Şimdi Ara

2. Üniversite olarak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Öncelikle Üniversitede öğrenim görüyorum şuan 2. üniversite olarak aynı anda açıköğretim okunabileceğini öğrendim. Birkaç sorum olacak, yanıtlayabileceklere şimdiden tşk.

1. Girebileceğim bölümler nereler? Lisans veya önlisans.
    2. Bu 2. üniversite olarak kayıt olmam örgündeki eğitimimi etkiler mi? Yurtta kalıyorum ve katkı ve öğrenim kredisi alıyorum. Bunları etkiler mi? Nasıl etkiler?
    3. Tıp fakültesinde okuyorum e haliyle harç fiyatları yüksek. Her nekadar katkı kredisi alıp çok az versemde sonuçta ödeyeceğim bunları. 2. Üniversite olarak kayıt olduğumda 2 kat fazla harç veriyormuşum. Şimdi benim aöf için iki katmı harç ödeyeceğim?
    4. Girmem gereken ders veya online olarak izlemem gereken dersler var mı? Bu öğretim işi nasıl işliyor basitçe?
    5. Örneğin Aöf 2. sınıfta aöf yi bırakmak istedim. İstediğim zaman bırakabiliyor muyum? Direk bırakıp tıp derslerine devam edebilir miyim? Daha önemlisi bu yurt durumumu etkiler mi?

Lütfen ne işin var vs. yorumlar yapmayın. Sevmiyorum

Şimdiden teşekkürler

• yardım edebilecek yokmu
  • Aynen bu konuyu ben de merak ediyorum. Makine Mühendisliği okuyorum ve 2. üniversite olarak Açık Öğretim-İşletme okumayı düşünüyorum.

Bunun için tekrar sınava girmem gerekiyor mu yoksa doğrudan kayıt döneminde kayıt yaptırabiliyor muyum?
  • Aöf bölümlerinin ders çalışmayı etkiliycek bir durumu yok tabii tıp okuyorum demişsin yanında i.i.b.f tarzı bir bölüm okursan zorlanabilirsin belki çünkü sınavlarda gördüğün grafik,terim,kısaltmalar,yaklaşım ve teorileri çok farklı genel kültürle yapılacak işler değil (örgün iktisat öğrencisi olarak ben müzdaribim aöflileri düşünemiyorum) ondan 2.üniversite tercihinde bölümünle alakalı olmasına dikkat et.
    2.Üniversitenin bu sene harcı 202 tl + 48 tl kitap parası 250 tl civarı bir rakam fazla harç ödeme felan hurafe
    Derslere çalışmadığım için tam bilmiyorum ama aöf sitesinde video ve pdf olarak ders çalışabiliyosn,aöf bürodan da bölümle alakalı tüm kitapları veriyolar ama benim tavsiyem-daha doğrusu arkadaşlarımın tavsiyesi bölümünle ilgili aöf çıkmış sınav sorularını edinip çözmen çünkü sorular çok düz mantıkmış ve benzer sorular soruyolarmış. (Çalışmadan oluyor 2.55 ortalamam var)

Son soruna gelirsek böyle saçma sapan ilişkileri nasıl kurmuşsun anlamadım ama cevap veriyorum.
    2.Üniversitenin okuduğun okulla en ufak bir bağlantısı yok ve yurtkurla alakası yok yani kimse sana 2 üniversite okuyosun yurttan çık felan demez,burs-kredi kesmez,arttırmaz.
    Eğer okul harcını yatırmazsan zaten kaydın silinir ayrıca AÖF bürosuna giderek sildirme işlemlerini yapabilirsin.
    2.üniversitenin okuduğun okulla alakası olmadığı için derslerinde alakası yok yani sende tıpta hepsinden kalsanda aöfyi etkilemez,vice versa.O yüzden aöfde kalsanda,vize,finale girmesende,kaydını sildirsen de tıp derslerine hiçbir şekilde etkisi yok.

Kayıt için;
    sınava girmeye gerek yok ekim-kasım gibi aöf 2. üniversite kayıtlarını duyuruyor yapmanız gereken bu tarihler arasında internetten başvuru yapmak sonra harcınızı yatırıp sizden istenene belgelerle aöf bürosuna gidip kayıt işlemlerini tamamlayabiliyorsunuz

• Selamlar

" Eğer okul harcını yatırmazsan zaten kaydın silinir "

bu cümle anlaşılmadı , böyle bir durumun olmadığını sanıyorum
  • Tıp fakültesi okuyan deli mi ki açıktan bölüm okuyor? Ya kardeşim güzel bir bölüme girmişiniz ne yapacaksınız aöfü?Bir işe yaradığı yok boşuna para verir zahmet çekersin.
    Eğer açıktan okuyunca müdür- yönetici falan yaparlar diye bir düşünce varsa kafadan silin.Aöfün diplomasına kimse itibar etmez.Millet kendine eğlence arıyor.1 tane adam gibi diploman olsun 10 tane olunca hiçbir şey değiştirmez.Millet diplomaya itibar etmiyor.Tıp okuyan doktordur tabi o diploma olmadan kapıdan içeri sokmazlar ama aöf diploman olduğunu söylemeye utanırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.üniversite
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • treko öncelikle teşekkürler cevabın için. O yurt vs. kurduğum bağlantılar da bazı sitelerde dolanan dedikodularmış demek. İnsan ülkede olup bitenleri görünce yinede olabilir diyor. Bellimi olur bir bakarsın 2 üniversitedesin diye negatif muamele görürüz bellimi olur ^^ :D

quote:

Bu cümlemi sanırsam okumayanlar var. İlgim olan konularda kitaplar okuyorum zaten. Örneğin ekonomi alanında akademik kitaplara başlayacağım yakında. Ben o aöf diplomasını kullanma düşüncesinde değilim zaten. Türkiye de bu zihniyetin azaldığı "Eğitimi Savunan" bir düşünce yapısındayım.
    Bu ilgilerimi artırmak için ön lisans olarak dış ticaret okuyabilirim mesela. İlerde mesleğimle ilgili olarak Sağlık Kurumları İşletmeciliği okuyabilirim. İlgim olan bir konu olduğu için sınavlarını verebileceğimi düşünüyorum, verirsem de sonuçta elimde bir belge olacak o belgenin bir zararı olacağını sanmıyorum. Eğitimli bir insan hiç bir diploma, belge veya sertifikayı hor görmez. Bugün yarın eğer avrupanın her hangi bir lisesine dahi gitsen yaptığın iş ile ilgili sertifikalar vs. soracaklardır. İleride müdür yönetici vs. demişsin, aöf lisans diplomasını aldıktan sonra yüksek lisans da yapabilirim. Tıp'a gereken önemi verdikten sonra geriye kalan boş vakitlerimi bu şekilde değerlendirmek istiyorum, kötümü yani? Gerçekten bu zihniyete göre kahvede akşama kadar batak, 51 daha faydalıdır. Her neyse cevap için teşekkürler herkese

• Selamlar

Emrecan bravo, çok güzel bir tahlil.

Hiçbir işe yaramaz diyor İndigo,

Ama Anadolu Üni. Rektörü 1.500.000 öğrencimiz var diyor

Bu kadar insan ahraz mı ki gidip onca parayı yatırarak AÖF e kayıt olsunlar

Elbetteki alınacak diplomaların örgünle kanun gereği hiç bir farkı yok.

ve muhakkak faydası da görülecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Tıp fakültesi okuyan deli mi ki açıktan bölüm okuyor? Ya kardeşim güzel bir bölüme girmişiniz ne yapacaksınız aöfü?Bir işe yaradığı yok boşuna para verir zahmet çekersin.
    Eğer açıktan okuyunca müdür- yönetici falan yaparlar diye bir düşünce varsa kafadan silin.Aöfün diplomasına kimse itibar etmez.Millet kendine eğlence arıyor.1 tane adam gibi diploman olsun 10 tane olunca hiçbir şey değiştirmez.Millet diplomaya itibar etmiyor.Tıp okuyan doktordur tabi o diploma olmadan kapıdan içeri sokmazlar ama aöf diploman olduğunu söylemeye utanırsın.

Bence konu şaka olarak açılmış Indigo..
    Bizde sazan gibi atladık..
    Ciddi cevaplar bile yazmışız.

• quote:

Orijinalden alıntı: salihbsalih

Elbetteki alınacak diplomaların örgünle kanun gereği hiç bir farkı yok.

ve muhakkak faydası da görülecektir

Statü olarak doğru , ancak teknik olarak da yanlış bir bilgi..
    Örneğin Açıköğretim İşletme bitirenlerin diplomasında İşletme fakültesi mezunu der , herhangi bir üniversitede İşletme bitirenler ise , diplomalarında İİBF mezunu der..
    Türkiye'de '' İşletme Fakültesi '' bir tek ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM de vardır. Artık bunu çocuklar bile bilmektedir.Kaldı ki siz de biliyorsunuzdur.
    Demek ki işler senin sandığın gibi değil..
    Devlet , İşletme Fakültesi mezunu yani AÇIKÖĞRETİM Fak. mezunu genelde aramaz. Artık aramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 19 Şubat 2012; 11:59:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emmrecan

Merhabalar. Öncelikle Üniversitede öğrenim görüyorum şuan 2. üniversite olarak aynı anda açıköğretim okunabileceğini öğrendim. Birkaç sorum olacak, yanıtlayabileceklere şimdiden tşk.

1. Girebileceğim bölümler nereler? Lisans veya önlisans.
    2. Bu 2. üniversite olarak kayıt olmam örgündeki eğitimimi etkiler mi? Yurtta kalıyorum ve katkı ve öğrenim kredisi alıyorum. Bunları etkiler mi? Nasıl etkiler?
    3. Tıp fakültesinde okuyorum e haliyle harç fiyatları yüksek. Her nekadar katkı kredisi alıp çok az versemde sonuçta ödeyeceğim bunları. 2. Üniversite olarak kayıt olduğumda 2 kat fazla harç veriyormuşum. Şimdi benim aöf için iki katmı harç ödeyeceğim?
    4. Girmem gereken ders veya online olarak izlemem gereken dersler var mı? Bu öğretim işi nasıl işliyor basitçe?
    5. Örneğin Aöf 2. sınıfta aöf yi bırakmak istedim. İstediğim zaman bırakabiliyor muyum? Direk bırakıp tıp derslerine devam edebilir miyim? Daha önemlisi bu yurt durumumu etkiler mi?

Şimdiden teşekkürler

kacinci sinifsin bilmiyom ama ikisini nasil goturmeyi dusunuyon? tipa gereken onemi vericem diyon.elinde avucunda bisey kalmayacaginin farkinda misin?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.