Şimdi Ara

4 aylık aracımla kaza yaptım suçsuzum aracımın değeri düştü! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conquête -- 25 Nisan 2013; 13:47:40 >
  • sahibinden.com sitesinde hasarlı araçlar var. girin bakın. ne kazalar var. sizin bu yaptığınıza kaza denmez ancak tıklama denir. Allah korusun insanların canı gidiyor, takla atılıyor, araç yanmaya başlıyor vs.. arabaya biniyorsan en kral sürücü de olsan kaza ihtimali her zaman vardır, yoldan, araçtan, yayadan, bir anlık dikkatsizlikten, hava şartlarından vs kaynaklanabilir.. sizinki gibi ufak çaplı kazalar istanbul gibi büyük şehirlerden her gün onlarca oluyor.. geçmiş olsun.
  • OLAYDA SİZN BİR KUSURUNUZ YOK ARAÇ SOLDA GELİYOR ARACINIZ PEK Bİ DEGER KAYBETMEZ KAPI VE CAMURLUK DÜZELİRSE TABİ DAVA AÇMAYA DEGMEZ BENCE...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayarotoservis

OLAYDA SİZN BİR KUSURUNUZ YOK ARAÇ SOLDA GELİYOR ARACINIZ PEK Bİ DEGER KAYBETMEZ KAPI VE CAMURLUK DÜZELİRSE TABİ DAVA AÇMAYA DEGMEZ BENCE...

Yetkili servisler düzeltme yapmıyor.Yetkili servise girerse değişir.
    Konu sahibi arkadaş için bu işlemler aracın değerini elbetteki düşürür ama çok büyük değer kaybına yol açmaz.Resimlerden zaten hasarın galerici ağzıyla çıtır hasar olduğu çok açık.Bu resimleri görüpte çok değer düşürmeye çalışanlara zaten araç satmayın.Bunun için dava falan açılmaz.Bu tip yollar hakikaten çok riskli.Bu arada siz durdunuz ama gelen aracı görmediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Orijinalden alıntı: ayarotoservis

OLAYDA SİZN BİR KUSURUNUZ YOK ARAÇ SOLDA GELİYOR ARACINIZ PEK Bİ DEGER KAYBETMEZ KAPI VE CAMURLUK DÜZELİRSE TABİ DAVA AÇMAYA DEGMEZ BENCE...

Yetkili servisler düzeltme yapmıyor.Yetkili servise girerse değişir.
    Konu sahibi arkadaş için bu işlemler aracın değerini elbetteki düşürür ama çok büyük değer kaybına yol açmaz.Resimlerden zaten hasarın galerici ağzıyla çıtır hasar olduğu çok açık.Bu resimleri görüpte çok değer düşürmeye çalışanlara zaten araç satmayın.Bunun için dava falan açılmaz.Bu tip yollar hakikaten çok riskli.Bu arada siz durdunuz ama gelen aracı görmediniz mi?

AYNEN YETKİLİ SERVİS ACIMAZ DEGİŞTİRİR BİZ İSE DÜZELTİYORUZ CIVATALARA DAHİ DOKUNMADAN

• Kimse kusura bakmasın ama altına şirket arabasını alan hayvan gibi kullanıyor o aracı. Çarpsa umrunda olur mu? Sonuçta adamın cebinden çıkmayacak o para, kaskosu bile artsa o aracı kullanana yansımayacak bile. Şirket sahibi de zaten leasing'li deyip sallamayacak. Sonuçta bu kazada zararlı çıkan kim sizce? Kazaya sebep olan yine elini kolunu sallaya salaya gitti. İlla ki birinin ölmesi lazım değil, biri suçluysa paşa paşa cezasını çekmeli. Mahalle arasında 70-80 ile giderken "Kusura bakma, çarptım kazadır olur" diye bir şey olur mu? Ya biri ölseydi? O zaman nasıl insanlıktan bahsedeceksiniz? Kazadır olur, pardon yanlışlıkla öldürdüm diye bir şey mi var? Trafik kurallarını ihlal eden adam suçludur ve cezasını çekmelidir.

Not: Arkadaş konuyu silmiş ama kısaca, adamın biri bu arkadaşa mahalle arasında dört yolda yavaşlamadan 0 aracına çakmış. Çarpan arabada şirket aracıymış.
  • Demek istediğimi tam olarak anlayan nadir insanlardan birisin. Konuyu kapatmama gelince, karşı taraf %100 kusurlu bulundu. Hukuksal süreci başlatmaya hazırlanıyorum ve sorularımın cevaplarını bilgi sahibi olan insanlardan almayı tercih ettim, sigorta şirketiyle görüştüm ve merak ettiğim soruların cevabını aldım. Kaskonun elinde 3000 tl'lik fatura var. Alt tarafı çamurluk değişti diyen arkadaşlar öyle düşünmeye devam etsin. Yarın başlarına gelince anlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girtem -- 29 Nisan 2013; 0:23:39 >
  • Sen mi görmüş geçirmişsin bu durumda? Yok arabam ucuzmuş bilmem neymiş. Sana ne bundan? Benim ekonomik düzeyim buna yetti bunu aldım. Dava açmak için altımda lüks araç mı olması gerekiyo illa? Ya da altımdaki aracın ucuz olması trafik kurallarını ihlal eden adama "araç ucuz" diye çarpma hakkı mı veriyor? Kurallara aykırı araba kullanan adam benim malıma veya canıma suçsuz olduğum halde zarar verirse bunun bedelini ödemek zorunda. Ben kurallara uygun kullandıkça Allah'ın izniyle kimsenin canının yanmasına sebep olmam. Suçludan yana olmak nasıl bir mantıktır aklım almıyo. Karşı taraf kazada %100 suçlu bulundu ve hukuksal süreci başlatmaya hazırlanıyorum. Mağdur olan benim, suçlanan da benim. Ben hakkımı savunmaya kalkınca suçlunun kendi hatasından dolayı cebinden çıkacak parayı düşünürsünüz, ama benim suçsuz halde cebimden çıkan parayı düşünmezsiniz. Kusura bakma ama tanımadığım adamın hatasının bedelini kendisi ödemesi gerekirken ben ödemem. Bilgi konusuna gelince; bunu sorgulamak veya buna yorum yapmak sana düşmez. Ben haklarımı biliyorum, araştırmayı biliyorum, haddimi biliyorum, seviyemi biliyorum, insanlarla nasıl konuşulması gerektiğini biliyorum, insanlardan yardım istemeyi biliyorum, en azından koyundan farkım olduğunu biliyorum. Senin gibi gelip hiç tanımadığım adama görgüsüz demiyorum. Sana da tavsiye ederim bunları. Kültür seviyene bi nebze katkısı olur. İnşallah ettiğiniz iyi ya da kötü duaların karşılığını alırsınız. Benim de; senin gibi hakaret ve beddua içeren yorum yapanlara edeceğim tek dua umarım aynısı sizin başınıza gelir ve hakkınızı aradığınız zaman empati yapmadan konuşan insanların suçlamasına uğrarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girtem -- 29 Nisan 2013; 0:55:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: girtem

Demek istediğimi tam olarak anlayan nadir insanlardan birisin. Konuyu kapatmama gelince, karşı taraf %100 kusurlu bulundu. Hukuksal süreci başlatmaya hazırlanıyorum ve sorularımın cevaplarını bilgi sahibi olan insanlardan almayı tercih ettim, sigorta şirketiyle görüştüm ve merak ettiğim soruların cevabını aldım. Kaskonun elinde 3000 tl'lik fatura var. Alt tarafı çamurluk değişti diyen arkadaşlar öyle düşünmeye devam etsin. Yarın başlarına gelince anlarlar.

Karsidaki kendi aracini kullaniyor olsaydi daha ilimli olunabilirdi. Ama sirket araclarini kullananlarin zerre umrunda degil sizin araciniza zarar verip vermedigi. Zaten adamin sizle piskin piskin konusmasinin sebebi de budur. Ama maalesef insanlar bunu anlamak istemiyor. Siz aldirmayin beddua eden kendi belasini bulur zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar, bu konuyu açan arkadaşa özel mesajla olayı anlattım. Buradan da bu değer kaybı muhabbetine karşı olan arkadaşlara söylemek istediğim birkaç kelam olacak;

Hazine Müsteşarlığı, teminatları dahilinde Değer Kaybının da olacağı yeni Trafik Sigortası Genel Şartlarını düzenlemekte. Mevcut değer kaybı taslağı nalıncı keseri gibi, 3 yaş veya 75 bin Km üstünde olan araçlara kaza sonrası değer kaybı tazminatı ödenmeyecek, yetkili serviste onarılanlara ödenmeyecek, ticari araçlara, ilk ve tek hasarı dışında hasarı olan araçlara, vs vs. Ama daha çıkmadı bu yeni genel şartlar. Belki 2014 başında olabilir belki çok yakında da olabilir.

Şimdi karşı olan arkadaşlara soruyorum;

Bu iş yasal olarak sigorta şirketleri tarafından ödeneceği zaman, kusursuz olarak bir kazaya karışırsanız ödemeyi almayacak mısınız?

Dürüst olun, cevap verin. Buradan vermeyin, kendi içinizde verin.

Paşa paşa alacaksınız. O zaman bu konuyu açan ve dertli olan arkadaşa söylediklerinizi tekrar düşünün.

Burada sorun şu, değer kaybını karşı araçtan talep etmek durumundasınız. Eğer karşı aracın sigortacısına direkt olarak gidip değer kaybı tazminatınızı alma imkanınız olsaydı bu sorunlar hiç yaşanmazdı.

Son olarak, aracında bir kazadan dolayı değer kaybına maruz kaldığını düşünen vatandaş, gider değer kaybın miktarını tespit ettirir. Artık davayla mı öderler yoksa sulh yoluyla mı öderler. Ama öderler yani.

Siz Mahkemeden, Yargıdan, Hakimden daha fazla mı Hukuk biliyorsunuz da bu şekilde yorumlar yapma hakkını kendinizde buluyorsunuz? Bırakın kardeşim, kendi işinize bakın. Adam benim malım değer kaybetti diyor ise sen kimsin de aksini iddia ediyorsun?! Kusurlu olan araç sürücüsünü hangi vasıfla savunmaya kalkıyorsun? Buraya yazıp çizerken biraz düşünerek mantık çerçevesinde şeyler paylaşın. Hakikaten ağzı olan konuşuyor bu kadar da olmaz. Bir de terbiye sınırlarını aşıyorsunuz, pes.

• Benim başıma daha büyük bir kaza geldi.2 araçda pert oldu kasko araçların değerinde bedelini ödedi.

Kusur oranını tam hatırlamıyorum fakat büyük oran suç bana verildi karışı tarafın suçu hız limitinin üstünde olmasıydı.Neyse bu arkadaş benden davacı oldu.Haşat olmuş fiat doblo aracı 5 bin lira değer kaybetmiş.Benim aracım 1 aylık 1500km idi.

Mahkemeye çıktık sonuç dava düştü.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.