Şimdi Ara

4.Basamak: Gramer Konuları (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
78
Favori
71.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhabalar bi zamanlar sadece dersmimizingilizce.com sitsinin yeterli olacağını söylemiştiniz
  • yucili Y kullanıcısına yanıt
    Sınavlar için yeterli olmuyor.Bu nedenle CEFR sistemine uygun kitap önerdim.
  • Önerilen gramer kitaplarının cd si de mevcutmus sanırım doğru mudur? Bir de eski basımlarını kullansak olur mu?
  • T1WCM kullanıcısına yanıt
    Evet cd'leri var.Ayrıca app uygulaması var yeni baskı satışlarda.Alıştırmaları telefondan yapabiliyorsunuz.
    Çok eski baskı değilse kullanabilirsin.Çünkü baskılar arasında farklılıklar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Evet cd'leri var.Ayrıca app uygulaması var yeni baskı satışlarda.Alıştırmaları telefondan yapabiliyorsunuz.
    Çok eski baskı değilse kullanabilirsin.Çünkü baskılar arasında farklılıklar var.
    hocam merhaba kitaplar için fiyat araştırmasına başlayacağım da size sormak istedim en ucuz nereden temin edebiliriz ?
  • bagcesmeli41 B kullanıcısına yanıt
    2.el kitap satan yerlerde çok daha ucuza alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

2.el kitap satan yerlerde çok daha ucuza alabilirsiniz.
    hocam tekrar rahatsız ediyorum bütün sayfaları okudum bulamadım . son olarak sorum 2. el satan netten yerlere baktım cd yok , cd önemli mi bu kitaplarda?
  • bagcesmeli41 B kullanıcısına yanıt
    Cümlelerin sesli telaffuzları var.Olsa iyi olur.Kelimelerin telaffuzlarını online sözlüklerden öğrenebilirsiniz.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam ilham kaynağı olduğunuz minnettarım size hayırlısıyla başlayacağım
  • kitapların cd'sinin .iso elinde olan var mı ?
  • Bu konu ne zaman yenilendi bilmiyorum ama CEFR uyumlu bi kitap kullanmadan, interneti kullanarak gramer konularini ogrenmek yeterli olmuyor. Zaten bunu CBC intermediate derslerine gectiginizde rahatlikla anlayabilirsiniz. Daha bir cok eksik karsima cikmakla birlikte ornegin would+have+v3 yapisi gibi daha once karsilasmadigim yapilari googleda aratarak ogrendim. Tesadüfen bigun girdigim bi kitapçıda grammer in use inceledim. Benim CBCde denk geldigim ve turkce gramer anlatim sitelerinde (veya ingilizce)(toplu olarak konulari veren siteleri kastediyorum.zaten googlea yazarak herseyi bulursunuz)yer verilmeyen ayrintilari da icerdigini gormustum. Burda yazılı olup olmadigini bilmiyordum. Ama zaten bu kitabi kullanmaya karar vermistim. Cbc intermediate seviyesine adam akilli calisan herkesin gramerin bu adimindaki eksikligi simdiye kadar farkedip buraya yazmasi gerektigini dusunuyorum. Bu zamana kadar hic kimsenin bu konuda birsey soylememesi ilginc. Daha onceki adimlari soylendigi gibi yerine getirip en az Cbc Intermediate seviyesine gelen bir arkadas varsa bana ozelden mesaj atarsa cok memnun olurum. Danismak istedigim birkac nokta var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eczuzay E kullanıcısına yanıt
    Konuyu eksik incelediğiniz için bazı detayları görmüyorsunuz.
    CEFR konusunda defalarca yazdım bunun kalitesine diğer Türkçe anlatımlı kitaplar yetişemez.
    Türkçe anlatımlı kitaplar bazı konulara fazlaca yer veriyor fakat Grammar in Use anlatmıyor bile.3.kitapta bile anlatmadığı,gerek görmediği konular var.Gramer açısından tüm detayları bulabileceğiniz bir kitap henüz yok.İnternet bu eksiklikler için kullanılması gereken kaynak evet ama temel kaynak olarak grammar in use'u öneriyorum.Yanlış hatırlamıyorsam 2 sene falan oldu.Daha önce Türkçe kaynaklar önerdim onlarda bazı konular fazla detaylı olabiliyor.Buraya gramerle ilgili yorum yazılmamasının temel sebepleri bu kitapları pahalı bulmaları nedeniyle kullanmıyorlar.
  • Ben konuyu eksik incelemiyorum. Ancak surekli sayfalar dolusu mesajlari okuyacak kadar vaktim de yok. Ana sayfada yeni bir eklenti yaptiginizda onu görüyorum. Ve son bir kac sayfa mesaji inceliyorum. Surekli lutfen boyle ithamlarda bulunmayiniz. Konunuzu en cok okuyan insanlardan biriyim belkide. CEFR kelimesinin konunuzda daha oncede defalarca gectiginin bilincindeyim. Burda sizinle tartismak gibi bir niyetim yok. Ingilizce ogrenirken kursa gitmemin sebebi ogretmenlerin ogrenciler bir yerde hata yaptiklarinda surekli "cunku sen surada eksik yaptin" diyerek itham etmeleridir. Herkesin her seyi tam yapabilecek bir ogrenci veya insan olmak zorunda olmadigi gibi ogretmenlerin veya ogretenlerin de boyle bir ithamda bulunmaya haklarının olmadigini dusunuyorum. Cunku onlarin da hatalari olabilir.

Ben grameri onceden zaten bitirmiş oldugumdan artik bu adimi takip etmiyordum. Ama kendim CBC calisirken eksigi farketmistim. Bugun gramer kismina merak edip girip yaptim. Siz de grammer in use kitabini ana kaynak olarak onermissiniz. Konunuzun altinda bircok gereksiz soru var.(zaten yazida acik ve net bulunan) Boyle sorular sorarak burayi bulandiran insanlardan da degilim.

Buyuk ihtimal bu yorumum buradaki son yorumum olacaktır. Cbc gibi essiz bir kaynagi paylastiginiz icin tesekkurler. Size diger "cok dikkatli" okuyucularinizla iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczuzay -- 21 Ağustos 2018; 21:39:42 >

• eczuzay E kullanıcısına yanıt
    Sayfalar dolusu mesaj içinde birçok konu tartışıldığı için malesef erişim konusunda zaman kaybı olabiliyor haklısınız çok sayfa var.
    Çünkü bazen 1.sayfaya eklenmesi gerekmeyen ama önemli konular üyeler tarafından sorulabiliyor bunların hepsini 1.sayfaya eklemek mümkün değil.CEFR konusunda ben özellikle çok önem veriyorum.Avrupa'daki dil standartı bu ve TOELF,IELTS gibi sınavlar bu gramer müfredatına göre yapılıyor bizim Türkçe anlatımlı kitaplara göre değil.
    Hayır tartışmak değil keşke bu konularda tartışmalar,görüş farklılıkları olsa ben uzun süredir bekliyorum böyle sorular gelmiyor.
    Öncelikle şunu belirteyim ben kimseyle özellikle tartışayım diye cevap yazmıyorum.Bazen bazı konularda daha önce aynı soruları cevaplarken sıkıldığım için olumsuz yazmış olabilirim.Bunun için arkadaşlar kusura bakmasın.
    İyi akşamlar.
  • Hocam iyi günler, orta derecede ingilizcem var ama sizin yönteminizle baştan başlayıp unuttuğum yerleri tamamlamayı düşünüyorum. Size sorum bu aşamada look ahead dersleri ile birlikte essential grammar in use kitabından grammer çalışayım mı? Bir diğer sorum da bende o kitabın 3. baskısı var 4. baskıyı almama gerek var mı? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canonhcx -- 25 Ağustos 2018; 1:21:48 >
  • canonhcx C kullanıcısına yanıt
    Önerdiğim gibi çalış.
    6 adımı dikkatlice oku.
    Grammar in Use'un 3 kitabını da al çünkü konular dağıtılmış.
  • Merhaba hocam, Murat Kurt'un grammer kitabını bitirdim.Amacım YDS'den 80 civarı puan almak.YDS çıkmış sorularına baktığımda, yüzlerce bilmediğim kelime var.Yani kendimi çok eksik hissediyorum.CBC adımına geçecektim ama YDS'ye yönelik bir çalışma programı istiyorum.Nasıl bir program önerirsiniz?

Bu arada Murat Kurt'un gramer kitabını bitirdim ama gramer olarak advance olmak için yetersiz galiba.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • opamp1 O kullanıcısına yanıt
    Yds için hazırladığım konu vardı ona bak.
  • Arkadaşlar gramer kitaplarına çalışırken youtube sitesinde denk geldiğim bir hocayı tavsiye edeyim. Yabancılarda bu gibi videolar çok ama Türkçe içerik pek rastlamadım açıkçası çalışırken anlamadığınız konularda faydalı olacağını düşünüyorum. Kırmızı kitabı tamamen bitirmiş. Mavi kitabın videolarını çekmekte kendisine yorum olarak sorduğumda yeşil kitabı da çekeceği söylemişti. Emeği için teşekkür ediyorum.

Not: Videoyu çeken hocayı tanımıyorum tesadüfen denk geldi.

• İyi günler hocam. Bu sene hazırlıkta speakout tan 3 kitap verecekler. Elemantary pre intermediate ve intermediate verilecek büyük ihtimalle. Gramere 0 dan başlamak için ne önerirsiniz? Grammar in use serisini mi grammar inside and out u mu alayım yoksa dersimiz ingilizce den mi çalışayım? Okuldan önde gitmek istiyorum cbc derslerine geçmek için. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanchize -- 30 Eylül 2018; 18:17:7 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.