Şimdi Ara

Led TRAFOM Çalışmıyor. YENİ ALDIM YİNE ÇALIŞMIYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dükkanda raflara led döşedim.

3 çipli yaklaşık 17 metre led var. ve bunları 3e böldüm. ( Yaklaşık 4x2 metre 15x70cm) > 9 adeti 1 kabloda 6 adeti 1 kabloda 2 metrelikler 1 kabloda toplamda 3 çıkış <

30 amper fanlı trafo aldım ilk başta bağladım 1 ay gibi süre yandı şakır şakır çalışıyordu.

Geçen fişi taktım birden çıt diye ses geldi ledler söndü fan filan çalışmadı dedim yandı heralde.

Aldığım kişiye durumu izah ettim yollayın yenisini gönderelim dedi yolladım dedim ne olmuş yüksek gerilim gelmiş kendini korumaya almış içinde switch atmış dedi.

Neyse yenisini yolladı bugün bidaha bağladım herşeyi taktım fişe adaptorün yeşil ısıgı yanıyor ama ne fan dönüyor nede ledler yanıyor.

Adama bidaha izah ettim abicim bende denedim yolladım olmadı yolla paranı iade edim dedi.

Bizdemi sıkıntı var? Satıcı parayı iade etme teklifi etti güveniyorum o yüzden.

Bişey dikkatimi çekti toprak kablosunada elektrik geliyor. o yüzden denememde topragı baglamadım.

Bilgili arkadaşlar yorumlarınız bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 29 Eylül 2016; 14:03:05 >

• kendinize denemek için 1parça led yapın 12v.. sadece güç kaynağını ve o ledi çalıştırın...
    aslında bundan önce güç kaynağını fişe takıp, 12v çıkış varmı, ölçü aleti ile onu ölçün.
    Acaba arada rafları sürerken, kabloya deydiniz ve kısa devremi var
    Güç kaynağının kapanıp, fişi çekip bir süre sonra tekrar çalışması gerekirdi.. Pc power supply,, kısa devre edince kapanıyor ve fişi çektikten 10 sn sonra takın, tekrar çalışıyor..

Şuda olabilir,, 3 parça yapmışsınız, parçaları tek tek deneyin ilk başta..
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Üstat fan dönmüyor. Yeşil ışığı yanıyor adaptöre elektrik geliyor. Fan dönse eyvallah ama içinden bişeymi attı yine acaba?

tek led denedim yine yanmıyor ne yapsam bilemedim
  • Gönderin, paranızı alınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Gönderin, paranızı alınız..
    Üstat yeni adaptörler 1-2 güne gelecek. Duvardaki prizden gelen 3lü(topraklı) priz var. fakat toprak bölümüne bağladığım kablodada kontrol kalemiyle baktığımda elektrik gözüküyor. yani 2 kabloda elektrik var gözüküyor. adaptöre sadece nört ve farz girişinimi bağlayim sence ? toprak girişi boş kalsa bi zararı olurmu ?

2. sorum duvardan gelen 3lü prize sigorta bağlasam olası bi yüksek akım vs.de sigortayı attırıp bana faydası olurmu ?
  • Priz hattında vardır zaten sigorta , toprakta elektrik sıkıntı kaçak var gibi prize bak bide toprakta var mı 3 lüde sıkıntı olabilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Priz hattında vardır zaten sigorta , toprakta elektrik sıkıntı kaçak var gibi prize bak bide toprakta var mı 3 lüde sıkıntı olabilir .

Farklı bir 3lü denerim. Yine aynı sıkıntıysa ne yapmalıyım? Trafoyu topraksız bağlamak sağlıklımı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Duvardaki prizde hata varsa, toprak hattında,, 3 lu pirizin hiç faydası olmaz. Çünkü kaynak bozuk..
    Toprak hattını prizden iptal edin,,
    Notr ile pirizdeki boştaki toprak arasına kablo atılırsa, bu duruma sıfırlama diyorlar...
  • quote:

Duvardaki prizde hata varsa, toprak hattında,, 3 lu pirizin hiç faydası olmaz. Çünkü kaynak bozuk..
    Notr ile pirizdeki boştaki toprak arasına kablo atılırsa, bu duruma sıfırlama diyorlar...

Anladım inceleme yapacam. Yardımlarınız için gerçekten Allah razı olsun sıkılmadan cevaplıyorsunuz.

Led trafonun toprak girişini boş bıraksam bi sıkıntı yaratırmı olumlu olumsuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMATİ

quote:

Duvardaki prizde hata varsa, toprak hattında,, 3 lu pirizin hiç faydası olmaz. Çünkü kaynak bozuk..

Anladım inceleme yapacam. Yardımlarınız için gerçekten Allah razı olsun sıkılmadan cevaplıyorsunuz.

Led trafonun toprak girişini boş bıraksam bi sıkıntı yaratırmı olumlu olumsuz?

Alıntıları Göster
    Büyük ihtimal ile o prizde toprak hattı bulunmadığı için o prizi yapan kişi sıfırlama yapmak istemiş toprak hattına nötrü bağlayacağına fazı bağlamış sorun bu gibi duruyor , prizinizin üzerindeki toprak demirine bağlı kablo büyük ihtimal ile fazdan köprü atılmış onu ayırın trafonuzu nötr faz olarak kullanabilirsiniz ayrıca bu dediğim işlemi yaparken öncelikli olarak kendi can güvenliğinizi ön planda tutarak temkinli olarak yapın eğer ki bu tip işlere eliniz yatkın değilse yakın bir elektrikçiden yardım alın . Umarım yardımcı olabilmişimdir

Diğer bir konu ise trafonuzu raflara üçe ayırdığınız ledlere bağladığında trafo korumaya geçiyorsa büyük ihtimal ile ledlerinizde problem vardır yada kısa devre vardır test için trafonuzu açtığınızda fan ve power ışığı yandığında ölçü aletiniz var ise çıkışları ölçün gerilim var ise sıkıntı ledlerdedir raflarda üçe ayırdığınız ledleri tek tek deneme şansınız var ise tek tek deneyin büyük ihtimal ile birinde sıkıntı vardır yada + - uçlarında bir kısa devre vardır dikkatlice inceleyin BU İŞLERDE HAYATİ RİSK SÖZ KONUSU GÜVENLİĞİNİZİ ALMADAN BU İŞLERİ YAPMAYIN KOLAY GELSİN .

• fanlı trafoyu iade ettim yeni trafo sipariş ettim gelince dediklerinizi deneyeceğim fakat 1 ay önce montaj yaparken her bağladığım ledi 12v akümle denedim hepsi calısıyordu en sonunda grup olarak bağladım.

bunda önce sadece 2 metrelik bi led vardı aylarca calıstı hic böyle sıkıntılar yapmadı adaptör hala sağlam.

ledleri tek tek lehimlediğimde uçlarını sıcak silikonla kaplamıştım ama yeni adaptörler gelince rafları ayırıp tektek kontrol edicem.

toprak olayı ise halen kafamı karıstırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 4 Ekim 2016; 17:45:03 >
  • Lambaların bozuk olmadığını söylüyorsanız başka bir adaptörde deneyin şerit led uzun değilse basit bir 9 V yada 12 V her türlü adaptör ile yanacaktır . Her parça ledi tek tek deneyin üçünü aynı anda değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 4 Ekim 2016; 18:43:52 >
  • Anldım üstadım 3 raf var 3 ayrı kablo var her bi kablo bi rafı aydınlatıyor. Eğer hepsi kontrollerden sonr kusursuz yanarsa sıkıntı yok demektir? Sadece topraklamayla uğrasıcaz ozaman?
  • Şimdi her rafta bir şerit led var ve her birininde + - kutupları var her birini ayrı ayrı test edin 3 parçayı aynı anda değil ayrı ayrı ,bir parçayı alın + - bağlayın yanacak mı diye kontrol edin ve bu yöntemi geriye kalan 2 şerit led lamba da da deneyin eğer iki şerit led yanar birisi yanmaz ise sıkıntı o yanmayan led dedir kısa devre olabilir o ledi değiştirin yada kontrol edin kısa devre var mı diye ama bu ledlerin sağlamlığını tamamı ile test etmeden trafoya bağlamayın trafo yine bozulabilir .
  • anladım dostum :) 12v aküm var ilk başta test etmiştim zaten tek tek her bağladığımı ama şimdi yeniden test edicem.

kablolarda yırtılma vs. varmı tekrar bakıcam.

daha önceki trafom aylarca çalıştı ve yetmediği için söktüm hâla sağlam.. sanırım yeni aldığım trafo dandik çıktı çünkü dükkanda 3-4 tane dikiş makinesi calısıyor bi sıkıntı yaşamadık.

bakalım ben işlemlerde sıkıntı yaşarsam size danısırım :)
  • Trafo elektrik bağlantıs için (nötr,farz,toprak) 2.5luk kablo kullansam bi sıkıntı yaşarmıyım?

Bi arkadaşıma elektrikçi birisi birşey anlatmış.

Arkadaşım bu avizelerdeki elektrik kabloları niye ince diye sormuş kalınıyla değişirsek ne olur demiş.

Adamda bilerek ince yapılıyor herhangi bir yüksek gerilimde kablo ince olduğu için sigorta atıyor eğer kalın olursa sigortayı attırmaz, yanmaya çalışır demiş.

Sizce bu bilgi doğrumu?
  • Prizde, 3000-5000w cihazlar da çalıştığı için kalın yapıyorlar.

Lamba en fazla 100-150w olacağından söylenilen bilgi doğru olabilir. Fakat bizim lambaya gelen kablolar da kalın :D Hepsinde klemens var.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Peki benin trafoya bağlayacağım kablo kalın olsa 2.5luk sıkıntı olmaz heralde
  • Temiz ve düzgün çalışırsan o kablo ile olur.
  • Arkadaşınızın söylediği bence çok garip bir durum...
    Kablo kalınlığı ile sigortanın ilgisi yok,,, aksine tam tersine kablo kalınlığına göre sigorta seçilir...
    1)) kablo ince olursa 10A yükü taşıyamazsa, sigorta 16A ise,,,, kablo ısınır, sigorta atmaz.
    2)) kablo kalın olursa 20A geçsede 40a geçsede zararı olmaz, sigorta 30a ise,, yük 40a kullanılırsa, sigorta atar, kablo kalın ise zarar görmez kablo.
    3)) kesin olmamakla birlikte, 600w a kadar 1,5 luk kablo kullanılabilir,,, tabiki mesafede önemli,, voltajda önemli...
    çünkü 220v 600w 3A çekecekken,,,, 12v 600w 50A çekecektir...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.