Şimdi Ara

4 Aylık OCZ Power Supply'da Fan Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 4 ay önce Vatan Bilgisayar’dan aldığım OCZ-SXS-EU 700W güç kaynağım ses çıkartıyor.. Çıkan ses sanki harddisk’in yazma sesindeki gibi tırt-tırt şeklinde sürekli bir ses.. Ses seviyesi olarak ise alçak tonda konuşma ses seviyesi civarında.. Fanın bir yere sürtmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum ancak fanın üflediği hava akımında sorun yok..

Bu sorunu yeni aldığım Truvatek Phalanx kasaya montajdan sonra anladım.. Önceki kasam çok ısınan ve ses çıkartan bir yapıdaydı, o yüzden çok fazla farkedememiştim.. Bu ses 1-2 aydır vardı ama harddiskimden geldiğini düşünüyordum..

(1 sene önce gold’dan aldığım seagate marka Harddiskimi de vatan bilgisayardaki montaj elemanı sata/data yerinden kırmıştı..Biz entegresini değiştiririz dediler ama 30 iş günü sonra yapamadık dediler.. Sonra bende çaresiz yeni bir WD marka ürün almak zorunda kaldım. WD disklerin sesli çalıştıklarını duymuştum, sesin ondan geldiğini düşünüyordum, o yüzden farketmedim psu’dan geldiğini..)

Ama yeni kasama montajdan sonra psu’da sorun olduğunu anladım.. Sistemdeki tüm fanları teker teker elle durdurdum, psu’dan geldiğine emin oldum.. Titreşimden dolayıdır diye psu’yu kasadan çıkartıp dikkatlice elimde tuttum, yine de ses kesilmedi…

Vatan bilgisayarı aradım, Güç kaynağını söküp bize getirin dediler.. Tamir/Değişim işlemi ne kadar sürer dediğimde minimum 1 hafta maksimum 30 iş günü (hafta sonlarıyla birlikte 45 gün oluyor) dediler..

Ayrıca fanları durdurup sorunun psu’dan olduğunu anlarken ince bir tornavida ile fanları durdurdum.. Sonradan baktığında fanın 2-3 kanadı üzerinde çok küçük boyutta çizik/çentik vardı.. Sizce bunu bahane edip kullanıcı hatası demeleri söz konusu mu ?? Sizce önceki harddiskimi bozdukları zamanki gibi 45 gün bekletip sonra da kullanıcı hatası mı derler ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih.ozcan -- 8 Eylül 2009; 15:54:59 >

• Eğer ki güç kaynağının dönmekte olan fanını birşeyle durdurmaya çalışıp da bahsettiğiniz çentik gibi şeylerin oluşmasına sebep olduysanız kullanıcı hatası diyebilirler, ama çok ufak zar zor belli olan ve bir cisimle zorlama sonucu olmadığı belliyse kullanıcı hatası diyeceklerini hiç sanmıyorum.
  • en ufak boy düz saatçi tornavidasının ucu boyutunda..

ama sesin hangisinden olduğunu anlayabilmek için fanını durdurmak gerekiyordu ve başka bir şekilde durdurmam mümkün değildi.. zaten ses daha önce geliyordu..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.