Şimdi Ara

4.Basamak: Gramer Konuları (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
78
Favori
71.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Speakout serisini biliyorum.Çok kaliteli ve görsel bir set.Fakat tüm seri 3 kitaptan fazla.
    Başlangıçtan ileri düzeye kadar 5-6 kitaptı sanırım.Bu seri grameri CEFR seviyesine göre anlatıyor.
    Yani bu serinin tamamı elinizde olursa grammar in use almaya gerek yoktur.Ama seride eksik kitaplar olursa o zaman tüm gramer anlatımı yok.Ya serinin tamamını alın yada grammar in use alın.Hangisi ucuz olursa onu alın.
    Gramere çalışmak için burada önerdiğim gibi çalış.
    İnside and out çok detaylı bir kitap ve başlangıç için uygun değil.
    Grameri halletmeden cbc derslerine çalışmayın.Çok zorlanırsınız.
    Kısacası hazırlık okuduğunuzu yazdığınız için gramer ve elinizdeki kitaba birlikte çalışmanızı öneririm.
    Speakout çok iyi setlerden biri kıymetini iyi bilin.Sürekli tekrar edin o kitabı.Kitapta geçen kelimeleri iyi öğrenin.Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 30 Eylül 2018; 21:47:35 >

• Hocam şuan ben grammer’de 3.kitap advanced seviyesindeyim ancak diğer kitaplara göre örneğin passive konusu gayet zorluyor ve açıklaması yeterli gelmiyor. İleride TOEFL a gireceğim altyapısı için çalışıyorum,şuan hızlıca kitabı bitirmeye çalışıp ileride toefl çalışırken üstünden mi geçeyim yoksa ne yapmamı tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amansızkızılpanda A kullanıcısına yanıt
    1.sayfada yazdığım gibi anlamadığınız,zorlandığınız konuları Türkçe kaynaklardan bakabilirsiniz.
    Kitap Cefr uyumlu.İelts ve toefl sınavları gramer olarak bu müfredata göre soruyor zaten.

Her zaman yazıyorum hızlıca çalışarak gramer bitmez.Sanırım toelf'a çalışmak daha mantıklı gibi.Soruyu tam anlamadım.
  • 2.Sonra İngilizce alfabe ve telaffuz kurallarını(diphthong,triphthong) Google'da bulup not ederek mantığını anlamaya çalışın.

Hocam bu bölümün tam mantığını kavrayamadım . Ne önerirsiniz ?
  • bagcesmeli41 B kullanıcısına yanıt
    Google'a İngilizce alfabe yaz.Harflerin İngilizce telaffuzunu öğren.
    Ek olarak dipthong,triphthong yazıp örnekleri incele bu kadar.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam Grammar in Use serisine başlıyorum bugün fakat ünite am is are başlıyor 2. ünite zamana geçiyor , üniteleri sırasıyla mı gideceğiz yoksa alt bölümde yazan unit konulara mı gideceğiz ?
  • hocam look ahead tekrarım bitmek üzere. gramer kitaplarının fiyatına bakınca üzüldüm. taksitle de olsa almalı mıyım bana çok şey katar mı?
  • Google’da gerekli arama yaparak pdf dosyalarını bulabilirsiniz tabletiniz varsa oraya atıp üstünde yazı yazabilir, laptoptan da üstte bir arkadaş da YouTube da kitabı işleyen bir hocanın linkini attı oraya da bakabilirsiniz. kendim örnekleri falan oradan kontrol ediyorum her video 20-25 dk ortalama bilmediğim anlamadığım yer varsa bakabilirsin anlatımına. Ben daha çok örnekleri kontrol etmek için kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porthos. -- 13 Ekim 2018; 12:7:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öneri için teşekkür ederim
  • Del Toro kullanıcısına yanıt
    Defalarca yazdım arkadaşlar.
    Önerdiğim kitaplar CEFR seviyesine uygun kitaplar.Bu nedenle fiyatları pahalı.
    İkinci el olarak alabilirsiniz.Çok daha ucuz olur.
  • akmardan bulmayı denicem. konu ve emekleriniz için de teşekkürler,
  • Del Toro kullanıcısına yanıt
    Ek olarak yazmayı unutmuşum cevap yazarken;
    CEFR seviyesine uygun ücretsiz İngilizce gramer anlatan bir site yoktur.Almanca var sadece.
    Yani en iyi seçenek kitap alarak çalışmak.Sınavlar için vs.daha uygun.Çalışırken de daha kolay.Başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Ek olarak yazmayı unutmuşum cevap yazarken;
    CEFR seviyesine uygun ücretsiz İngilizce gramer anlatan bir site yoktur.Almanca var sadece.
    Yani en iyi seçenek kitap alarak çalışmak.Sınavlar için vs.daha uygun.Çalışırken de daha kolay.Başarılar.
    Hocam ustte sormustum fakat gozden kacmis sanirim tekrar sorayim . Grammar in Use 1. Kitaptan basladim elimde Murat Kurtun Grammar kitabi var fakat baktigimizda ornek olarak Murat kurtta am is are , a/an , the , much /many ile basliyor Grammar in Useda direk zamanlardan basliyor . Sizce hangi sirada ilerleyelim hocam ?

• Tam bakamadım ama gerçekten faydalı gibi görünüyor

İkinci kitap dersleri yok galiba ne zaman yüklenecek acaba?

• Öncelikle konu sahibine teşekkür ediyorum
    Gramer in use 2. kitabı bir haftaya bitmiş olacak. Bundan sonra cbc derslerinin beginner ve indermediate düzeylerini bitirmek istiyorum, amacım akademik olmayan makaleleri hemen hemen anlayabilmek ve youtube daki eğitim ve bilgilendirici videoları anlayabilmek.

1-Cbc'lere geçmek mi mantıklı yoksa önce gramer 3.kitabı da bitirmek mi

2-Gramer in 2 kitabını hem bölümümün ağırlığından-mühendislik- hem düzensiz çalışmaktan 6-7 ay gibi bir sürede bitirebildim, kalanları şu sürede bitirmiş ol diyebileceğiniz bir vakit aralığı var mı, amacım 2020ye kadar buradaki tüm dersleri halletmek

3-Gramer çalışırken düzenli tekrar etmedim maalesef, kitap bitince üstünden bir tekrar edeyim mi direkt cbc ye mi geçeyim

4-Kelime ezberleme işini hangi aşamada yapmalıyım

Soruları yanıtlamanız benim için çok önemli
    Tekrar teşekkürler@rat.planet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 20 Aralık 2018; 19:7:5 >

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Aslında sorularınızın cevabı konularda var ama öğrenci arkadaşların sorularını cevapsız bırakmak da istemiyorum.

Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki cbc dersleri bittiğinde akademik metinleri okurken bile daha az zorlanırsınız.
    TOELF,IELTS sınav formatına daha uygun.Günlük İngilizce de var ama sohbet,boş konular değil.

1.Üçüncü kitabı bitirip geçerseniz konuları anlamakta çok az zorlanırsınız(gramer anlamında).
    Ben 3.kitabı da bitirmenizi öneririm.Biraz sizin seçiminize kalmış bir karar.1 hafta deneyin zorlanırsanız 3.kitaba geçin.
    Bu arada ilk zamanlar özellikle bağlaç ve edat kullanmaya sizi öylesine alıştırmaya çalışıyor ki bir süre zorlanmak çok normal.

2.Süreyi çok uzatmışsınız.Bence önce genel bir tekrar yapıp sonra yeni kitaba geçmenizi öneririm.

3.Tekrar her zaman iyidir.Dil öğreniminde tekrar çok önemli.Örnek vereyim;İspanyolca çalışırken bir dizinin bir bölümünü 20-21 kez izliyordum.Telaffuzlar aklınıza kazınıyor.Bu sayede o ritmi kavrıyorsunuz.Onlarca sezon dizi izlemenize gerek yok.Bölümleri tekrar tekrar izlerseniz etkisi olur.

4.Gramer bittikten sonra.Yani cbc derslerine geçtiğinize.O zaman 3.adımdaki kelime nasıl öğrenilir kısmına bakın.Orada anlattım.

Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Aslında sorularınızın cevabı konularda var ama öğrenci arkadaşların sorularını cevapsız bırakmak da istemiyorum.

Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki cbc dersleri bittiğinde akademik metinleri okurken bile daha az zorlanırsınız.
    TOELF,IELTS sınav formatına daha uygun.Günlük İngilizce de var ama sohbet,boş konular değil.

1.Üçüncü kitabı bitirip geçerseniz konuları anlamakta çok az zorlanırsınız(gramer anlamında).
    Ben 3.kitabı da bitirmenizi öneririm.Biraz sizin seçiminize kalmış bir karar.1 hafta deneyin zorlanırsanız 3.kitaba geçin.
    Bu arada ilk zamanlar özellikle bağlaç ve edat kullanmaya sizi öylesine alıştırmaya çalışıyor ki bir süre zorlanmak çok normal.

2.Süreyi çok uzatmışsınız.Bence önce genel bir tekrar yapıp sonra yeni kitaba geçmenizi öneririm.

3.Tekrar her zaman iyidir.Dil öğreniminde tekrar çok önemli.Örnek vereyim;İspanyolca çalışırken bir dizinin bir bölümünü 20-21 kez izliyordum.Telaffuzlar aklınıza kazınıyor.Bu sayede o ritmi kavrıyorsunuz.Onlarca sezon dizi izlemenize gerek yok.Bölümleri tekrar tekrar izlerseniz etkisi olur.

4.Gramer bittikten sonra.Yani cbc derslerine geçtiğinize.O zaman 3.adımdaki kelime nasıl öğrenilir kısmına bakın.Orada anlattım.

Başarılar.
    Çok teşekkür ederim hocam

• hocam merhaba.
    forma sizin başlığınız için katıldım.
    sırayla okuyorum ama gramer bölümünde yorumlara bakınca iskelet yöntemi diye bir şey gördüm. Ayrıca yine yorumlarda çalışacagımız konular ıcın de alıstırma sitesi ve çalışma teknikleri vs bırakmışsınız gibi görünüyor fakat ben bunların hiçbirini ilk sayfada göremiyorum. bunun için üye oldum. yazdıklarınızı tam olarak nasıl göreceğim?
  • eseses2123 E kullanıcısına yanıt
    Onlar geçmişteki öneriler.Farklı sorularla birlikte değişen bir sistem oldu.
    1.sayfadaki önerileri dikkate alın.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    ben birinci kitaptan başladım hocam ama kitaptaki alıştırmalardan farklı alıştırmalar nereden çözebilirim
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.