bakımından kendisine yasal yollardan rücu etmeleri gerektiğini bildirin. Zaten poliçeden buna ilişkin hükümlerde var. Dava açıp açmamak sizin inisiyatifinizde, fakat haklı görünüyorunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 24 Nisan 2013; 11:57:28 >
  • Yapacağın dava ve avukatlık masrafları, aracın değer düşüklüğünden çok daha fazla tutar, en az da 1-2 sene sürer, o davayı açtığına açacağına pişman olursun, bunun çok beteri kazalar oluyor, hiçte değer düşüklüğü davası açanı görmedim..
  • 3 kuruşluk araba için böyle gereksiz işlerin mantığı yok.. O adamında ailesi var çoluğu çocuğu var kim bilir dava sonucunda onların rızkına el uzatmış olacaksın.. bilerek yapmamışsa alkollü değilse, it çakal vb değilse gidipde dandik bi araba için insanlarla uğraşmanın anlamı yok adı üstünde kaza..

Bizim milletimizi de anlamak güç yani 25-30 bin liralık arabanın çamurluğu ezilmiş değer kaybı davası açacağım diyor.. Demekki altınızda 300-400 bin liralık mercedes bmw ler olsa kafayı sıyırırdınız.. Bizim millete müstehak işte bu araba vergileri.Bizim insanımız BU GÖRGÜ SEVİYESİYLE iyi arabaya binmeyi hak etmiyor.

Biraz adam olun demeyeceğim , kibarca biraz insani yönden düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 24 Nisan 2013; 12:10:44 >
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girtem -- 26 Nisan 2013; 22:23:48 >
  • öncelikle bu resimleri elinizde tutun çok ciddi bir değer kaybı yaşamazsınız.
    ikinci olarak geçmiş olsun. aracınız zaten ibiza değer kaybı davasında kendinizi yırtsanız alacağınız 1000-1500 tl uğraştığıma değer diyorsanız keyfiniz bilir.

kazada mutlak suçsuzsanız hasarsızlığınız devam eder kaskoda sorun olmaz. bence ufak da olsa size kusur bulunacaktır.
  • Çarpan serseri olur birde üstünüze yürür o zaman tamam, verin mahkemeye aklı başına gelsin. bunun dışında değer kaybı davalarını değersiz ve anlamsız buluyorum...tekrar geçmiş olsun...
  • Dava açmadan önce emniyetin suçu kime verdiğini öğrenmen gerekiyor. Bence senin suçsuz olduğunu kesin olarak ispatlayabileceğin bir kaza değil tabi tutanakta nasıl tutuldu bilmiyorum.

İkincisi arkadaşlarında belirttiği gibi karşı taraf alkollü falan değilse etik değil.
  • quote:

Benim de annem babam var. Ya o kazada ben 1 saniye erken çıksaydım kapı beni sıkıştırsaydı? Fotoğraflarda sadece çamurluk yamulmuş olarak gözüküyo ama arabanın gerçeği öyle değildi. Tekerleğin takımlarını yamultcak kadar hız yapan bi araba kapıda beni sıkıştırabilirdi de. Bunun vebalini nasıl bi insan üstüne alabilir? Ya bana bişey olsaydı başkasının çocuğunun canını düşünmeyen adamın ben neden çocuğunu düşüneyim? Onun hatası bu benim rızkım yeniyor burda ben hakkımı alıyorum. Bunun insanlık hali mi var? Bence trafikte olan bütün olaylar insanların sorumsuzluğu ve olabilecekleri farkında olmasa da göze alması sonucu oluyor. Trafikte ne olup ne biteceğini bilemeyiz ama kurallara uyarak ve üzerimize risk almadan araba kullanırsak kazalar azalır. Size de tavsiye ederim. Ve bu adamın bundan ders çıkarması için bu davayı açmaya karar verdim. Aracım 25-30000 lik olabilir benim ekonomik durumum buna müsait ki bunu almışım borç harçla. Ben 3 4 bin liranın hesabını yapmıcak ekonomik düzeyde olsam zaten bu araca binmem altımda mercedes bmw olurdu bilmem anlatabiliyo muyum ya da anlayabiliyo musun bilmiyorum... Mantıktan bahseden adamın önce bunu düşünmesi gerekir. Başkasının benim paramı büküp çöpe atmasına izin vermememi görgüsüzlük olarak değerlendiren bi zihniyete sadece hayran kalırım. Kusura bakma ama adamlığı senden öğrenecek değilim. Görgüye gelince evet ilk kez sıfır araca biniyorum doğrudur ama bu hayatımda arabaya ilk kez biniyorum anlamına gelmiyor çok şükür arabasız kaldığımız dönemler olmadı kendimi bildim bilesi ailemin arabası var ve görgü seviyesi bununla ölçülebilir bişey değildir. İnsanın kendini yetiştirmesiyle alakalıdır. Ailemin bu konuda beni iyi yetiştirdiğine kendimi de yetiştirmeye devam ettiğime inanıyorum. Ne başkasının malına zarar veririm ne de kendi malıma zarar verilmesine müsade ederim. Bu yüzden de hiç bi zaman trafikte üzerime risk almam. Sınavlarıma geç kaldığım zamanlarda bile bunu yapmıyorum çünkü bunun telafisi var ama diğer türlü benim yüzünden birinin canı yanarsa bunun yok. Ve ben hakkım olanı savunduğum halde görgüsüz oluyorum çok ilginç. Hakkımı savunmam bilakis benim görgümün göstergesidir. Koyundan farkımın olduğunu gösterir. Asıl görgüsüzlük tanımadığı insana saygı çerçevelerini aşarak hakaret etmektir. Kusura bakma ama benim gözümde insanlarla nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen birisi görgüsüzdür. Ben hakkımı sonuna kadar ararım buna da kimse karışamaz. İsterse adam gibi fikrini söyler olumlu ya da olumsuz. Ama saygı çerçevesinde olmak zorunda. Bunu bilmeyen adamın zaten sağlıklı düşünceğine de inanmıyorum...

sana tek bir cevabım var.. Umarım bir gün sende dikkatsiz anına denk gelir , dalgın anına denk gelir de bir yol ağzında veya ne bilim ara sokakta gider 300-400 bin liralık lüks bir arabaya çarparsın. O da sana değer kaybı davası açar.

O zaman görürüm seni ben aynı soğuk kanlılığı gösterebiliyormusun.. 25 bin liralık araban 1-2 bin lira değer kaybedicek diye kazara olan bir durum yüzünden insanlardan bu parayı çıkartamazsın. Ha dava açar kazanırsın ayrı konu ama dediğim gibi bir gün seninde başına gelir biri sana dava açar.. Unutma ne yaparsan karşılığındada onu bulursun..

• Varya yorumları okuyorum arkadaşlar herkes haklı valla ne diyceğimi şaşırdım adam dava açsa dert açmasa dert.. Açsa ugrasmaya değmez,açmasa diğer tarafın yaptıgının yanına kalır. Bende ısterım ki adam akıllansın. Açarsa bu sefer kendi başına da geleceğini düşünmesi lazım.. HERKES HAKLIII gidin kahvede bi tavla atın konusun barışın :D
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girtem -- 26 Nisan 2013; 22:24:02 >
  • quote:

Dikkatsizlikle ara sokakta 50yle gitcek kadar bilinçsiz değilim. Madem ben haksızım madem değer kaybı önemli bişey değil arabamı gel al o zaman kazasız fiyatına? Araba alırken alcağınız arabayı sokmadığınız servis kalmaz başkasının başına gelince oturup beddua edersiniz. Benden de sana bi dua umarım yeni arabana çarparlar o zaman da sana beddua ederler. Ben davayı açıyorum bilgili insanlara ne yapmam gerektiğini sordum. Gelen geçen yorum yapsın diye değil hadi uzatma

ben sana beddua etmedim ne ekersen onu biçersin dedim..

Hayatında hiç araba alıp satmamışsın bu konuda da bilgisizsin belli ki 1 tane çamurlukla senin araban düşündüğün gibi bir değer kaybetmez.

2010 yılında 0 ford focus tren benzinli araç aldım 30.500 e , 2 sene sonra 1 kapı sacı değişmiş , 1 çamurluk değişmiş halde , 1 de tampon boyalı 32.500 e sattım. Ben şanslı olduğum için o şekilde satmadım piyasası öyleydi.

İzah etmeye çalıştığım 25 bin liralık araban 3-5 bin lira değer kaybetmez ,açacağın dava ile de ancak karşı tarafın kötü duasını alırsın.

Forum burası istediğim başlığa yorum yaparım , yorum yapılmasını istemiyorsan başlık açmassın. kolay gelsin daha fazla yazmayacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 25 Nisan 2013; 12:26:18 >

• @girtem

bence dava aç böylelerine ders olur burada ileri geri konuşup senin içinde bulunduğun durumu anlamayanları boşver
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girtem -- 26 Nisan 2013; 22:25:27 >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girtem -- 26 Nisan 2013; 22:25:55 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.