Şimdi Ara

4 Gündür Mouse Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. öncelikle özür dilerim herhangi bir yerde böyle konu var olup olmadığına bakmadığım için. bu konuyu bile zor açtım. mouse çalışmıyor çünkü. 4 gün oldu. bakmadığım forum , girmediğim site kalmadı. yapmadığım işlemde kalmadı.
    şöyle açıklayayım. Mouse 1 hafta önce ara sıra donmaya başladı. öncesinde en fazla 5-10 dk sürüyordu , sonra düzeliyordu , daha sonra biraz uzamaya başladı. en son 1 saatte düzelmişti , 4 gün bir kez daha dondu ve birdaha çalışmadı. tab a basa basa açtım bu konuyu. çözümlemek için denediklerim ise şunlar ;

bios u sıfırladım
    defalarca restart attım , belki diyerek fişini bile çektim.
    biosu güncelledim
    aygıt yöneticisinden kaldırıp tekrar kurdum ve güncelledim
    bilgisayarın içini açıp çıkan yada takılmayan birşey varmı diye baktım ama öyle birşey olsa daha önce çalışmazdı
    kayıt defterinden bazı öneriler vardı. konumunu unuttum fakat şöyle anlatayım , bir yerdeki 1 sayısını 3 yapıp onaltılık seçeneğini ondalığa çevirdim
    bilgisayarı tokatlamadım. :) türk usulü tamir denemediğim için üzgünüm :)
    ama mouse'un tekini kırdım. 2 farklı mouse'um vardı 85 tl lik wireless ve eski bilgisayarımdan casper mouse. 85 tl lik olanını sinirlenip parçaladım.
    birde şunu eklemeliyim ; 3 farklı oyun konsolu denedim , hiçbirisi çalışmadı. hadron usb kontroller , snopy usb kontroller ve xbox ın eski konsolu ( usb ye kendim çevirdim ve sorunsuz sıkıntısız çalışıyordu tüm oyunlarda ). Ne konsolların güç ışığı yanıyor , ne konsollar çalışıyor , nede mouse çalışıyor. mouse a güç gidiyor. ışığı yanıyor. fakat çalışmıyor. flash bellek taktım çalıştı. telefonumu bağladım çalıştı. midi klavye bağladım çalıştı. tüm portlara hepsini üşenmeden denedim. sonuç bunlar.

ne yaptımsa düzelmedi. sistemim çok basit bir sistem değil. oyun canavarı. format atmak istemiyorum çünkü orjinal oyunlarım var birsürü. serial ziyan olacak. sistemim daha 1 aylık denemeyecek kadar yeni. vatandan %30 luk indirimle topladım. geçen hafta 15 günlük iade şansını kaçırdm. sistemimde şunlardan ibaret

Asus HD 7850 ( o.c olmayan modeli ) ekran kartı
    amd fx 6300 işlemci
    Gskill 1600 mhz 2x4 gb ramler
    MSİ 970a-g46 anakart
    xigmatek asgard 600w kasa+psu
    western digital 1 tb hdd

evet arkadaşlar sorunuma acil çözüm istiyorum kusura bakmayın uzun oldu. çözümleyene goley oyununda 14 nadir futbolculu hesap vericem. o dandik derseniz 2 tane steam hesabım var. 1 inde sleeping dogs , dirt 3 ve left 4 dead 2 oyunları var. onuda verebilirim. tek isteğim mouse tekrar çalışsın. yardımlarınızı bekliyorum.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRFreeStyle -- 30 Aralık 2013; 23:42:00 >

• teamviewer vb. bir şey verirsen sorun çözülür ama bence sorun mouse kablosunda vb.
    yani yazılımda değil donanımda arıza var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ioz

teamviewer vb. bir şey verirsen sorun çözülür ama bence sorun mouse kablosunda vb.
    yani yazılımda değil donanımda arıza var

2 farklı mause denedim diyor arkadaş bana anakartta gibi geldi ama klavye çalışıyor deyince o ihtimalde gitti daha önce benzeri başıma gelmişti format tan sonra düzelmişti
  • Bazen surucu update yazilimlari vb kullananlarda bu yazilimlarin yukledigi stabil olmayan yada problemli suruculerden kaynaklanabiliyor.
    Ama 2 farkli donanimda denese alet bozuksa isigida yanar ama hareket etmez
    Suanda tek mouse var digeri kirik
    Bendede tiklama dahi yapan ama hareket etmeyen bir mouse var toplasan 20 saat calismamistir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teamviewer vereyimde biraz zor olacak indirmesi kurması filan.

Mouse kablolarinda sıkıntı olamaz çünkü bi mouse wirelesstı. Sorun wireless mouse'u kullanırken çıktı ortaya. Kabloluyu denedim oda calısmadı sonra.

2 mouse vardi teki kırık ama dayanıklıymıs kerata :) bios ekraninda mouse calisiyor. İkisinide denedim calisiyor. He birde simdi aklıma geldi.

**bios ekranındayken mouse calisiyor , ikisi birden. ama windows ekranına gelince hicbir sekilde calismiyor. Sanırım donanimsal degil. Donanimsal olsa tamamen calismaz sanirim oyle degilmi ? Hepinizin ilgisine cok tesekkür ederim. Cevaplarinizin devamini bekliyorum

• biraz once format attım arkadaslar yine bir sinir krizi ile orjinal oyunlari ziyan ederek formatı bastım ve yazılımsal sorun olduğunu anladım. Su anda mouse calisiyor. Bundan sonra konuya giripte çözüm arayan arkadaslara bilgi vermis olayim.

Çözüm bulamadıysanız format deneyin. Çözülmezse servise götürün.

Konu kitlenebilir yada silinebilir. Sorun çözülmüstür. NE YAZIK Kİ FORMATLA

• SİSTEM geri gükleme yaparakda deneyiniz bu da paratik bir çözüm olabilir..
    İYİ FORUMLAR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Denedim ama malesef etkili bir sonuç olmadı. Yeteri kadar eskiye geri dönüş noktası yoktu. Bu yüzden sistem geri yukleme ise yaramadi. Ama format attim ve duzelttim. Yardim etmeye calistiginiz icin tesekkur ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.