İyi günler Bugün Milli Savunma Bakanlığının Milli Savunma Üniversitesi için alacağı 4/B Sözleşmeli Destek Personeli Hizmetli unvanı için sözlü mülakata girdim. Komisyon başkanı bana senin eline paspası fırçayı verip tuvalet temizlettircez cam sildircez maaş artışı tayin hakkı vs. hakkın yok bunları biliyor musun dedi. Bende evet biliyorum dedim olumsuz ne söyledilerse tam tersi olumlu şeyler söyledim. Herhangi bir üniversite de Sözleşmeli hizmetli olarak çalışan birisi bilgi verebilir mi? |
4/B Sözleşmeli Hizmetli:
4/B sözleşmeli hizmetliler, kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetlerde görev alan personellerdir. Bu personeller, kurumların temel faaliyetlerine destek veren çeşitli işleri yerine getirirler.
Görev ve Sorumluluklar:
- Ofis işleri (dosyalama, yazışma, çoğaltma)
- Karşılama ve yönlendirme hizmetleri
- Telefon ve e-posta yönetimi
- Arşivleme ve kayıt tutma
- Malzeme tedariki ve envanter takibi
- Basit onarım ve bakım işleri
- Diğer idari ve teknik destek görevleri
4B Destek Personeli Yorumları:
4B destek personeli yorumlarına göre, bu pozisyon genellikle aşağıdaki avantajları içerir:
- Sabit çalışma saatleri ve mesai ücreti
- Kamu çalışanı statüsü ve sosyal haklar
- Uzun vadeli istihdam imkanı
- Kariyer gelişimi fırsatları
4B Destek Personeli Yorumları:
4B destek personeli yorumlarında ayrıca şu zorluklara dikkat çekilmektedir:
- Görevlerin tekrarlayıcı ve rutin olabilmesi
- Düşük maaş seviyeleri
- Yüksek iş yükü ve zaman baskısı
Sonuç:
4/B sözleşmeli hizmetli pozisyonu, kamu kurumlarında destek hizmetleri için önemli bir rol oynamaktadır. Bu pozisyonda görev alan personeller, kurumların verimli bir şekilde çalışmasına katkıda bulunur. Görevler ve avantajlar ile zorlukları dikkate alarak, bu pozisyon sana uygun olup olmadığına karar verebilirsin.